Давайте идеи за теч на масло ?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
Re: Давайте идеи за теч на масло ?!
И аз така бая Време се чудих от къде ми се губи маслото,като спирах колата и отдолу правеше локвичка, оказа се от О-пръстена на масления филтър (80ст ремонт,50лв масло кастрол на вятъра докато разбера от къде тече)
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
vladi_a_i написа:Тука тия дни скивах абсолютно същия проблем-семеринг на Коляновия вал
заради семеринг 20 кинта .. се наложи маслото да си сменявам

ама сега е тип топ

- Ferdi_mruvkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95 Compact, e46 touring, e61 525i
колеги. . бмв тата са си супер , ама няма как вече на такива възрасти и километри да не попротекат от тук там 
аз сменях тея работи по корпуса на масления филтър, гарнитурата смених. Поспря за 2-3 месеца КЕФ
Преди месец гледам пак капки отдолу. . .айде семеринга
Сега казанчето на хидравликата...
Но вече открих решението . . .спирам да гледам отдолу
)
Иначе сдухана гарнитура изобщо не е задължително да надува маркучи или да прави парцали в маслото. много зависи на кое място е дала фира.
Дай верно някоя снимка от горе да видим как е

аз сменях тея работи по корпуса на масления филтър, гарнитурата смених. Поспря за 2-3 месеца КЕФ
Преди месец гледам пак капки отдолу. . .айде семеринга
Сега казанчето на хидравликата...
Но вече открих решението . . .спирам да гледам отдолу

Иначе сдухана гарнитура изобщо не е задължително да надува маркучи или да прави парцали в маслото. много зависи на кое място е дала фира.
Дай верно някоя снимка от горе да видим как е
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Значи момци,не ме разбирайте погрешно ,не очаквам някой да ми реши проблема с мотора по снимки
Идеята за темата ми беше,да ми насочите вниманието към дадени проблемни възли,които пропускам и "О" пръстена на конзолата на масления филтър беше едно от нещата,за което не се сетих и ви благодаря за жокера
То разглабянето сам или ходенето в сервиз е неизбежно така или иначе,но за да локализирам роблема сам, тази тема ми е доста полезна и мисля че нищо не пречи да си почешеме пръстите с онагледяване на мизерията ...
Ето и снимките отгоре ,които щракнах преди малко
Общ изглед на кофтора отпред

Проблемната гарнитура на капака на клапаните,като държа да отбележа,че никога не е било така омаслено там и това ме кара да мисля,че и тя е сдала багажа неминуемо

Межинната гарнитурка на челните капаци на блока и главата (доколкото може да се види нещо от снимката )

И положението около масления филтър

Казаха ми ,че на ул.Летоструй около прелеза с Рилска обител (за София става дума) има автомивка с естакада,където мият и отдолу и тия дни,другата седмица най-късно ,ще ходя да го мия и то ще си покаже ,надявам се ...

Ето и снимките отгоре ,които щракнах преди малко
Общ изглед на кофтора отпред

Проблемната гарнитура на капака на клапаните,като държа да отбележа,че никога не е било така омаслено там и това ме кара да мисля,че и тя е сдала багажа неминуемо

Межинната гарнитурка на челните капаци на блока и главата (доколкото може да се види нещо от снимката )

И положението около масления филтър

Казаха ми ,че на ул.Летоструй около прелеза с Рилска обител (за София става дума) има автомивка с естакада,където мият и отдолу и тия дни,другата седмица най-късно ,ще ходя да го мия и то ще си покаже ,надявам се ...

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Щом гарнитурата не е била толкова омаслена и има толкова много масло по мотора да няма проблем с вентилацията на картера и от там да прай налягане и да избива едно по едно
и гарнитурата на капака е омаслена доста, ама той я е позабърсал ... като гледах как е омазан блока и картера за мене теча е именно от там

- SILVER__ARROW
- Потребител
-
Слабите места са , гарнитура капак клапани, сигурен съм в семеринга на коляновият вал и виж гарнитурите на ангренажниате капаци !!!!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
dark0 написа:vladi_a_i написа:Тука тия дни скивах абсолютно същия проблем-семеринг на Коляновия вал
заради семеринг 20 кинта .. се наложи маслото да си сменявам![]()
ама сега е тип топ
Точно този семеринг ти пускаше доста та ти капеше отдолу,но имам и съмнение за стойката на масления филтър...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- plradev
- старши ентусиаст
-
Я,ъпнали сте я ...
Течовете са два ,единия е от гарнитурата на капака на клапаните,другия от стойката на масления филтър
Честито на печелившите ... 

Течовете са два ,единия е от гарнитурата на капака на клапаните,другия от стойката на масления филтър

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
plradev написа:Я,ъпнали сте я ...![]()
Течовете са два ,единия е от гарнитурата на капака на клапаните,другия от стойката на масления филтърЧестито на печелившите ...
Я сподели за маркуча дето ти минава по пътя на датчика за разпределителния вал за какво е

- plradev
- старши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:plradev написа:Я,ъпнали сте я ...![]()
Течовете са два ,единия е от гарнитурата на капака на клапаните,другия от стойката на масления филтърЧестито на печелившите ...
Я сподели за маркуча дето ти минава по пътя на датчика за разпределителния вал за какво е
За редуктора на ГИ-то,вакуумен е

- Ganchev_І
- Потребител
-
- Кара: '07 Х3 е83sd; '97 318 tds touring
Здравейте! Виждам, че темата е доста стара, но не е изтрита а моят случай е подобен с тази разлика, че са омаслени повечето от описаните по-горе места, но оставя капки по асфалта от един отвор на картера( някъде четох, че това е нивомер за маслото). Въпроса ми е има ли някаква гарнитура или О-пръстен на този отвор, дали някой е правил подобна смяна?
Поздрави!
Поздрави!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Ganchev_І написа:Здравейте! Виждам, че темата е доста стара, но не е изтрита а моят случай е подобен с тази разлика, че са омаслени повечето от описаните по-горе места, но оставя капки по асфалта от един отвор на картера( някъде четох, че това е нивомер за маслото). Въпроса ми е има ли някаква гарнитура или О-пръстен на този отвор, дали някой е правил подобна смяна?
Поздрави!
Колега,извади пръчката за маслото,отвии от горе там болт или гайка беше,после извади тръбата и ще видиш от долната му страна,че има О пръстен...
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3