автоматична скоростна кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 320D touring

Re: автоматична скоростна кутия

Мнение от nombre » 28 Фев 2011, 11:33

smilen82 написа:здравеите когато карам от 3-та на 4-та предавка става много странно вдигат се оборотите а километража не се мърда и влиза в авариен режим на диагностика ми показва грешка p0730.Казаха ми че имам преплъзване на някакви фрикционни дискове

и аз имам същия проблем но при мен е между 2-ра и 3-та предавка
Искам да съм як, ама много як, абе направо бик и да работя като охрана на входа на някоя дискотека и да мажа пръстите на чалгарите с олио за да не могат да щракат

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 19 Мар 2011, 15:56

а какво ще кажете за автоцентър автоматик погледнах го в интернет и се намира в софия някой които е ходил там и дали е доволен :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 29 Мар 2011, 16:20

/ASTERIX/ написа:Тея пичове са също много добри и работят с добри цени:
http://www.gemini4.com/index.php

+1 глас за Gemini...

Правил съм там скоростна кутия на Volvo XC90

Вече 1 година никакви проблеми!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 29 Мар 2011, 17:14

Колеги има ли риск при смяна на маслото да се получи някакъв проблем. При мене сега си е добре кутията няма проблеми само при превключване когато съм дал по малко газ се усеща как минава от една предавака на друга, но няма удари и т.н. Питах в Дару кар и ми казаха, че не дават гаранция ако стане нещо след смяната. Това много ме озадачи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 30 Мар 2011, 17:23

Ми дори и да стане нещо няма да е от смяната на маслото а защото и е дошъл момента да заминава. В Дарукар се застраховат просто това е причината. А ти колега си се сетил къде да отидеш да си смениш маслото, в Дарукар са кожудери.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 30 Мар 2011, 20:32

На мен сега ми предстои да сменям масло и филтър оригинални от Камор ще ги взема и друг майстор ще ми го смени...

400лв. цялата операция + маслото и филтъра... :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 30 Мар 2011, 21:07

Ciki написа:На мен сега ми предстои да сменям масло и филтър оригинални от Камор ще ги взема и друг майстор ще ми го смени...

400лв. цялата операция + маслото и филтъра... :driving:

Бе няма лошо ма по спомен на мен ми излезе около 330-340 лв. нещо такова. Филтъра е около 90 лв. и върви с гарнитура и болтове, за маслото нямам спомени. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 31 Мар 2011, 6:35

Литър масло ми струва около 45+лв./1л. и събира около 6л. доколкото разбрах... (от Камор) + филтъра около 45-50лв.

Оказа се, че ск кутия не била ZF а GM та като включиш работата + мат`ряла и става хубава сума :)

Не съм правил точни сметки до стотинка, но това е което съм заделил за тази процедура е пак толкова 400лв.

Доколкото разбрах отдолу картера бил с металния капак и не се налагало смяната му... а ако е бил с пласмасов (явно при ZF са такива) тогава и той трябва да се прибави към общата сметка защото филтъра му бил закачен за този капак а не бил отделно...

Потребител
Аватар

Мнение от nombre » 31 Мар 2011, 11:03

Ciki написа:Литър масло ми струва около 45+лв./1л. и събира около 6л. доколкото разбрах... (от Камор) + филтъра около 45-50лв.

Оказа се, че ск кутия не била ZF а GM та като включиш работата + мат`ряла и става хубава сума :)

Не съм правил точни сметки до стотинка, но това е което съм заделил за тази процедура е пак толкова 400лв.

Доколкото разбрах отдолу картера бил с металния капак и не се налагало смяната му... а ако е бил с пласмасов (явно при ZF са такива) тогава и той трябва да се прибави към общата сметка защото филтъра му бил закачен за този капак а не бил отделно...

при мен събра около 6,5 литра. а за около 20 лева литъра може да се намери добро и качествено масло
Искам да съм як, ама много як, абе направо бик и да работя като охрана на входа на някоя дискотека и да мажа пръстите на чалгарите с олио за да не могат да щракат

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 31 Мар 2011, 11:10

Още един глас за Gemini и по конкретно за Методи (приемчика).
това му е телефона много отзивчив е 08888997559.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 31 Мар 2011, 16:20

nombre написа:
Ciki написа:Литър масло ми струва около 45+лв./1л. и събира около 6л. доколкото разбрах... (от Камор) + филтъра около 45-50лв.

при мен събра около 6,5 литра. а за около 20 лева литъра може да се намери добро и качествено масло

Да и при мен май толкова ще събере доколкото разбрах днес...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330d

Мнение от achobre » 31 Мар 2011, 16:24

а на колко километра беше хубаво да се сменят тези консумативиче забраих аз?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 31 Мар 2011, 16:43

achobre написа:а на колко километра беше хубаво да се сменят тези консумативиче забраих аз?

Май имаше значение дали колата е бензин или дизел. Но чух за нещо от сорта на 80-100к

Потребител
Аватар

Мнение от nombre » 01 Апр 2011, 0:32

achobre написа:а на колко километра беше хубаво да се сменят тези консумативиче забраих аз?

40-50000

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 01 Апр 2011, 0:37

nombre написа:

40-50000

Не е ли малко малко... уж Long Life ги дават... :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към E46