защо не пали след като е свършил бензина?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dangrad
- Потребител
-
- Кара: E46 325 хi touring
- Мечтае да кара: F1
защо не пали след като е свършил бензина?
Карам 318i е36 M42 мод.95. автомобила е с обикновена газова слагана при Янаджиев в Пл., с което съм нямал проблеми при пробег 45000 км. Проблема е че след като ми свърши бензина, повече не иска да запали на бенз. На газ нема проблеми, пали въпреки, че е вредно така. Моля за съвети и помощ. Какъв може да е проблема???
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: защо не пали след като е свършил бензина?
проблема най вероятно ти е бенз.помпата
макар,че както си го обяснил "нямам бензин,не може да пали на бензин" не знам какво очакваш,че ще запали на изпарения ли? то евтино евтино ама от време на време сипваите по някоя капка бензин,пък и не боли ако покарате на безнин също
макар,че както си го обяснил "нямам бензин,не може да пали на бензин" не знам какво очакваш,че ще запали на изпарения ли? то евтино евтино ама от време на време сипваите по някоя капка бензин,пък и не боли ако покарате на безнин също
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
Погледни помпата да не е изгоряла... като се кара само на Газ в повечето случай помпите дават фера... проверия я дали работи 

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
не пали на бензин, след като последния е свършил. отговора е във въпроса колега 

I think things -- and they happen...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
dangrad написа:Карам 318i е36 M42 мод.95. автомобила е с обикновена газова слагана при Янаджиев в Пл., с което съм нямал проблеми при пробег 45000 км. Проблема е че след като ми свърши бензина, повече не иска да запали на бенз. На газ нема проблеми, пали въпреки, че е вредно така. Моля за съвети и помощ. Какъв може да е проблема???

Ти сериозно ли мислиш, че колата ти ще пали на бензин, след като бензина е свършил? На въздух ли да пали? Оди сипи няколко литра и пак пробвай...
Si non confectus, non reficiat.
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Zagy написа:dangrad написа:Карам 318i е36 M42 мод.95. автомобила е с обикновена газова слагана при Янаджиев в Пл., с което съм нямал проблеми при пробег 45000 км. Проблема е че след като ми свърши бензина, повече не иска да запали на бенз. На газ нема проблеми, пали въпреки, че е вредно така. Моля за съвети и помощ. Какъв може да е проблема???
![]()
![]()
Ебаси темата!!!
Ти сериозно ли мислиш, че колата ти ще пали на бензин, след като бензина е свършил? На въздух ли да пали? Оди сипи няколко литра и пак пробвай...
Не вярвам колегата да си мисли това

Предполагам не се е изразил правилно, сигурно е сипал бензин и пак не пали, не вярвам да очаква да запали без бензин в резервоара

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Айде стига толкова "мислене на глас"... явно е, че не е формулирал както трябва въпроса... четете по-внимателно, вникнете в проблема и тогава пишете... 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Колегата очевидно иска да каже, че след тая случка не иска да пали на бензин (въпреки че сипва). Може да е помпата, регулатор и други неща. Трябва да я види човек, който разбира.
Помпата е останала на сухо и е умряла, и аз съм го правил тоя номер.
- denq
- Потребител
-
- Кара: и мисли
- Мечтае да кара: Е39 Coupe
- Детайли за колата: тъмна
При колите с ел.бенз.помпи при каране на газ, бензиновите помпи не спират работата си! Аз винаги спазвам правилото да има 1/2 бенз в резервоара... не е с цел газария , а защото помпата се охлажда от смаия бензин и трябва да е достатъчно потопена за да се охлажда ефективно. Даже на минимум не е достатъчно да има бенз, за да се гарантира дълговечна безотказна работа на бензиновата помпа. Едно приятелче караше така - все на минимум, щот му свидело да и налее и сега колата му събира птича тор под едно дърво пред блока, защото няма откъде да извади 200лв за нова помпа. Сипваш веднъж половин резервоар, и от него момент нататък просто го поддържаш това количество. Но с това не приключва галимацията. Не става веднъж да сипеш и да забравяш за 2-3 месеца. Бензина трябва да се "върти", защото ако се застои дълго, започва да отлага тежки фракции по цялата безнинова система и тогава имаме проблем с запушвания. За бензиновите дюзи също е важно редовно да се промиватс бензин, особенно с вакуумните (обикновенните) газови уредби, тъй като се запичат! Така че изгаряй по 30-на лв бенз на месец. Нито ще те събори теб, нито колата ти.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Exy написа:Помпата е останала на сухо и е умряла, и аз съм го правил тоя номер.
Точно заради тази причина и един колега от Форума който има газов инжекцион изгоря с бензинова помпа заради липса на достатъчно гориво в резервоара..помпата да работи коректно трябва да не остава на сухо или с твърде малко гориво.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Колега ако си от Пловдив,звънни ми да закачим една помпа да видим дали проблема е от нея
0895 717 335

0895 717 335
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Зимата и на мен ми беше станало така,свърши ми бензина когато е спусках в едно подземие да запали,че акумулатора беше отишъл,след това сипах бензин но пак неискаше,помачих е известно време сипах още малко бензин и стана,просто ако ти е на лек наклон някъде или скоро не си карал на бензин сипи малко повечко и пробвай.Мале като чета как горят тези помпи трябва да престана да карам с малко количество,идеята ми е да зареда 15-20 литра и после да сипя отгоре примерно 5 литра и като измина това разтояние за тези 5 литра така да добавям,без да изгарям другите.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега наи вероятния проблем е свещи или много замърсени дюзи ..но според мен са свещите
не зная дали си представяш като си завъртял на стартер с малко бензин недостатъчен за запалването както става в цилиндрите.. но кашата е голяма...
наи лесно е да си свалиш една по една и да ги почистиш добре.. по добре даже си сложи нови ..
ако от това не запали в което се съмнявам много.. търси проблеми по налягането на горивото
не зная дали си представяш като си завъртял на стартер с малко бензин недостатъчен за запалването както става в цилиндрите.. но кашата е голяма...
наи лесно е да си свалиш една по една и да ги почистиш добре.. по добре даже си сложи нови ..
ако от това не запали в което се съмнявам много.. търси проблеми по налягането на горивото
- dangrad
- Потребител
-
- Кара: E46 325 хi touring
- Мечтае да кара: F1
Благодаря за споделения опит..
Да, не съм се изразил правилно.
Свърши бензина, като след наливането не иска да запали. Тези дни ще решавам проблема..
Дано не е бенз. помп.. Вариант ли е да се слага втора употреба? или да търся нова?
Да, не съм се изразил правилно.
Свърши бензина, като след наливането не иска да запали. Тези дни ще решавам проблема..
Дано не е бенз. помп.. Вариант ли е да се слага втора употреба? или да търся нова?
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2