С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от Larbi » 26 Мар 2011, 2:49

Постоянно се откриват нови елементи. Преди време и елемент 112 не са вярвали, че има...
Земята не можеш да знаеш на колко години е - това е смешно. Пак от някъде информация ама ти не я подлагаш на никакво съмнение и приемаш на колкото ти кажат, че е.
За Ной ще ти кажа теорията не знам дали вече съм писал по въпроса.
Библията както всичко останало с 50-50 инфо дезинфо разказва за Ной които бил събрал от всички животни по две на някакъв огромен кораб което е много трудно да се осъществи и едва ли някой реално мислещ наистина го вярва това.
Две са теориите какво е станало с Ной:
1. Имало е голям кораб, имало е животни , но не животни както ние си ги предтавяме, а ДНК от всички живи същества - също както сега в Норвегия има такъв трезор!!!
И така са преживели на тоя кораб Големия Потоп който си е цикличен, а може би предизвикан вече не се твърди нищо за това.
2. Втория вариант разказва за трезора с днк , но тук е интересното, че Ной е построил Нещо подобно на куб в който има друг куб не ми се търси сега схемата. Та ние живеем в 3-тото измерение както сигурно знаеш. А това което е направил е било портал към 4-тото и по този начин по времето на тогавашния "Край на Света" Той не се е намирал в 3-тото измерение и по-този начин не бил засегнат.
Всичкото ваше отричане на всичко започва и се обляга стабилно на думите "Така казва науката"
Помислете малко Out of the Box , would you ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 26 Мар 2011, 3:27

larbi написа:Постоянно се откриват нови елементи. Преди време и елемент 112 не са вярвали, че има...
Земята не можеш да знаеш на колко години е - това е смешно. Пак от някъде информация ама ти не я подлагаш на никакво съмнение и приемаш на колкото ти кажат, че е.
За Ной ще ти кажа теорията не знам дали вече съм писал по въпроса.
Библията както всичко останало с 50-50 инфо дезинфо разказва за Ной които бил събрал от всички животни по две на някакъв огромен кораб което е много трудно да се осъществи и едва ли някой реално мислещ наистина го вярва това.
Две са теориите какво е станало с Ной:
1. Имало е голям кораб, имало е животни , но не животни както ние си ги предтавяме, а ДНК от всички живи същества - също както сега в Норвегия има такъв трезор!!!
И така са преживели на тоя кораб Големия Потоп който си е цикличен, а може би предизвикан вече не се твърди нищо за това.
2. Втория вариант разказва за трезора с днк , но тук е интересното, че Ной е построил Нещо подобно на куб в който има друг куб не ми се търси сега схемата. Та ние живеем в 3-тото измерение както сигурно знаеш. А това което е направил е било портал към 4-тото и по този начин по времето на тогавашния "Край на Света" Той не се е намирал в 3-тото измерение и по-този начин не бил засегнат.
Всичкото ваше отричане на всичко започва и се обляга стабилно на думите "Така казва науката"
Помислете малко Out of the Box , would you ?

Не знам от къде е твърдението за елемент 112. Сигурно си чувал , че Менделеев е оставил празни места в таблицата - не са били открити съответните елементи, но науката е предсказала мястото им. А в момента трансурановите, като 112, се синтезират, не се намират на плочки в предполагаеми crash site-ове.
Колкото до реалномислещите и Ной - не съм чувал за някой реалномислещ, който да не е наясно, че това са хайпнати приказки на уплашени от стихията хора, вярващи в разрушителен милостив бог и плоска Земя, която освен всичко останало е център на вселената.
Науката не само казва - тя прави и предсказва. И "Така казва науката" заслужава доста повече доверие от "Така казва библията/жълтата преса". Защото промиващата мозъци наука ти е дала даже възможността да пишеш небивалици в интернет, а най-великото откритие на библията е контрола на големи маси, отказващи да си използват главите, хора. А също и различни технологии за отстраняване на тези глави ако все пак вземат много да мислят.
И не ми е възможно да мисля чак толкова малко, че да не открия огромните пробойни във всяка една от изказаните до тук "теории".
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2011, 3:39

Случайно споменах 112 , никакво твърдение не е. Общо взето разбрах , че за теб НЛО са абсолютна измислица и от зората на човечеството до наши дни хората си измислят за НЛО просто защото е интересно. Също така разбрах, че за теб невероятния технически и всякакъв напредък в последните 100 години е напълно случаен и изведнъж хората се сетиха за всичко :mhihi:
Също така разбрах , че понеже пирамидите били глупости то ти можеш да обясниш как се вдигат и наместват с такава прецизност огромни каменни блокове които тежат достатъчно за да не може нито един съвременен кран да се справи със задачата.
Чувал ли си, че през '90-те години на миналия век НЛО е висяло над двете най-големи Британски военни бази? Чувал ли си , че Англичаните се обаждат на американците да ги питат тяхна ли е тази играчка в небето , тяхно ли е това чудо дето им виси на главите в продължение на часове :mhihi: Чувал ли си, че освен редови граждани свидетели и очевидци са множество полицейски и военни служители ?

Пробойните са при вас!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 26 Мар 2011, 3:51

larbi написа:Случайно споменах 112 , никакво твърдение не е. Общо взето разбрах , че за теб НЛО са абсолютна измислица и от зората на човечеството до наши дни хората си измислят за НЛО просто защото е интересно. Също така разбрах, че за теб невероятния технически и всякакъв напредък в последните 100 години е напълно случаен и изведнъж хората се сетиха за всичко :mhihi:
Също така разбрах , че понеже пирамидите били глупости то ти можеш да обясниш как се вдигат и наместват с такава прецизност огромни каменни блокове които тежат достатъчно за да не може нито един съвременен кран да се справи със задачата.
Чувал ли си, че през '90-те години на миналия век НЛО е висяло над двете най-големи Британски военни бази? Чувал ли си , че Англичаните се обаждат на американците да ги питат тяхна ли е тази играчка в небето :mhihi: Чувал ли си, че освен редови граждани свидетели и очевидци са множество полицейски и военни служители ?

Пробойните са при вас!

Това че ти си тотално незапознат с научнотехническия прогрес по никакъв начин не го ограничава не в последните 100, а дори в последните 5000 години. Преди това, както всички знаем от достоверни източници, Земята не е съществувала. Дано разбереш смисъла на следващия цитат, не че авторът му заслужава доверие. Все пак е редови гражданин, а не военен или полицай :mhihi:
Исак Нютон написа:If I have seen further it is only by standing on the shoulders of giants.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2011, 3:54

Значи преди 5000 години се е появила Земята ? Май ти си за Нобелова награда :mhihi:
Направо като отидеш и им кажеш, че Земята е на 5000 години и ще ти дадат купата :mhihi:
И пак ги определи набързо кои са достоверните източници без съд и присъда. :kuku:

Даже в официалните източници пише: Земята е формирана преди около 4,54 милиарда години

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%8F
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Мар 2011, 8:02

До преди ми беше интересно да си чешем езиците, но когато намесихме и елемент 115 за мен всичко вече е съвсем различно :mhihi:

Имаме си работа със субект, които приема нещатата стига те да са в разрес с общоприетото, не заради друго, а защото "може би" теориите са така...
Я ми кажи, ама честно ти влизаш ли в Х-нета?

Колегата ти го каза, химичните елементи нямат форма а структура. Когато пишете за антигравитация трябва поне капчица мозък да вложите.
Кой закон отрича "анти гравитацията"? Наясно ли си какво всъщност е това и как тази "анти гравитация" преодолява гравитацията?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 26 Мар 2011, 9:13

zazomazo написа:
Feanor написа:
Елемент 115 има формата на триъгълник и се използва за гориво на реактор.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

........

по подобен начин предполагам са реагирали и на скиците на вертолет на Леонардо през средновековието...
и на думи за полет в космоса преди някакви си 100 години...

типично за тълпата-да отрича всичко, което не може да осмисли...

Малката ти грешка е в подчертаното. :) За нещастие на larbi имам техническо образование, а физиката винаги ми е била интересна и съм попрочел това-онова. Заради което мога чудесно да осмисля написаното от него и да преценя точно колко технически неграмотно е. Ако абсурдите имаха маса, онзи пост щеше да предизвика гравитационен колапс. :mhihi:

П.П. larbi, аз съм чувал и за зъл магьосник, който вложил по-голямата част от силата си във вълшебен пръстен, а после взел, че го изгубил. Трябва ли да вярвам и в него само защото съм го чувал? В тоя ред на мисли и за Дядо Мраз съм чувал... :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2011, 9:17

Това вече е несериозно. Не влизам в нета отдавна, защото няма много какво да се прочете, а и хората които коментират там просто ....
Относно тази триъгълна форма заради която ме изядохте: превода на текста които бях пастнал не е точен. Става въпрос за горивната клетка

А е кво се обяснявам с капацитети които взривиха залата с твърдения , че Земята била на 5000 години и преди тва нищо не било съществувало :mhihi: :kuku:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от qvkata » 26 Мар 2011, 9:24

Само дето откриха кости на хора от преди 100 000 години мисля. Много преди библията "Ви" да е "измислена" ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 26 Мар 2011, 10:53

Feanor написа:
zazomazo написа:
Feanor написа:
Елемент 115 има формата на триъгълник и се използва за гориво на реактор.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

........

по подобен начин предполагам са реагирали и на скиците на вертолет на Леонардо през средновековието...
и на думи за полет в космоса преди някакви си 100 години...

типично за тълпата-да отрича всичко, което не може да осмисли...

Малката ти грешка е в подчертаното. :) За нещастие на larbi имам техническо образование, а физиката винаги ми е била интересна и съм попрочел това-онова. Заради което мога чудесно да осмисля написаното от него и да преценя точно колко технически неграмотно е.
...

напълно ти убягва идеята на поста ми :winky:
ти отричаш написаното единствено от позицията ти на познанията ти по физика към днешна дата :!:
тези ти познания обаче далеч не изчерпват физиката изцяло и това, че към момента няма научни обосновки за определени неща съвсем не значи, че след време няма да ги има...не случайно дадох примерите с Леонардо и с полетите в космоса-преди 100 години ускорение от 11g е звучало абсурдно за тогавашните известни физични закони, но все пак е било постигнато и полетите в космоса са реалност

далеч съм от мисълта да подкрепя написаното в поста на larbi- все пак материята ми е напълно непозната...
но и не смятам, че трябва някаква теория да се превърне в повод за подигравка единствено поради причината, че в момента /поради известните ни СЕГА физични закони/ звучи абсурдно
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 26 Мар 2011, 11:17

zazomazo написа:напълно ти убягва идеята на поста ми :winky:
ти отричаш написаното единствено от позицията ти на познанията ти по физика към днешна дата :!:
тези ти познания обаче далеч не изчерпват физиката изцяло и това, че към момента няма научни обосновки за определени неща съвсем не значи, че след време няма да ги има...не случайно дадох примерите с Леонардо и с полетите в космоса-преди 100 години ускорение от 11g е звучало абсурдно за тогавашните известни физични закони, но все пак е било постигнато и полетите в космоса са реалност

далеч съм от мисълта да подкрепя написаното в поста на larbi- все пак материята ми е напълно непозната...
но и не смятам, че трябва някаква теория да се превърне в повод за подигравка единствено поради причината, че в момента /поради известните ни СЕГА физични закони/ звучи абсурдно

Не си си направил труда да вникнеш в написаното от мен. Пределно ми е ясна идеята на поста ти, но аналогиите ти са базирани единствено на собственото ти непознаване на материята. Нека вземем последното ти изречение - теорията за Дядо Мраз също звучи абсурдно в известните ни сега физични закони. Ти би ли повярвал в нея? Онзи впечатляващ пост е абсурден точно по същия очарователно наивен начин. Той не говори за някакви нови феномени, които нямат обяснение, той е миш-маш от известни термини, наплетени по начин, показващ тотална липса на знания в областта. Плюс фактологически грешки. Аналогията с Леонардо би била правилна ако той беше обяснявал принципите на летенето чрез използване на вътрешната енергия на ума и бързото размахване на ръце. :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 26 Мар 2011, 11:54

с риск да се отклоня от темата, ама...Дядо ти Мраз въобще не е теория, просто е идея за забавление на хлапетата :winky:
която няма ама нищо общо с физиката и която като идея се реализира всяка Коледа....
и от там твоята аналогия някак не се вписва в контекста

примера ми с Леонардо....ми не, не е размахвал ръце, но самата мисъл да накара да лети нещо, което е по-тежко от въздуха е противоречала на известните по това време закони....сега, 500 години след това на никого не правят впечатление летателните апарати...

в тоя ред на мисли от сегашните познания за физиката може да звучи абсурдно някаква теория, но пък защо не?
защо трябва да се отрече нещо, само заради това, че звучи нелогично и е в противоречие към моментните ни познания?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Мар 2011, 11:57

larbi написа:Това вече е несериозно. Не влизам в нета отдавна, защото няма много какво да се прочете, а и хората които коментират там просто ....
Относно тази триъгълна форма заради която ме изядохте: превода на текста които бях пастнал не е точен. Става въпрос за горивната клетка

А е кво се обяснявам с капацитети които взривиха залата с твърдения , че Земята била на 5000 години и преди тва нищо не било съществувало :mhihi: :kuku:

Ясно вече от къде имаш подобен род мисли за световни конспирации, методи за междугалактическо пътуване на хората и тн.
Но има нещо което трябва да възпира замъгления ти ум, когато става въпрос за технологии, дори и нови далеч не си мисли че това са ултрависоки и неразбираеми технологии, напротив. Големите открития и напредък всъщност е много прост за обяснение, е като изключим наченките на българските инженери да пишат по възможно най-неразбираемия начин, случайно някой да не им открадне идеята... но въпроса беше друг, когато вярваш в нещо опитай се да си го представиш как работи точно.

Иначе и аз съм чел за рептайлите, от същите учени от които ти така се прехласваш, но... мислиш ли наистина че има такива? :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 26 Мар 2011, 12:16

zazomazo написа:с риск да се отклоня от темата, ама...Дядо ти Мраз въобще не е теория, просто е идея за забавление на хлапетата :winky:
която няма ама нищо общо с физиката и която като идея се реализира всяка Коледа....
и от там твоята аналогия някак не се вписва в контекста

Аз казах ли ти, че не си правиш труда да помислиш?
Дядо ти Мраз е физически невъзможен, защото по идея обикаля къщите на всички деца (за една нощ) за да им раздаде подаръци. Ако си поиграеш да сметнеш необходимата скорост ще разбереш защо е невъзможен. От там и аналогията ми си е точно на мястото. ;)

zazomazo написа:примера ми с Леонардо....ми не, не е размахвал ръце, но самата мисъл да накара да лети нещо, което е по-тежко от въздуха е противоречала на известните по това време закони....сега, 500 години след това на никого не правят впечатление летателните апарати...

в тоя ред на мисли от сегашните познания за физиката може да звучи абсурдно някаква теория, но пък защо не?
защо трябва да се отрече нещо, само заради това, че звучи нелогично и е в противоречие към моментните ни познания?

Защото е в грубо противоречие със закони, които са доказани милион пъти в теорията и практиката. За да се приеме една такава теория, трябват доказателства. Затова.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 26 Мар 2011, 12:16

Да се върнем на темата. Колкото повече я чета, толкова повече се убеждавам, че наистина "отгоре" ни пръскат с нещо :mhihi:
Feanor, ///peter, завиждам ви на търпението и нервите :bowdown:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата