Сваляне на задната седалка на е36 комби

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i
Мечтае да кара: m5

Сваляне на задната седалка на е36 комби

Мнение от andreygg » 31 Мар 2011, 20:21

Здравейте, колеги! Задната ми седалка е от типа на снимката. Облегалката се дели на 2 части. Искам да прокарам кабел за дистанционно на суббуфер от багажника под задната седалка и да го изкарам между предните и задните седалки дето е задигнатото на кардана, а оттам до барчето при скоростите. Въпроса ми е как се сваля цялата задна седалка /седалка и облегалка/, че ме е страх да не строша нещо. Кабела е къс /по почти права линия стига от багажника до скоростния лост/ и не подлежи на наставяне. Ще съм благодарен ако има и някоя снимка как става свалянето на седалката.
1.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Re: Сваляне на задната седалка на е36 комби

Мнение от mitko_dd » 31 Мар 2011, 21:33

хващаш в предния краи от ляво после отдясно и дърпаш на горе
зада свалиш облеглките трябва да ги спуснеш на долу
в средата между двете ще видиш леглото кадето стоят
отгоре има планка ,развиваш болчето което я държи и тя пада така осводождаваш седалките от средната част
след това трябва да я дърпаш настрани и съответно да я вдигаш леко на горе зада излезе и от другата страна
някаде като е около 30 градуса наклон излиза
дано си ме разбрал ако не питаи
а то облегалката може да не я махаш цялата само я ги освободи от средната планка и ще можеш да прекаш всичко от там да не се мъчиш да я махаш цялата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 01 Апр 2011, 2:20

За какво ще махаш седалките като в ляво зад единия компонент от седалките има дупка към багажното отделение.Да не говорим,че да прекараш кабелите в багажника е Не практично,като можеш да ги изкараш директно от под крайния заден панел (компонента от по-горе).Все пак не знам, точно какво правиш и ти наметках някой идеи, които можеш да ги обмислиш като варянт, ако правиш това, което си мисля.За свалянето, колегата Митко е 100% прав, има един кръстат болт, който като се махне освобождава планката, след това всичко е до дърпане и сучене.
Късмет.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andreygg » 01 Апр 2011, 9:50

Искам кабела да мине под отбелязаното със стрелка на снимката.
2.JPG

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 01 Апр 2011, 16:45

прави това което съм ти казал

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 01 Апр 2011, 18:20

Няма смисъл при полужение,че от лявата и дясната страна сноповете от кабели минават към багажника в улей, а ти ще си играеш под мокета....Все пак само съвет, но както си тръгнал твоя кабел минава зад цд-то под мокета при ръчната и после го дърпаш от там от където си описал,но при тия сваляници и слаганици на седалката след някоя друга год може да се амортизира.Просто казвам,че има МНОГО по-удобни и удачни начини за прекарване,защо си усложняваш ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 01 Апр 2011, 18:44

arr0gance написа:Няма смисъл при полужение,че от лявата и дясната страна сноповете от кабели минават към багажника в улей, а ти ще си играеш под мокета....Все пак само съвет, но както си тръгнал твоя кабел минава зад цд-то под мокета при ръчната и после го дърпаш от там от където си описал,но при тия сваляници и слаганици на седалката след някоя друга год може да се амортизира.Просто казвам,че има МНОГО по-удобни и удачни начини за прекарване,защо си усложняваш ?

ти маи не разбра че на човека кабела му е къс
и защо си мислиш че ще почне да сваля и да качва постоянно седалките
аз моите като ги свалям по 10-20 пъти лятото вече 3 години какво им е :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andreygg » 01 Апр 2011, 20:08

arr0gance написа:Няма смисъл при полужение,че от лявата и дясната страна сноповете от кабели минават към багажника в улей, а ти ще си играеш под мокета....Все пак само съвет, но както си тръгнал твоя кабел минава зад цд-то под мокета при ръчната и после го дърпаш от там от където си описал,но при тия сваляници и слаганици на седалката след някоя друга год може да се амортизира.Просто казвам,че има МНОГО по-удобни и удачни начини за прекарване,защо си усложняваш ?

Кабелът изобщо няма да ходи до ЦД-то, а ще е някъде между предния и задния пепелник, а в багажника на буфера е на букса. На снимките е посочено за какво става въпрос. След като се монтира, седалката няма да се сваля.
1.JPG
2.JPG
3.JPG

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 01 Апр 2011, 20:35

Ох чакай малко,ти нещо се обиди.Като му е къс кабела един такъв струва 2лв в по-големите вериги магазини, да си вземе или пък да вземе някой неизползваем от тях и да удължи, не трябва да си професор за тая работа.Пък щом иска да прави цигански работи и да има кабели на всякъде да мята негова си работа, никъде не съм питал няма да правиш тва и тва, казвам му чисто човешки,че хората са си сложили пластмаси под които минават кабелите и може да бутне и тоя.Едва ли ще извадиш повече акъл от хората конструирали таз кола.Всичко е предложение,защото и аз прекарвах куцо чинчовете и после ги връщах и вместо 1 ден изгубих 2,защото направих подобна грешка.Пък за кабелите ти браво, дано изкарат още 100г така дай боже, става въпрос за съвсем друго нещо, като ПРАВИ нещо да го НАПРАВИ КАТО ХОРАТА.Не случайно като купуваме нашите коли си викаме "еееееееей тоя кво е правил бееее" , какво е правил ама правим същите цигански изпълнения.Аз ПРЕДЛОЖИХ на момчето, вече какво прави си е негова работа. :yes: Да не кажеш че съм настоявал едва ли не....

arr0gance написа:Все пак само съвет

arr0gance написа:Все пак не знам, точно какво правиш и ти наметках някой идеи, които можеш да ги обмислиш като варянт

Айде живи здрави и дано стане га ората

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andreygg » 01 Апр 2011, 20:46

Колеги благодаря за съдействието, намерих начин да удължа кабела и монтирането ще стане без сваляне на седалката. Още веднъж благодаря.

Назад към E36