С какво ни пръскат от небето?
Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: С какво ни пръскат от небето?
larbi написа:Feanor написа:Къде видя проблем?
Къде видя маймуни да палят огън , да добиват желязна руда и да коват желязо ?
Да, и? Първо, мозъкът ни е по-развит от този на маймуните - затова не палят огън. Второ, дори да има няколко разумни вида, логично е в крайна сметка да остане само един. Междувидова конкуренция с почти пълно припокриване на нишите. Кой би бил по-опасен съперник от другите разумни маймуни? Продължава да няма проблем.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
larbi написа:Фундамента на който се дължи нашата доминация над останалите видове на Земята е наличието на РАЗУМ.
Само при нас се наблюдава подобно нещо. Ако го нямаше разума нямаше да се сетим да направим копие или капан за да се защитим от лъва, а щяхме да се качим на дървото![]()
И крокодилите и акулите е доказано от науката, че са тук още от праисторическо време и е доказано , че са еволюирали, но няма един шибан крокодил които да прави нещо друго различно от това да ловува по начина по който е ловувал и преди милиони години! И нито една акула не е построила аквариум за придвижване на сушата както ние строим кораби за да се движим по водата
грешни примери даваш- и крокодилите, и акулите винаги са били доминиращ вид в своята среда БЕЗ да ползват различни средства от тези които имат, в случая зъбите и размерите...
я да видим обаче ако утре хората се върнем на нивото на животните- БЕЗ копия, капани и т.н.... измираме за нула време... само ние имаме разум, може би защото сме били физически най-непригодният вид за живеене на тая планета и варианта е бил или еволюция с развитие на мозъка и появата на няк'ви мисли в него или измиране на вида... е, късметлии сме и сега сме доминиращ вид...
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Мдам късметлии сме. видя ли статииката по-точно обявата за място в бункера ?
10 милиона и си вътре. Ако искаш. Говорите за естествен подбор ето пример за такъв.
Става апокалипсис и хората които са били най-умни т.е. милиардерите и милионерите защото живеем в модел на монетарно базирана икономика могат да си позволят да си закупят място.
Другите умират. Отделно от тези които са милионери и мога да си го позволят, но мислят праволинейно като вас и не вярват в нищо което не е казано официално също умират.
Какъв е извода ? Най-пригодените, най-умните имат достатъчно акъл да изкарат много пари и да станат доминиращи в това монетарно ориентирано общество, но също така имащи широк спектър от интереси и мислят нестандартно оцеляват.
В бункерите няма да има случайни хора които си живеят спокоен живот и не се замислят ама грам върху това което им се казва и отхвърлят всичко останало като ЕРЕС и нещо което не е възможно.
10 милиона и си вътре. Ако искаш. Говорите за естествен подбор ето пример за такъв.
Става апокалипсис и хората които са били най-умни т.е. милиардерите и милионерите защото живеем в модел на монетарно базирана икономика могат да си позволят да си закупят място.
Другите умират. Отделно от тези които са милионери и мога да си го позволят, но мислят праволинейно като вас и не вярват в нищо което не е казано официално също умират.
Какъв е извода ? Най-пригодените, най-умните имат достатъчно акъл да изкарат много пари и да станат доминиращи в това монетарно ориентирано общество, но също така имащи широк спектър от интереси и мислят нестандартно оцеляват.
В бункерите няма да има случайни хора които си живеят спокоен живот и не се замислят ама грам върху това което им се казва и отхвърлят всичко останало като ЕРЕС и нещо което не е възможно.

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Да разбирам, че ти вече имаш своя VIP Pass и идеята на цялата тема е да спасиш и нас защото сме ти симпатични - все пак не може да сме чак толкова лоши след като харесваме БМВ ?
Ще ти кажа това, което ти казах и на лично, за да има ясни критерии за оценка - кажи кога да очакваме това масово измиране и прибиране на избраните по бункерите, за да може в зависимост от резултата ти да кажеш - "говоря аз ама кой да слуша, страдайте сега" , а ние от своя страна "Какво се обърка ? Отново."
Ще ти кажа това, което ти казах и на лично, за да има ясни критерии за оценка - кажи кога да очакваме това масово измиране и прибиране на избраните по бункерите, за да може в зависимост от резултата ти да кажеш - "говоря аз ама кой да слуша, страдайте сега" , а ние от своя страна "Какво се обърка ? Отново."
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Larbi
- Потребител
-
AGD написа:Да разбирам, че ти вече имаш своя VIP Pass и идеята на цялата тема е да спасиш и нас защото сме ти симпатични - все пак не може да сме чак толкова лоши след като харесваме БМВ ?
Подигравай се ти. Имам 10 вип пас-а и се чудя кой да взема още

Ясните критерии за оценка не мога да ги гарантирам с живота си примерно, но всичко уж

Но пък ако стане няма да мога да ви питам "Аз казах ли ви на вас"

Стоим и чакаме. Мислим и предполагаме, а не залагаме. Защото и 2012 да е каква е разликата за нас ? Какво ще стане ако разбереш, че е така. Ако стане нещо то ще е изведнъж както с цунами-то в Япония

Интересен момент е, че има някакъв натиск за публично обявяване за контактите с извънземни. Ако това стане изобщо предполагам, че ще стане часове преди трагедията и общо взето нищо не можеш да направиш. Много филми има за апокалипсис като След утрешния ден и 2012. Предполага се, че са с цел малко от малко света да е подготвен и да не е такава паника като се случи нещо подобно и по-спокойно да приемем съдбата си.
Както разбира се има и данни, че 2028 можело да ни удари астероид . така че , света се подготвя за да не се окаже тотално заблуден и в последния момент да се шашка.
Има нещо интересно което след 1 година ще се разбере дали е вярно или не. Става въпрос за една от картите на Илюминати Кардс. Тя показва разрушен БИГ БЕН и отдолу пише "Комбайнд Дизастърс" и бях гледал в едно видео, че измъкнаха от някъде че хората отдолу по някакъв начин правят олимпииските кръгове ?!
Така , че това ако вземе да стане то вече ще е доказателство, че и това и кулите са били ИНСАЙД ДЖОБ и никой няма да се съмнява повече.
Още нещо: В библията пише, че преди малко преди края господ щял да прибере добрите хора някъде, под земята ли горе в корабите ли ....
Затова и толкова много хора се спуснаха да живеят в БУГАРАШ френското селце щото от някъде прочели , че там щяло да има кораби които да ги спасят малко преди края.
Знам че искренно се смеете на това което пиша и не го разбирате нито допускате.
Истината е че аз най-много ще се смея накрая ако всичко това се окаже лъжа

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
аз в момента ти казвам, че в края на 2012 няма да дойде края на света 
като се сбъдне, ще признаеш ли, че имам свръхестествени способности?
ето няма алабала, конкретни твърдения
няма размита логика, или ще стане или няма да стане.

ето няма алабала, конкретни твърдения

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Larbi
- Потребител
-
steeN написа:аз в момента ти казвам, че в края на 2012 няма да дойде края на света
ето няма алабала, конкретни твърденияняма размита логика, или ще стане или няма да стане.
Добре имаме сделка, ще те призная

Сертификат ще искаш ли само ми кажи ?

ms написа:...
я да видим обаче ако утре хората се върнем на нивото на животните- БЕЗ копия, капани и т.н.... измираме за нула време... само ние имаме разум, може би защото сме били физически най-непригодният вид за живеене на тая планета и варианта е бил или еволюция с развитие на мозъка и появата на няк'ви мисли в него или измиране на вида... е, късметлии сме и сега сме доминиращ вид...
ей тва в червеното мене лично ме кара да се замисля ...
как пък така се получи, че от всички биологични видове единствено ние сме непригодени към средата в която живеем?
дори и в днешно време.....и ни се налага да променяме средата за да я пригодим към себе си?
защо ние от всички видове имаме такава кожа, която не е пригодена нито за жега, нито за студ?
как така еволюцията се е погрижила всяка твар да може да оцелява в ареала си в климатичните условия към момента, а за нас същата тая еволюция не е направила нищо по въпроса?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
larbi написа:steeN написа:аз в момента ти казвам, че в края на 2012 няма да дойде края на света
ето няма алабала, конкретни твърденияняма размита логика, или ще стане или няма да стане.
Добре имаме сделка, ще те призная![]()
Сертификат ще искаш ли само ми кажи ?
естествено

иначе сериозно... бях, чел една книга. на чалдини (cialdini), психология на убеждението. книгата е уникална междо другото.
и там точно даваше пример как някакъв маниак си прави секта и убеждава някаква малка група, че края на света ще
дойде на определена дата, събира ги хората у тях... те чакат, чакат с недоверие естествено и накрая като не идва...
обявява, че бог (или там каквато и да е сила) е видял, че те не заслужават и за това ги е пощадил и за това нищо не се случва.
парадокса е, че след това тия хора започват да вярват още повече и да зарибяват още и още хора.
просто тема за размисъл... щото точно това според мен ще стане след 2012. ще се говори как "онзи", "онези" видяли, че хората са
се разкаяли и за това са отменили прочистването. НО страхувайте се вие и си плащайте карбоновите кредити(примерно) за да не си промени мнението.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Zoltan!!
Както казваха ултра ЕнтелЕгентните последователи на извънземната раса от трилъра Dude, Where's My Car?
http://en.wikipedia.org/wiki/Dude,_Where%27s_My_Car%3F
Мислех, че за да откриеш огъня (разбирай да видиш как мълния пали дървета или търкаш 2 сухи парчета дърво) ти трябват от 3 висши образования нагоре!
Ама чак сега разбирам, че трябвало и генна модификация и извънземна намеса, за да се постигне това!
Чудя се за откриването на тоалетната хартия що извънземна ДНК се е ляла по земята!
Бате, зариби ме и мен!
Разкрий тайната на тая мистерия и дай и на мен един два ВИП пас-а да мааме спагети на воля!
А безкрайната мъдрост и всички останали благинки от верването в тая напълно достоверна теория - настрана!
Точно щях да се съглася с теб, когато обаче осъзнах, че не си прав
Да забавляваш хората е голям талант, на който аз лично съм почитател

Както казваха ултра ЕнтелЕгентните последователи на извънземната раса от трилъра Dude, Where's My Car?

http://en.wikipedia.org/wiki/Dude,_Where%27s_My_Car%3F
larbi написа:* Допускаме, че преди много много време извънземна раса прави "доработки" на нашето ДНК и от диваци се превръщаме в мислещи същества които откриват огъня и така нататъка.
Мислех, че за да откриеш огъня (разбирай да видиш как мълния пали дървета или търкаш 2 сухи парчета дърво) ти трябват от 3 висши образования нагоре!
Ама чак сега разбирам, че трябвало и генна модификация и извънземна намеса, за да се постигне това!
Чудя се за откриването на тоалетната хартия що извънземна ДНК се е ляла по земята!

Feanor написа:larbi написа:....
Можем ли да допуснем всичко това ? И ако не защо ?
Ми аз не виждам причина. А и The Flying Spaghetti Monster (FSM) ми допада повече.
Бате, зариби ме и мен!
Разкрий тайната на тая мистерия и дай и на мен един два ВИП пас-а да мааме спагети на воля!
А безкрайната мъдрост и всички останали благинки от верването в тая напълно достоверна теория - настрана!

///peter написа:А и още нещо, тука малко като на мазето.нет - всички много разбират от свободна енергия, всички са големи батки, ма никой не е постигнал нищо.
Точно щях да се съглася с теб, когато обаче осъзнах, че не си прав

Да забавляваш хората е голям талант, на който аз лично съм почитател

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
larbi написа:Подигравай се ти.
Не се подигравам, много

Обаче искам да уточним дата - не точна до милисекунда, +/- 1 месец ми се струва напълно приемливо. И освен това ще си повторя въпроса, който зададох още в началото на темата - какво правим когато Армагедон не настъпи ? Това, че дори и ти би трябвало да си доволен е ясно, но не е достатъчно. Ще настъпи ли някаква промяна в широкия ти мироглед и ще се опиташ ли да разбреш какво означава научна теория ? Ще приемеш ли, че си сгрешил или ще започнеш да търсиш обяснения в недоразчетена (*) част на календара на маите ? Ще се опиташ ли да търсиш факти, а не информация в стил ЕЖК ?
Останалите сме ясни - ако ти си прав, ние ще бъдем достатъчно наказани. Плюсът ще бъде, че сме си живели без да се притесняваме за неща, на които не можем да повлияем, минусът, че няма да сме проучили очевидно интресни явления.
* - няма отношение към темата :
Работят двама в гробницата на фараона и единият пита другия :
- Абе, много надарен с две или три пишки се пишеше ?
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
zazomazo написа:ms написа:...
ей тва в червеното мене лично ме кара да се замисля ...
как пък така се получи, че от всички биологични видове единствено ние сме непригодени към средата в която живеем?
дори и в днешно време.....и ни се налага да променяме средата за да я пригодим към себе си?
защо ние от всички видове имаме такава кожа, която не е пригодена нито за жега, нито за студ?
как така еволюцията се е погрижила всяка твар да може да оцелява в ареала си в климатичните условия към момента, а за нас същата тая еволюция не е направила нищо по въпроса?
е много просто се е получило- просто еволюцията ни като вид е била освен в посока на простота физическа промяна и в насока развитие на голям мозък и разум...
да, не издържаме на студ като бяла мечка, но пък сме се научили да убиваме мечки и да си правим дрехи от кожите им които да ни топлят- нямаме нужда да развиваме дълга козина и подкожни мазнини...
всяко животно оцелява в климата в който живее- що реши, че при нас не е така и еволюцията ни е пропуснала

реално погледнато всяко едно животно е в пъти по-добре развито за живота който води и ареала който обитава... но в същото време ако един важен елемент от околната среда на животното бързо изчезне (примерно при бялата мечка изчезнат тюлените) шанса да оживее тоя вид е минимален... докато ние може да не сме пригодени да живеем на минус 40 градуса, но сме намерили начин да го постигнем- просто наличието на разум ни е направило силно адаптивни към средата на живот, но с цената на промяната на същата тази среда на живот към нашите нужди...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
larbi написа:Интересен момент е, че има някакъв натиск за публично обявяване за контактите с извънземни. Ако това стане изобщо предполагам, че ще стане часове преди трагедията и общо взето нищо не можеш да направиш. Много филми има за апокалипсис като След утрешния ден и 2012. Предполага се, че са с цел малко от малко света да е подготвен и да не е такава паника като се случи нещо подобно и по-спокойно да приемем съдбата си.
Аз пък предполагам, че са с цел да изкарат едни пари...

larbi написа:Както разбира се има и данни, че 2028 можело да ни удари астероид . така че , света се подготвя за да не се окаже тотално заблуден и в последния момент да се шашка.
До 2028-ма има доста време. Вярвам, че ако сметката покаже вероятност за удар, можем да се подготвим да се защитим, а не просто да уредим земните си дела и да се подготвим психически за отвъдното.

larbi написа:Има нещо интересно което след 1 година ще се разбере дали е вярно или не. Става въпрос за една от картите на Илюминати Кардс. Тя показва разрушен БИГ БЕН и отдолу пише "Комбайнд Дизастърс" и бях гледал в едно видео, че измъкнаха от някъде че хората отдолу по някакъв начин правят олимпииските кръгове ?!
Така , че това ако вземе да стане то вече ще е доказателство, че и това и кулите са били ИНСАЙД ДЖОБ и никой няма да се съмнява повече.
Аз не бих се обзаложил.

larbi написа:Още нещо: В библията пише, че преди малко преди края господ щял да прибере добрите хора някъде, под земята ли горе в корабите ли ....
Затова и толкова много хора се спуснаха да живеят в БУГАРАШ френското селце щото от някъде прочели , че там щяло да има кораби които да ги спасят малко преди края.
Знам че искренно се смеете на това което пиша и не го разбирате нито допускате.
Истината е че аз най-много ще се смея накрая ако всичко това се окаже лъжа
Мисля, че отбелязах някъде, че сборици митове от различни култури на възраст над 2000 години не ги приемам като достоверни източници на информация.

П.П. За физическата непригодност - еволюционно не е обосновано да се развиваме физически. Накратко казано - при нас една и съща енергия дава много по-голямо предимство ако е вложена в мозъка, отколкото в мускулите. От там селекцията е в посока изместване на енергийния разход към мозъка. Двете неща просто вървят заедно.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Larbi
- Потребител
-
steeN написа:естественотрябва да има далавера нещо...
иначе сериозно... бях, чел една книга. на чалдини (cialdini), психология на убеждението. книгата е уникална междо другото.
и там точно даваше пример как някакъв маниак си прави секта и убеждава някаква малка група, че края на света ще
дойде на определена дата, събира ги хората у тях... те чакат, чакат с недоверие естествено и накрая като не идва...
обявява, че бог (или там каквато и да е сила) е видял, че те не заслужават и за това ги е пощадил и за това нищо не се случва.
парадокса е, че след това тия хора започват да вярват още повече и да зарибяват още и още хора.
просто тема за размисъл... щото точно това според мен ще стане след 2012. ще се говори как "онзи", "онези" видяли, че хората са
се разкаяли и за това са отменили прочистването. НО страхувайте се вие и си плащайте карбоновите кредити(примерно) за да не си промени мнението.
Лично ще ти напиша сертификат на УЪРД

Това което го пишеш за сектите е вярно - има много случай още в 18-ти и 19-ти век в които някви хора събират последователи които им прехвърлят всичките си ценности и чакат заедно света да свърши. Хубаво де ама не свършва. После се насрочва друга дата и пак се чака. Няма лошо.