Нов във форума
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
Re: Нов във форума
става, ама веждата и без тва е изгнила....така че кита трудно ше се раздува деба
трее е от Е30 некъде по-евтино да намера.

трее е от Е30 некъде по-евтино да намера.
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
Подариха ми тоя волан...кефи
Купих си и вежди от голф и праг от Е30...итересното е, че май фитва директно
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
andrein написа:
аз като приказвам говоря

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- andrein
- кандидат ентусиаст
-
BMW диференциал

Audi
дали нема сега 5 скорости назад...

Audi
дали нема сега 5 скорости назад...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2140t
Я да напиша още едно мнение , че тези 20 броя все още са ми мираж и продължавам да чакам одобрение от модератор .
Колата , доста преувеличено
, на Андрей е при мен , да разнообразявам с ръжда , че по Митковата няма много
.
За да мога да си я места напред назад , сложих един кардан от ауди , само го модифицирах с парче от БМВ кардана и работите заспаха . Жалко , че двигателя е доста мъртъв , а и тези 5 задни скорости... немога да тествам дали бие кардана. Доста идентични кардани между другото , като размери .

Малко снимки от долу и на моста:

И започнах да се боря с десния праг и това под него , или което беше останало от това под него
:

Някой ако има снимки на Е21 с арки на калниците , като при Е30 М3 ,да постне някоя и друга , че проблема с веждите няма да е малък .
Колата , доста преувеличено

За да мога да си я места напред назад , сложих един кардан от ауди , само го модифицирах с парче от БМВ кардана и работите заспаха . Жалко , че двигателя е доста мъртъв , а и тези 5 задни скорости... немога да тествам дали бие кардана. Доста идентични кардани между другото , като размери .

Малко снимки от долу и на моста:

И започнах да се боря с десния праг и това под него , или което беше останало от това под него

Някой ако има снимки на Е21 с арки на калниците , като при Е30 М3 ,да постне някоя и друга , че проблема с веждите няма да е малък .
- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Съвет от мен, не я осакатявайте с М3 раздувки. Тогава дори и на красиво БМВ няма да прилича!! Това, ако не визираме ходовата част и мотора 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Цецо, като правиш праговете, направи по няколко броя леви и десни. Аз лично ще дойда за един комплект, сигурен съм че и други колеги ще искат 

- andrein
- кандидат ентусиаст
-
anastas83 написа:Задния мост на тез планки ли ще се държи ? слабо е момче тее тенекии са слаби
е ше има и некое друго тръбе, кейдж така да се нарече...специално за задния мост
- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
TheStorm написа:Цецо, като правиш праговете, направи по няколко броя леви и десни. Аз лично ще дойда за един комплект, сигурен съм че и други колеги ще искат
Аз ще слагам от Е30 , почти идентични са , оказа се че има лека разлика , която не ме притеснява

Колкото до правенето , един приятел има абкант , достатъчно дълъг , може да се направи що годе сносен праг , но да ти кажа в момента не ми се занимава

- TheStorm
- младши ентусиаст
-
- Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
- Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет
Ок, записваме го в графа - бъдещи
най-малкото ще те изчакам да ти минат изпитите, да ти олекне 
А преди това ако нямаш против може да мина през гаража ти някой уикенд да сберем три акули

А преди това ако нямаш против може да мина през гаража ти някой уикенд да сберем три акули

- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
За минаването , проблеми нямаш , на никой не съм затварял вратата
.
Вече има монтиран праг от Е30 на Е21 , от дясната страна!
За да си доизградя основата на вътрешния праг , ако така мога да го нарека , трябваше да направя и дъното , към което да заварявям , ъъъ сложно ми е да обясня
, затова няколко снимки:

Отзад след много омуване , направих такава кутийка за подсилване на мястото в което да се слга крик/стойка . Да не се забравя че основната ламарина е 2мм и подлежи основно на изкълчване , та си рекох да я запъна така:

Ето го наложен и прага:

И вече заварен (остана да го затворя отпред ,а в задния край , като оформям подкалниците , а те ще са по формата на веждите - сложна функция за изследване
) :

Така , транспортния грунд е почистен отвътре и отвън , ползвам Боди 700 (спрей , на него си пише пейнт римуувър) , общо взето замина 3/4-ти от едно такова флаконче 400мл , след като се разтвори след минута две , започва чегъртане с телената четка , на ръка , да не фърчат гадости из целия гараж (с флекса примерно) , а и се сваля достатъчно лесно и бързо . После с коресилин почиствам каквото е останало и нанасям цинков спрей на Кар Системс . Даже сглупих и нанесох парафиново покритие за кухини (Вюрт) преди да сложа прага , нанесох хубаво без да покривам зоните в които ще заварявам , но грешката бе , че докато пасвах и нагласвах полепнаха разни прашинки по парафина , но мисля че няма да е проблем
. Флакончето с цинковия спрей също се свърши , но успях да покрия прага отвън и отвътре , левия праг отвътре и новото парче от дъното двустранно , както и малки зони около основата на прага , които доизградих . Понеже незнам в задния край откъм веждата как е с дължината , то разликата която се наложи да коригирам е в предната част , изместих сгъвката в която ляга долната част на калника с около 2 см назад , естествено с чука , но се получи добре
.
П.П. Андрей може да се фука с това , че Крум Дончев му е сядал на скъсаната шофьорска седалка
.

Вече има монтиран праг от Е30 на Е21 , от дясната страна!
За да си доизградя основата на вътрешния праг , ако така мога да го нарека , трябваше да направя и дъното , към което да заварявям , ъъъ сложно ми е да обясня

Отзад след много омуване , направих такава кутийка за подсилване на мястото в което да се слга крик/стойка . Да не се забравя че основната ламарина е 2мм и подлежи основно на изкълчване , та си рекох да я запъна така:

Ето го наложен и прага:

И вече заварен (остана да го затворя отпред ,а в задния край , като оформям подкалниците , а те ще са по формата на веждите - сложна функция за изследване

Така , транспортния грунд е почистен отвътре и отвън , ползвам Боди 700 (спрей , на него си пише пейнт римуувър) , общо взето замина 3/4-ти от едно такова флаконче 400мл , след като се разтвори след минута две , започва чегъртане с телената четка , на ръка , да не фърчат гадости из целия гараж (с флекса примерно) , а и се сваля достатъчно лесно и бързо . После с коресилин почиствам каквото е останало и нанасям цинков спрей на Кар Системс . Даже сглупих и нанесох парафиново покритие за кухини (Вюрт) преди да сложа прага , нанесох хубаво без да покривам зоните в които ще заварявам , но грешката бе , че докато пасвах и нагласвах полепнаха разни прашинки по парафина , но мисля че няма да е проблем

П.П. Андрей може да се фука с това , че Крум Дончев му е сядал на скъсаната шофьорска седалка

- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
И левия праг е монтиран...

Трябва да ги затвора тия прагове в предния и задния край , но всичко с времето си . Това от снимките сколасах да го направя за 3 дни
.

Трябва да ги затвора тия прагове в предния и задния край , но всичко с времето си . Това от снимките сколасах да го направя за 3 дни