отново проблем с е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

отново проблем с е36

Мнение от absolutlover » 20 Мар 2011, 23:35

здравейте отново от както отново си взех количката (която много си харесвам)не е спряла да ми прави изненади.сегашната изненада и свързана с пукане в задната част на автомобила и интервала на пукането се усилва с движението на гумите(скоростта)чува се сякаш някоя от гумите се държи на 2 болта и върви на зиг-заг(проверих за това всички болтове са на мястото си)на някой случвало ли му се е нещо подобно възможно ли е да е нещо свързано с диференциала.и ако да някой може ли да каже колко би ми струвал нов диф.или евентуално шпер диф.
п.п-колата е е36 320 ванос.
благодаря предварителнп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: отново проблем с е36

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Мар 2011, 15:15

Това пукане при каране направо ли се чува? При завой засилва ли се? Според мен може да е полуоска, може и да е диф. Иначе отворен диф към 80лв, шпер към 300-400 в зависимост от състоянието му... и кой го продава :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 21 Мар 2011, 20:42

Dirty M5 driveR написа:... шпер към 300-400 в зависимост от състоянието му... и кой го продава :mhihi:

:OT: Е, то като видиш кой го продава и можеш да си правиш изводи за състоянието му :yes:

Аватар

Мнение от absolutlover » 22 Мар 2011, 0:12

ами не съм забелязал да се усилва интересното е че от време на време го прави от време на време спира но по често се чува звука и за малко спира и да кажем някой път до 3та скорост няма шум и се появявява като включа 4та.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 22 Мар 2011, 1:32

легни под колата и огледаи виж какво е състоянието на полуоските добре ли са пукнати ли са има ли ги няма ли ги дифа огледаи за течове също така и моста огледаи 4те болта където са хванати главно за купето да не би да е на късане някои ако не е скъсан вече и тогава питаи така да гадаем без да кажеш какво си видял нема смисъл...има някои неща може да се кажат а други не..до скоро

Аватар

Мнение от absolutlover » 22 Мар 2011, 23:29

ами преди три дни и слагах една броня на колата и човека който ми помагаше е маистор и бяхме на канал огледа колата не каза да има проблеми ама интересното е че след това взе да ми го прави:С както и да е благодаря за мненията мисалта ми беше ако някой го е имал съштия проблем да каже квоп е било че попринцип като ида на майстор и има кажа чуйте тоя шум те ми отговарят ми чуваме ама незнаем кво е карай като се счупи ще го сменим.

Аватар

Мнение от absolutlover » 24 Мар 2011, 4:19

колеги открих още нещо относно проблема ми колата издава този шум когато е на скорост и когато и подавам гас когато отнема гаста шума спира.сега ще кажете ходи на майстор.то хубаво да ида ама аз съм от хасково а в момента съм в софия и ако отида някаде тук на майстор ще ми резнат главата през кръста.имам и още един въпрос нека да не пускам нова тема за това че няма да има кой да ми я удобри.става въпрос ако си сложа шпер диф.един познат ми каза че ако е малкия колата ще стане по бърза при ниските скорости и ще стане с по къси скорости и ще набира по бързо и ще ми се намали макс.скорост а ако сложа големия няма да има промяна според вас има ли нещо верно в това и ако може някой по запознат да ми каже за какво става въпрос.искам шпер но не искам колата ми да набира по бавно кажете какво е решението.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Мар 2011, 13:00

Решението се крие в търсачката- ползвай я!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 25 Мар 2011, 11:18

Ако колата е с барабанни спирачки е възможно при смяна на джанти с по-дебела монтажна повърхност с такива с по-тънка и ползване на болтове с еднаква дължина, болтовете опират във вътрешната страна на челюстите. Звукът наподобява щракане и честотата му зависи от въртенето на колелото. Това като идея. Развий по един болт от двете задни колела и огледай резбата в края. Когато опира в челюстите става на конус.

Аватар

Мнение от absolutlover » 25 Мар 2011, 12:29

ами колега да ти кажа май това ми се струва най вероятно защото си сменях сам накладките и нищо чудно да не съм напаснах нещо както трябва може би челюстите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 36

Мнение от j_enev » 27 Мар 2011, 10:05

погледни си пак барабаните по точно железцата който закопчават накладките някъде там ти се крие проблема

Аватар

Мнение от absolutlover » 28 Мар 2011, 1:07

а не вярвам да са железцата щото тупкането си е бая но си мисля че е нещо свързано с гумите защото е с интервал на завартане а и от време на врене спира от време на време пак се появява

Назад към E36