Ламбда сонда или?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Ламбда сонда или?
Така от преди година и няколко месеца вече карам БМВ.Колата я взех миналата зима и за година и половина каране съм сменил само гумите и акуломатора.Всичко си работи перфектно но през есента миналата година започнах да имам проблеми с газта.Колата е 318 I с обикновено газово и си бачкаше перфектно.Обаче започна да гърми и да разглабя паткалото постепенно започна да го прави по често и накрая просто си беше късане на нерви да се кара на газ и както бяха дигнали газта викам що не ти **** майката и почнах да си я карам на бензин.На бензин естествено колата работи перфектно обаче лятото наближава и ще трябва да се въртят много километри пак на бензин ще е мъка всички знаем какви са заплатите и какви са цените на горивата.Колата ще ходи на елконт най-вероятно за сега ми загатнаха че сигурно е от ламбдата защото мени и обороти като е студена на Бензин.Сондата е бош гледах в сервизната книжка и мисля че най вероятно наистина ще е тя.Има обаче и 1 др косур стария собственик е сложил спортен възд.филтър който не е лош(не е за 20лв.
)обаче за газ не е много разумно въпреки че си бачкаше почти година без проблем с него.
Моля ако някой може да помогне с мнение да го сподели мерси предварително колеги.

Моля ако някой може да помогне с мнение да го сподели мерси предварително колеги.
- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
Re: Ламбда сонда или?
Здрасти колега прегледай си свещите и кабелите.
И не е лошо да я закараш на газ анализатор да ти оправят газта(отношение газ/въздъух)
И един друг съвет ще ти дам преди да пуснеш нова тема ползваи търсачката
-Успех
И не е лошо да я закараш на газ анализатор да ти оправят газта(отношение газ/въздъух)
И един друг съвет ще ти дам преди да пуснеш нова тема ползваи търсачката

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Щом ти е гърмяла на газ 3438453563% съм сигурен, че дебитомера не ти е в ред.
Провери си и ламбдата, че и тя може да не е добре
Провери си и ламбдата, че и тя може да не е добре

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Тоя въпросния филтър се и пере но не в пералнята потърси и ще намериш как.Другото което е може и изпарителя да има нужда от профилактика мембрани филтърчета ? Бутал ли си ги за тая 1 година?Виж си кабелите в какво състояние са виж да не смуче от някаде въздух, че тогава ще си е кофти.Успех

Въздушния филтър му правя профилактиката заедно със смяната на маслото.Свещите ги смених наскоро точно защото се съмнявах дали не правят проблем щото бяха на 60 хиляди.Профилактика на газовото не съм правил от както съм я купил дано да излезе от там но ме съмнява.Дано излезе нещо леко ще има доста
лятото.

5 мнения
• Страница 1 от 1