ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от Pavel Marinov » 01 Апр 2011, 20:29

Pavel Marinov написа:Колеги,знаете ли какво е наказанието
за нарушаване на пътен знак Г-1...
Завой на ляво,при знак-само на право...
Благодаря...

Нарушението е от 08.08.2010г.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3
Мечтае да кара: BMW 7
Детайли за колата: BMW X3 xDrive28i

Мнение от Catchy » 02 Апр 2011, 16:09

Здравейте и от мен, колеги.

Днес ми се случи следната "странна" случка с органите на реда. Ходих до Народния театър, за да купя билети за представление. Всичко добре дотук, качвам се в колата, слагам хендсфрийто, набирам номер за разговор и тръгвам докато говоря (бях спрял зад БНБ-то - при бившето Американско посолство и тръгвам посока Славейков - разбирай десен завой) - взимам завоя и отзад сирени, лампи. Слизат те и викат "Паркирай колата настрани, да не пречим тука". Спираме, давам документи за проверка и те казват - "Видяхме те да говориш по телефон". Аз казвам - "Да, говорех по хендсфрийто". А единият казва: "Не, видяхме те, че говореше на ухото директно по телефон, сега пишем акт." Съответно съставиха акт, който аз обжалвах , като написах, че съм разговарял с устройство хендсфрий, без да държа телефона, а те твърдят, че са ме спрели, защото са видели да държа такъв.

Въпросът е - каква жалба да напиша и да занеса в КАТ в понеделник? Мисля, че това е много глупаво от тяхна страна - да пишат акт, при положение, че обективно са налични обстоятелства, които опровергават твърдението им за разговор по телефона, а в акта не написаха марка на телефона или тел. номер, от който разговарям, само, че е нарушен чл 104А от ЗДвП, като съм говорел по телефон без хендсфрий.

Мога да изкарам разпечатка, имам и фактурата за хендсфрийто на мое име, какво да направя - някой минавал ли е през това и какво бихте ме посъветвали? (доколкото знам, за този акт освен парична глоба има и точки, което е най-глупавото в цялата ситуация).

Поздрави и успешен съботен ден.

П.П.: Като допълнение - сега видях, че в акта в графа данни за Водач на МПС пише точни номер на свидетелството за управление, но в графа "Иззех като доказателства" номерът е сгрешен (има 1 цифра повече) . Това не прави ли акта недействителен, или ще се гледа написаното в НП?

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 02 Апр 2011, 19:31

Колега, реално не знам какво да те посъветвам, защото на мен началото на март ми написаха един подбен акт - тенденциозно се заядоха с мен. Бил съм предприел маневра за изпреварване на непрекъсната линия. Това абсолютно не беше вярно, просто се бях изнесъл малко, за да не си почупя колата в едни дупки. Гадовете първо се опитаха да ми вземат пари и като видяха, че няма да стане, ми написаха акт. На място написах възражение, че не съм предприемал маневра за изпреварване а само съм заобикалял дупките и че в тридневен срок ще пусна още едно възражение. В моя случай обаче, разликата е, че отидох и снимах дупките, къде е спряна патрулката и общо взето всичко става ясно от снимките, а и имаше сводетел с мен, на който записаха данните също. Във възражението приложих и снимките и сега като се прибера в България, трябва да отида да видя какво е станало. Ако не ми е отпаднал актът, ще се стигне до съд.

Според мен, вариантът ти е да опишеш всичко много подробно и да пуснеш възражението. Лошото е, че те са двама, а ти си сам. Нямаш свидетел. Ще си настояваш за твоето!
Във възражението задължително трябва да споменеш и сгрешения номер. Всичко, което може да е в твоя полза. Не съм сигурен и не искам да те залъгвам, но според мен актът трябва да е невалиден при това положение. Или поне графата 'Иззех като доказателства'.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 02 Апр 2011, 21:09

Възражението се подава в 3-дневен срок пред началника на КАТ. Посочи модела на телефона, модела на хендсфрито (в смисъл, че е за този телефон) и приложи фактурата. НЕ СПОМЕНАВАЙ за сбъркания номер на талончето. Това ти е възражение за пред съда ако не го коригират и в наказателното постановление. Успех!

П.С. Аз пък в тази ситуация съм се измъквал с хендсфрито без да ми пишат акт, дори когато наистина съм бил в нарушение. Явно си попаднал на страшни заядливци :banghead:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 02 Апр 2011, 22:20

Здравейте,
Въпросът ми не е точно с КАТ, но е близо.
Какво трябва и какви са ми вариантите ако съм купил кола от Германия и все още не съм платил данък за колата ? Минало е към месец да кажем грубо. Кой ми изисква документ за платен данък, какви са наказанията ако не съм го направил ? Колата е 320-ка 97 година 150 к.с. каква ще е сумата за плащане?
Казаха ми, че този документ за платен данък го изискват тези, които правят техническия преглед т.е примерно след година като отида на преглед те ли ще ми го изискват ? ( това съм го чул не претендирам, че съм прав)

Ако не съм нацелил темата, нека някой ми драсне едно ЛС да го направя където трябва.

Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 03 Апр 2011, 2:55

Catchy написа:Здравейте и от мен, колеги.

Днес ми се случи следната "странна" случка с органите на реда. Ходих до Народния театър, за да купя билети за представление. Всичко добре дотук, качвам се в колата, слагам хендсфрийто, набирам номер за разговор и тръгвам докато говоря (бях спрял зад БНБ-то - при бившето Американско посолство и тръгвам посока Славейков - разбирай десен завой) - взимам завоя и отзад сирени, лампи. Слизат те и викат "Паркирай колата настрани, да не пречим тука". Спираме, давам документи за проверка и те казват - "Видяхме те да говориш по телефон". Аз казвам - "Да, говорех по хендсфрийто". А единият казва: "Не, видяхме те, че говореше на ухото директно по телефон, сега пишем акт." Съответно съставиха акт, който аз обжалвах , като написах, че съм разговарял с устройство хендсфрий, без да държа телефона, а те твърдят, че са ме спрели, защото са видели да държа такъв.

Въпросът е - каква жалба да напиша и да занеса в КАТ в понеделник? Мисля, че това е много глупаво от тяхна страна - да пишат акт, при положение, че обективно са налични обстоятелства, които опровергават твърдението им за разговор по телефона, а в акта не написаха марка на телефона или тел. номер, от който разговарям, само, че е нарушен чл 104А от ЗДвП, като съм говорел по телефон без хендсфрий.

Мога да изкарам разпечатка, имам и фактурата за хендсфрийто на мое име, какво да направя - някой минавал ли е през това и какво бихте ме посъветвали? (доколкото знам, за този акт освен парична глоба има и точки, което е най-глупавото в цялата ситуация).

П.П.: Като допълнение - сега видях, че в акта в графа данни за Водач на МПС пише точни номер на свидетелството за управление, но в графа "Иззех като доказателства" номерът е сгрешен (има 1 цифра повече) . Това не прави ли акта недействителен, или ще се гледа написаното в НП?

Колега хващай го тоя закон и ги чукай в гъза с него ;)
Чл. 104а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 27.05.2002 г.) На водача на моторно превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му.

Цитирам го защото в закона също се казва че дори е забранено да го държиш в ръце ОСВЕН В СЛУЧАИТЕ КОГАТО Е НАЛИЧНО ХЕНДСФРИЙ.
Няколко пъти съм се измъквал точно цитирайки им тази част но пък аз имам вграден в колата и просто им казвах "гледай сега магия" и натисках слушалката на волана и директно набираше някой и винаги ме пускат.
Смърт за тея де...
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 03 Апр 2011, 15:39

BMW120 написа:
Catchy написа:Здравейте и от мен, колеги.

Колега хващай го тоя закон и ги чукай в гъза с него ;)
Чл. 104а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 27.05.2002 г.) На водача на моторно превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му.

Цитирам го защото в закона също се казва че дори е забранено да го държиш в ръце ОСВЕН В СЛУЧАИТЕ КОГАТО Е НАЛИЧНО ХЕНДСФРИЙ.
Няколко пъти съм се измъквал точно цитирайки им тази част но пък аз имам вграден в колата и просто им казвах "гледай сега магия" и натисках слушалката на волана и директно набираше някой и винаги ме пускат.
Смърт за тея де...

колеги здравейте.
това с сгрешените в повече с една цифра номер в графата "иззех като доказателство" е номера на контролния ти талон,който те са иззели и тъй като си с софийско жителство и съответно се водиш на отчет в КАТ София то номера на контролния ти талон е същия като номера на свидетелсвото ти но с цифричка в повече накрая.така че това с това като възражение забрави.относно писания ти акт,ако си бил сам в колата си вътре отвсякъде,дори и свидетел да доведеш ,защото съда ще попита изрично полицайте дали си бил сам в нея и те ще го подвърдят. и с оглед на това че ходят постоянно на съдебни заседания се познават със съдийските състави които ще повярват на полицаите ,а не на теб.повярваи ми така е и така ще стане,говоря винаги от личен опит.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3-ka `02g
Мечтае да кара: BMW 3-ka `09g

Мнение от L0ReNz0_ » 03 Апр 2011, 22:24

здравейте и от мен, моля за съвет ето моя случай.: Аз съм от гр.Свищов и днес вечерта обикаляйки си с колата единия ми фар изгоря. веднага щом го видях тръгвам да се прибирам, изгасих фаровете оставих ги на габарит и си пуснах халогенките на бронята (един приятел веднъж ми беше споменал че така нямало как да ми пишат нещо) и точно на 1км от вкъщи се залостили ченгетата в една уличка и ми пускат палката. Представя се там единияя г-н Пу.тю.. и ми вика извършил си нарушение използваш допълнително осветление на ясно време (имайки предвид халогените) , но при положение че фаровете не работят а са на габарит , халогените не се явяват допълнително осветление или греша?
Обяснявам му го на него ама тоя си знае неговото, вика ми избирай си фиш или акт. викам му че ще пиша възражение и жалба и да ми пише акт. след 20мин писане на акт-а ония ме привиква при него и пак почва да ми се обяснява що ми пишел акт. и аз му викам няма да я бъде тая и да ми дава акт-а и да пиша. написах че имам възражение на акт-а и сега се чудя дали в действително съм бил прав или не. моля за съвет и помощ. и ако не съм прав да ходя ли да се занимавам с писане на жалби? поздрави
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 03 Апр 2011, 22:29

Според мен не си прав. И с включени, и с изключени фарове, фаровете за мъгла за забранени при ясно време.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 03 Апр 2011, 22:56

L0ReNz0_ написа:.......

Трябвало е да си вземеш фиша и да не се занимаваш с тия.......!

ЗДвП
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при
значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия.
Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3-ka `02g
Мечтае да кара: BMW 3-ka `09g

Мнение от L0ReNz0_ » 04 Апр 2011, 0:01

добре де не съм прав, но как да постъпя друг път като ми изгори фар ? питам го това ченгето ония ми се смее, вика спираш колата и бягаш до магазина, ами ако е през нощта или насред магистрала? Викам му добре де ако не бях ги пуснал тия халогени кво щеше да стане при наличието на изгорял фар и ония ми вика че ще ми спирал колата от движение. тоя луд ли е?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Catchy » 04 Апр 2011, 8:21

Здравейте отново колеги.

Пуснах възражението днес, пък каквото сабя покаже. Някой знае ли г/д кога ще излезе наказателното постановление, защото предполагам от КАТ никой няма да си направи труда да прочете възражението. А после има 7 дни за обжалване и за съда, нали?

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 04 Апр 2011, 9:17

Пускаш аварийките колега....така не могат да ти кажат нищо...или поне така си мисля
Иначе е трябвало да земеш фишчето мисля. Акта няма да падне, халогените са забранени ако е ясно времето.
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 04 Апр 2011, 11:14

Catchy написа:Здравейте отново колеги.

Пуснах възражението днес, пък каквото сабя покаже. Някой знае ли г/д кога ще излезе наказателното постановление, защото предполагам от КАТ никой няма да си направи труда да прочете възражението. А после има 7 дни за обжалване и за съда, нали?

Поздрави

Наистина не ги четат възраженията. Може да минат и 2-3 месеца докато излезе постановлението, така че не забравяй да си презаверяваш акта на всеки 30 дни. Срока за обжалване е 7-дневен и жалбата се подава до Софийски районен съд обаче чрез КАТ (гише 15 ако не се лъжа беше). Надявам се си приложил фактурката както ти писах по-горе, ако не си, ще я приложиш със жалбата до съда. И да знаете, че такса за обжалване на нак. постановление НЯМА!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Catchy » 04 Апр 2011, 14:43

Благодаря - приложих фактура и всичко. Ще проверявам онлайн, тъкмо малко да затормозим системата, и като излезне получават честитка за съда.

Мерси за помощта на всички - като излезне решение ще споделя какво е станало.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум