Проблем ел.стъкло!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Проблем ел.стъкло!

Мнение от lopiko » 29 Мар 2011, 0:01

Колеги днес както си карах си отворих прозореца и после като реших да го вдигна само се чува звук на реле и нито иска да се дигне нито да се свали някакви идей :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Re: Проблем ел.стъкло!

Мнение от EnimEn » 29 Мар 2011, 2:09

Причните може да са доста, затова кажи седан или купе е, съответно предно или задно стъкло.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 29 Мар 2011, 3:00

Смъкваш кората и търсиш..букса,мотор....ама виж първо бушоните 14/19 предни/задни по подразбиране :D

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i M50B20
Мечтае да кара: колелото с 200

Мнение от Bum Bumer » 29 Мар 2011, 3:21

Също така колега виж и копчетата, понякога те се прецакват ваперки че си щракат хубаво, ватре пластинките им се прецаква покритието и губят контакта, така че увери се че не е проблема в копчета и в бушон както спомена колегата по горе, а копчето най лесно го тестваш , разменяш ги, и най накрая ти остава най неприатното :) смъкване на кората и търсене. Дано бързо и лесно отстраниш децката болест, успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 29 Мар 2011, 8:54

Възможно е да е от копчето за ел.стъклото или от буксата на твойта врата или другите. Аз имах такъв проблем 2 пъти :D Единият път беше от буксата , извадих сложих и се оправи , а вторият път ми думнаха 2 копчета 1 предно и 1 задно и работеше само свалянето , дигане нямаше. Шибана работа са тия ел.прозорци на тия е36ци ! Или просто хората , които ни ги правят са кретени. На моята врата ми се скъса механизма и реших този път да си купя механизъм и аз да си го сложа и да си го направя като за мен , а не да дам 65лв на някакъв келеш да ми сложи механизма и да излиза от уплатнението щото е неграмотен и неможе да го набута като хората , където му е мястото. :yes:
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lopiko » 29 Мар 2011, 11:42

Колеги сега ставам пия едно кафе и отивам да разглабям :bgflag: ,а бмв то е седан 92 год само отпред има ел стъкла моето се бъзика т.е шофьорското :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 29 Мар 2011, 11:46

извади буксата която е на машинката която е закачена за механизма и я сложи пак , може да се оправи :yes:
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 29 Мар 2011, 12:01

Същият проблем имам и аз, с купе съм 91-ва, тоя номер обаче ми го прави само в началото на зимата и на пролет като се позатопли (то зимата не го отварям, сигурно заради това :D:D ) наприме миналата седмица, паля - свалям джама - цък да го дигна - нъцки, само цъка и не мърда.... ако си закъсал - много яко тряскаш вратата и се оправя (временно) иначе разглабяш кората, сваляш моторчето, отваряш го, почистваш хубаво четките, затваряш и цяло лято си пич :mhihi: на следващата пролет - същата процедура.... 3 години подред съм така, другата седмица става четвърта процедура :winky: малко шит е със щипките, но и на това съм намерил решение :lol: черен силикон в туба за 3-4 лева, мажа останалите щипки, там където няма - също, слагам кората, затварям вратата и на следващия ден е като нова - няма да скърца, да пада да увисва, перфектно става !!!
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 29 Мар 2011, 12:02

lopiko написа:Колеги сега ставам пия едно кафе и отивам да разглабям :bgflag: ,а бмв то е седан 92 год само отпред има ел стъкла моето се бъзика т.е шофьорското :confused:

Така правеше и мойто,когато си пойскаше тръгваше докато накрая отказа напълно...та смених моторчето и сега е шест+ щото сложих дясно а те са по запазени от лявите..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lopiko » 29 Мар 2011, 12:14

Monoid написа:извади буксата която е на машинката която е закачена за механизма и я сложи пак , може да се оправи :yes:

Евала колега :bowdown: :bchug: Точно това се оказа проблема само зачистих буксата с една отверка и сичко е ток :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lopiko » 29 Мар 2011, 12:24

Също искам да попитам как да се справя с тропането на корите някои ако знае??? :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 29 Мар 2011, 14:07

lopiko написа:Също искам да попитам как да се справя с тропането на корите някои ако знае??? :paranoid:

Рапидки ? Винтове ? Това е най-лесният и най-грозният вариант :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 29 Мар 2011, 14:12

Аз лично мойте кори съм ги бетонирал със чисто нови щипки и ВАТА. Резултата е наистина добър има разлика , след като се направи , на мен ми направи впечатление , че и поутихва малко шума отвън тъй като тая вата си е доста дебеличка и най-вече корите не дрънчът въобще ! Едвам ги закачам за вратата толкова е дебело тва нещо :) Инвестицията си заслужава. Ватата е по 6 лв 2м(дължина) и 1м(широчина) и 1 роло стига за сичките 4 кори ако режеш точно :yes: Лепилото е ""МОМЕНТ" около 10лв може да се намери в всяка железария.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 29 Мар 2011, 14:15

u`F`o написа:
lopiko написа:Също искам да попитам как да се справя с тропането на корите някои ако знае??? :paranoid:

Рапидки ? Винтове ? Това е най-лесният и най-грозният вариант :yes:

Да , ако решиш да е грозно и да не се занимаш много може да хванеш бормашината и винтовете :D Но варианта , който описах е най-добър според мен и няма да се налага да загрозяваш кората с некви винтове и рапиди.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lopiko » 29 Мар 2011, 15:22

А със силикон не става ли? :bgflag: :mhihi:

Следваща

Назад към E36