Реглаж на ходова част и още..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Реглаж на ходова част и още..

Мнение от angelBMW » 28 Мар 2011, 4:24

С множеството проблеми последните дни наи накрая всичко е поправено с леки недостатъци като подкалници халогени и не боядисана броня,но като цяло всичко е наред и по КЪСМЕТ,преди 1 час реших да пробвам колата дали ще запали и по чудо запали, както почти всички сте видяли имах проблеми с ЕВС но преди малко реши та запали.Така и не разбрах къде беше проблема,направих и една 30 минутова разходка да видя проблема с конденза които се получава дали не смесва водата с маслото но,наистина излезе че е от конденза.Та по темата,снощи преди да направиме реглажа сложихме джантите 18 цолови предни гуми 225/40/18 задни 245/40/18 забелязахме малка разлика в задницата,задна дясна е с лек наклон а лявата е права,а при удара задницата не е засегната,също така задна лява беше навътре и при развиване на болтовете на носача се скъса единия и та останаха само 2 но изправихме гумата(има ли опасност като е с 2 болта заден ляв носач?)Интересно ми е защо задна дясна гума седи с лек наклон? Преди 1 година колата мина през реглаж в сервиз някъде в колата ми е листа с градусите и тем подобните ако е нужно мога да го снимам и да го кача(задна лява пружина ми е счупена в долната част и колата седи на една страна леко незнам дали е от значение за наклона на гумата това,възможно ли е още от последния реглаж когато мина през сервиза да не е направен по реда си?На моменти колата бяга в дясно на моменти в дясно на моменти върви в права посока,на какво се дължи това?Да не би да е заради гумите/джантите като са с нисък профил като има някаква неравност по пътя и те да хващат по нея :mhihi: аз поне така си го обеснявам

Това е последния проблем за тези дни,надявам се да няма повече скоро време :mhihi:
За да не отварям нова тема искам да попитам още 2-3 неща.
Скоро време смятам да сменям биелните лагери,само един модел ли са или няколко вида и кои е за предпочитане
Утре по възможност ще пусна и клипче как работи двигателя че преди време пусках тема че чука нещо вътре в мотора
Смяна на съединител и какъв или пренабиване,кое държи на повече бои ?
Как да разберем че вануса е зацепен по реда си(искам да направя проверка на зацепването на вануса)
Преди 2-3 дни реших да направя проверка на зацепването на мотора но нещо ми се губят дупчиците на валовете като на м50 или на м52б28 се проверя отдоло на кутията?
Имам чувството че мотора не върви като за 2.8,като цяло като пристигна мотора като отворихме капака вътре светеше на ослепяване,валовете са чисто нови и все още си седят така,освен биелни лагери гарнитури какво друго предлагате за ревизия на мотора?Искам да го ревизирам целия да си доидат конете на местото :mhihi:
В момента съм с диференциал 3.15 голямо свине шперец но доколкото чух е за 25ца интересува ме числото за 2.8 шперец.

Тааа забравих да попитам за автоматична скоростна кутия съм намислил да слагам,инсталацията ми съдържа втората букса за автоматична скоростна кутия,какво ще ми е нужно като цяло?
Кутията е на един познат,твърди че мотора е м3 ама мен ми прилича на чисто м50б25 с сложен капак на bmw m power пише от горе нема изрезки по капака нито нищо по документи шасито излиза американски м поуер и по това ме кара да си мисля че това е 325ис доколкото знам те се водят м3 250 коня или нещо от сорта беше...

Дано не съм бил много изчерпателен,всякакви препоръки са в плюс :yes:
Благодаря на всички предварително

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: Реглаж на ходова част и още..

Мнение от anton mutafchiev » 28 Мар 2011, 15:37

значи за гумата може да ти е мръднала след реглажа ако неса стегнали добре на скоро имахме подобен случай а и от пружината може да е заради наклона на тази страна относно това дърпане на някаде и после вървене в права линия без да дърпа е от пътя и аз съм с големи гуми и е така просто пътищата имат много коловози наклони който несе забелязват това е нормално

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 28 Мар 2011, 23:01

Мерси за отговора колега,но явно съм писал доста изчерпателни неща които повечето хора които знаят ги мързи да драснат малко инфо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 30 Мар 2011, 10:54

Някои по темата.. :dunno:

Назад към E36