Писна ми! Проблем с ел. стъкло 5 месеца !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Писна ми! Проблем с ел. стъкло 5 месеца !
Не ми работи шофьорското стъкло. Давам ток на моторчето - работи! Взех нова електроника, пак не работи. Като натискам копчето цъкат вътре релетата. Като сваля прозореца с директен ток на моторчето, без електроника - работи. Слагам електрониката натискам нагоре-вдига, натискам надолу- ПАК ВДИГА, като се вдигне и до там, само цъкат вътре. Ходих днес на майстор, каза че евентуално не са калибрирани тия датчици към електромагнита или нямаде имам прекъснат кабел. Как да ги калибрирам, ако е от тях ? Или как да си оправя стъклото?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
Re: Писна ми! Проблем с ел. стъкло 5 месеца !
Аз имам такав проблем от година и все още не мога да разбера какво става,като махна една букса с едното кабелче почва да се движи на етапи с постоянно натискане на копчето докато се затовори,и копчето е обърнато,ако се намери как да се реши твоя проблем може да помогне и за моя,някой да каже как точно да проверим кабелите,или да даде просто съвет 

Най - ТочниЯ
- ts_ber
- Потребител
-
- Кара: е38, 750i
BMWMHartge написа:Не ми работи шофьорското стъкло. Давам ток на моторчето - работи! Взех нова електроника, пак не работи. Като натискам копчето цъкат вътре релетата. Като сваля прозореца с директен ток на моторчето, без електроника - работи. Слагам електрониката натискам нагоре-вдига, натискам надолу- ПАК ВДИГА, като се вдигне и до там, само цъкат вътре. Ходих днес на майстор, каза че евентуално не са калибрирани тия датчици към електромагнита или нямаде имам прекъснат кабел. Как да ги калибрирам, ако е от тях ? Или как да си оправя стъклото?
Колега няма ли вариант да се пуснат кабели директно от копчето?
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
е, има вариянт, но защо да разваляме тази немска мисъл 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Виж си кабелите. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
BMWMHartge написа: Ходих днес на майстор, каза че евентуално не са калибрирани тия датчици към електромагнита или нямаде имам прекъснат кабел. Как да ги калибрирам, ако е от тях ? Или как да си оправя стъклото?

Вземи един мултицет , сложи пипалата на клемите на машинката на които постъпва управляващият сигнал от комфорт модула , започни да натискаш бутона за вдигане на стъклото и следи полярността на напрежението , след това започни да натискаш за сваляне на стъклото и пак следи полярността на напрежението , ако не промени знака (полярността ) при промяна на посоката , значи търсиш проблема или в модула или в неправилно свързване !
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
готово! прекъснат кабел
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- sando_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: К'вот му падне
- Мечтае да кара: Е36 M3
ProblemZ написа:Аз имам такав проблем от година и все още не мога да разбера какво става,като махна една букса с едното кабелче почва да се движи на етапи с постоянно натискане на копчето докато се затовори,и копчето е обърнато,ако се намери как да се реши твоя проблем може да помогне и за моя,някой да каже как точно да проверим кабелите,или да даде просто съвет
колега аз имах същия проблем около година когато подам ток на моторчето директно работи а като сложа модула на моторчето точно както е описал колегата държа да отбележа че колата е без комфорт модул
та така сменявах го тожа модулче с релетата вътре и пак нищо дакато не смених моторчето и АЛИЛУЯ всичко си дойде на мястото за целта трябжа да разпробиеш големите нитове и след това с болтчета или пак нитове само че трябва да стегаш добре УСПЕХ

Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
Моторчето съм го сменил отдавна още(и четките са му сменени на моторчето)ама няма оправия все още
Най - ТочниЯ
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
BMWMHartge написа:готово! прекъснат кабел
налли

- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
И аз оня ден, викам си "топло е" дай да видя за кво не работи шофьорския джам, цъка някво реле ама не мърда, нарамих мултицета, свалям кората, открехнах леко изолацията и.... стоя и чудя....
то няма кво да меря с тоя мултицет и се пуля пред вратата и не вярвам и така около минута и само на един нит гледам част от ножицата около него.... та поне махнах едно трупче дето беше във вратата (спокойно, не то държеше джама) и така де... предишния собственик "Нещо не работи шофьорския джам" сигурно не е знаел от какво е... сигурно....

11 мнения
• Страница 1 от 1