Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Re: Протест против високите цени 27.03.2011
Ами тогава то този протест или няма смисъл или няма правилна цел. Ами то според колегата ivoo то Лукойл нямат какво да направят. Ами то и от държавата няма какво да направят повече. Другото е да се говори с Европейския съюз да ни направят някакви отстъпки. Не знам и аз какво трябва да се иска.
Хайде някой да каже какво точно искаме, защото според мненията на много хора то вече не е останало какво може да се направи повече за да се свалят цените.
Аз все още си отстоявам позицията, че Лукойл може да намали производствената цена поне с 10 стотинки, при положение, че използва два пъти по-евтина работна ръка от Румъния където производствената им цена е с 1стотинка по-висока от нашата.
Помислете как става тази работа. Или нещо куца на рафинерията, или изкуствено повишават цените.
Хайде някой да каже какво точно искаме, защото според мненията на много хора то вече не е останало какво може да се направи повече за да се свалят цените.
Аз все още си отстоявам позицията, че Лукойл може да намали производствената цена поне с 10 стотинки, при положение, че използва два пъти по-евтина работна ръка от Румъния където производствената им цена е с 1стотинка по-висока от нашата.
Помислете как става тази работа. Или нещо куца на рафинерията, или изкуствено повишават цените.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
А някой знае ли кви са заплатите в нефтохима
, че за булгаргаз чистачката взимала 1000лв...та да не се окаже, че там взима 2000лв
, после и твърденията за ниски заплати отпадат.

[quote="Сондьора"]А някой знае ли кви са заплатите в нефтохима quote]
Ами случайно знам колега, защото съпругата ми работи там от 20г , и в момента заплатата и е ~ 1300лв.
Ами случайно знам колега, защото съпругата ми работи там от 20г , и в момента заплатата и е ~ 1300лв.

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
ivoo написа:Сондьора написа:А някой знае ли кви са заплатите в нефтохима
Ами малко са но явно печалбата си остава за собствениците!

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Малко са за чистачка или за главен счетоводител ?
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
През изминалите десет дни станахме свидетели на всякакави опити от страна на БСП да спре изграждането на инфраструктурата и магистралите , стартирало с управлението на ГЕРБ. Представители на столетницата неаргументирано вменяваха на хората мисълта ,че строежът на магистрали в България взема залъка от устата на българите, взема от пенсиите и заплатите им , прави ги бедни ... , смята Владислав Димитров - депутат от ГЕРБ Перник.
Тези популистки изказвания, които могат да се родят само в конспиративните им щабове, могат да излъжат само техния електорат, имам предвид възрастните хора , защото те пропускат да кажат,че тези магистрали се строят с ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ и ако България плаща за изграждането на Тракия,Марица,Люлин и Струма 200 000 000 лв. , то от Европейският съюз ще доплатят 800 000 000 лв,пари които ще влязат в Българската икономика,пари които ще направят от България съвременна Европейска държава,пари които ще стимулират развитието и конкурентноспособността на българският бизнес!
Оставяйки на страна икономическият ефект от инфраструктурата , можем да поговорим и за стотиците жертви, които ежегодно се дават н на пътя между Стара Загора и Бургас , да поговорим за хилядите осиротели семейства!!!
Задавам си въпроса докъде може да стигне безочието и наглостта на една партия и има ли поне малко държавническо мислене в българския политик?
Едно правителство трябва и е необходимо да бъде критикувано от опозицията,която винаги играе ролята на коректив,но не е ли национално предателство опитът да се спре изграждането на инфраструктурата ни,заплатена от Европа и която се изгражда десет пъти по-евтино от цените, предложени от тройната коалиция. Не е ли национално предателство да се осуети желанието за спиране на войната по пътищата и да се предотврати смъртта на хиляди млади българи ,да се спре стимулирането на българския строителен бизнес , изпаднал в безпрецедентен колапс от икономическата и финансова криза , обхванала света през 2008 година.
Кавко ще постигне опозицията с измислените доноси , изпращани ежедневно до Брюксел , за да спре финансирането ни от Европейския съюз, какво ще спечели при евентуално спиране на строителството на магистралите???
Едно голямо нищо, евтин популизъм и евентуално още един - два процента електорална подкрепа,затваряйки всички врати на България!
А какво ще получи българския народ?
Нови жертви,потрошени коли,останалата ни средновековна инфраструктура , уморително пътуване по остарели пътища , липса на чужди инвестиции и мечтата за светло бъдеще!!!
Задавам си въпроса, държанието на БСП и говността да се жертват човешки животи в името на нечий интерес, политика ли е или държавна измяна!
Владислав Димитров, народен представител от ГЕРБ
Източник: News.ZaPernik.com
Замислете се дали трябва да клатиме и бутаме ГЕРБското правителство заради боклуци като БСП и 3-ната коалиция или трябва да даваме напътствия на сегашното правителство да направи нещата както трябва и да започнат да слушат българският народ занапред!
Тези популистки изказвания, които могат да се родят само в конспиративните им щабове, могат да излъжат само техния електорат, имам предвид възрастните хора , защото те пропускат да кажат,че тези магистрали се строят с ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ и ако България плаща за изграждането на Тракия,Марица,Люлин и Струма 200 000 000 лв. , то от Европейският съюз ще доплатят 800 000 000 лв,пари които ще влязат в Българската икономика,пари които ще направят от България съвременна Европейска държава,пари които ще стимулират развитието и конкурентноспособността на българският бизнес!
Оставяйки на страна икономическият ефект от инфраструктурата , можем да поговорим и за стотиците жертви, които ежегодно се дават н на пътя между Стара Загора и Бургас , да поговорим за хилядите осиротели семейства!!!
Задавам си въпроса докъде може да стигне безочието и наглостта на една партия и има ли поне малко държавническо мислене в българския политик?
Едно правителство трябва и е необходимо да бъде критикувано от опозицията,която винаги играе ролята на коректив,но не е ли национално предателство опитът да се спре изграждането на инфраструктурата ни,заплатена от Европа и която се изгражда десет пъти по-евтино от цените, предложени от тройната коалиция. Не е ли национално предателство да се осуети желанието за спиране на войната по пътищата и да се предотврати смъртта на хиляди млади българи ,да се спре стимулирането на българския строителен бизнес , изпаднал в безпрецедентен колапс от икономическата и финансова криза , обхванала света през 2008 година.
Кавко ще постигне опозицията с измислените доноси , изпращани ежедневно до Брюксел , за да спре финансирането ни от Европейския съюз, какво ще спечели при евентуално спиране на строителството на магистралите???
Едно голямо нищо, евтин популизъм и евентуално още един - два процента електорална подкрепа,затваряйки всички врати на България!
А какво ще получи българския народ?
Нови жертви,потрошени коли,останалата ни средновековна инфраструктура , уморително пътуване по остарели пътища , липса на чужди инвестиции и мечтата за светло бъдеще!!!
Задавам си въпроса, държанието на БСП и говността да се жертват човешки животи в името на нечий интерес, политика ли е или държавна измяна!
Владислав Димитров, народен представител от ГЕРБ
Източник: News.ZaPernik.com
Замислете се дали трябва да клатиме и бутаме ГЕРБското правителство заради боклуци като БСП и 3-ната коалиция или трябва да даваме напътствия на сегашното правителство да направи нещата както трябва и да започнат да слушат българският народ занапред!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Никой няма да бута правителството
Просто ще ги вкараме в правия път, че нещо взеха да си правят квото искат 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Веселин|Василев написа:....или трябва да даваме напътствия на сегашното правителство да направи нещата както трябва и да започнат да слушат българският народ занапред!

По-добър виц не бях чел от доста време

Колеги, утре от колко е протестът и къде е сборният пункт

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
streetz написа:Никой няма да бута правителствотоПросто ще ги вкараме в правия път, че нещо взеха да си правят квото искат

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Maverick_VS написа:Веселин|Василев написа:....или трябва да даваме напътствия на сегашното правителство да направи нещата както трябва и да започнат да слушат българският народ занапред!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
По-добър виц не бях чел от доста време![]()
Колеги, утре от колко е протестът и къде е сборният пункт?
Колега не претендирам да съм най-умният, но ти целият си виц само като гледам колко си осведомен и каква амбиция имаш да го направиш, а пък с weed иконка в подкрепа на твоето мнение си направо безценен и хората трябва да се осланят на твоите велики постове!!! Предложи нещо което според теб ще накара тези в парламента да работят за народа, а не за себе си!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Веселин|Василев написа:Замислете се дали трябва да клатиме и бутаме ГЕРБското правителство заради боклуци като БСП и 3-ната коалиция или трябва да даваме напътствия на сегашното правителство да направи нещата както трябва и да започнат да слушат българският народ занапред!
Бе не ме интересува кой е на власт,но само да вметна некой работи по тоя въпрос,защото журналистите никога не задават правилните въпроси,а въпроса е следният,защо след като магистралите се строят с европейски пари,после ще ги дадат на концесия и некой ше се облажва,все едно ес да построят нещо и да не се даде на народа а на частник и той да си прибира печалбата,мани ги тея популистки глупотевини,аман,писнами,магистрали та магистрали,били най-важните и били всичко,то нема какво да се работи,за чии ше са ти магистралите като бензина стане 3 лева ,заплатата 400 лева,няма работа а и на всичкото отгоре до бургас некоя часна фирма ше ти прасне 20 лева тол такса...Мерси от такива магистрали
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Е.Димитров написа:Веселин|Василев написа:Замислете се дали трябва да клатиме и бутаме ГЕРБското правителство заради боклуци като БСП и 3-ната коалиция или трябва да даваме напътствия на сегашното правителство да направи нещата както трябва и да започнат да слушат българският народ занапред!
Бе не ме интересува кой е на власт,но само да вметна некой работи по тоя въпрос,защото журналистите никога не задават правилните въпроси,а въпроса е следният,защо след като магистралите се строят с европейски пари,после ще ги дадат на концесия и некой ше се облажва,все едно ес да построят нещо и да не се даде на народа а на частник и той да си прибира печалбата,мани ги тея популистки глупотевини,аман,писнами,магистрали та магистрали,били най-важните и били всичко,то нема какво да се работи,за чии ше са ти магистралите като бензина стане 3 лева ,заплатата 400 лева,няма работа а и на всичкото отгоре до бургас некоя часна фирма ше ти прасне 20 лева тол такса...Мерси от такива магистрали
Магистралите се отдават на концесия за да се поддържат от въпросната фирма и да не бъдат в тежест на държавата за напред!

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
То хубаво се строят магистралите, само че трябваше отдавна да са построени още с парите от пред-присъединителните програми! Въобще знаете ли колко пари се източиха от Европата??!
Не съм пътувала скоро, ама поне сложиха ли мантилени на отсечката Пловдив- Стара загора?А кръговото дето се пребиваха хората? А мантинели на участъка Божурище - Сливница? Щото Европата дава пари и за мантинелите!
Знаете ли колко пари се наливат за земеделците?! Щото ЕС иска да е напълно независим откъм продукти първа необходимост т.е да не налага внос! Какво стана с тия пари, що през 3 дена земеделците затварят магистралите? Щото и тия пари се изпокраха?!
Колко пари имаше по ОП "Околна среда"? Колко от тях се използваха за подобряване на туризъм?
И въобще цялата статия си личи колко некомпетентна е, имайки предивид, че авторът е депутата от ГЕРБ!!!

Не съм пътувала скоро, ама поне сложиха ли мантилени на отсечката Пловдив- Стара загора?А кръговото дето се пребиваха хората? А мантинели на участъка Божурище - Сливница? Щото Европата дава пари и за мантинелите!
Знаете ли колко пари се наливат за земеделците?! Щото ЕС иска да е напълно независим откъм продукти първа необходимост т.е да не налага внос! Какво стана с тия пари, що през 3 дена земеделците затварят магистралите? Щото и тия пари се изпокраха?!
Колко пари имаше по ОП "Околна среда"? Колко от тях се използваха за подобряване на туризъм?
И въобще цялата статия си личи колко некомпетентна е, имайки предивид, че авторът е депутата от ГЕРБ!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
TPAKTOP написа:Е.Димитров написа:Веселин|Василев написа:Замислете се дали трябва да клатиме и бутаме ГЕРБското правителство заради боклуци като БСП и 3-ната коалиция или трябва да даваме напътствия на сегашното правителство да направи нещата както трябва и да започнат да слушат българският народ занапред!
Магистралите се отдават на концесия за да се поддържат от въпросната фирма и да не бъдат в тежест на държавата за напред!
Е даде,то тогава що се плаща % от горивата за пътната мрежа,че винетките за какво са,ми данъците,бах тая държава,само на прибиране и се иска да работи,да се храни ебаси и администрацията и да си се тътрузат само администрацията безплатно по тея магистрали...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
ivoo написа:Всички Българи са му длъжни
http://www.youtube.com/watch?v=Jj0gC8-D ... re=relatedединствено може да се надяваме на добрата воля на Лукойл да намалят цените.
Колко да ги намалят бе човек? 1 л го продават между 1.20--1.30лв на едро. Колко по ефтино трябва да стане горивото? На цената на минералната вода ли ? Ами 1 л Боза струва толкова , помисли малко. Ама ЕС така казал. Е..ем ти Е -Съюза. От членството ни там 80% от населението в страната нищо хубаво не е видяло. За какво беше това натискане за приемането ни ? Много просто. За Голямото източване на Еврофондовете. Защо се натиска като :слаба свиня: да строи магистрали, околовръстно , южни дъги, северни окръжности ? Защо там става въпрос за стотици милиони, и защото отклоняването на няколко десетки милиона изобщо няма да се забележи -защото точно пък те са най- големите факири и магьосници по замаскирване и замазване на тъмни сделки и скандали. Дреме му на Боко Вие по какви пътища карате . Абе верно ли има хора , които още възприемат всичко казано от него за чиста монета?
Адаш, в България цената на горивата на едро идва по скъпа от колкото половината страни в Европа. Е кажи ми тогава, държавата ли е виновна че слага акциз по нисък дори от най ниския за Европа и ддс нормално за страната или Лукойл надува колкото си иска цените!