Семаринг на климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Семаринг на климатика
Колеги да знае някой случайно дали се продава като резервна част семеринга дето е на компресора на климатика.Сваля се като развиеш горния капак на компресора,има една зегерка отвътре дето я държи.Следователно логично трябва да се сменя.
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Re: Семаринг на климатика
там не трябва ли да има и един лагер ??
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да уточня компресора е от малките seiko seiki е.Няма лагер нито отпред нито отзад самото масло на систмата смазва движението по оста.Има един о-ринг голям и един семеринг на капака.
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
- Мечтае да кара: su47 berkut
- Детайли за колата: akulata
колега преди време ми свиреше компресора на климатика шаибата (м42) имаше маи някви болтове отгоре ама..не си спомням и си взех една скоба за вадене на лагери трикрака(двукрака нестава от по големите,и извадих цялата шаиба (маи така беше) търсих нов лагер кат си мислих че ще е евтин ,да ама не оказа се че са само японски за климата и китаиски . В дружба в една фирма за лагери и семеринги купих лагера 35 кинта маи и там си има и маитори които ми го извадиха и пренабиха нов .за 5 или 10 кинта (непомня точно) ,но задължително на яка преса защото самия лагер е подбит към корпуса на шаибата, после се набива при монтажа леко с дърво пак. ролката свиреше кат за умрело преди операцията ама после заспа. ако става дума за същото дано съм ти бил полезен (ако си от София мога да ти услужа с скобата) 

- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много колега,но аз търся семеринг.Утре ще го снимам,че съм го разглобил на парченцаи и болтчета.Стига да мога да кача снимки че последните пъти все не мога.Имам лагер само на магнита ама той е един голям.Това дето търся аз е семеринг около 1,5см.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Семеринга не е някакъв специален вземи си на някаква по утвърдена фирма и го слагай.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
роско бмв gr написа:Мерси много колега,но аз търся семеринг.Утре ще го снимам,че съм го разглобил на парченцаи и болтчета.Стига да мога да кача снимки че последните пъти все не мога.Имам лагер само на магнита ама той е един голям.Това дето търся аз е семеринг около 1,5см.
Сменя се семеринга /осево оплътнение/ само, че аз те съветвам да си го вземеш от фирма за автоклиматици защото това не е обикновен семеринг, иначе го има по размер и се сменя на оста има иглени лагери.
7 мнения
• Страница 1 от 1