Стари монети
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ludiq1987
- Потребител
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Стари монети
Здравейте колеги,
Имам доста стари монети от 1912 до 1985. Франкове, центове, стотинки, левове и т.н. Съществува ли някакъв сайт с каталог за паричната им стойност към днешна дата? При антиквар не ми се ходи, защото те намалят цените драстично, като мислят, че сме боси в тази сфера (както си е де
). Благодаря!
Имам доста стари монети от 1912 до 1985. Франкове, центове, стотинки, левове и т.н. Съществува ли някакъв сайт с каталог за паричната им стойност към днешна дата? При антиквар не ми се ходи, защото те намалят цените драстично, като мислят, че сме боси в тази сфера (както си е де

На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Стари монети
ludiq1987 написа:Здравейте колеги,
Имам доста стари монети от 1912 до 1985. Франкове, центове, стотинки, левове и т.н. Съществува ли някакъв сайт с каталог за паричната им стойност към днешна дата? При антиквар не ми се ходи, защото те намалят цените драстично, като мислят, че сме боси в тази сфера (както си е де). Благодаря!
Кажи какво имаш (може и на ЛС).
Si non confectus, non reficiat.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Провери в и-бей 
Аз от доста време продавам Сребърни 5 Френски Франка от 1873 ама нещо в аукцион бг няма пазар ... А в е-бей ако ги сложа не знам каква е процедурата с изпращане зад граница ...
Апропо имам и 10 златни франка пак френски и пак от същия период , но отново тук в БГ нещо няма пазар.. много зле

Аз от доста време продавам Сребърни 5 Френски Франка от 1873 ама нещо в аукцион бг няма пазар ... А в е-бей ако ги сложа не знам каква е процедурата с изпращане зад граница ...
Апропо имам и 10 златни франка пак френски и пак от същия период , но отново тук в БГ нещо няма пазар.. много зле
- ludiq1987
- Потребител
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Утре ще ги снимам и ще ги пусна, защото имам още стотина в приятелката ми.
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
- Larbi
- Потребител
-
ludiq1987 написа:Утре ще ги снимам и ще ги пусна, защото имам още стотина в приятелката ми.
Че ти си милионер е колега

- rado_e30m40b16
- младши ентусиаст
-
Напиши какво имаш на лично... viewtopic.php?f=64&t=238941 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Колеги аз докато си копах доматито на село намерих 5 стотинки от 1888 предполагам са сребърни ? Но са доста наранени ... Интересува ме струва ли нещо тази монета ?

I'm slowly drifting

- Panzer_i
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Peugeot 307 SW
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Е значи няма смисъл , по-добре да си ги направя на ключодържател 

I'm slowly drifting

- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 & e36
имам една стара византийска от 602-610 от времето на фока,ако някой може да каже каква и е реалната стойност горе-долу ще съм благодарен
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Повече успех евентуално да имате в някой нумизматичен форум...
Иначе ето малко инфо от някакъв сайт: http://moneti.freebg.eu/%D0%BA%D0%BE%D1 ... %BD%D0%B0/
А тук гледам има каталози с цени на монети: http://www.forum.numizma.com/viewtopic.php?f=2&t=64
Иначе ето малко инфо от някакъв сайт: http://moneti.freebg.eu/%D0%BA%D0%BE%D1 ... %BD%D0%B0/
А тук гледам има каталози с цени на монети: http://www.forum.numizma.com/viewtopic.php?f=2&t=64
- Larbi
- Потребител
-
Общо взето единствения вариант е да се пуснат в и-беи защото иначе можеш да се надяваш да вземеш само минималната цена на монетата.
За моята монета Франковете на живо човек ми предлагаше смешна цена - като пресметнеш излиза, че ми плаща даже по-малко от това което струва златото вътре
За моята монета Франковете на живо човек ми предлагаше смешна цена - като пресметнеш излиза, че ми плаща даже по-малко от това което струва златото вътре

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
larbi написа:Провери в и-бей
твойта сребърна паричка се търгува между 10 и 150 евро в зависимост състоянието на монетата и производитела навремето , което било важно , защото имало няколко производителя...
- Larbi
- Потребител
-
nightdriver написа:larbi написа:Провери в и-бей
твойта сребърна паричка се търгува между 10 и 150 евро в зависимост състоянието на монетата и производитела навремето , което било важно , защото имало няколко производителя...
Златна е не е сребърна. Знам, че има няколко вида , но като цяло всички имат съдържание на малко повече от 3 грама злато с проба 900 мисля, че беше и правеше 21.6 карата. Друго което съм забелязал е , че Френските са ценни докато Белгийските не толкова, а моята е Френска

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2