Как се махат капаците на пепелника и чекмеджето?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d E46
Мечтае да кара: Lamborghini

Как се махат капаците на пепелника и чекмеджето?

Мнение от Medalow » 23 Мар 2011, 1:56

Здравейте, колеги! Капачетата, които са за пепелника и за чекмеджето над него са ми много надраскани и грозни. Искам да ги сваля, да ги мина 1-2 шкурки и да ги пръсна с черен мат. Обаче си нямам представа как се свалят, та ако може някой да помогне... Ето и снимка, ако някой, случайно, не може да се сети.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Medalow на 27 Мар 2011, 22:11, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Re: Как се махат?

Мнение от vitaliss » 23 Мар 2011, 2:26

чекмеджето се вади като се хване от ъглите и се издарпва на вън,първо от единия краи после от другия.капачето на пепелника неможе да се сваля затова се сваля цялата конзола,като извадиш горното чекмедже ще видиш 2 видиики отварташ ги ,после трябва да извадиш маншона на ск.лост и тои стана по сащия начин.разглобяваш видиите които даржат лаистната на лоста и като я исвадиш ще видиш останалите 2 видиики които даржат целия панел с пепелника :) дано да си ме разбрал :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 23 Мар 2011, 3:10

капачето на пепелника съм го махал. с отверка се ибутват пантичките обаче риска от счупване е голям
играчка е голяма с пружинката и механизъма за плавно движение. аз си реших проблема като махнах това покритие и нищо не съм боядисвал, стои си черната пластмаса и не се драска.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Мар 2011, 8:34

мисля че с Dynavin ще останат доста излишни рамки
ако решиш може и да си намериш някоя добра втора употреба

Потребител
Аватар

Мнение от Medalow » 23 Мар 2011, 11:05

katronski_br написа:капачето на пепелника съм го махал. с отверка се ибутват пантичките обаче риска от счупване е голям
играчка е голяма с пружинката и механизъма за плавно движение. аз си реших проблема като махнах това покритие и нищо не съм боядисвал, стои си черната пластмаса и не се драска.

С какво махна покритието? Смисъл, махна капаците и ги шкури? Каква шкурка си използвал? Чудя се дали да не ги шкуря без да ги махам до черната пластмаса, както казваш ти. После една прахосмукачка и съм готов. :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 26 Мар 2011, 22:47

става и така
аз лично изглупях и загубих часове търкайки с една монета.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 26 Мар 2011, 23:19

Аз лично зареди това че моите бяха също издраскани си облякох всичко с карбон на 3М. :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от Medalow » 26 Мар 2011, 23:48

Фолиото също е решение, но аз избягвам да го ползвам. Иначе и лайсните ми бяха издрани и от оня тъп цвят, но ги пребоядисах. Сега цялата средна конзола ще махам, ще шкуря и ще пръскам с черен мат. Няколко часа играчка, но и без това няма какво да правя в неделя :) Благодаря на всички писали по темата, утре ще ходя да разглобявам, ако изникне нещо ще пиша.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 27 Мар 2011, 0:37

Medalow написа:Фолиото също е решение, но аз избягвам да го ползвам. Иначе и лайсните ми бяха издрани и от оня тъп цвят, но ги пребоядисах. Сега цялата средна конзола ще махам, ще шкуря и ще пръскам с черен мат. Няколко часа играчка, но и без това няма какво да правя в неделя :) Благодаря на всички писали по темата, утре ще ходя да разглобявам, ако изникне нещо ще пиша.

Супер, колега пусни после някоя друга снимка и пиши как си го направил. Ползваш ли пластификатор? :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 27 Мар 2011, 16:05

Корселинче му е майката на гумираното покритие. :) Пада много лесно. Не се плашете от вида в който остава след това пластмасата, като се мине с боя или фолио ако ще слагате, няма да личи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 27 Мар 2011, 17:50

BoBoGTO написа:Корселинче му е майката на гумираното покритие. :) Пада много лесно. Не се плашете от вида в който остава след това пластмасата, като се мине с боя или фолио ако ще слагате, няма да личи.

И аз с корселин го махах, гадното гумено покритие и после фолио и сега му се кефа на макс. Ако някой иска може да пусна картинки как става барчето в черен карбон. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
Кара: Е46 330D 204hp (M57N)

Мнение от boXeer » 27 Мар 2011, 18:33

lyu_records написа:
BoBoGTO написа:Корселинче му е майката на гумираното покритие. :) Пада много лесно. Не се плашете от вида в който остава след това пластмасата, като се мине с боя или фолио ако ще слагате, няма да личи.

И аз с корселин го махах, гадното гумено покритие и после фолио и сега му се кефа на макс. Ако някой иска може да пусна картинки как става барчето в черен карбон. :yes:

Ами хайде пусни снимки да видим как е станало ,че май ми влезе мухата в главата :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 27 Мар 2011, 21:30

Ето картинката колега, така съм го залепил, че няма как да се разбере, че е фолио седи като стоково някакво. И мен лично много ме кефи, седи в цветовата гама на салона. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Как се махат капаците на пепелника и чекмеджето?

Мнение от Medalow » 27 Мар 2011, 22:22

Здравейте, @lyu_records, много добре е станало с фолиото, но при тебе салона е бял. При черна кожа сивите лайсни са по-удачния вариант за мен. Но нека не говорим за лайсните сега, има си отделна тема. Днес се отвори работа, като никога, и не съм барал нищо. Само издърпах чекмеджето за да пробвам как излиза. Де да можеше и пепелника така... През седмицата мисля да ги направя. Ще процедирам както при лайсните: 1. Махам гуменото покритие с корселин 2. Шкуря на водичка с 320 3. Пак на водичка с 600-800 4. Пръскам със спрей според предпочитанията. Не ползвам пластификатор, нито лак. За сега лайсните държат, а и други колеги от форума споделят, че само със спрей, без лак, няма драскане. Спрейовете вече са ма друго ниво, не са това, което бяха преди. Надявам се следващия път, когато пиша, да имам снимки да показвам :lol:

Заглавието е променено. Надявам се допада на модераторите :mhihi:

Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Как се махат капаците на пепелника и чекмеджето?

Мнение от lyu_records » 27 Мар 2011, 22:44

Супер колега темата става интересна :yes: Иначе за фолиото на 3М има и фолио инокс, което е от същия материал като известния им карбон, а и за сега се държи като качество доста добре. Иначе ако го правих с боядисване щеше да е с пластификатор, база и лак, задължително, за да има наистина задоволителен ефект. Иначе и по този начин става както казваш ти, но си е доста играчка ако се боядисва, фолиото е лесна работа, е може би за мен защото съм бивш печатар и съм работил подобни неща, пък си е готино като си го направиш сам и стане добре :yes: .

Следваща

Назад към E46