С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от vanci88 » 25 Мар 2011, 11:19

Feanor написа:
larbi написа:А това с "без никакви задължения" не е точно така. Идеята до колкото знам е всеки допринася с нещо , няма вариант да правиш нищо. При което този който прави повече има по-голям лимит и пак горе-долу се връщаме на парите с тази разлика, че се ползват само карти и никой не размахва пачки :mhihi:

При такъв прочит аз разлика не виждам никаква. Пак имаш абстрактен измерител на ценност (тоест пари) просто не му викаш така. Смяната на името обаче не променя същността му. :)

larbi написа:Между другото ако се замислиш освен всичко друго то и много по-лесно ще накараш 500 милиона човека да вършат нещо отколкото 7 милиарда.

Все толкова е невъзможно. :) Революциите водят до много кръв и в дългосрочен план обикновено се провалят.

Прочети го пак и си помисли отново.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 25 Мар 2011, 11:21

vanci88 написа:Прочети го пак и си помисли отново.

Струва ми се, че би било добре да последваш собствения си съвет преди да пишеш. Ако имаш затруднения - не се притеснявай да попиташ. Никой не се е родил научен. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 25 Мар 2011, 11:28

Feanor написа:
vanci88 написа:Прочети го пак и си помисли отново.

Струва ми се, че би било добре да последваш собствения си съвет преди да пишеш. Ако имаш затруднения - не се притеснявай да попиташ. Никой не се е родил научен. ;)

Добре за теб само комунизмът ли е революция. Светът е такъв днес благодарение на редица революции за последните 300-400 години. Просто как ги пишеш тези неща.....
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 25 Мар 2011, 12:39

Дали забелязваш думичката "обикновено", която съм използвал? Струва ми се, че си я пропуснал напълно. :) Революциите понякога могат и да успеят - но само в случаите, когато са в посоката на естествената еволюция. Както например Френската революция. Забележи също, че "индустриалната революция" например по своята същност не е революция в смисъла, за който говоря. Никой не е наложил индустриализацията със сила (никой не е "накарал" хората да правят каквото и да било), дори напротив - много хора са се опитвали (неуспешно) да я спрат силово. Това е естественият процес - някой прави пробив и всички се възползват за да останат конкурентни. Отново Теория на игрите и стремеж към стабилно състояние.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 25 Мар 2011, 12:50

Feanor написа:Дали забелязваш думичката "обикновено", която съм използвал? Струва ми се, че си я пропуснал напълно. :) Революциите понякога могат и да успеят - но само в случаите, когато са в посоката на естествената еволюция. Както например Френската революция. Забележи също, че "индустриалната революция" например по своята същност не е революция в смисъла, за който говоря. Никой не е наложил индустриализацията със сила (никой не е "накарал" хората да правят каквото и да било), дори напротив - много хора са се опитвали (неуспешно) да я спрат силово. Това е естественият процес - някой прави пробив и всички се възползват за да останат конкурентни. Отново Теория на игрите и стремеж към стабилно състояние.

Бъркаш-мажеш,замазваш.....добре добре....Другия път мисли и после пиши.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 25 Мар 2011, 13:00

Бъркам в нещо, вярно е - предполагам, че хората, които ще ми четат постовете ще вложат поне минимум усилия да разберат написаното... :roll:

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 25 Мар 2011, 13:33

Написаното от теб цели едно нещо и то е да каже не на всичко което ти излагам като възможен сценарии. Само ми кажи колко хора са убити през двете световни войни и ми кажи какъв е бил смисъла да се водят наред с това кой и защо ги подклажда?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Мар 2011, 13:43

larbi написа:Написаното от теб цели едно нещо и то е да каже не на всичко което ти излагам като възможен сценарии. Само ми кажи колко хора са убити през двете световни войни и ми кажи какъв е бил смисъла да се водят наред с това кой и защо ги подклажда?

Всъщност по време на война човечеството се развива технологично, многоооооо от технологиите които ползваме ти и аз стават малко преди или по време на война!

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 25 Мар 2011, 13:46

///peter написа:
larbi написа:Написаното от теб цели едно нещо и то е да каже не на всичко което ти излагам като възможен сценарии. Само ми кажи колко хора са убити през двете световни войни и ми кажи какъв е бил смисъла да се водят наред с това кой и защо ги подклажда?

Всъщност по време на война човечеството се развива технологично, многоооооо от технологиите които ползваме ти и аз стават малко преди или по време на война!

Идеята ми беше друга. А ти като паднеш жертва на фронта еня ли ще те е, че след след това ще разполага армията с по-яко пушкало ? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 25 Мар 2011, 13:58

larbi написа:Написаното от теб цели едно нещо и то е да каже не на всичко което ти излагам като възможен сценарии.

Поправка - написаното от мен цели да обясни защо сценариите ти не са възможни. Световните войни поне са водени за нещо - за власт, заради криворазбран национализъм, за стратегически ресурси... като се замислиш - за същите неща, за които са водени войни от край време. Нали разбираш, всяка от страните е имала собствен идеал, заради който е воювала. И идеалът е бил ако не смислен, то поне разбираем.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Мар 2011, 13:59

steeN написа:
Сондьора написа:Добре де, не вярваш, след 9/11 има доста закони, които позволяват на правителството да следи и подслушва без проблем. Първото следене е почнало още 2003-2004та, всичките ви гуми за автомобили и т.н. и не само, са с такива чипове.
AIAG B-11
Ся е при теб, топката

от хора минахме на гуми изведнъж.
а ти внимавай като пазаруваш в книжарници, защото всичките "ви" книги в united states of europe са с rfid-та също ;) също така в супермаркета копелетата те следят какво изнасяш през касата с тия неща ;)

Май говорим за различни неща, RFID (чипче) в гумите не е само ИД (сериен номер):
RFID provides real-time data, offer information with respect to the tyre pressure and temperature along with the load of the vehicle and in ....

Та същия тоя чип, тряя да го имате от 2014та, имаш два варианта в карта или имплантиран, твой избор /за сега :mhihi: /:
To give you a little insight into how this works is, everybody will be issued a National Healthcare ID card that has an embedded RFID (Radio Frequency Identification) chip in it. Rather than get a card, some could choose to have the chip implanted in their body, perhaps the wrist, shoulder, or wherever the recipient feels comfortable with it.

http://www.3icare.com/files/Chowdhury-RFIDHPMS.pdf

Се тая, след 3г, ше видим дали ше стане...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Мар 2011, 14:16

Стига с тея спекулации де, RFID е толкова ограничена технология с обхват от няколко метра...
Ще ти имплантират чип с какво? С рил тайм дата ли? :mhihi:
Да не говорим, че кат осе увиеш със станиол от шоколад и не лови :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 25 Мар 2011, 14:20

Feanor написа:Бъркам в нещо, вярно е - предполагам, че хората, които ще ми четат постовете ще вложат поне минимум усилия да разберат написаното... :roll:

Бъркаш-мажеш,замазваш.....добре добре....Другия път мисли и после пиши.

х2
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Мар 2011, 14:28

Бе остави ме ся намира :mhihi:
Как па никой не вкара нибиру :mhihi:

rfidто има и с гпсче ;), ма е малко големо да ти го боцнат

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 25 Мар 2011, 15:04

Сондьора написа:Бе остави ме ся намира :mhihi:
Как па никой не вкара нибиру :mhihi:

rfidто има и с гпсче ;), ма е малко големо да ти го боцнат

Ами то има ли смисъл да я вкарваме - ако ще се мре , то дали от Нибиру или от Комбайнд Дизастърс няма голямо значение :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата