Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?
Първо искам да кажа, че съм нов в форума и искам да се присъединя към шавата общност защото БМВ си е класика, стил и т.н.
Изчел съм доста теми отностно 4ри и 6 цикиндрови агрегати и между - 316 компакт, 318ис и 320 съм си избрал
320 седан понеже такава ми предлагат на изгодна цена (или поне в това се опитват да ме убедят - 2800лв нов внос) мотора е м52б20 с ванос, 1995г , автоматик, няма ражди, няма го и характерното стърженето на ваноса което ме кара да си мисля че може би е здрав... но няма как да го пробвам колата защото е БЕЗ номера няма как да я пробвам по улиците.
Другия момент е че няма да усетя ако колата има проблем понеже не съм карал 320 до момента и нямам база за сравнение.
Навил съм се на 320 защото 6така си е класика за БМВ и звука те кара да изпиташ душевен оргазъм но е АВТОМАТИК....
Никога не съм карал автоматик и не знам каква разлика ще даде в разхода на гориво среду ръчната скоростна кутия, поддръжката и най-вече ускорението. Също се плаша от зимните условия понеже до момента съм карал само коли с предно а сега хем да се метна на кола със задно + автоматик и мисля че ще ми стане ВЕСЕЛО на заледените завой
.
Ще ви бъда благодарен ако ми дадете повече информация отностно разхода на гориво на автомобила понеже мн от хората казват - ще бъде по-голям...... аз пък си мисля че ще бъде по-малък защото ако се кара на икономичен режим ще сменя предавките на по-ниски обороти.
И сега идва момента на шегата - ако разхода на бензин е мн голям мисля да слагам базова/метанова уредба това означава ли , че тотално ще умре от "гъдел" колата защото ще има в пъти по-малко ускорение от 320 с ръчни скорости?
Не се подигравайте, знам че е смехотворно БМВ с газ и сигурно ще ме питате дали съм от габрово или съм поредния перничанин решил да сменя гоууууфо който върви на кимур с баварец на газ
Ще ви бъда благодарен също ако ми кажете за какво да се оглеждам при покупка на е36 освен характерните проблеми - рейка, ел стакла, резистора на парното? И да не забрвя - климатика или климатроника ако не тръгне на духа студено до минута проблем ли е? Това означава ли че може би не е зареден?
Изчел съм доста теми отностно 4ри и 6 цикиндрови агрегати и между - 316 компакт, 318ис и 320 съм си избрал
320 седан понеже такава ми предлагат на изгодна цена (или поне в това се опитват да ме убедят - 2800лв нов внос) мотора е м52б20 с ванос, 1995г , автоматик, няма ражди, няма го и характерното стърженето на ваноса което ме кара да си мисля че може би е здрав... но няма как да го пробвам колата защото е БЕЗ номера няма как да я пробвам по улиците.
Другия момент е че няма да усетя ако колата има проблем понеже не съм карал 320 до момента и нямам база за сравнение.
Навил съм се на 320 защото 6така си е класика за БМВ и звука те кара да изпиташ душевен оргазъм но е АВТОМАТИК....
Никога не съм карал автоматик и не знам каква разлика ще даде в разхода на гориво среду ръчната скоростна кутия, поддръжката и най-вече ускорението. Също се плаша от зимните условия понеже до момента съм карал само коли с предно а сега хем да се метна на кола със задно + автоматик и мисля че ще ми стане ВЕСЕЛО на заледените завой

Ще ви бъда благодарен ако ми дадете повече информация отностно разхода на гориво на автомобила понеже мн от хората казват - ще бъде по-голям...... аз пък си мисля че ще бъде по-малък защото ако се кара на икономичен режим ще сменя предавките на по-ниски обороти.
И сега идва момента на шегата - ако разхода на бензин е мн голям мисля да слагам базова/метанова уредба това означава ли , че тотално ще умре от "гъдел" колата защото ще има в пъти по-малко ускорение от 320 с ръчни скорости?
Не се подигравайте, знам че е смехотворно БМВ с газ и сигурно ще ме питате дали съм от габрово или съм поредния перничанин решил да сменя гоууууфо който върви на кимур с баварец на газ

Ще ви бъда благодарен също ако ми кажете за какво да се оглеждам при покупка на е36 освен характерните проблеми - рейка, ел стакла, резистора на парното? И да не забрвя - климатика или климатроника ако не тръгне на духа студено до минута проблем ли е? Това означава ли че може би не е зареден?
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Заслужава ли си 320 Е36 автоматик?
първо за зимата ако си със хубави гуми нямаш ядове аз всяка зима си взимам нови и до сега несам закъсвал а за завойте е забавно за разхода разликата не е голяма на един приятел му дава 1-2 лит. повече аз лично него харесвам автомата щото като се развали и става весело а за климатика го изчакай малко и ако не духа лошо щото и там са скъпи работите от личен опит ти го казвам
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
С автомата лично мнение зимата трябва да се внимава, не е като ръчните скорости, но все пак ако решиш една ръчна скоростна кутия ти стъпва на 100-150лв 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
320 е36 по мое мнение е страхотен автомобил. Цената дали си заслужава - ако колата е ок, да. Това, че няма как да я пробваш е огромен проблем. Една кола се "показва" на шофьора при каране, тогава ще усетиш ако нещо тропа, ако дърпа нанякъде, ако не върви добре и т.н. За автомата моето мнение е че не си заслужава, понеже разхода става висок, а и спъва много колата (т.е. като съотношение вървеж/разход определено е зле
). С метан не бил се занимавал, по-скоро с хубав газов инжекцион. За зимата изобщо не мисля, че е проблем задното предаване - аз съм с кофти зимни гуми и проблеми не съм имал, всичко е до усещане и свикване с колата. За климатика ако не тръгне до минута, най-вероятно не е пълнен. Това е в общи линии. НО никак не е добра идеята да купуваш кола без да можеш да я покараш, щот не се знае що за кола е, на вид определено не можеш да я прецениш.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
320 перфектно....автоматик не
това е кола за жени и инвалиди
няма да усетиш тръпката от автоматичните скорости 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
много се яко даже...
според мен всичко до 2.8 не бих го карал с ръчка ако го намеря в европа с автомат...
какво знаение има дали са с ръчни или автоматични..
дори е супер практично за града
малко повечко ще харчи
но то и без това не харчи малко така че... не е такъв проблем
според мен всичко до 2.8 не бих го карал с ръчка ако го намеря в европа с автомат...
какво знаение има дали са с ръчни или автоматични..
дори е супер практично за града
малко повечко ще харчи

но то и без това не харчи малко така че... не е такъв проблем
- SHEGAJIQ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 36 M52B20 coupe
- Мечтае да кара: E46 M3 Convertible
без тест драйв не купувай.да не взимаш салам от магазина че да не може да г о пробваш.собственика на автокъщата или там каквото е да те изкара и да те повози
а за автомата...специално на 2.0...абсурд .

http://www.youtube.com/watch?v=JTMhcN2o0N0 За това си говорим 

- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
Автоматик, само на дизел >2.0
Ако не я пробваш гаранция ще излезе нещо после за смяна, първата ми кола я взехме на въже, та имам опит
Но пък сегашната 450км съм я карал без номера, лична карта или каквито и да е било документи на колата, абе с квитанцийка че съм я купил и шоф. книжка. То от много мерак не се мисли, а и не и бяха доставени документите, стана късно и си забравих личната карта в автокъщата
.
Има ли желание има и начин

п.с. и късмет с покупката

Ако не я пробваш гаранция ще излезе нещо после за смяна, първата ми кола я взехме на въже, та имам опит

Но пък сегашната 450км съм я карал без номера, лична карта или каквито и да е било документи на колата, абе с квитанцийка че съм я купил и шоф. книжка. То от много мерак не се мисли, а и не и бяха доставени документите, стана късно и си забравих личната карта в автокъщата

Има ли желание има и начин

п.с. и късмет с покупката

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
моя съвет колега е,ако колата е запазена и по интериора и по екстериора и видиомо няма кой знае какви "щети" я взимай.2800лв за 320(м52),пък било то и автоматик е чак подозрително ниска цена,но покрай тази криза всички коли така поевтиняха,че знам ли вече.това,че е автоматик не е кой знае каква болка за умиране.и аз винаги разправях,че автоматик не бих карал,но откакто правя по 100км градско в софия по задръствания,започнах друга песен да пея.според мен разхода,не би трябвало да превиши 1л. спрямо ръчни скорости.а ако толкова те бърка,че е автоматик,както каза колега преди мен,лесно и евтино може да ги смениш скоростите.хубаво е да се пробва колата,макар и за млако преди да я купиш,което обаче не е гаранция,че ще разбереш дали нещо не и е наред.аз като взех мойта преди време,уш беше всичко точно като я пробвахме и ръчкахме,пък после излезнаха една камара глупости.важната подробност е,че предлагането в момента на части за е36 е толкога голямо,че можеш да намериш всичко на почти символични цени.тъй че,ако колата е запазена и ти допадай-скачай,пък после,ако има нещо ще помагаме 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
по-хубава екстра от автоматика в една кола - НЯ-МА! 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
vicho написа:по-хубава екстра от автоматика в една кола - НЯ-МА!
+1
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Колега отиди до кат и си вземи един транзитен номер 20 лв е и ГО и Преглед ти излизат не почече от 50 лв
Иначе автоматика си е супер
бавно ускорение тинтири минтири ти с тази 320 ще ходиш на състезания ли
,а за зимата какво се притесняваш нали има копче за спортен и зимен режим 

Иначе автоматика си е супер

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- ares2
- старши ентусиаст
-
vicho написа:по-хубава екстра от автоматика в една кола - НЯ-МА!
така си е
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Cosworth написа:С автомата лично мнение зимата трябва да се внимава, не е като ръчните скорости, но все пак ако решиш една ръчна скоростна кутия ти стъпва на 100-150лв
освен кутията и един диф да се добави...
I think things -- and they happen...
- ares2
- старши ентусиаст
-
колега ако наистина те плаши толкова тоя автомат...
ти давам ръчна кутия комплект ти ми даваш автомата ти комплект и забравяш
ти давам ръчна кутия комплект ти ми даваш автомата ти комплект и забравяш
74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5