някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Re: някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Включвам се с оферта към някой от тези хора ,които са решили да ги махат:
Сменям моите счупени вихрови клапи за несчупени, моля ако някой мисли да прави тази операция на 3.0дизел да се свърже с мен. Двама човека с 2.0 дизел също ме устройват
Сменям моите счупени вихрови клапи за несчупени, моля ако някой мисли да прави тази операция на 3.0дизел да се свърже с мен. Двама човека с 2.0 дизел също ме устройват
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
BMW///M-ma6inata написа:Включвам се с оферта към някой от тези хора ,които са решили да ги махат:
Хммм колега ти сериозно ли би си сложил втора употреба ползвани пеперудки ???
То ние се избиваме да ги махаме. Препоръчвам ти, ако ще слагаш пеперудки си сложи нови!
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Колега благодаря за съвета. Вихровите клапи не се продават отделно а с целия колектор. Като взема втора употреба ще ги дам на стругар да ги подсигури така, че няма да има вариант да се счупят. Който иска да си ги маха, аз си ги искам обратно 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
BMW///M-ma6inata написа:Колега благодаря за съвета. Вихровите клапи не се продават отделно а с целия колектор. Като взема втора употреба ще ги дам на стругар да ги подсигури така, че няма да има вариант да се счупят. Който иска да си ги маха, аз си ги искам обратно
Продават се отделно ,но в един английски сайт...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Възможно е, но аз така или иначе искам да ги модифицирам напълно 

Момчета точно се връщам от майстор, вика дай да ти смениме пеперудките преди няколко дена, за да няма БАУ, викам ок!
Сваля, гледа и почва да се държи за главата и вика снимай, снимай! От 6, 2 счупени и едвам едвам се държат на 2 изфорсирания живот.
В крайна сметка извадих страшен късмет...Спестих няколко хиляди които ги нямам...
Колата е 525 Д.
Сваля, гледа и почва да се държи за главата и вика снимай, снимай! От 6, 2 счупени и едвам едвам се държат на 2 изфорсирания живот.
В крайна сметка извадих страшен късмет...Спестих няколко хиляди които ги нямам...
Колата е 525 Д.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ходи пусни сега тото....и занеси една бутилка на майстора - не се стискай - отървал си джоба 

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
mikipora написа:Момчета точно се връщам от майстор, вика дай да ти смениме пеперудките преди няколко дена, за да няма БАУ, викам ок!
Колата е 525 Д.
Колега ама голям късмет си извадил.

Поздрави!

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
lyu_records написа:mikipora написа:Момчета точно се връщам от майстор, вика дай да ти смениме пеперудките преди няколко дена, за да няма БАУ, викам ок!
Колата е 525 Д.
Колега ама голям късмет си извадил.А можеш ли да пуснеш картинки в какво състояние са били. Някои колеги биха придобили повече представа, за какъв таралеж в гащите иде реч. Пък и на мен ми е адски любопитно да видя състоянието им.
Поздрави!
Какво ще им гледате махайте ги....!
mikipora тоя майстор трябва да го черпиш много.... спестил ти е разходи най-малко 3000лв...
ВСЕ ОЩЕ ЛИ ИМА ХОРА КОИТО КАРАТ С "ПЕПЕРУДИ"? МАХАЙТЕ ГИ ВЕДНАГА!!!!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Да, махайте махайте, ама поне един колега да се отзове и да ми даде 6 броя здрави и му давам моите с махнати клапи
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
BMW///M-ma6inata написа:Да, махайте махайте, ама поне един колега да се отзове и да ми даде 6 броя здрави и му давам моите с махнати клапи
и каква е целта на мероприятието

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Да, има
Върви по-малко в ниските и това се усеща значително на 4-та на кикдаун между 90 и 120 където точно колата трябва да полудява, а няма вариант да е от нищо друго, понеже съм сменил абсолютно всички уплътнения по колектора след свалянето, вакуумите са проверени по 5 пъти, в последствие подмених всички вакуумни маркучи, защото мислех че има някой скъсан и това пак си остава...

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
ако има как да ги подсилиш така че гаранция да не може да ги глътне двигателя - действай.
все пак и те изпълняват своята функция щом са ги сложили баварските инженери.
но при най малкото съмнение че може да глътне , някоя... сложи на кантара ''полудяване'' между 90 и 120 и 3000 лева.
все пак и те изпълняват своята функция щом са ги сложили баварските инженери.
но при най малкото съмнение че може да глътне , някоя... сложи на кантара ''полудяване'' между 90 и 120 и 3000 лева.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Няма невъзможно при този стругар
Компромиси с ускорението не мога да правя, не може 2.5tdi А8 (ремап-ната) да стои до мен от 90 до 160... та като ъпдейтна ш.....те пеперудки ще сложа снимки за заинтересованите да запазят колектора си в оригиналната окомплектовка 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
BMW///M-ma6inata написа:Няма невъзможно при този стругарКомпромиси с ускорението не мога да правя, не може 2.5tdi А8 (ремап-ната) да стои до мен от 90 до 160... та като ъпдейтна ш.....те пеперудки ще сложа снимки за заинтересованите да запазят колектора си в оригиналната окомплектовка
Не те разбирам с Ауди примера,но само да ти кажа,че над 2000 оборота вихровите клапи са отворени и не играят абсолютно никаква роля,с тях без тях явно тва Ауди ,пак ще седи до теб

Вихровите клапи изпълняват няколко роли:
1.ДА завихрят постъпващия въздух ,когато турбото не е развъртяло -затова са вихрови де

2.Намаляне вредните емисии
3.Предпазна мярка ,ако се запали турбото
С тях без тях по-бърз няма да станеш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5