Ако имам под 15 л гориво не мога да запаля 525tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Ако имам под 15 л гориво не мога да запаля 525tds
Това решение може и да е ефективно но лошото е че нещо не се разбира написанотоnenko610 написа:когато отворите резервоара изваждате трабата която изравнява двете половини.
От страна кадето се закача за капака на резервоара има една клапа която ушким не позволява да се връща нафтатал
Дтвара се внимателно и цялата карантия се мана после сабирате фсичко така пали в началото трудно но после аз спецялно нямам проблем.Надявям се да сам бил полезен

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
да нека колегата го напише и обясни по подробно и разбираемо,за да може темата да е пълна
не разбрах като се отвори ''нещата'' пак ли се връщат там ,само почистване ли е или....?
не разбрах като се отвори ''нещата'' пак ли се връщат там ,само почистване ли е или....?
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
Тоя проблем е май само при 5-тиците,а?Аз паля докато имам нафта в резервоара
Значи
проблема е в резевоара може би,а не в мотора М51

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
kudo написа:Тоя проблем е май само при 5-тиците,а?Аз паля докато имам нафта в резервоараЗначи
Не е само при 5,аз сьм го ял и при е38...м51.....
Здравейте,
искам и аз да попитам нещо
Значи, имам го същия проблем - около 15 литра гасне колата, и сутрин (или като е студена) пали трудно!
Отпред в маркуча след доста интервенции мога да кажа, че много рядко минават мехурчета с въздух, но пък като извадя маркуча (за загасена кола) и дам на контакт....няма никой. Нито капка! На база на тези признаци съм стигнал до извода, че подкачващата помпа не работи, или работи, но няма достатъчен дебит.
И така тръгнах да сменям помпата, но ме разубедиха, тъй като се оказа че имам и някакъв лек теч от ГНП-то. Сълзи леко от долната страна. Та аргумента на майсторите беше, че подари този теч (от незнам си какъв плапан) дори да си взема нова помпа, тя щяла да изгори за не-повече от 3 дни!
Има ли според Вас такава вероятност?
П.П.
Ясно е че трябва да се отремонтира и ГНП-то, но тъй като там съм замислил още едни неща да се правят предпочитам да го отложа този ремонт с около месец, но пък не искам през това време да карам със страх постоянно вчерен в стрелката на горивото.
Благодатя ви предварително!
искам и аз да попитам нещо

Значи, имам го същия проблем - около 15 литра гасне колата, и сутрин (или като е студена) пали трудно!
Отпред в маркуча след доста интервенции мога да кажа, че много рядко минават мехурчета с въздух, но пък като извадя маркуча (за загасена кола) и дам на контакт....няма никой. Нито капка! На база на тези признаци съм стигнал до извода, че подкачващата помпа не работи, или работи, но няма достатъчен дебит.
И така тръгнах да сменям помпата, но ме разубедиха, тъй като се оказа че имам и някакъв лек теч от ГНП-то. Сълзи леко от долната страна. Та аргумента на майсторите беше, че подари този теч (от незнам си какъв плапан) дори да си взема нова помпа, тя щяла да изгори за не-повече от 3 дни!
Има ли според Вас такава вероятност?
П.П.
Ясно е че трябва да се отремонтира и ГНП-то, но тъй като там съм замислил още едни неща да се правят предпочитам да го отложа този ремонт с около месец, но пък не искам през това време да карам със страх постоянно вчерен в стрелката на горивото.
Благодатя ви предварително!
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
iliew написа:kudo написа:Тоя проблем е май само при 5-тиците,а?Аз паля докато имам нафта в резервоараЗначи
Не е само при 5,аз сьм го ял и при е38...м51.....
Значи и при седмаците го имало

- BMW E39 525TDS
- Потребител
-
Здравейте
Днеска си вземах и аз такова бмвнце е39 525тдс '97г. И си карам и като стигна стрелката до 15-я литър колата огасна, и въртях няколко пъти но незапали. Звъннах на 1 приятел дето се занимава точно с тези бмв-та и ми каза да вдигна отзаде седалката и да дам контакт и да слушам дали помпата бучи. Но аз като вдигнах седалката там имаше 2 капака за 2 помпи, 1-я зад шофьорската седалка другия зад пасажерската седалка. И в 2-та капака влизат букси и излизат по 1 мъркуч. Дадох на контакт но нищо не се чуваше. Реших да проверя бушоните и видях че 1-я беше изгорял, смених го и помпите заработиха и ДВЕТЕ и колата запали. След като тръгнах колата пак угасна и бушона на помпите пак беше изгорял. Според мен проблема е в помпите , но защо са 2 и никъде в форума невидях някой да е с 2 помпи.
Моля за мнение и се извинявам ако съм объркал нещо.

Днеска си вземах и аз такова бмвнце е39 525тдс '97г. И си карам и като стигна стрелката до 15-я литър колата огасна, и въртях няколко пъти но незапали. Звъннах на 1 приятел дето се занимава точно с тези бмв-та и ми каза да вдигна отзаде седалката и да дам контакт и да слушам дали помпата бучи. Но аз като вдигнах седалката там имаше 2 капака за 2 помпи, 1-я зад шофьорската седалка другия зад пасажерската седалка. И в 2-та капака влизат букси и излизат по 1 мъркуч. Дадох на контакт но нищо не се чуваше. Реших да проверя бушоните и видях че 1-я беше изгорял, смених го и помпите заработиха и ДВЕТЕ и колата запали. След като тръгнах колата пак угасна и бушона на помпите пак беше изгорял. Според мен проблема е в помпите , но защо са 2 и никъде в форума невидях някой да е с 2 помпи.
Моля за мнение и се извинявам ако съм объркал нещо.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
само от страната на пасажера е помпата ,иначе са два поплавъка
- BMW E39 525TDS
- Потребител
-