Леко скърцане при въртене на волана
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
Re: Леко скърцане при въртене на волана
shark1986 написа:Ако е за 55лв.няма проблем!Какво преставлява тоя накрайник и кое точно му се прицаква?Някоя снимка.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=25
Това представлява. Проблема, е че не помня дали смених външния или вътрешния, или и 2та. Мисля, че беше само вътрешния, но ще излъжа.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
BoBoGTO написа:shark1986 написа:Ако е за 55лв.няма проблем!Какво преставлява тоя накрайник и кое точно му се прицаква?Някоя снимка.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=25
Това представлява. Проблема, е че не помня дали смених външния или вътрешния, или и 2та. Мисля, че беше само вътрешния, но ще излъжа.
Вече понеделник ще я закарам колата в сервиз и ще видим какъв е точно проблема и ще споделя защото и носачи ще сменям

- shark1986
- младши ентусиаст
-
kraiso написа:криви дискове!
Не ми се вярва да е криви дискове защото като въртя на място пак се чува даже по силно!

При мен се оказа че е от шарнирния болт на носача - който е до колелото - бях сменил кормилните накрайници и ги изключих като възможност. За да съм сигурен обаче когато се чуваше скърцането пробвах и инжектирах с една спринцовка малко масло през маншона - веднага изчезна. Така че смених носача и всичко се оправи.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
Колеги проблема е решен със смяна на двата носача,тампоните на носача и дясна биалета!Явно от носачите е бил проблема!
Темата е за ключ!

Темата е за ключ!

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Ако може да кажеш колега колко като пари ти излезе ?
- shark1986
- младши ентусиаст
-
Май май не е от носача защото го прави само когато вън е под 10 градуса,а когато се покачат градусите звука изчезва и все едно нищо е нямало!Когато го въртя волана се чува един звук все едно затягаш нещо и се чува по осезаемо към края на хода на волана и към двете посоки!Какъв е проблема колеги,че под 10-12градуса се появява скърцането,а над тия градуси изчезва!?? 

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега, на е36-цата ми беше така ....оказа се пампона на макферсона ...искаше малко масълце за смазване 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
jbankov написа:Колега, на е36-цата ми беше така ....оказа се пампона на макферсона ...искаше малко масълце за смазване
Незнам освен да погледнем кормилния накрайник,че го прави само когато е студено вън дали се влияе от температурните разлики тоя накрайник

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Вероятно да ...все пак има масло в него , но все пак виж и това,което ти казах 

- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Колеги, за да не отварям нова тема ще Ви попитам тук. Като започна да въртя на ляво волана почва да скърца много тихо вътре в купето ако за въртя на дясно проблеми няма. Самия звук е само в купето и много тихичко. Друго интересно е, че го прави само когато слънцето я напече. Моля Ви ако имате идея на какво се дължи да споделите, че ме влудява..

- r.atanasov
- Потребител
-
- Кара: 330D
torettos написа:Колеги, за да не отварям нова тема ще Ви попитам тук. Като започна да въртя на ляво волана почва да скърца много тихо вътре в купето ако за въртя на дясно проблеми няма. Самия звук е само в купето и много тихичко. Друго интересно е, че го прави само когато слънцето я напече. Моля Ви ако имате идея на какво се дължи да споделите, че ме влудява..
При мен започна да скърца доста при навиване на волана и с течение на времето се усилваше - проблемът беше, че беше намаляло нивото на хидравличното масло.
След доливане на около 100-200 грама - скърцането изчезна

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Хора, проверявайте си маншоните на накрайниците откъм рейката. Моят беше разпран - скърцаше зверски и волана запичаше в едно положение, т.е не искаше сам да се връща. Като въртях на място воланът се въртеше супер тежко и пукаше. Всичко под маншона беше ръждясало и трябваше да рециклирам рейка и да сложа нови накрайници. Сега всичко е 6, но можеше и да не се стига до там.
Затова проверявайте маншоните за цепнатини! Стигне ли се то тежък волан, вече е късно.
Затова проверявайте маншоните за цепнатини! Стигне ли се то тежък волан, вече е късно.
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2