С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от zazomazo » 30 Мар 2011, 16:46

Е.Димитров написа:.....
с напредването на науката тези неща стават "видими" и вече се предлагат за по-лесно осмисляне :bchug:

ама напълно съгласен съм бе Емо....
нали точно това казвам и аз....извънземните са ни необясними в момента, но не се знае утре дали няма вече да имаме обяснение и за наличието им....
просто допускаме, че ги има дори и да не можем да го докажем към днешна дата...
пак ти казвам-прочети ми постовете в темата от момента, в който съм се включил в нея и ще видиш, че точно за това говоря :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 30 Мар 2011, 16:47

Хайде сега чукча, към всичко което си цитирал, добави и извънземните и приложи "Бръсначът на Окам", който толкова пъти беше споменат вече в темата. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 30 Мар 2011, 16:49

zazomazo написа:издънена е колега....точно щото е ТЕОРИЯ, а не почива на факти
точно както и теорията за наличие на извънземни....

Разликата между двете теории е следната...

Няма факт, който да доказва еднозначно съществуването на извънземни, още по-малко - техни посещения на Земята. Забележи, не твърдя, че няма извънземни, нито пък, че те не са ни посещавали! Просто искам сигурни доказателства за да приема теорията, защото противоречи на това, което наблюдаваме всеки ден.

Известните ни факти не противоречат на еволюцията:
* Разнообразието от растителни и животински видове е факт, който виждаме ежедневно. И съвпада с теорията.
* Известно е, че видове са се появявали и изчезвали - което също е факт, доказват го намерените от археолозите кости. И също съвпада с теорията.
* Има методи за датиране на въпросните намерени кости, които ни дават представа кога са живели съответните видове. Като прегледаш информацията се оказва, че по-висшите видове са се появили значително по-късно. Което отново съвпада с теорията.

Ти прочете ли статията от линка на AGD за "exceptional claims"? Еволюцията не противоречи на света такъв, какъвто го виждаме. Затова не е нужно да отговаря в детайли на всички въпроси за да я приема за истинна. Твоите извънземни обаче са в противоречие, защото никога не съм виждал следа от тях. Затова искам сериозни доказателства за да ги приема тях. Също ако искаш да ме убедиш, че разумът ни е продукт на външна намеса ще трябва да ми обясниш от къде се е взел техният разум. Защото еволюцията отговаря на този въпрос убедително, а твоята теория го оставя без отговор. Ей затова приемаме дарвиновата теория, но не и "извънземната". Сега по-ясно ли ти стана? ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Мар 2011, 16:58

zazomazo написа:...
МОГА да си представя, да, че животните могат да се разбират помежду си... /въпреки липсата на доказателства/
но ТИ НЕ МОЖЕШ да си представиш наличието на извънземни /именно поради липсата на доказателства/...

Макар това да беше насочено към Емо да го подхвана и аз...

Зазо, не е нужно да си представяш, че животните могат да комуникират помежду си- отдавна е доказано, че това е така... Или си мислиш че кучето просто лае по друго куче щото си няма занимавка :?: а и в крайна сметка комуникацията не е задължително да е вербална- има си език на тялото, поведение в дадена ситуация и т.н., що трябва да се "говори" или "пише" :?: Пък и хората да ти кажа мнооого добре се разбираме като си говорим- на гадният шваба едно време нищо не му разбрах, а уж сме хора :mhihi:

По същата логика не е нужно и аз да си представям, че има извънземни- аз лично съм на 100% сигурен, че ги има... според астрономите само галактиките са мнооого милиарди, звездите в тях пък са още повече, а планетите които обикалят около тея звезди хич не са малко... по груби спомени ми се върти в главата число от рода на 10 на 27 степен (или нещо подобно) за броя на планетите... е как да смятам, че сме единствени- не 100, а 1000% е сигурно, че има извънземни... и това го приемам БЕЗ наличието на доказателства- моята логика ме води до там...
Но това е погледнато като цяло- да, има малки зелени човечета, или к'вито са там на цвят... но за да има някаква тежест теорията ви, че извънземни са създали или силно повлияли на живота на тая планета вече си ТРЯБВАТ доказателства за тяхното съществуване... дори не само за съществуването им- доказателства, че са посетили Земята са нужни... и то солидни доказателства- от типа "око да види, ръка да пипне"... както е доказано, че тук са живели динозаври, мамути и к'во ли още не и мога да видя кокалите им в музея- така и искам доказателство за извънземни... но не искам кокали, аз от кокалаци не разбирам нищо- една летяща чиния, совалка, капсула с която са кацнали искам... к'вото и да е, но да е напреднала технология- то и сега не можем да пътуваме в космоса, та всяка машина за тая цел ми върши работа...

Зазо, ще те убия бе- що ме вкарваш в такива спорове :bang: знаеш ли как ме мързи :mhihi:

ПС: Ако ми свършат батериите на клавиатурата заради тебе верно ще те убия :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 30 Мар 2011, 17:02

Fear написа:Хайде сега чукча, към всичко което си цитирал, добави и извънземните и приложи "Бръсначът на Окам", който толкова пъти беше споменат вече в темата. ;)

чукча пита къде доказано, че правило "бръснач на Окам" вярно?

просто прието да се върви по най-вероятен път за доказване на дадено събитие, но практика в много случаи показала, че не винаги най-проста теория най-вярна :winky:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 30 Мар 2011, 17:11

zazomazo написа:чукча пита къде доказано, че правило "бръснач на Окам" вярно?

просто прието да се върви по най-вероятен път за доказване на дадено събитие, но практика в много случаи показала, че не винаги най-проста теория най-вярна :winky:

Я чукча да ми каже кое е по-вероятно да е вярно:

№1: теория с някакви доказателства и не малко дупки в нея- не може всичко да се знае все пак
№2: теория при която пак има много дупки, но за капак няма и грам доказателство за съществуването на главният елемент в нея

И тъй гледах, и иначе- №1 е по вероятна за мен... №2 е интересна, може и да се окаже един ден достоверна... Ама тоя ден докато дойде е само една гола приказка за малки деца с извънземни в нея- добре звучи, интересно е, има шанс да е вярна или поне донякъде вярна...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 30 Мар 2011, 17:19

Feanor написа:....
Твоите извънземни обаче са в противоречие, защото никога не съм виждал следа от тях. Затова искам сериозни доказателства за да ги приема тях. ...

ми има много неща, които науката не е в състояние да обясни....
ако допуснеш, че са дело на извънземни-ето ти доказателство за съществуването им.....
оххххх, забравих-не си в състояние да "допускаш" , искаш доказателства...но това важи само в случай, че става дума за извънземни

иначе може да допуснеш, че първобитния човек е заспал вечерта в пещерата и на сутринта се е събудил и е решил да вдигне пирамидите /образно казано/....ооо, забравих...липсващото звено.....така удобно наречения доста голям период от време, за който няма данни...въпреки че общо взето планетата е прекопана надлъж и на шир и са намерени изкопаеми от какво ли не, само от "липсващото звено" не...
и в случая се допуска, че го е имало....щото ако го е нямало теорията на Дарвин се пропуква
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 30 Мар 2011, 17:25

и в случая се допуска, че го е имало....щото ако го е нямало теорията на Дарвин се пропуква

ама остатъка от теорията е потвърден- ти сега за един липсващ скелет ще се заяждаш, при теб има само подозрения за идването на извънземни... не е доказано, че са били тук- к'во да говорим да са правили нещо...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 30 Мар 2011, 17:37

ms написа:

ама остатъка от теорията е потвърден- ти сега за един липсващ скелет ще се заяждаш, при теб има само подозрения за идването на извънземни... не е доказано, че са били тук- к'во да говорим да са правили нещо...

остатъка от теорията е навързан за да има някакво обяснение, щото иначе ще трябва да вярваме в Господ и в това, че сме направени от кал... :mhihi:

чисто хипотетично:
ако липсващото звено си е липсващо и никога не го е имало, а за да се развием до днешния ни вид точно по времето на "липсващото звено" са ни "побутнали" извънземни?
изведнъж тая хипотетична история праща теорията на Дарвин по дяволите....
ама няма доказателства за това....ама пък ако утре има?

ще искам да ми вдигнете паметник, неверници :mrgreen:

спирам да пиша в тая тема, всеки да вярва в каквото иска...времето ще покаже кой крив, кой прав /макар, че едва ли ще е докато сме живи ние/
айде със здраве :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 30 Мар 2011, 17:48

zazomazo написа:ако допуснеш, че са дело на извънземни-ето ти доказателство за съществуването им.....

Аз пък допускам, че са дело на Летящото Спагетено Чудовище. Значи туко-що доказах съществуването Му?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от ms » 30 Мар 2011, 17:52

чисто хипотетично:
ако липсващото звено си е липсващо и никога не го е имало, а за да се развием до днешния ни вид точно по времето на "липсващото звено" са ни "побутнали" извънземни?
изведнъж тая хипотетична история праща теорията на Дарвин по дяволите....
ама няма доказателства за това....ама пък ако утре има?

ще искам да ми вдигнете паметник, неверници :mrgreen:

спирам да пиша в тая тема, всеки да вярва в каквото иска...времето ще покаже кой крив, кой прав /макар, че едва ли ще е докато сме живи ние/
айде със здраве :bchug:

Ако един ден това се окаже вярно Дарвин отива в канала- спор няма... обаче докато тая хипотетична работа се случи най-точната и логична теория си остава на Дарвин ;)
И един ден като се докаже за извънземните к'во- Дарвин ще го смятат за тарикат излъгал всичко живо ли :?: Не, просто теорията му е лежала върху наличните тогава доказателства и няколко логични допускания...
Докато това с извънземните е изцяло допускане БЕЗ доказателство- същата работа е и с Господ и създаването на света за 6дни... и за двете НЯМА доказателства- само допускания... а може и това с Господ да е едно и също с извънземните- просто различна гледна точка на някой...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 19:03

Според всякакви стандарти некрополът в Гиза, където са разположени Сфинскът и трите прочути пирамиди, е една изключителна архитектурна и археологическа загадка. Въпреки въпросите, които тези паметници и днес мълчаливо задават, египтолозите смятат, че са разгадали (почти) всичките им тайни и заключенията им по темата са включени в учебници, туристически проспекти и научни трудове. В последните десетилетия обаче по-разкрепостени учени и изследователи непрекъснато вадят на светло нови и неизвестни досега данни, които предизвикват шумни научни спорове. И тъй като в спора се ражда истината, навярно не е далеч времето, когато действителното послание, оставено ни от древните строители, ще бъде разшифровано. Защото този уникален комплекс наиастина съдържа послание, изразено чрез езика на математиката, прецесионната астрономия и инжинерно-техническия гений на неговите творци. Законите на природата са еднакви навсякъде и по всяко време и затова този език е общовалиден и не се влияе от времето и пространството.
Официално се смята, че всеки един от архитектурните паметници е строен от различен владетел. Широко разпространено е становището, че трите пирамиди са построени от фараони от четвъртата династия, около 2 500 години пр. н. е. - Хуфу (Хеопс), Менкаура и Хафра. Освен тях комплексът включва: Големия сфинкс, три погребални храма и шест малки пирамиди, по-късно наречени “сателитни”. Три от тях са разположени пред източната стена на Хеопсовата пирамида, другите три - пред южната стена на пирамидата на Менкаура. Към всяка от големите пирамиди, под специфичен ъгъл, води по една наклонена рампа.
Ако разгледа внимателно и аналитично картата на целия комплекс, дори и непосветения наблюдател би забелязал хармонията и взаимовръзката между съставящите го части. Но да се спрем по-по подробно на голямата пирамида, упорито наричана от египтолозите - Хеопсова. Официално и повсеместно е разпространено мнението им, че нейното построяване е предшествано от не дотам сполучливи опити да се изгради подобно съоръжение. Става дума за Скосената и Червената пирамида в Дашур и за стъпаловидната пирамида на Джохер в Сакара. Но последните изследвания на органични съставки в хоросана на Голямата пирамида с радиоактивен въглерод показват, че тя е по-стара, с което се налага промяна в хронологията, яростно оспорвана от официалната египтология.
Да започнем с географското разположение. Целият комплекс (неслучайно) е построен на западния бряг на река Нил. И сега, внимание - Хеопсовата пирамида е разположена на 1/3 от разстоянието между Екватора и Северния полюс и в центъра на обитаемите земни маси. Да им се чудиш на “примитивните” строители, как ли са могли да извършат прецизните си изчисления, векове преди официално да открием, че земята е кръгла и да се научим да определяме географските дължина и ширина. Ориентацията й спрямо географските посоки е умопомрачително точна, с минимални отклонения, които са трудно достижими дори и за съвременните строители. За да се ориентира по този начин една съвременна постройка ще са необходими: лазерен теодолит, топографска карта и голям екип специалисти. По подобен начин стои въпроса и за правите ъгли на основата, както и за разликата в размерите на четирите й стени - отклонението е 0,1%. За да може да бъде построена точно на посочените координати, пирамидата е разположена върху естествено скално възвишение, което от една страна й е придало сеизмична устойчивост, а от друга се предполага, че е създало затруднения на строителите й. Но това “затруднение” е преодоляно по блестящ начин - целият масив с височина на двуетажна къща, майсторски е вграден в долните редове на зидарията й.
Първоначалната височина на Голямата пирамида е била 146,73 м. (сега е 137,16), а основата е 230,12 м. Тези размери се съотнасят към радиуса и обиколката на Земята в мащаб 1 : 43 200. Ако си припомним, че продължителността на един прецесионен месец, който за по-лесно наричаме епоха (на Овен, Риби, Водолей и т. н.) е 2 160 години, лесно можем да забележим, че числото изразява два прецесионни месеца. А ако към него прибавим още нули се получава друго число. Но, за това друг път.
Едва през IX в. от н. е. арабите успяват да проникнат в пирамидата, пробивайки голям дупка в северната стена - няколко реда по-ниско от действителния, умело замаскиран вход. Днес вече е добре известно вътрешното разпределение на пирамидата, състоящо се от сложна и заплетена система от проходи и галерии - всички обаче под един и същи наклон - 26 градуса, една подземна и две надземни камери, и четири загадъчни наклонени шахти, със сечение 20 х 20 см. и ориентирани към северната и южната стена. Две от тях водят началото си от Камерата на царицата, другите две - от Камерата на фараона. Всяка от тях е изкусно вградена, под специфичен ъгъл, в масивните каменни блокове на зидарията. И както ще видим по-късно, и четирите сочат точното разположение на конкретни звезди и съзвездия. Там, където са се намирали на нощния небосклон хилядолетия преди Новата ера.

До този момент официалното становище на египтолозите е, че Хеопсовата пирамида е построена като гробница на фараона Хеопс - владетел от IV-та династия (около. 2 500 г. пр. н. е.). Кой знае защо, те упорито пренебрегват съдържащите се в древни херметични, гръцки и арабски летописи сведения, че паметниците в Гиза са грандиозен мемориал на много напреднала цивилизация отпреди Потопа. Легендите разказват, че някъде там - под Сфинкса или в самата Голяма пирамида е скрита “Зала на летописите”, в която са запазени знанията и мъдростта на наследниците на изчезналата цивилизация на Атлантида. В редица древноегипетски надписи и папируси също са открити сведения за скрити камери. А в коптски легенди се споменава, че “Съществува подземна камера под Сфинкса, от която има входове към трите пирамиди. Всеки вход се пази от статуя с удивителни способности”. Тези идеи и днес се поддържат от доктрините на масонството и учението на езотеричните школи на Розенкройцерите (Калифорния) и Теософското дружество (Лондон и Мадрас).
Фондация “Кейси”, създадена от наследниците на знаменития ясновидец Едгар Кейси, изхождайки от неговите твърдения, че под лапата на Сфинкса се намира Тайна камера, финансира проучването на района. С помощта на скъпо струващи сеизмични и други изследвания действително се локализира такава кухина, точно на посоченото от Спящия пророк място. Но точно тогава египетските власти, под различни предлози, забраняват по-нататъшните проучвания.
В Голямата пирамида, която и до ден днешен все още се смята за гробница, не са открити никакви следи от погребения. Липсва мумия, както и така характерните за погребалните фараонски камери надписи, украси или рисунки. Вътрешното й разположение е много сложно, със заплетена система от проходи, спускащи и издигащи се все под наклон от 26 градуса и три главни камери. Едната от тях е разположена под земната повърхност. Другите две са наречени Камерата на царицата и Камерата на фараона. Последната е намерена съвсем празна - без мумия, съкровища, надписи или рисунки. В центъра й е разположен голям каменен саркофаг - също празен. Действителното й съдържание обаче е оценено при обстойното й измерване и проучване. Защото в нейните размери се съдържат числото 3,14, Златното число и други математически и астрономически данни за Земята. Огромната тежест на каменните блокове, от които е изградена пирамидата над тази камера, е компенсирана по гениален начин, (което би затруднило дори съвременните строители), посредством няколко “облекчителни” камери, които поемат голяма част от тази тежест.
Има обаче още една необичайна особеност на Хеопсовата пирамида, която е уникална в древноегипетската архитектура. Това са четири тесни наклонени шахти (20 х 20 см), по две за всяка камера, които излизат от северната и южната им страна. Изградени са едновременно със строежа на пирамидата (т. е. не са пробити по-късно през каменните блокове), и свидетелстват за използването на много сложни инженерни и нивелационни техники. Когато са били открити, първоначално се смятало, че са вентилационни шахти. Да, но двете от тях - тези, които водят началото си от Камерата на царицата, не достигат до външните стени. А началото им в самата камера е било грижливо замаскирано.
След тяхното откриване изследователите правят многократни опити - кой от кой по изобретателен, да проникнат в тясната им вътрешност и да ги проучат. С помощта на малка видеокамера успяват да заснемат загадъчните проходи и в единия от тях с удивление откриват . . . парче дървесина, което въпреки многократните си опити не успяват да измъкнат от там. Учените хранят надежда, че ако тази находка бъде извадена, ще може да се подложи на анализ с радиоактивен въглерод - този метод на датиране е най-прецизният до този момент, но е приложим само спрямо органична материя. Ако това стане, най-после ще се сложи край на споровете, свързани с определяне времето на построяване на Хеопсовата пирамида.
През 1993 г. немският инженер Рудолф Гантенбринк създава миниатюрна камера-робот за изследване на наклонените шахти, и в края на южната шахта в Камерата на царицата, насочена към Сириус, открива . . . малка падаща вратичка с медни дръжки. След това откритие, за пореден път, египетските власти забраняват по-нататъшното проучване.
Ако в началото на април се загледаме в звездното небе, на южния небосклон ще забележим гигантско съзвездие, наподобяващо неправилен многоъгълник - това е Орион. Югоизточно от него сияе най-ярката звезда в този район - Сириус. Съществуват много легенди от различни географски райони, които разказват за Мъдреците от Сириус, предали на земните жители знанието и мъдростта на своята цивилизация. В легендите за Атлантида се твърди, че Великите Посветени от онова далечно време са дошли от тази сияйна звезда и мъдро са наставлявали младото човечество, подготвяйки най-напредналите му представители да поемат водачеството след тях. В преданията на примитивното африканско племе догони се казвало, че Сириус е двойна звезда. Факт, който съвременната астрономия потвърждава едва в първата половина на нашия век.
В предишните постинги от тази поредица стана дума, че некрополът в Гиза следва да се разглежда цялостно и тогава може да бъде разчетено посланието, оставено ни от древните му строители. Трите пирамиди, които той включва, са подредени почти по диагонал, като третата е леко изместена на изток. Тази им подредба не е случайна и точно съответства на трите звезди от съзвездието Орион, наричани Поясът на Орион. Едва в близките години, благодарение на компютърните технологии и усъвършенстваните програми за звездно картиране, стана възможно да се възпроизведе картина на небето над Гиза във всяка епоха през изминалите 30 000 години. По този начин вече може да се пресъздаде небесната карта от времето, когато са работили строителите на пирамидите.
Четирите наклонени шахти в двете надземни камери на Хеопсовата пирамида са точно ориентирани на север и юг. Според направените наскоро проучвания е доказано, че всяка от тях е насочена към определено съзвездие. Преди 2 500 години двете южни шахти са сочели местоположението на Зета Орионис - най-ярката звезда от пояса на Орион, и към Сириус. Северните шахти са насочени към Кохаб - от съзвездието Малка мечка и към древната Полярна звезда от съзвездието Дракон. Компютърната симулация на звездното небе показва, че тази ориентация е преходна и важи само за период от около 100 години, в резултат на прецесията на земната ос. Скоростта на прецесионните промени е постоянна и предсказуема и може да се изчисли както назад, така и напред във времето, за цялото звездно пространство.
Ориентацията на четирите меридианни шахти очевидно са имали ритуално значение, свързано с “Цикъла на Озирис” на древните египтяни. По този начин те служат като точен индикатор, по който (теоретично) веднъж завинаги би могла да се определи епохата на строителството на последното оцеляло чудо на древния свят. Има и още едно впечатляващо съответствие - между Млечния път и река Нил. Звездите от Пояса на Орион са разположени на запад от Млечния път и като че ли са обърнати към бреговете на небесната река. Точно така са разположени и трите пирамиди спрямо западния бряг на Нил.

Едва когато са забелязали и този многозначителен ориентир, съвременните изследователи са осъзнали, че нещо им убягва. Чрез компютърна симулация на небесната схема над Гиза и лекото й завъртане те успели да пресъздадат идеалното местоположение на звездите, което точно да съответства както на разположението на паметниците на некропола, така и на Нил. Но това идеално съответствие би се получило през 10 500 г. пр. Хр. - т. е. 8 000 г. преди “Епохата на пирамидите”. Тази небесна схема, запечатана чрез архитектурното разположение на пирамидите, бележи много особен момент от прецесионния цикъл, дълъг 25 920 г. - а именно най-ниската точка от плъзгането на звездата Алнитак от пояса на Орион нагоре-надолу по меридиана. Тя никога няма да слезе по-ниско от тези 90201 над хоризонта. Включвайки в датирането и 2 000 г. от н. е. получаваме приблизително 13 000 г. - което е половината от прецесионния цикъл - вечен и непроменяем във времето.
Подобен поглед върху мемориала дава възможност не само за точно датиране на строителството му, което ще обърне с главата надолу доста от наложилите се представи за човешката история, за културните епохи и предшестващите цивилизации. Вниквайки задълбочено в древното послание на предците ни, ние смиряваме гордостта и високомерието си. Разбираме, че техническите ни постижения, които смятаме за уникални, не са единствения критерий за величието на съвремието ни.
А какво точно са искали да ни предадат чрез внушителния комплекс в Гиза древните ни предшественици?

П.С. Няма ли кой да му даде вече купата за най-голям спамер и суфльор на ФЛЕЙМ и да си почине малко това момче?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 30 Мар 2011, 19:15

Леле каква салата стана тука:)
Ето едно интересно линкче и от мен.Малко дългичко ама преди да започнете да го отричате и давате мнения поне отделете време да прочетете до края! Благодаря :)

http://aura-1.net/index.php/ufologia/20 ... e#comments

След като изчетох цялата статия,съм доста объркан. Толкова много цивилизаций??? И толкова много години,дати и посещения??? Ясно е,че не сме сами ама то па взе да става пренаселено да го е** :paranoid: :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 19:39

ms написа:

Изглежда теорията на Дарвин, според която нашите далечни предци са били маймуни, губи все повече позиции. Наскоро завърши най-големия за последните пет години съвместен изследователски проект на специалисти от НАСА и френски учени.

Подготвеният по него отчет се оказа пълен със съвсем неочаквани факти, свидетелстващи, че преди 25 хиляди години Земята е преживяла глобална ядрена война!

По цялата планета изследователите открили повече от 100 кратера, оставени от мощни взривове в древни времена. Най-дълбокият от тях се намира в Южна Африка. Именно чрез анализ на стените му, а по-точно на земните пластове в него е било изчислено времето на грандиозната катастрофа.

Учените успели да определят и силата на ядрения удар: повече от 500 хиляди тона тротилов еквивалент. За сравнение бомбандировката над Хирошима е със сила 20 хиляди тона. Представете си колко мощна е била древната атака, ако тя, както смятат учените, е променила скоросттта на въртене на Земята около оста си! В резултат на ядрените експлозии, водата от Световния океан е започнала движение и се е получил нещо като гигантски водовъртеж. Неговата сила накарала Земята да започне да се върти по-бързо.

През миналия век в градовете на маите са били открити древни календари, в които денонощието е 36 часа. Учените смятат, че такава е била продължителността на земния ден преди ядрената война. Между другото, в генетичната памет на съвременните хора още се пази тази информация. Опитите на физиолозите доказали, че ако човек е поставен в подземие и е лишен от възможността да следи времето, неговия организъм се настройва на денонощие с продължителност 36 часа.

Според специалистите свидетелства за свръхмощна ядрена катастрофа има в древните предания и епоси на много народи. Ако се премахнат метафорите от митовете на африканските пигмей за “голям огън, спускащ се от небето”, то ще се получи напълно достоверна хроника за взрив и последващата го ядрена зима. А в световно известната “Махабхарата” достатъчно подробно се разказва, как са се спасили, от ядрената война. За първи път в света хората построили под земята бомбоубежище и се спасили от унищожителния огън.

Подобни подземни галерии са открити в Алтай, Урал, Тян Шан, Сахара и в Южна Америка. Предназначението на тези катакобми става видно даже за тези, които не са специалисти.

Едно от неминуемите последствия на ядрената катастрофа е мутацията на живите организми. Радиоактивния мутагенезис преправя хромозомните вериги на човека в резултат, на което радикално се променя неговия облик.

Нашите далечни предци не са успели да избегнат тази участ. Скоро след глобалния взрив човешкото общество е представлявало сбор от мутанти. Сред тях е имало хора с крила, великани (техни кости и сега се намират по време на разкопки) и джуджета, чиито преки потомци са пигмеите в Африка и народите допа и хама в Тибет. Една част от тези мутанти не успели да се адаптират към околната среда и загинали, а друга била изтребена от съперниците, нахлуващи на тяхна територия.

Учените смятат, че древните хора са имали трето око, намиращо се над носа, а в наше време генетичната памет за този орган определя нивото на интуицията на човека.

Обаче най-типичните представители на облъчването с радиация за циклопите и монголоидите – в крайна сметка именно те са били основните конкуренти в борбата за оцеляване. Монголоидите победили! Сега тяхната раса е най-разпространената от всички човешки раси на Земята. Според специалистите процеса на мутация, макар и бавно, и в момента продължава.

И така преди 25 хиляди години нашата планета се е превърнала в гигантски Чернобил и ние, съвременните хора, сме потомци на мутантите, появили се в резултат на тази катастрофа. Това показват резултатите от международното изследване, което обаче не показва кой и защо е започнал тази древна ядрена война.

Учените само предполагат, че тогава са съществували могъщи цивилизации, разполагащи с технологии, чиито тайни не са известни и до момента. Събирането на информация за тях е целта на нов проект, който стартира през есента.
Последна промяна Larbi на 30 Мар 2011, 19:45, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 30 Мар 2011, 19:43

Мда, ядрена война, добре... и един мармот завива кратери в тротилов еквивалент... Може ли линк към сериозно издание, което е публикувало тази статия? Малко се съмнявам, сериозните издания за бомбаНдировки не пишат. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата