След смяна на накладките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
След смяна на накладките
Колеги онзи ден ми смениха предните накладки. Бях в един сервиз за смяна на биалетки и като свалиха гумите се видя, че и накладките са заминали. Казаха ми, че е хубаво да се сменят преди да е светнала лампата за да не купувам датчик после. Казвам сменявайте тогава. Имаха обаче някакви накладки дето не ги бях чувал. Струваха 55лв. не ми се щеше да слагам такива, но дойде един познат и каза, че е сложил същите и е доволен. Та смениха ги без никакви проблеми, дисковете имаха малко ръбче, можеби около 1-2мм. Тръгнах всичко нормално само дето педала ми е мек на спирачката. Спира добре даже по добре от преди обаче трябва да се натисне повече. Върнах се да ги питам защо така и ми казаха, че трябва да се изтъркат малко накладките за да си улегнат добре по дисковете. Минах вече 200км. ама пак е така. Дали ще се оправят?
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Re: След смяна на накладките
С нови накладки винаги е тегаво от начало. Покарай още малко и би трябвало да се по оправи.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Хората казват различно - има мнения да се минат 200км, 300км...горе долу след такъв пробег вече са се напаснали. Аз като съм си сменял моите след 20-30 км градско и вече си спираше както преди...поне така го усещах.
Но разбира се един мой роднина постоянно ми викаше: "Не - ти внимавай, че първите 200км...." 

Последна промяна nik4o_83 на 31 Мар 2011, 16:00, променена общо 2 пъти
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
не е до пробега, а до спирането. като покараш един ден градско, ще си улегнат много добре
някой майстори прибягват до метод да шкурят малко накладката преди да е монтират, точно с цел да не са лигави спирачките веднага след смяната.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Преди е нямало феродо какво очакваш
с новото феродо просто си работят нормално
и мойте спирачки са меки щото имам феродо в изобилие 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Пример и от мен,смених с нови на АТЕ и спира лигаво - нормално е !Покарай малко и ще се оправят.Не мисля ,че има какво друго да се каже,освен да се почне spam - wars
Карай си спокойно колега,само не ги цеди много отначалото.

Карай си спокойно колега,само не ги цеди много отначалото.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- adovet
- старши ентусиаст
-
Мерси за отговорите. Успокоихте ме 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Успокой се още-повече!При мен докато олегнат-друса леко волана при спиране с висока скорост,шумяха леко в дясно сутрин при потегляне....!Докато не легнат 100% в микро каналите на диска,ще е лигаво!Стар диск с нови накладки се вработват бавно-при мен 500км ,но извънградско само!Има и метод за бързо вработване- от 100 до 10км плавно спиране няколко пъти-прочети как се прави да не ги изпечеш,но това е ,ако много държиш бързо да се напаснат!Аз се бях побъркал с тези вибрации във волана и мислех да сменям дискове!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Като плюс бих те посъветвал да смениш и спирачната течност и да обезвъздушиш системата и ще има положителна промяна
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
martin_g60 написа:Като плюс бих те посъветвал да смениш и спирачната течност и да обезвъздушиш системата и ще има положителна промяна

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ivo752 написа::OT: И като започне да спира внимавай с рязкото спиране,че да не правиш задница като мене

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Medalow
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46
- Мечтае да кара: Lamborghini
Да не пускам нова тема...ще ме извинява колегата
И аз смених накладки преди 500+ км. Преди да ги сменя се чуваше при натисната спирачка триене на метал с метал(онзи гаден тънък звук, който ви бърка в душите направо). Днес на отворени прозорци забелязах, че се чува все още и все толкова силно. Откъдето си правя извода, че не е от накладките. Мисля си единия спирачен апарат да не опира до металния предпазител, който опасва диска. Вие какво мислите?

И аз смених накладки преди 500+ км. Преди да ги сменя се чуваше при натисната спирачка триене на метал с метал(онзи гаден тънък звук, който ви бърка в душите направо). Днес на отворени прозорци забелязах, че се чува все още и все толкова силно. Откъдето си правя извода, че не е от накладките. Мисля си единия спирачен апарат да не опира до металния предпазител, който опасва диска. Вие какво мислите?
- adovet
- старши ентусиаст
-
Medalow написа:Да не пускам нова тема...ще ме извинява колегата![]()
Извинен си колега

По темата: най вероятно предпазната ламарина ти опира някъде
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Аз пък се чудя защо им е трябвало да свалят гумите за да сменят биалетките .. няма сми
Иначе накладките гледай само да не ги изпечеш отначало
Иначе накладките гледай само да не ги изпечеш отначало

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2