С какво ни пръскат от небето?
Модератор: Общи модератори
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Re: С какво ни пръскат от небето?
ms написа:SKISA написа:....нямам проблем нито да съм слязъл от дървото ,нито да са ме доставили от друга планета...
Аз пък имам- от дървото съм слязъл, щото ми е било кеф примерно...
Ама с доставката не съм съгласен... Кой, кога, откъде, защо ме е доставил и питал ли ме е или съм каторжник заточен тука
Голяма логика има в това
ms написа:от дървото съм слязъл, щото ми е било кеф примерно...
И защо не си съгласен? Ето за това където задаваш тези тревожни за теб въпроси бях писал преди известно време. За полицията която те пази и ще накаже лошите ако ти направят нещо, а както ти сам казваш
ms написа:питал ли ме е
Все едно "Кои са те, че ша праат нещо което не искам и не са ме питали." Нещо баровци го раздаваме, а

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
larbi написа:Точно! Ние се питаме мислим всички варианти, а не приемаме каквото ни кажат на готово уЧените както правят това Феанор и хор "бодра смяна"
Ние нямаме проблеми да са ни доставили ама много хора имат проблеми както е видно щото това противоречи с това което е прието и следователно не е възможно.
само се надявам да не ме броиш в хор "бодра смяна", че съм музикален инвалид

Аз нямам проблем с доставянето- само не съм съгласен... някой ме бил тръшнал тука на тая миризлива планета- искам да знам кой... или кога... или отде ме е домъкнал... или що баш тука, а не на Марс...
много ли искам

- Larbi
- Потребител
-
ms написа:larbi написа:Точно! Ние се питаме мислим всички варианти, а не приемаме каквото ни кажат на готово уЧените както правят това Феанор и хор "бодра смяна"
Ние нямаме проблеми да са ни доставили ама много хора имат проблеми както е видно щото това противоречи с това което е прието и следователно не е възможно.
само се надявам да не ме броиш в хор "бодра смяна", че съм музикален инвалид![]()
![]()
![]()
Аз нямам проблем с доставянето- само не съм съгласен... някой ме бил тръшнал тука на тая миризлива планета- искам да знам кой... или кога... или отде ме е домъкнал... или що баш тука, а не на Марс...
много ли искамне мисля... но след като няма смислен отговор на нито един въпрос от горните ще се придържам към версията на Дарвин... когато ми дадете теория подкрепена от доказателства наполовина колкото неговата (и с двойно повече дупки в нея) мога да седна и да обмисля сериозно нещата...
Ааа, исФинявай , ама това , че не ти харесва планетата си е твои проблем

Още повече на Марс си бил и повече ти харесва от тук ли ?
И да - придържай се към теорията на Дарвин която също няма смислен отговор ама ти и вярваш безрезервно.
както беше казал един колега по-горе: " И за двете теории няма доказателства неопровержими - защо поддръжниците на едната да са луди , а другите нормални? "
- Larbi
- Потребител
-
10 миллионов за жизнь после Конца Света
Это бункер, как вы уже догадались. Это комфортное убежище для тех, кто не хочет разделить участь большинства в случае глобальной катастрофы, будь то столкновение с астероидом, атомная война или нашествие пришельцев. Есть, оказывается те, кто готов расстаться с десятком миллионов, получив в замен надежду провести остаток своей жизни в подземной тюрьме, правда со всеми удобствами.
Ну, если принять во внимание цены на московские квартиры, то это не очень дорогая покупка, и я не удивлюсь, что у наших прохоровых-потаниных таких бункеров с десяток припасено. Но вот перспектива остаться в живых, когда знаешь, что нет больше ничего и никого, что ты один тут под землей, ну, пусть не один, с семьей, от этого не легче. За чем такая странная подземная жизнь, даже если запасов воды, воздуха, еды хватит на несколько десятков лет... Это бессмысленно, это просто безумие, там все умрут, не протянув и года.
Это бункер, как вы уже догадались. Это комфортное убежище для тех, кто не хочет разделить участь большинства в случае глобальной катастрофы, будь то столкновение с астероидом, атомная война или нашествие пришельцев. Есть, оказывается те, кто готов расстаться с десятком миллионов, получив в замен надежду провести остаток своей жизни в подземной тюрьме, правда со всеми удобствами.
Ну, если принять во внимание цены на московские квартиры, то это не очень дорогая покупка, и я не удивлюсь, что у наших прохоровых-потаниных таких бункеров с десяток припасено. Но вот перспектива остаться в живых, когда знаешь, что нет больше ничего и никого, что ты один тут под землей, ну, пусть не один, с семьей, от этого не легче. За чем такая странная подземная жизнь, даже если запасов воды, воздуха, еды хватит на несколько десятков лет... Это бессмысленно, это просто безумие, там все умрут, не протянув и года.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
zazomazo написа:по т.2. нали не искаш да кажеш, че осъзнават невъзможността да вземат част от нашата ниша и това ги спира?
Естествено, че не. Искам да кажа, че ситуацията е различна. Разумът е страхотно преимущество когато на планетата няма разумни видове, затова и промените в тази посока са били силно благоприятни за нас. В момента обаче има разумен вид, при това доминиращ. Същите промени сега няма да са в никой случай толкова благоприятни за другите видове, защото биха изместили екологичната ниша на вида към нашата, а те не могат да се преборят за дял от нея. На практика разумът ще им носи предимно негативи - необходимост от повече енергия например.
zazomazo написа:по т.1. пределно ясно е, че се случва за хилядолетия...но за времето от когато имаме данни насам никъде не фигурира някакво движение по въпроса...
Отчасти заради това, което обясних горе, отчасти - защото данни имаме от сравнително кратък период. От Дарвин насам времето е незначително в еволюционен мащаб.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
zazomazo написа:SKISA написа:.........
в тоя ред на мисли не ми се налага да слагам по масите ,за да припадат....слагам другаде...
...
да бе, знаем....
ма тези от "другаде"-то се оказа, че не знаят![]()
кофтито е, че не може и да заснемеш доказателство с телефона, щото той е заминал междувременно по направление....
малка му е камерата на моя телефон, та не ми върши работа...! за тва и замина по направление...!и батерии не ми стигат.... не съм толко стиснат...!нека се разпространява мобилната мрежа. ти да не одиш след мене да питаш "другадето" дали знае!? па питай ме мене.
не е лесно на самоснимачка ,за да имаме "пруф ъф лайф"! ма щом се налага - доказвай...
ако трябва да заложа на една от двете теории - дарвиновата ми изглежда по-приемлива и реална. но изобщо не ми пречи да е вярна и другата с доставката. важното е че ни има.
- Larbi
- Потребител
-
Няма печеливши и няма губещи , просто сме си тук. А не да ходиш при папата , той да не се появи и като не си го видял да кажеш, че го няма.
- ms
-
-
larbi написа:Ааа, исФинявай , ама това , че не ти харесва планетата си е твои проблем![]()
Още повече на Марс си бил и повече ти харесва от тук ли ?
И да - придържай се към теорията на Дарвин която също няма смислен отговор ама ти и вярваш безрезервно.
както беше казал един колега по-горе: " И за двете теории няма доказателства неопровержими - защо поддръжниците на едната да са луди , а другите нормални? "
теорията на Дарвин лежи върху научни открития- човека просто е опитал по някакъв начин да навърже нещата... за пореден път казвам, че има пропуски и неясноти и в никой случай не вярвам безрезервно в нея- трябва да съм пълен олигофрен за да вярвам на 100% в нещо което има сериозни пробойни...
"За" Дарвин броя следното:
100% доказана еволюция при видовете, доказано наличие на предшественици на хомо сапиенс, 100% доказано, че имаме много общо (над 99%) с маймуните- следователно не е много трудно при някои условия и много време да се развие австралопитек или там което беше първият вид човек... Което ми е достатъчно да я обявя за достоверна...
"Против" Дарвин- много пропуски има бе

Да видя вашата теория за извънземните...
"За" тях:
Само едно- напълно възможно е в крайна сметка... Но това не я прави достоверна- поне не и за мен...
"Против":
Липсва отговор на следните въпроси: кои са те, от къде идват, защо тук, защо са помогнали на хората да са доминиращ вид- що не помогнаха на жирафите примерно, те ли създадоха човека (било от маймуна, било от въздуха) или просто удариха едно рамо на съществуващ вече вид, кога са дошли, с какво дойдоха, тея извънземни (конкретно тези дето са ни създали, другите не ме вълнуват) като нас ли изглеждат, по тяхно подобие ли сме създадени или просто това е подходящата форма за нашата планета... и т.н....
Е при това положение как да я смятам за достоверна

Не се мъчи да ми даваш примери с летящи чинии дето са виждани и описвани или със строежи правени преди 5-10 000 години- нито аз мога да обясня как са ги строили (сигурно е само, че е било трудно и бавно), нито ти имаш доказателство за намеса на извънземни...
- Larbi
- Потребител
-
Feanor написа:Естествено, че не. Искам да кажа, че ситуацията е различна. Разумът е страхотно преимущество когато на планетата няма разумни видове, затова и промените в тази посока са били силно благоприятни за нас. В момента обаче има разумен вид, при това доминиращ
Офффффф ето това е друг проблем и той е свързан с направата на сечива и използването на огъня. Ето има видове маймуни които хвърлят камъни ама нито един вид не прави копия и лъкове и не пали огньове! РАЗУМА! РАЗУМА! РАЗУМА!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
larbi написа:Feanor написа:Естествено, че не. Искам да кажа, че ситуацията е различна. Разумът е страхотно преимущество когато на планетата няма разумни видове, затова и промените в тази посока са били силно благоприятни за нас. В момента обаче има разумен вид, при това доминиращ
Офффффф ето това е друг проблем и той е свързан с направата на сечива и използването на огъня. Ето има видове маймуни които хвърлят камъни ама нито един вид не прави копия и лъкове и не пали огньове! РАЗУМА! РАЗУМА! РАЗУМА!
Къде видя проблем?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Larbi
- Потребител
-
ms написа:Липсва отговор на следните въпроси: кои са те, от къде идват, защо тук, защо са помогнали на хората да са доминиращ вид- що не помогнаха на жирафите примерно, те ли създадоха човека (било от маймуна, било от въздуха)
Ето тук си личи ,че не си запознат с напълно логичното допускане, че са помогнали на маймуната да се "очовечи" за да създаде робска раса която да добива ценни метали от мините! Защо маймуните? Как си представяш жираф или динозавър да копаят или мъкнат нещо? И ако се замислиш малко то ние сме си със робска психика и до днес! 500 години турско робство! Робите докарани от Африка в Америка да блъскат на захарните плантации !
ПОМИСЛИ МАЛКО , а недей задава само някакви смешни въпроси в които намираш голям смисъл!
Нали на където отивам , вие от там се връщате ?

- Larbi
- Потребител
-
Feanor написа:Къде видя проблем?
Къде видя маймуни да палят огън , да добиват желязна руда и да коват желязо ?

- ms
-
-
larbi написа:Ето тук си личи ,че не си запознат с напълно логичното допускане, че са помогнали на маймуната да се "очовечи" за да създаде робска раса която да добива ценни метали от мините! Защо маймуните? Как си представяш жираф или динозавър да копаят или мъкнат нещо? И ако се замислиш малко то ние сме си със робска психика и до днес! 500 години турско робство! Робите докарани от Африка в Америка да блъскат на захарните плантации !
ПОМИСЛИ МАЛКО , а недей задава само някакви смешни въпроси в които намираш голям смисъл!
Нали на където отивам , вие от там се връщате ?
не се връщаме бе- ние забравихме кога сме били там, щото сега сме на друго място

Аз ако не съм запознат с логическото допускане, то ти прекаляваш направо с него...
добре- ние тука сме няк'ви роби, така да е... това как се вързва с теорията ти, че на всеки 3600г. като цъфнат извънземните да си приберат рентата тука настава измиране на видовете

ПС: Може би маймуните НЯМАТ НУЖДА да палят огън и да копаят руда и затова НЕ го правят... ако им се наложи сигурно за едни 5000г. ще се научат... или ще измрат...
- M3-Power1
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
Българина е склонен да вярва на всякакви измислици или по-скоро страда от меланхолизъм и си създава допълнително грижи и адреналин 

BMW- Бърза, мощна, вярна!
- Larbi
- Потребител
-
Фундамента на който се дължи нашата доминация над останалите видове на Земята е наличието на РАЗУМ.
Само при нас се наблюдава подобно нещо. Ако го нямаше разума нямаше да се сетим да направим копие или капан за да се защитим от лъва, а щяхме да се качим на дървото
И крокодилите и акулите е доказано от науката, че са тук още от праисторическо време и е доказано , че са еволюирали, но няма един шибан крокодил които да прави нещо друго различно от това да ловува по начина по който е ловувал и преди милиони години! И нито една акула не е построила аквариум за придвижване на сушата както ние строим кораби за да се движим по водата
Само при нас се наблюдава подобно нещо. Ако го нямаше разума нямаше да се сетим да направим копие или капан за да се защитим от лъва, а щяхме да се качим на дървото

И крокодилите и акулите е доказано от науката, че са тук още от праисторическо време и е доказано , че са еволюирали, но няма един шибан крокодил които да прави нещо друго различно от това да ловува по начина по който е ловувал и преди милиони години! И нито една акула не е построила аквариум за придвижване на сушата както ние строим кораби за да се движим по водата