Счупен радиатор, загряx двигателя.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Счупен радиатор, загряx двигателя.
Вчера ходих в KAT да си сменя номера и човека който трябваше да ми прегледа колата в каналите
ми счупи гърлото на радиатора, пластмасовата част която се пъха в маркуча, свърза ги по някакъв
смешен начин ,тръгнах си от кат и за 10-15 мин забравих да гледам температурата и я видях чак когато
беше загрял двигателя почти докрай ( в червената зона ).
Провери маслото не се е смесило с водата , но ми се струва по тъмно от преди.
Водната помпа също не се е развалила все още.
Моля кажете ми какви проблеми могат да възникнат.Дайте ми съвет какво да правя,
от къде мога да си купя нов радиатор и дали трябва да се сменя целия.
колата е BMW 316i 93 година.

ми счупи гърлото на радиатора, пластмасовата част която се пъха в маркуча, свърза ги по някакъв
смешен начин ,тръгнах си от кат и за 10-15 мин забравих да гледам температурата и я видях чак когато
беше загрял двигателя почти докрай ( в червената зона ).

Провери маслото не се е смесило с водата , но ми се струва по тъмно от преди.
Водната помпа също не се е развалила все още.
Моля кажете ми какви проблеми могат да възникнат.Дайте ми съвет какво да правя,
от къде мога да си купя нов радиатор и дали трябва да се сменя целия.
колата е BMW 316i 93 година.

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Счупен радиатор, загряx двигателя.
Проблемите могат да са много големи, зависи колко си я прегрял, ама както казваш, че е отишла чак в края и то за повечко време може да е станала беля. Иначе радиатора може да не го сменяш. Зависи дали е останало достатъчно, за да се захване маркуча. Моят се счупи преди година и половина и от тогава карам така без проблем. Ако пък е за смяна в "Продава" ще намериш радиатор.
Ако ти е светнала лампата 99% си сдухал гарнитура, изкривил или пукнал глава...
И как може като го видя там, да не направиш панаир, да извикаш шефове-мефове, да пуснеш жалба и т.н., а го остави все едно нищо не е станало...
И как може като го видя там, да не направиш панаир, да извикаш шефове-мефове, да пуснеш жалба и т.н., а го остави все едно нищо не е станало...
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
а маймуната какво е търсел там, или си е подпрял ръката да гледа по добре, скоро четох за изгорял компютър на доста по скъп модел - пак този на канала, пипнал нещо, късо и няма палене, диагностиката показала, че няма ЕКУ, да си взел мерки още там, да ти го възстановят
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ами мойта я прегрях и бяха заминали сегментите почна от начало по малко да бара масло и после се усили и чак след една година почна да пуши сериозно на масло като ги свалих бяха като медна тел можеше да ги кривиш и изправяш без да се чипат а при здрав сегмент леко изкривяване и се чупи
Някой може ли да ми каже как да разбера дали съм прецакал главата и гарнитурата, колко струва ремонта, и дали мога да карам ако си оправя само радиатора и колко време .
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Като работи мотора ,виж бълбукат ли мехурчета в казанчето.Затвори капачката и като загрее стисни маркуча от мотора към радиатора ,ако не е камък ,може да си се разминал.Но 1-2дни следи непрекъснато дали държи нормална темп. и гледай маслото ,има ли масло в антифриза и излиза много пара през ауспоха.За по сигурно не излизай извън града поне една седмица,като от време на време и прави по някоя цедка.Дано да нямаш проблем! 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
мойта не надуваше и не смесваше маслото и водата само гореше масло и загуби мошност
- cesico
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба 323ти ,
- Детайли за колата: hell rot!
Мо не се тревожи - корави души са няма спор. Мойта съм я карал два три дена близо до червения сектор - заради помпа, термостат и датчици за температура - още си влиза на 7000 оборота. Нямам грижи. В червеното е стъпвала за много кратко време. Бой и да не ти пука - ако умре - слагай 2.5 или 2.8 и си огин, ама нема умре.
Айде със здраве и спокойната.
Айде със здраве и спокойната.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Еми то от такива като теб като вземем коли и си проклинаме живота после 

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- with-fox
- BMW fanatic
-
- Кара: ИСТРЕБИТЕЛ мечнае за СОВАЛКА
- Детайли за колата: e36 330i
пробваи само със радятор за тачало после ако немаш ядове наче си много голям касметлия и моита влена за малко във червеното но само за няколко секунди и после си охлади и се оправи но прасна радиятора смених го и всичко е ок самоче моито е м50б25 не е 16-ска но все пак пробваи само със радятор пак после мисли за глава гарнитура и тъи на татак ...... все пак оспех и се надявам да немаш големи проблеми
11 мнения
• Страница 1 от 1