Нямам представа вече от какво е!!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shplingata
- Потребител
-
- Кара: BMW 316
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: 316 i
Нямам представа вече от какво е!!!!
Здравейте!!!
Имам проблем, като никой досега не можа да ми помогне. Къде ли не ходих, по какви ли не сервизи, майстори и разбирачи, диагностики и какво ли не. Та на проблема:
Първо сменил съм термостат, водна помпа, свещи, бубина, дебитомер, горивен филтър, бензинова помпа и пред 2,5г ламбда. Реултат никакъв.
Проблемът с колата е следният:
Запалвам колата и след 10-15 сек. започват да падат оборотите (това го прави най-често като е топла), цялата се тресе и аха да угасне, хвърля оборотите до 1500-2000, така 2-3 пъти и гасне, като това се повтаря и трябва много газ за да потегли. Когато тръгна (с 300 зора) давама газ и тя забива предницата, след което припатква (чува се от към дебитомера) и се изтрелва. Когато вече си карам като натисна съединителят оборотите отново хвърчат до 1500 и се задържат така.
Та реших да пиша тук, след като не успях да се справя сам с проблема.
Моля колеги ако някой е имал подобен проблем или се сеща някакъв вариант да сподели, понеже вече съм отчаян моного

Имам проблем, като никой досега не можа да ми помогне. Къде ли не ходих, по какви ли не сервизи, майстори и разбирачи, диагностики и какво ли не. Та на проблема:
Първо сменил съм термостат, водна помпа, свещи, бубина, дебитомер, горивен филтър, бензинова помпа и пред 2,5г ламбда. Реултат никакъв.
Проблемът с колата е следният:
Запалвам колата и след 10-15 сек. започват да падат оборотите (това го прави най-често като е топла), цялата се тресе и аха да угасне, хвърля оборотите до 1500-2000, така 2-3 пъти и гасне, като това се повтаря и трябва много газ за да потегли. Когато тръгна (с 300 зора) давама газ и тя забива предницата, след което припатква (чува се от към дебитомера) и се изтрелва. Когато вече си карам като натисна съединителят оборотите отново хвърчат до 1500 и се задържат така.
Та реших да пиша тук, след като не успях да се справя сам с проблема.
Моля колеги ако някой е имал подобен проблем или се сеща някакъв вариант да сподели, понеже вече съм отчаян моного

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Re: Нямам представа вече от какво е!!!!
Може би дюзи и стъпково моторче
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- TeodorKz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS ; 32?
- Детайли за колата: Е39 97г M-pack ; Е36 32?
дебитомер , ламбда сонда и стъпков мотор ... там се крие ключа на палатката ... нищо че си ги сменял ... аз преди помалко от година сменях ламбда сонда и сега пак е заминала ... утре ще я сменям ... дебитомер ако не го показва на диагностиката може пак да е заминал ... пробвай с друг който на 100% да е здрав.
Колега не се отчайвай ами чети щото кат твоя проблем има и други и е разрешим. Та от бенз не разбирам ама съм чел такава тема , става въпрос за мъркучи с вкуми и други разни които се сменят направо с нови и се почистват разни неща , това като профилактика още като се вземе колата за бензинките. Та потърси хубаво с търсачката теми с вакуми мъркучи и чети , че сега нямам спомен къде беше ама преди месец и половина някъде я четох прясна .
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Виж бубини лули, свещи или кабели .Не знаем какъв е мотора.
- jackass3D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 Touring
- Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
- Детайли за колата: Много хубави :)
Първо с къв мотор е, и щом си сменил всичко и пак няма резултат начи за мен е някои температурен датчик и те правят такива мизерии особено надуването на оборотите ти.И моторчето за празния ход една профилактика, а ламбда сондата ако е универсална ли е ?

- shplingata
- Потребител
-
Сменях преди 1г. кабели на свещи и дюзи. Мотрът е 1.6 веригата. Последното, което чух е че има някакъв датчик за впръскване на горивото. А иначе четох много из форумите досега и колегите с подобни проблеми сменят най-често ламбда. Ще я сменя макар, че уж сложих boch.
Благодяря ви за съветите!!!
Ако се сещате още нещо драскайте
Благодяря ви за съветите!!!
Ако се сещате още нещо драскайте

Имах 2 пъти подобен проблем преди време, колата стоя 1 месец в boxa
, а втория половин докато се открие какво е, ест майсторчетата не можаха да я оправят и секи дигаше раце, парвия пат се оказа датчик колянов вал, а втория пат няква ........... грешка в компа ( ест по моя вина
)
( интересното при втория пат беше, че като махна 1 датчик ( по избор ,) : ламбда сонда , воден и тнт се оправяше.

- shplingata
- Потребител
-
BMWMHartge написа:Може би дюзи и стъпково моторче
Сменил съм също кабели на свещи, дюзи и почистих стъпковото моторче.
А моторът, извинете че съм пропуснал е 1.6 веригата 93г. колата.
Утре отново ще я водя на доктор и ще кажа за съветите които ми дадохте.
Благодяря ви много и ако успея да я оправя ще пиша за проблема.
Ако се сещате още нещо или имате въпроси драскайте:)
- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
провери да не краде въздух от някъде с най обикновен спрей за почиатване на карбуратори напръскай колекторите като е запалена колата игледай дали ще има промяна
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
колега аз имах подобен проблем
и при мен се оказа клапан на картерните газове
играеха и обороти държеше високи обороти
закарах я на диагностика и това ми казаха и се оправи
и при мен се оказа клапан на картерните газове
играеха и обороти държеше високи обороти
закарах я на диагностика и това ми казаха и се оправи

- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Нищо чудно, както спомена един колега по-горе, да е от датчик на коляновия или на разпределителния вал.
Един приятел имаше големи проблеми с неговата кола и също като теб каза, че са му сменяли всичко, но проблема си останал и най-накрая в сервиз на БМВ му сменили един от двата датчика, които посочих и колата му се оправила
Един приятел имаше големи проблеми с неговата кола и също като теб каза, че са му сменяли всичко, но проблема си останал и най-накрая в сервиз на БМВ му сменили един от двата датчика, които посочих и колата му се оправила

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Виж си клапана за налягането на горивото (той не излиза на комп.диагностика , трябва да се мери налягането на рейката , за да се види как е този клапан) ! Виж си клапана за картерните газове !
Виж си вакумите на сервото !
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колега гофрирания маркуч на дебитомера в какво състояние?я го по-огледай за зепнатини и дупчици. 

metodi80 написа:Виж си клапана за налягането на горивото (той не излиза на комп.диагностика , трябва да се мери налягането на рейката , за да се види как е този клапан) ! Виж си клапана за картерните газове !
Или е това, или е дефектна бензинова помпа, щом сте тествали всичко друго. И аз мислех, че умират отведнъж, ама не... На един приятел точно същите симптоми, какво ли не тествахме на тази кола. Това се оказа причината. Вижте налягането, което поддържа при рейката.
И стига сменя насляпо.
Мотора на момчето е М43 1.6
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2