смяна на термостат

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

смяна на термостат

Мнение от sag9765 » 06 Фев 2006, 13:55

Кои термостати са най читави и от къде да се намерят

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 06 Фев 2006, 18:16

ми аз карам с италиански ( не съм го сменял откакто ми я докараха) та през лятото колкото и ру4ка да е нема загряване на мотора ама зимата малко кофти 4е трудно дига градус4етата....
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Фев 2006, 21:30

Колега, аз си купих термостат от "Стиви ауто" :arrow: wahler на цена от около 36 лв :idea: От този момент колата ми се стопли и мит-а за слабото парно при Е34 остана в историята :!:

Само съжалявам,че миналата зима се поизмъчих за някакви си 36 лв ама мислих,че проблема ми е в клапите за управление на отоплението и все не ми се даваха 330 лв за нови ... Преди започване на зимата ,тамън бях готов да ги купя от "Дару" и реших да сменя клапана,та сега и стелките са ми сухи и аз съм щастлив :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: .

Мнение от dinozab » 07 Фев 2006, 8:25

DEO написа:ми аз карам с италиански ( не съм го сменял откакто ми я докараха) та през лятото колкото и ру4ка да е нема загряване на мотора ама зимата малко кофти 4е трудно дига градус4етата....

Значи имаш проблем с него.Няма БМВ което трудно да загрява.А термостата който е сложил Penchev е може би един от най-добрите и аз съм с такъв и съм много доволин.Слагайте такива и не му мислете повече. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 07 Фев 2006, 9:41

На мен зимата малко бавно ми излиза стрелката от синьото, но аз карам 5 километра до работа... Макар и да има малко задръствания, мисля, че е твърде малко разстоянието, та да си вдигне температурата...

А иначе на моята винаги и стои стрелката между първата и средната чертичка... Даже и лятото. Никога не е стигала средата, където трябва да е. Ходих да ми проверят датчика в Юве на Симеоновско шосе. Включиха уреда в компютъра и там си показа, че температурата е 90 градуса и сигурно причината е, че стрелката на таблото ми не показва коректно... Това малко встрани от темата, но ако някой може да каже какво е най-добре да направя... Един ме посъветва да си сменя таблото, ама познайте дали ще си дам този труд... и пари... :mhihi:

Между другото, дайте някакви координати на това Стиви ауто!

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 07 Фев 2006, 11:31

не и при мен загрява но лятото си дуржи то4но 90 градуса и да го ръ4кам и да не го нема мърдане от там а зимата някъде 15 мин трябва да работи та да по4не да ми духа топли4ко но над синиота зимата едвам излиза (но и аз карам по 10 км наи много ина4е ако се слу4и да връткам из софия стабилно си загрява какси трябва и си дуржи 90 )
ИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от dinozab » 07 Фев 2006, 12:30

За 10км трябва отдавна темп. да е стигнала 90гр.Може термостата да ти е заседнал на полуотворено положение.Моят беше така и след като го смених за 5 мин. работа на празен ход и стрелката излиза от синьото поле а иначе най-много за 2-3 км. градско изправя стрелката.

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 07 Фев 2006, 14:22

на мен ми обесниха 4е е зареди термостата 4е е от италия колата и си е италиански ... дали верно е заради тва...
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от sag9765 » 07 Фев 2006, 15:42

Значи лятото си няма никакви проблеми, даже и в началото на зимата колата загряваше много бързо и от веднъж започна да не излиза от синия сектор не за 1-2 километра а за 100 и то при добра ръчка , и през задръстване съм минавал , е тогава успя да стигне до първата чертичка, сега съм поръчал немски термостат та да видя какво ще излезе, цената му е около 36 лева

Аватар

Re: .

Мнение от dinozab » 07 Фев 2006, 16:00

DEO написа:на мен ми обесниха 4е е зареди термостата 4е е от италия колата и си е италиански ... дали верно е заради тва...

Не е заради това че е колата от Италия просто вече е за смяна.Смени го и ще ведиш разликата. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 07 Фев 2006, 16:37

Преди време сложих Бер(мисля че се произнася) работи перфектно!
Лятото не загряваше толкова бързо(стария беше дал фира) като сега в студа!
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Потребител
Аватар

Мнение от sirwilliams » 07 Фев 2006, 16:48

Онзи ден си смених термостата,струваше ми 12 лв. от ул.цар Симеон,някакъв френски,но не запомних марката.Правели само термостати и разликата е огромна,щото преди не искаше стрелката да мръдне от синьото,а сега съм си на топличко.Стария се беше направо счупил,едвам го извадиха момчетата.Това са мойте преживявания с термостата.:)

Потребител
Аватар

Мнение от sag9765 » 14 Фев 2006, 9:56

Взех си термостат на FABI, свалих стария и хоп изненада.
При свалянето се оказа, че вътре в двигателя беше само основата , а термостата липсваше :shock: Интересно беше че колата в топло време не даваше признаци че термостата го няма. Сега нямям проблеми- стоплих се. Но се оказа че италиянците са по големи мурдари от всички останали взети заедно.

Назад към E34