като си говорим за зима....

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

като си говорим за зима....

Мнение от DEFLEPPARD » 07 Фев 2006, 8:10

да разкажа и мойта зимна случка ;)

деня е вчера :mhihi: часа е 9:20 сутринта
слизам аз пред блока (в 10:00 трябваше да съм в университета)
и кво да видя - насякъде бяло, сички коли затрупани :shock:
и ся кат не се сещам де паркирах мойта ? :mhihi:
почнах да чистя фаровете на сички подред докат стигна до мойта :mhihi: :mhihi:
след кратко- и мало- трайни опити я намерих и почнах да я чистя.. е да ама имаше по 15-20см сняг отгоре и а аз с една малка пластинка (то даже лопатка не е ) за лед.... почнах да чистя, съответно ми замръзнаха ръцете... по едно време гледам комшията слезе с една метла и омете почти целия сняг за минутка :shock:
е няя пък ! ще си я изчистя с лопатката ! :mhihi: :mhihi:
както и да е..
изчистих я, тръгнах в града навсякъде имаше задръствания, закъсали коли, насякъде сичко живо буксуваше....
аз не можах да закъсам или забуксувам никъде ! :) да поживи гогспод новите зимни гуми ;) :)
та карам си аз пасатора към университета, с чисто нови зимни предни гуми и изтъркани почти до нула летни отзад... и аз като другите малко плахо, гледам да си карам в колоната, със скоростта на другите коли, само отвреме на време по правите отсечки поизпреварвам (то младо... не трае на едно място :mhihi: )
и по едно време гледам две джипки се засилват зад мене и ми мигат с фаровете :shock: :shock:
прибрах се аз, изпревариха ме и си викам...
ама ония сигурно са били с перфектни гуми за тва време, от задните им гуми излизаше бял прах :mhihi: и правеха сичко на мъгла - "е няя проблем... аз знам пътя наизуст".. по едно време поглеждам в огледалото да видя кво праят мойте летни сликове и... нищо :shock: :shock: но нищо.. аз не съм съеверен - не вярвам на подобни поличби :mhihi: последва естествената реакция
"абе вие с лунохода ли ше се базикате бе? :twisted: "
и газ след тях...
е да ама стигнах 90км/ч пасата стана супер нестабилен, почти като шейна, а ония продължаваха да се отдалечават :shock:
"е хубуу..." - викам си аз... "...базикайте се кат толкоз ви е кеф" :mhihi: :uups: :mhihi: :mhihi:
и върнах газта и се прибрах безславно в бавната лента :uups:

на връщане пътя беше доста по добър и движението доста по-слабо... та позасилих пасатора с 90-100 минавах само дето половината платна бяха с 20-3осм сняг, утъпкано само по средата и сичко живо кара в средата... съответно кат ме видят и се прибират ма и аз трябваше да влизам в преспите което се отразяваше на скоростта се едно някой си е закачил ремаркето отзад.. както и да е
та изпреварвма поредната кола - на пръв поглед нищо ненормално - някво пежо 306 синичко... кола бе..
само дето караше малко на зиг-заг.... по едно време си стабилизира положението в дясната лента (е не съвсем ама имаше място откъде да мина)
тръгвам аз да изпреварвам, настигам я (бях на безопасна дистанция се пак) и аха да се изравня с нея и пежото почна ад ме свива към преспите - левите гуми в пряспата, десните на почти заленеда хлъзгава настилка... смееш ли да натиснеш спирачка :confused:
в тоя момент поглеждам шофьора (тамън щях да бибиткам) и кво да видя О боже.. ЖЕНА ! че и руса! :shock: никво бибиткане тая ако се стресне и двмата отиваме в морето.... и така с левите гуми почти в бордюра, десните на лед измкънах се криво ляво... а тая не ме забеляза дори за миг :shock: то бива бива кон с капаци ама чак пък толкоз бива ли :ranting:
чак като я изпреварих ме видя и се прибра в дясната лента.....

ква е поуката в случая ?
ми... честно казано... НЕ ЗНАМ :mhihi: :mhihi:

П.С. разликата между летните и зимните гуми показана по-нагледно:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Фев 2006, 11:35

понеже не ми се пише в мойта тема, ама само да вметна,

Не мислите ли, че е възможно съвпаденията от двете случки (моята и на деф) да не са случайни?!? :shock:

DEFLEPPARD написа:ЖЕНА ! че и руса!

vicho написа:РУСА МАДАМА

просто си помислих... :roll:

п.с. и нищо против жените шофьори, виждал съм доста които МОГАТ
да карат, не по-зле от мен и масата мъже, но ТОВА :arrow:

п.п.с. ааа и, че се сетих, никога не ми се беше случвало, но една сутрин като тръгвах за Шела да зареждам коша с нафта, изчаках чинно и мирно една черна карера 4-ка с 20ски джанти и РУСА МАДАМА вътре (която естествено говореше по ГСМа), да направи 10 маневри да тръгне към изхода на паркинга да спре, бие ДЕСЕН мигач и завива на ЛЯВО?!!?? :shock: :shock: :shock: Останах изненадан ;)

Просто съвпадения, но защо всички са руси, или просто русите са повече от чернокосите?! не знам, трябва да има обяснение, това неможе да е истина...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 07 Фев 2006, 12:49

Според мен това което го каза относно снежната виелица които правили джиповете , е просто до въпрос на топлина и физичното състояние на снега, защото когато е доста под нулата , снега е твърд и ронлив а при температури около нулата и над - той е мек и спластен, съответно при -10 /примерно/ е нормално да става това явление , доколкото при +2 е напълно невъзможно ;)

П.П. ПО физика бях един от най добрите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 07 Фев 2006, 13:39

BMW lover написа:Според мен това което го каза относно снежната виелица които правили джиповете , е просто до въпрос на топлина и физичното състояние на снега, защото когато е доста под нулата , снега е твърд и ронлив а при температури около нулата и над - той е мек и спластен, съответно при -10 /примерно/ е нормално да става това явление , доколкото при +2 е напълно невъзможно ;)

П.П. ПО физика бях един от най добрите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това с "снежната виелица" го има при всички джипове и хечбекове.Не случайно те си имат и чистачка отзад :). В смисъл ... при седаните тази виелица най-вероятно отива точно под багажника,докато при джиповете и хечбековете отива назад ...

Е53 Фанатик
Аватар
Кара: xDrive

Re: като си говорим за зима....

Мнение от BMW-X5 » 07 Фев 2006, 14:00

DEFLEPPARD написа:и по едно време гледам две джипки се засилват зад мене и ми мигат с фаровете :shock: :shock:

Сигурно са били G500 черни с номера 4400 или 4401 пред тях нямаш шанс ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 07 Фев 2006, 17:19

vicho написа:п.с. и нищо против жените шофьори, виждал съм доста които МОГАТ
да карат, не по-зле от мен и масата мъже, но ТОВА :arrow:

и аз нямам нищо против жените шофьори ама още не съм виждал жена добър шофьор...
познавам само 1 дето кара като ненормална ( в смисъл 160+++ км/ч ) ама тя тотализира 3 коли за 1 година... май не се води мн добра ?:)

BMW-X5 написа:
Сигурно са били G500 черни с номера 4400 или 4401 пред тях нямаш шанс

нц не бяха Г класите на Тим някви тойоти бяха май....

а това със "снежната виелица" доколкото си спомням излизаше от почти всички задни гуми на почти всички коли на пътя...
но може и да се бъркам - не бях обърнал внимание допреди случката с джиповете

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 07 Фев 2006, 17:24

И аз не познавам момиче което може да кара добре,не че аз мога да карам много добре де... ама за протокола :)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 08 Фев 2006, 2:01

кфо против имате русите шоферки ве като не ви аресват давайте ги насам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 08 Фев 2006, 16:15

bam-bam написа:кфо против имате русите шоферки ве като не ви аресват давайте ги насам :mhihi:

да те повозят ли? :mhihi:
А иначе разликата зимни-летни гуми Деф я е показал нагледно :!: Пусти пари :arrow: и за гумите никакви ги няма :!:

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 08 Фев 2006, 17:25

Между другото, незнам за вас дали го забелязвате, но и двете снимки са на :!: зимни :!: гуми.По компетентните смятам знаят ;)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1987 e30

Мнение от nabora » 08 Фев 2006, 22:58

верно май горната е фулда кристал

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Фев 2006, 18:59

Марти,абе както казаха колегите и предните и задните гуми са ти зимни :idea: Fulda Kristall Gravito a другите не мога да включа какви са в момента,знам ги и знам ,че ако не са ти много износени немските гуми,май по-добре те да са отпред :idea:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 09 Фев 2006, 21:32

да не са някакъв kormoran?
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 09 Фев 2006, 21:35

Незнам зимни ли са, летни ли са, но...износени ли са... :roll: пак няма пари :!:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Фев 2006, 23:07

Извинявам се за :OT:

3ащо не престанете с генералните изводи от рода: "Жена = убиец на пътя"....

MaXimal написа:И аз не познавам момиче което може да кара добре,не че аз мога да карам много добре де... ама за протокола :)

Не че в общия случай не сте прави, че жена и добър шофьор са две несъвместими неща, но гарантирам че изключения от правилото има и не са една или две жените които познавам и карат доста по-добре от мен (не се броя за много добър шофьор, но съм мъж :mhihi: ) и от доста други с многогодишен стаж зад волана. А определено има и една жена която може да предаде доста уроци на много от така наречените "майстори на волана"...
Не искам да засегна никой, но това че не познавате жени които карат като вас и дори по-добре означава само че още не сте ги срещнали....

Лично мнение просто- ако някой от модераторите сметне за нужно да го изтрие.
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Страхотни истории