С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от ms » 30 Мар 2011, 13:47

Feanor написа:Повечето? Бих предположил, че са всичките... :mhihi:

ама това обосновано предположение ли е или просто си предполагаш нещо щото ти е кеф :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 30 Мар 2011, 13:52

Feanor написа:
flame написа:
Fear написа:
larbi написа:Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?

Цел ден висех у зоопарка - ни една маймуна не станА човек.

:mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
И аз мисля, че по тая "високотехнологична" метода са доказани и обосновани повечето илюминатски открития :lol:

Повечето? Бих предположил, че са всичките... :mhihi:

Добре де, съгласен :mrgreen: Казах го така от куртоазия - да не се засегне много колегата, че гледам много се впряга напоследък :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 30 Мар 2011, 13:52

Feanor написа:......
П.П. За физическата непригодност - еволюционно не е обосновано да се развиваме физически. Накратко казано - при нас една и съща енергия дава много по-голямо предимство ако е вложена в мозъка, отколкото в мускулите. От там селекцията е в посока изместване на енергийния разход към мозъка. Двете неща просто вървят заедно.

удобно обяснение, което обаче пък веднага предизвиква следващия въпрос:
защо единствено при хората енергията на еволюцията е насочена в посока да се развива интелекта, а при останалите видове не?
защо при други видове еволюцията е тръгнала в посока зъби, мускули и големи размери?

защо след като еволюционно не е обосновано да се хаби енергия за физическо развитие същата еволюция не се е развила по правилния начин при всички видове?

все пак когато сме слезли от дървото интелектуалното ни ниво не е било много по-различно от това на останалите видове...но въпреки това еволюцията е избрала единствено нас за да развива интелекта и да го превърне в разум, а другите е оставила да разчитат на зъби и нокти....
и след като това се е оказало правилния начин не го е приложила и при други видове?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 30 Мар 2011, 13:56

zazomazo написа:.но въпреки това еволюцията е избрала

Еволюцията нищо не е "избрала". Прочети малко за естествен подбор и развитие на доминантните и рецесивни алели.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Мар 2011, 14:07

zazomazo написа:[удобно обяснение, което обаче пък веднага предизвиква следващия въпрос:
защо единствено при хората енергията на еволюцията е насочена в посока да се развива интелекта, а при останалите видове не?
защо при други видове еволюцията е тръгнала в посока зъби, мускули и големи размери?

Колега,това е твоята гледна точка,защо мислиш че примерно си по-интелигентен от един делфин...защо мислиш че делфина не може да мисли?
Защо мериш еволюцията от твоята гледна точка,за това се нарича еволюция,променя се към по-добро,с някой изключения,представяш ли си,след време се разбира че и животните се разбират по между си толкова добре,както ние,но поради някаква неизвестна причина нямат писменост,за нас сега е некаква "баси атракцията" че слоновете си имат...гробища,и когато отиват на някъде(мигрират) си взимат и костите на починалите слонове,а когато минават покрай тези гробища,докосват с хоботи костите...ше кажеш-мани ги тея слонове,те са откачени-ама това разбираме ние...Както едно време са си мислили че ако се изкъпе човек,по лесно влизат микробите през кожата,сега много малко хора не се къпят,ама те по някаква си страшна причина предполагам не се къпят...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 30 Мар 2011, 14:34

ms написа:
Feanor написа:Повечето? Бих предположил, че са всичките... :mhihi:

ама това обосновано предположение ли е или просто си предполагаш нещо щото ти е кеф :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да го кажа така - всичките ми известни факти го потвърждават. Иначе естествено, че е само хипотеза. :p

zazomazo написа:
Feanor написа:......
П.П. За физическата непригодност - еволюционно не е обосновано да се развиваме физически. Накратко казано - при нас една и съща енергия дава много по-голямо предимство ако е вложена в мозъка, отколкото в мускулите. От там селекцията е в посока изместване на енергийния разход към мозъка. Двете неща просто вървят заедно.

удобно обяснение, което обаче пък веднага предизвиква следващия въпрос:

защо след като еволюционно не е обосновано да се хаби енергия за физическо развитие същата еволюция не се е развила по правилния начин при всички видове?

все пак когато сме слезли от дървото интелектуалното ни ниво не е било много по-различно от това на останалите видове...но въпреки това еволюцията е избрала единствено нас за да развива интелекта и да го превърне в разум, а другите е оставила да разчитат на зъби и нокти....
и след като това се е оказало правилния начин не го е приложила и при други видове?

Не разбираш... Еволюционно "правилно" е всичко, което работи. За нас работи интелектът, за други работи мимикрията, за трети физическата сила, за четвърти умението да оцеляват на Антарктида. Екологията дава чудесни обяснения защо е нормално еволюцията да върви в различни посоки, защо това е добре и като извод - защо сме само ние. Ако ти е интересно - чети.

Димитров, писмеността е много, ама много важна. Помага за запазването на информацията и знанията без изкривяване. Иначе делфините имат доста потенциал за втори разумен вид на планетата. При това екологичната им ниша не се покрива особено с нашата, така че няма пряка конкуренция, което им дава шансове.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 30 Мар 2011, 14:35

Е.Димитров написа:
zazomazo написа:[удобно обяснение, което обаче пък веднага предизвиква следващия въпрос:

Колега,това е твоята гледна точка,защо мислиш че примерно си по-интелигентен от един делфин...защо мислиш че делфина не може да мисли?
Защо мериш еволюцията от твоята гледна точка,за това се нарича еволюция,променя се към по-добро,с някой изключения,представяш ли си,след време се разбира че и животните се разбират по между си толкова добре,както ние,но поради някаква неизвестна причина нямат писменост,за нас сега е некаква "баси атракцията" че слоновете си имат...гробища,и когато отиват на някъде(мигрират) си взимат и костите на починалите слонове,а когато минават покрай тези гробища,докосват с хоботи костите...ше кажеш-мани ги тея слонове,те са откачени-ама това разбираме ние...Както едно време са си мислили че ако се изкъпе човек,по лесно влизат микробите през кожата,сега много малко хора не се къпят,ама те по някаква си страшна причина предполагам не се къпят...

не съм сигурен дали разбирам правилно объркания ти пост /като изключим това, че ме караш да ПРЕДПОЛАГАМ разум при животните, ама не го подкрепяш с научно обяснение....от известно време в тая тема става дума, че след като няма факти-не е вярно :winky: /
предполагам примера ти с къпането също има някаква връзка с еволюцията, въпреки че аз не я откривам...
слоновете....ами как за толкова години наблюдение никой пък не документира с фотоапарат или видео как разнасят костите на починалите :mhihi:

МОГА да си представя, да, че животните могат да се разбират помежду си... /въпреки липсата на доказателства/
но ТИ НЕ МОЖЕШ да си представиш наличието на извънземни /именно поради липсата на доказателства/...
това е разликата помежду ни...

ако си беше направил труда да прочетеш постовете ми в темата, а не само последния нямаше да се изказваш така неподготвен :wave:
на няколко места съм споменал позицията ми- "защо не" въпреки липсата на доказателства....
и спора ми в случая е с хората, които казват "да" на една издънена теория, щото просто за момента няма по-добра...
но пък са категорично против друга теория /не по-малко издънена/ щото....ами просто щото им е абсурдна или пък щото така са им казали в училище...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 30 Мар 2011, 14:42

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Издънена теория? Това го казваш от висотата на пълното непознаване на материята сигурно? :mhihi:
Което е напълно обяснимо де... защото е точно отговора и на въпроса ти "защо не"... :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 30 Мар 2011, 14:57

Виждаш ли колега,опираш само до собствените си сетивни възприятия,а не до по-широко познание,има заснети много филми за това което пиша за слоновете,освен всичко е безспорен факт!
Освен това слонове и китове общуват на огромни разстояния постредсвум утразвук-това също е доказано.
На другите ти саждения,малко си като шопа дето видял жирав и казал-те такова животно-НЕМА!
Как мислиш,че некой като ти каже нещо,щото ако не го запишеш ше го забравиш,ми незнам как ,ама може след време да разберем как общуват животните,а за извън земните,се ми се струва че има нещо такова,не ми се вярва много на това че сме сами в космоса,има някакви данни,но нищо което е доказано,има събития които са странни,може би има и конспирация,че ако се оповестят някой данни,може да има някой негатични последици и настроения у хората...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 30 Мар 2011, 15:33

zazomazo написа:но ТИ НЕ МОЖЕШ да си представиш наличието на извънземни /именно поради липсата на доказателства/...
това е разликата помежду ни...

Feanor го каза по-рано.
Не отричаме възможността да съществуват извънземни. От една страна вселената е огромна, но от друга самото съществуване на живот на Земята нямаше да бъде възможно ако не бяха се събрали немалко на брой благоприятни фактори. Но като цяло съществуването на извънземни е съвсем легитимна хипотеза.
Каква е вероятността обаче тези извънземни да хуманоиди и да са толкова по-напреднали от нас, че преодоляването на космически разстояния да не им представлява проблем ? Някаква вероятност има, но няма нито един факт, който да ни кара да го допуснем. Извънземните, интелигентни или не, може да приличат на син кит или на нищо, което ни е познато, да не приличат. Нямаме факти, но все още има вероятност като такава.
Идва най-големия проблем - защо тази ултра развита, прекосяваща вселената цивилизация не успява да прикрие съществуването си от едни едва слезли от дърветата маймуни ? Специално са дошли да ни отвличат и изследват ? Е нали те са ни моднали ДНК-то на първо място, за да слезем от дърветата. И за чий ни връщат, за да можем под "реверсивна хипноза" да опишем зловщите им експерименти ? Някой даже идвали за one night stand на Земята. Трябвали им роби. Без майтап ? Даже на нас едва ли ще ни трябват повече от още 100-200 години, за да имаме роботи перфектно вършещи абсолютно всяка човешка дейност. Извънземните дошли и направили пирамидите. А защо няма един останал инструмент от легирана стомана, фиброкарбон или някой абсолютно непознат за нас материал. Защо всичко, което съществува отговаря перфектно на нивото на човешките технологии за съответната епоха ?
Тук вече липсата на факти няма как да се пренебрегне. Това е фантастика и за съжаление даже не научна.

И един линк, че скоро не съм пускал http://skeptico.blogs.com/skeptico/2008/01/extraordinary-c.html. Попаднах на статията докато търсех точния израз в заглавието, но аз го свързвах с Майкъл Крайтън.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 30 Мар 2011, 16:09

Feanor написа::mhihi: :mhihi: :mhihi:
Издънена теория? Това го казваш от висотата на пълното непознаване на материята сигурно? :mhihi:
.....

издънена е колега....точно щото е ТЕОРИЯ, а не почива на факти
точно както и теорията за наличие на извънземни....

ти от висотата на запознат с материята би ли ми предоставил факти?
подкрепена с факти, а не предполагаема причина за слизане от дървото?
факти, които да свързват неандерталеца и кроманьонеца с днешния човек, не предположения?

щото като ви даде някой предположения за наличие на извънземни пищите, че няма факти...ма липсата на факти, потвърждаващи теорията на Дарвин никак не ви впечатлява....

колегата Димитров се чудя как да го коментирам...той общо взето написа в последния си пост същото като в предходния....имало филми как разнасят костите си слоновете-ма дай ми снимка бе бате, не ти искам филм ...щото ме сравняваш с шопа, а не се замисляш, че твоето твърдение е неподкрепено и е малко като в приказката "аз познавам един, дето имал братовчед, който бил чул, че някъде някой видял как слоновете си преместват гробищата"
айде дай "безспорния факт" да го видим всички и тогава ако ти кажа "такова животно нема" ще ми лепнеш с право въпросния епитет :!:

п.с. една молба имам към колегата Димитров: дали е възможно да си подредиш малко мислите и от там думичките в изреченията....щото пишеш доста хаотично и в един момент оставам с впечатление, че и сам не знаеш кво искаш да кажеш.... :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 30 Мар 2011, 16:19

zazomazo написа:издънена е колега....точно щото е ТЕОРИЯ, а не почива на факти

Хайде и на теб да ти цитирам, че много чукчи писатели се навъдиха:
Теорията в науката се основава на факти.

От ТУК ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 30 Мар 2011, 16:30

Колега Зазо,напълно си прав че не се изразявам разбираемо,нещо съм малко "отвлечен" ,моля за извинение и на колегите също,идеята ми беше такава че не може да пречупваме света през логиката на своите познания и да съдим за обикалящият ни свят по оскъдни факти,гледал съм го по нейшънъл джиографик а и съм чел на доста места тези неща и за слоновете,както за китове и делфини.Аз също мисля че най-вероятно не сме сами във вселената,че може би има и други същества,може просто дори и да не са триизмерни...Това е като въздуха дето дишаме,едно време много трудно някой би обяснил структората на нещо невидимо,както магнитното поле,радиацията,но с напредването на науката тези неща стават "видими" и вече се предлагат за по-лесно осмисляне :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 30 Мар 2011, 16:33

AGD написа:Не отричаме възможността да съществуват извънземни. От една страна вселената е огромна, но от друга самото съществуване на живот на Земята нямаше да бъде възможно ако не бяха се събрали немалко на брой благоприятни фактори. Но като цяло съществуването на извънземни е съвсем легитимна хипотеза.
Каква е вероятността обаче тези извънземни да хуманоиди и да са толкова по-напреднали от нас, че преодоляването на космически разстояния да не им представлява проблем ? Някаква вероятност има, но няма нито един факт, който да ни кара да го допуснем. Извънземните, интелигентни или не, може да приличат на син кит или на нищо, което ни е познато, да не приличат. Нямаме факти, но все още има вероятност като такава.
Идва най-големия проблем - защо тази ултра развита, прекосяваща вселената цивилизация не успява да прикрие съществуването си от едни едва слезли от дърветата маймуни ? Специално са дошли да ни отвличат и изследват ? Е нали те са ни моднали ДНК-то на първо място, за да слезем от дърветата. И за чий ни връщат, за да можем под "реверсивна хипноза" да опишем зловщите им експерименти ? Някой даже идвали за one night stand на Земята. Трябвали им роби. Без майтап ? Даже на нас едва ли ще ни трябват повече от още 100-200 години, за да имаме роботи перфектно вършещи абсолютно всяка човешка дейност. Извънземните дошли и направили пирамидите. А защо няма един останал инструмент от легирана стомана, фиброкарбон или някой абсолютно непознат за нас материал. Защо всичко, което съществува отговаря перфектно на нивото на човешките технологии за съответната епоха ?
Тук вече липсата на факти няма как да се пренебрегне. Това е фантастика и за съжаление даже не научна.

:yes: :yes: :yes:
Напълно подкрепям! Едно от най-смислените мнения по темата! :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 30 Мар 2011, 16:42

Fear написа:
zazomazo написа:издънена е колега....точно щото е ТЕОРИЯ, а не почива на факти

Хайде и на теб да ти цитирам, че много чукчи писатели се навъдиха:

От ТУК ;)

чукча благодари, че осветлил него :bowdown:

чукча прочел в този линк:

чукча извинява се, че нарекъл размишления на Дарвин "теория"

чукча прочел и друго там:

Логическа грешка е да се твърди, че след като дадено явление е непредвидимо по настоящата научна теория, то по-добра теория не може да бъде формулирана, която да обясни въпросното явление

което навело чукча на мисъл, че не трябва допуска, че няма извънземни само щото досегашни теории и физични закони не можели обяснят това

и още чел там чукча:
логически неправилно е да се приема, че след като една теория обяснява всички познати явления, тя задължително е вярна.

и замислил се за "тоерията на Дарвин"....

а....чукча видял, че учени съвсем не изключвали "допускания"
Учените на практика често така се изразяват и постъпват, сякаш една теория (в случая - на Големия взрив) е окончателно вярна. В подкрепа на учените обаче идва чистата практичност - въпреки, че от чиста логическа гледна точка, допускането за вярност е грешно, то е абсолютно непрактично (ако не и невъзможно) да се планират експерименти или да се прави оценка на данни, при отсъствие на каквито и да е било допускания. Науката се нуждае от някакъв набор от фундаментални допускания, на които да стъпи, за да се развива.

и замислил се защо колеги приемали "допускания" в теорията на Дарвин, но не приемали такива в теория за извънземни?

и накрая чукча замислил се-ти защо дал този линк?
за да подкрепи чукча или други колеги? :winky:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата