проблем с газовото на 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- criminal_face
- Потребител
-
проблем с газовото на 316
колата ми е с газово за моноинжекция и от време на време гарми и хвърля някви маркучи не ги знам за какво са точно но след последния път нещо не е както трябва на бензин когато я запаля не иска да държи обороти глахне една такава. А на скоро ми казаха че тия модели имали някви си клапи в колекторя който се обращали и създавали проблеми . Някои знае ли нещо по въпроса 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: проблем с газовото на 316
Знаеме, дебитомера ти е за изхвърляне, и още сигурно има, ма така по нета няма как да рабереме.
На БМВ за да караш на газ и да няма проблеми трябва да е газов инжекцион, иначе си е таралеж в гащите и никой неможе да ти помогне
На БМВ за да караш на газ и да няма проблеми трябва да е газов инжекцион, иначе си е таралеж в гащите и никой неможе да ти помогне

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Колега минал съм по този път и мога да ти кажа веднага как да си решиш проблемите по колата. При мен само с една манипулация и всичко се оправи, колата има мощност, държи стабилни обороти, пали без проблем и на +40 и на -15 градуса. Всичко е нормално и колата си върви без проблем и само сипвам и си карам
А тайната на всичко е, че след като се мъчих около година и смених почти всичко за което може да се сетиш по мотора и след хвърлени маса пари, колата се оправи само по един начин......МАХНИ СИ ШИ*АНОТО ГАЗОВО
Гаранция че всичко ще си работи както трябва
Честно да ти кажа от както карам само на бензин ми идва доста по икономично. Като си сметна само диагностиките за една година (без сменените части), сигурно само тях не съм избил от тази газ.

А тайната на всичко е, че след като се мъчих около година и смених почти всичко за което може да се сетиш по мотора и след хвърлени маса пари, колата се оправи само по един начин......МАХНИ СИ ШИ*АНОТО ГАЗОВО
Гаранция че всичко ще си работи както трябва

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Nikito_nn написа:Колега минал съм по този път и мога да ти кажа веднага как да си решиш проблемите по колата. При мен само с една манипулация и всичко се оправи, колата има мощност, държи стабилни обороти, пали без проблем и на +40 и на -15 градуса. Всичко е нормално и колата си върви без проблем и само сипвам и си карам![]()
Гаранция че всичко ще си работи както трябваЧестно да ти кажа от както карам само на бензин ми идва доста по икономично. Като си сметна само диагностиките за една година (без сменените части), сигурно само тях не съм избил от тази газ.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Ей начи ,хейтърчетата веднага ще дадат акъл на момчето да махне газта и да сипва 100 октана на 2,70
Как пък все газта им е крива на тия дето са сложили обикновени АГУ-та ,а хората с инжекциони не съм забелязал да реват особено
Иначе към пича пуснал темата,мога само да го посъветвам да ходи някъда да му сложат една кихалка и ламбда емулатор ако няма и като събере пари да бодне едно ГИ и да не се занимава с глупости повече,че както спомена vld в масовия случай БМВ и обикновена газова не се понасят особено. А всъщнст на повечето места ГИ-тата ги продават и монтират и на изплащане ,така че и това е вариант.
п.п.Тая тема няма бъдеще ...

Иначе към пича пуснал темата,мога само да го посъветвам да ходи някъда да му сложат една кихалка и ламбда емулатор ако няма и като събере пари да бодне едно ГИ и да не се занимава с глупости повече,че както спомена vld в масовия случай БМВ и обикновена газова не се понасят особено. А всъщнст на повечето места ГИ-тата ги продават и монтират и на изплащане ,така че и това е вариант.
п.п.Тая тема няма бъдеще ...

Такааа дотук почти нищо.Колега няма газово за моноинжекция,но направи следното смени си кабелите,а ако можеш и свещите провери си гофрирания маркуч,всички вакуми.Отиди да ти сложат една кихалка и да я регулират правилно хем ще ти проверят изпарителя да не изпуска газ когато нетрябва.А относно DISA-клапата в колектора ако се е счупила много ама много лошо.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аз съм с обикновенно АГУ на м40-ката.Много важно при обикновенните агу-та е изпарителя ,защото евтините и зле направени такива доста ,често предизвикват гърмеж в системата.Моя изпарител е BRC AT90E ,вече имам над 40 000км с него нито веднъж не е гръмнал.Имам кихалка след дебитомера ,която е хванала прах ,защото само си стои там.Иди при добър газаджия да ти провери ел.инсталацията на АГУ-то.

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
kravun написа:...направи следното смени си кабелите,а ако можеш и свещите провери си гофрирания маркуч,всички вакуми.Отиди да ти сложат една кихалка и да я регулират правилно хем ще ти проверят изпарителя да не изпуска газ когато нетрябва.А относно DISA-клапата в колектора ако се е счупила много ама много лошо.
А и да отиде и да му почистят дюзите и да смени температурен датчик, и да смени дебитомера, и да смени за пореден път филтри на 1000км, и да смени мембраните на изпаритела, и да смени компютъра, и да смени инсталацията, и да смени емулатора и бутона за газта.....
Колега само нещата които си го посаветвал колегата да направи, ще му струват около 250 пари.
При средно на ден изминати 50км разход за газ е около 7лв. поне.
При средно на ден изминати 50км разход за бензин е около 12лв.
По проста сметка тези 250лв. ще ги избиваш към 2 месеца, което означава, че ще си на кирия от газта чак след втория месец след тези неща. Честно казано за тези 2 месеца пак ще ти направи проблем на 100% и пак ще дадеш някой лев и в крайна сметка какво излиза

Към колегата пуснал темата - колега, просто ти давам съвет като човек минал по тоз път. Като карах на газ и като пусках подобни теми беше пълно с такива дето ме съветваха да я махна и съответно само ги нареждах, че вместо да ми помогнат само ми говорят глупости, ама после разбрах, че те хората искали да ми помогнат

Ти си знаеш най добре само да ти кажа че един ден ще ти писне от глупости (гаранция), само дето ще си хвърлил вече пари дето реално погледнато няма да избиеш, а нервите и главоболията си остават за теб.
За 2-3лв. "икономия" ......

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега Е30 ката ми от както свят светува е с нормална газова и работикато часовник..
просто е въпрос на настройка...
провери си дали дебитомера е ок.
ако не е смени...
дали след него не е пробито някъде нещо от тия взривове
провери дросел клапата дали е ок..
проверете дали като е затворена тя е настроено добре всичко около нея. дали се пуска и работи добре стъпковия мотор...
ако се настрои добре газовата ти ще си работи перфектно
просто ти трябва маистор
просто е въпрос на настройка...
провери си дали дебитомера е ок.
ако не е смени...
дали след него не е пробито някъде нещо от тия взривове

провери дросел клапата дали е ок..
проверете дали като е затворена тя е настроено добре всичко около нея. дали се пуска и работи добре стъпковия мотор...
ако се настрои добре газовата ти ще си работи перфектно
просто ти трябва маистор
Само не разбирам що хора които са против газта пишат в такива теми.Кой ви е казал да правите сметка на човека като нещете карайте си на 3 лв бензин и толкова .На бензин карали по малко ама качествено -пълни глупости .ХОРАТА СИ ВЗЕЛИ КОЛИ И НА ГАЗ ИМ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО така,че ако няма кво да кажете по темата не пишете глупости.Карате по 7-8 километра на ден и голямото каране.Сложете си агу поне да се накарате на кола.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
kravun написа:Само не разбирам що хора които са против газта пишат в такива теми.Кой ви е казал да правите сметка на човека като нещете карайте си на 3 лв бензин и толкова .На бензин карали по малко ама качествено -пълни глупости .ХОРАТА СИ ВЗЕЛИ КОЛИ И НА ГАЗ ИМ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО така,че ако няма кво да кажете по темата не пишете глупости.Карате по 7-8 километра на ден и голямото каране.Сложете си агу поне да се накарате на кола.

Но като си взех това бижу "бебето" и от видяното и чутото и от собствени преживелици ... реших че е грехота да го съсипвам и да си тровя нервите с газ ! Затова най -чистосърдечно му казах на колегата пуснал темата , че ако може да си позволи бензин то , газта е отвратителен компромис - защото няма , почти няма кадърен майстор който да ти я центрова!Тя върви колата някак си и понеже е евтино и ние си викаме еее екстра е супер , ама не! Дано колегата да си намери някой кадърен майстор!!!!

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
kravun написа:Само не разбирам що хора които са против газта пишат в такива теми.Кой ви е казал да правите сметка на човека като нещете карайте си на 3 лв бензин и толкова .На бензин карали по малко ама качествено -пълни глупости .ХОРАТА СИ ВЗЕЛИ КОЛИ И НА ГАЗ ИМ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО така,че ако няма кво да кажете по темата не пишете глупости.Карате по 7-8 километра на ден и голямото каране.Сложете си агу поне да се накарате на кола.

Колега несъм спрял да карам по малко отколкото като бях на газ, просто парите които сега давам отгоре за бензин, преди като ги спестях отиваха по главоболия и за протокола имам средно около 40 км градско на ден и никога небих карал пак на газ. А за майсторите, обиколих абсолютно всеки майстор който са ми похвалили в това число и т.нар. от много хора най-добрите (първите газаджии във Варна), това което чух от всички е че обикновенна газова в комбинация с тази кола, винаги ще има проблем.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Пичове явно няма кой да му помогне на човека, то се знаеше още в началото де...
Та по-добре мислете как да изкарвате повече, от колкото как да ви е по-ефтино, не че е лесно, но винаги има начин
Та по-добре мислете как да изкарвате повече, от колкото как да ви е по-ефтино, не че е лесно, но винаги има начин

14 мнения
• Страница 1 от 1