С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от Larbi » 24 Мар 2011, 21:25

С тази разлика, че не съм казал, че го предлагам АЗ ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 24 Мар 2011, 22:41

steeN написа:сондьора, за real id act ли говориш? къде ще има чипове освен в шофьорската книжка. междо другото rsa май ги правят, а тях лошо ги удариха скоро ;)

цъ, modernize health care, ефектив фърст джануари 2014ииин. Обама лоу..
VeriChip Corp. :mhihi: ...
се едно некой от индонезия ми говори, по скоро бали :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 24 Мар 2011, 23:00

Сондьора написа:
steeN написа:сондьора, за real id act ли говориш? къде ще има чипове освен в шофьорската книжка. междо другото rsa май ги правят, а тях лошо ги удариха скоро ;)

четох, че от 2014 или 2015 почва масово чипосване ама не знам подробности :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Мар 2011, 23:24

Сондьора написа:

мда като гледам бизнеса им е изключително успешен :mhihi:
http://www.google.com//finance?chdnp=1& ... SID&ntsp=0

намери ми връзка между закон и тази компания ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 24 Мар 2011, 23:38

Е ква връзка с твойта графика, единствената компания в УСА ( мейби ин да уърълд) за чипосване на хюман бийнс, , и закон, който влиза в сила от 1 януари 2014та,.... тва в щатити още ли гледате акциите :mhihi: ( опс сорка, как няма 401К)
Въпроса не е дали има общо, ами има закон, с който почва чипосване....или те и песовте ги чипосват що не :lol: ?
Последна промяна Сондьора на 24 Мар 2011, 23:52, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 24 Мар 2011, 23:49

оф топик и сорка, Сондьор, ама не се сдържах щото тъй както си го написал все едно ще чипосват "човешки бобове" :mhihi: :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 24 Мар 2011, 23:51

показателно колко им е успешен бизнеса.

зададох конкретен въпрос аз. къде в закона пише нещо за имплантиране на чипове?
в европа може би няма закон за документи с биометрични данни ? къде е връзката ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 24 Мар 2011, 23:56

едно е документи, друго е чип, че по-бързо да те преглеждат, да знаят ква кръвна група си кви алергии, къде си, кво работиш, как си :mhihi:
Се тая, дреме ми...ама все пак си в уса, няма мене да чипосат.
п.п. Ти чете ли закона или не го намери :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 24 Мар 2011, 23:57

е да ама като го направят в уса ще го приемат и тука и на нас ще ни пробият ушите като на кравите с табелки :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 25 Мар 2011, 0:26

larbi написа:Предложение какво да направя - да отидем и да убием тези хора ли ? Не е толкова просто

Ето, виждаш ли? Няма предложение - няма практически смисъл.

larbi написа:Ти си от типа хора които не искат просто доказателства. Ти си от типа хора които даже да строиш в една стая всички и да признаят пред теб всичко ти пак ще кажеш ама вие сте ги накарали на сила и пак ще отречеш всичко.

Поласкан съм от времето, което си отделил за да ми направиш психологически профил. Особено предвид очевидно любителските ти знания в областта. :mhihi:

larbi написа:Това показва, че абсолютно с нищо не си запознат и само можеш да казваш НЕ и НЕ.

Сегашната система на Света се базира на монетарно ориентирана икономика и общество. Кое означава, че за да си набавиш нещо ти трябва да направиш нещо за да имаш пари.
Има проект наречен "Проект Венера" в основата на който е Ресурсно ориентирана икономика. Цъкни в Гугъл да видиш за какво става въпрос.

Тоя проект съм го обсъждал преди 2 години някъде... макар че и тогава си беше загуба на време, защото е чиста проба утопия. Ще ти посоча само две съществени грешки:
* Ресурсната икономика по идея е система, в която всички стоки и услуги са достъпни за всички, без никакви задължения. Идеята не може да сработи. За детайли прочети Теория на игрите, но накратко - в подобна система няма какво да спре злоупотребата. Винаги ще се намери някой, който да злоупотреби - просто защото хората са различни - което поставя всички останали пред избора дали и те да злоупотребяват или да поставят самите себе си в силно неизгодна позиция. Дали ти звучи познато, м?
* Твърдят, че светът има достатъчно ресурси и енергия за да посрещне нуждите ни. Твърдението пропуска напълно факта, че суровите ресурси са почти безполезни. Онова, което ги прави използваеми, е човешкият труд. А той далеч не винаги е приятен. И съответно рядко може да е доброволен.
Та така... идеята по същество представлява някаква наивна смесица от натурална размяна и някаква странна хипи идилия. :) Абсолютно неприложимо. И не, няма да стане по-приложима "с промяна на съзнанието", защото съзнанието не се унифицира, точно както еволюцията не води до еднакви животински видове. Точно обратното, винаги има нови философски школи, които доразвиват идеите на част от предните, отричат други и т.н. И всяка нова школа, която пренебрегва този факт, пренебрегва реалността и не е подходяща за нея. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 25 Мар 2011, 0:34

Feanor написа:Поласкан съм от времето, което си отделил за да ми направиш психологически профил. Особено предвид очевидно любителските ти знания в областта. :mhihi:

Ами никой не ми плаща за да се каже, че е професионално :mhihi:

А това с "без никакви задължения" не е точно така. Идеята до колкото знам е всеки допринася с нещо , няма вариант да правиш нищо. При което този който прави повече има по-голям лимит и пак горе-долу се връщаме на парите с тази разлика, че се ползват само карти и никой не размахва пачки :mhihi:

Между другото ако се замислиш освен всичко друго то и много по-лесно ще накараш 500 милиона човека да вършат нещо отколкото 7 милиарда.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 25 Мар 2011, 0:57

Сондьора написа:едно е документи, друго е чип, че по-бързо да те преглеждат, да знаят ква кръвна група си кви алергии, къде си, кво работиш, как си :mhihi:
Се тая, дреме ми...ама все пак си в уса, няма мене да чипосат.
п.п. Ти чете ли закона или не го намери :mhihi:

nice try ;) ти го повдигна въпроса, топката е в твоята половина.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 25 Мар 2011, 9:37

Добре де, не вярваш, след 9/11 има доста закони, които позволяват на правителството да следи и подслушва без проблем. Първото следене е почнало още 2003-2004та, всичките ви гуми за автомобили и т.н. и не само, са с такива чипове.
AIAG B-11
Ся е при теб, топката

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 25 Мар 2011, 10:33

larbi написа:А това с "без никакви задължения" не е точно така. Идеята до колкото знам е всеки допринася с нещо , няма вариант да правиш нищо. При което този който прави повече има по-голям лимит и пак горе-долу се връщаме на парите с тази разлика, че се ползват само карти и никой не размахва пачки :mhihi:

При такъв прочит аз разлика не виждам никаква. Пак имаш абстрактен измерител на ценност (тоест пари) просто не му викаш така. Смяната на името обаче не променя същността му. :)

larbi написа:Между другото ако се замислиш освен всичко друго то и много по-лесно ще накараш 500 милиона човека да вършат нещо отколкото 7 милиарда.

Все толкова е невъзможно. :) Причината е, че промените в обществото се случват еволюционно, не революционно. Революциите водят до много кръв и в дългосрочен план обикновено се провалят. Виж комунизма например. Революция, която се е опитала да наложи нещо, което по някакъв начин противоречи на еволюцията в обществото. И в крайна сметка е била отхвърлена като непригодна. Или виж самите пари, ако искаш. Концепцията им не е наложена с огън и меч, а се е наложила сама с времето, просто защото хората са установили, че са много по-удобни от натуралната размяна. Естествена еволюция. Ако ресурсната икономика беше подходяща, тя нямаше да изисква промяна в цялото общество. Обратното, тя би довела до такава промяна. Ако ми позволиш една метафора, добрата система е като купа, в която капваш капка вода. Капката се стреми към дъното на купата без значение къде точно я капнеш. Води към стабилно състояние. Неподходящата система е обратното - изпъкнал съд, върху който в най-горната точка има капка вода. Тя стои там, но при най-малката промяна се стича нанякъде. Изисква стабилно състояние, но се разпада лесно, когато излезеш от него. А "стабилно състояние" не е нещо, на което да можеш да разчиташ в живота. Условията постоянно се променят и оцеляват приспособимите.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 25 Мар 2011, 11:14

Сондьора написа:Добре де, не вярваш, след 9/11 има доста закони, които позволяват на правителството да следи и подслушва без проблем. Първото следене е почнало още 2003-2004та, всичките ви гуми за автомобили и т.н. и не само, са с такива чипове.
AIAG B-11
Ся е при теб, топката

от хора минахме на гуми изведнъж.
а ти внимавай като пазаруваш в книжарници, защото всичките "ви" книги в united states of europe са с rfid-та също ;) също така в супермаркета копелетата те следят какво изнасяш през касата с тия неща ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата