Олекотяване на компакт
Модератор: bum_bum
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: Олекотяване на компакт
Точно така тряя да еръб написа:Аз си имам сериозна приятелка, която е свикнала с диагнозата ми и не я бъркане мога да се съобразявам с никви мацки аз, колата зси е моя и ако искам ще си посея мушкато в багажника
махай смело, после ще дойде момента, в който така или иначе малкия мотор няма да те удовлетворява и ще събираш за по-голям, както правя аз

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
до колкото знам и са ми правили проблеми от КАТ защото бях махнал задните седлаки , това било модификация и не е била регистрирана и щяха да ми спрат колата от движение , но се разминах с допреждение
като им казах че съм бил преволзвал неща и затова съм ги махнал , те казаха пак няма значение какво съм правил ,но бяха разбрани и ми направиха компромис, такаче това да махнеш седалките , не са повече сиг от 10 кила макс да 15кг тия седалки , не съм ги мерил. помисли как да засилиш мотора и така се едно олекотяваш купето

- slavianko
- старши ентусиаст
-
това да си махнеш седалките не е никаква модефикация. Те винаги могат да ти напишат акт за каквото си пожелаят но това не значи че е правомерно и със сигурност ще отпадне като обжалваш. А за седалките вярвай ми тежки са. Задните са към 20кг а предните са мноооого тежки и ако се сменят с някви леки от всичките седалки спестяваш почти 50кгbmwe46m3 написа:до колкото знам и са ми правили проблеми от КАТ защото бях махнал задните седлаки , това било модификация и не е била регистрирана и щяха да ми спрат колата от движение , но се разминах с допреждениекато им казах че съм бил преволзвал неща и затова съм ги махнал , те казаха пак няма значение какво съм правил ,но бяха разбрани и ми направиха компромис, такаче това да махнеш седалките , не са повече сиг от 10 кила макс да 15кг тия седалки , не съм ги мерил. помисли как да засилиш мотора и така се едно олекотяваш купето
![]()
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Навлизам малко в офтопик, но е в духа на темата. Историята е от тая неделя, и си е напълно истинска.
Отивам аз към писта Междене да покарам и малко преди изхода на града ме спират полицаи.
Документи за проверка ала бала, давам му ги и ся оглежда колата.
П1:
- Колко коня е ?
Аз:
- 140
П1:
- Бая си я изкормил (и се подсмихва)
Аз:
- Ами поолекотил съм си я мъничко (около 150-160кг
)
П1:
- Ами тея тръби дето си ги наслагал (2 разпънки), за какво са ?
Аз:
- Еми стягам си купето, че много се суче по завоите
П1:
- Гледам готин волан си сложил (копие на OMP Corsica
)
П2:
- Абе едно момче с такъв волан си беше разбил долната челюст...
П1 Хваща волана отгоре и го побутва, натиска го, мачка го
и вика:
- Няма бе той тоз е ОМП, много хубав волан и виж, че се гъне, става, става, а и тоя колан ще го държи, ако стане нещо.
- Ся какво ще правиш с колата?
Аз:
- Ми нищо глася си я за писта.
П1:
- А така, само там ще карате, иначе не е добре.
Аз:
- Ами опитваме се
П1:
- Добре, айде успех и приятен ден (и ми се усмихна)
Та иска да кажа, че има и много точни полицаи. Мен доста пъти са ме спирали и са я гледали (тя вътре е отвсякъде на ламарини) и нищо не са ми казвали, макар че са отбелязвали, че е като варел. Дръж се добре с тях, и те ще се държат добре с теб. Аз никога не се правя на интересен пред полицаи, и никога не съм имал проблеми с тях
Ако колата ти е повечко за каране, само по-як мотор не става, колата има по-добро, по-предвидимо поведение в завоя, както и по-добър контрол. Замисли се над тези работи. Пробвай и си реши сам за себе си.
Отивам аз към писта Междене да покарам и малко преди изхода на града ме спират полицаи.
Документи за проверка ала бала, давам му ги и ся оглежда колата.
П1:
- Колко коня е ?
Аз:
- 140

П1:
- Бая си я изкормил (и се подсмихва)
Аз:
- Ами поолекотил съм си я мъничко (около 150-160кг

П1:
- Ами тея тръби дето си ги наслагал (2 разпънки), за какво са ?
Аз:
- Еми стягам си купето, че много се суче по завоите

П1:
- Гледам готин волан си сложил (копие на OMP Corsica

П2:
- Абе едно момче с такъв волан си беше разбил долната челюст...
П1 Хваща волана отгоре и го побутва, натиска го, мачка го

- Няма бе той тоз е ОМП, много хубав волан и виж, че се гъне, става, става, а и тоя колан ще го държи, ако стане нещо.
- Ся какво ще правиш с колата?
Аз:
- Ми нищо глася си я за писта.
П1:
- А така, само там ще карате, иначе не е добре.
Аз:
- Ами опитваме се

П1:
- Добре, айде успех и приятен ден (и ми се усмихна)
Та иска да кажа, че има и много точни полицаи. Мен доста пъти са ме спирали и са я гледали (тя вътре е отвсякъде на ламарини) и нищо не са ми казвали, макар че са отбелязвали, че е като варел. Дръж се добре с тях, и те ще се държат добре с теб. Аз никога не се правя на интересен пред полицаи, и никога не съм имал проблеми с тях

Ако колата ти е повечко за каране, само по-як мотор не става, колата има по-добро, по-предвидимо поведение в завоя, както и по-добър контрол. Замисли се над тези работи. Пробвай и си реши сам за себе си.
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
е попаднал си на някъкви пичаги , ако бяха заядливци щяха да пишат яко , рядко се срещат разбрани полицаи
- slavianko
- старши ентусиаст
-
95% от всички са разбрани. Особенно ако им дадете и някой лев пък съвсем но това е друга тема. А отностно това че ги няма задните седалки отзад или че липсват разни неща по интериора съм сигурен че не е противозаконноtuningfena написа:е попаднал си на някъкви пичаги , ако бяха заядливци щяха да пишат яко , рядко се срещат разбрани полицаи
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
slavianko написа:95% от всички са разбрани. Особенно ако им дадете и някой лев пък съвсем но това е друга тема. А отностно това че ги няма задните седалки отзад или че липсват разни неща по интериора съм сигурен че не е противозаконноtuningfena написа:е попаднал си на някъкви пичаги , ако бяха заядливци щяха да пишат яко , рядко се срещат разбрани полицаи
питай жена ти да пита ,аз съм на 99% сигурен че задните седалки премахнати ли са е проблем и може да ти пишат акт, като 4точковите колани ако не са регистрирани са проблем и акт , както и ролкейдж ако не е регистриран пак е проблем и акт. всичко се регистрира иначе се спира колата от движение до колкото съм сигурен.
- tuningfena
- ентусиаст
-
м да напълно си прав , могат да направят акт или да я спрат от движение за доста неща само да решат 

- slavianko
- старши ентусиаст
-
Няма какво да я питам. Има си закон който е достъпен и там може да се прочете. Вярно има някой неща там които могат да се тълкуват по не един начин но повечето е съвсем ясно. Това че някой си сержант решил че ти си в разрес със закона това не го прави автоматично прав. Мога да ви кажа че повечето случай на хора които са обжалвали после са печелили точно поради тая причина. Примерно на мой познат скоро му писаха акт за затъмнени стъкла и след като той обжалва акта падна поради ред причини.bmwe46m3 написа:slavianko написа:95% от всички са разбрани. Особенно ако им дадете и някой лев пък съвсем но това е друга тема. А отностно това че ги няма задните седалки отзад или че липсват разни неща по интериора съм сигурен че не е противозаконноtuningfena написа:е попаднал си на някъкви пичаги , ако бяха заядливци щяха да пишат яко , рядко се срещат разбрани полицаи
питай жена ти да пита ,аз съм на 99% сигурен че задните седалки премахнати ли са е проблем и може да ти пишат акт, като 4точковите колани ако не са регистрирани са проблем и акт , както и ролкейдж ако не е регистриран пак е проблем и акт. всичко се регистрира иначе се спира колата от движение до колкото съм сигурен.
Не ми се вади сега закона и да ви цитирам да видте че съм прав. За коланите примерно естественно че ще ви пишат акт. Из града задължително трябва да се слага нормалният колан и премахването му вече е в разрез със закона но не ги сравнявайте нещата със махането на задните седалки примерно. Да ти напишат акт че си махнал задните седалки е общо взето равносилно на това да ти напишат акт че си си махнал климатика примерно щото си го имал фабрично. Но както казах когато се съмнявате за нещо вземате закона и четете там е истината. Тук и да го обсъждаме файда няма.
tuningfena написа:м да напълно си прав , могат да направят акт или да я спрат от движение за доста неща само да решат

В крайна сметка тия като нас винаги са с единият крак в кюпа. Дори и да сме прави за едно пак ще ни намерят други кусури за които да ни пишат глобата

Пак изкривихме темата

- tuningfena
- ентусиаст
-
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
tuningfena написа:да ама вече като подадеш 20 лева и вика " ами за колегата "![]()
криза е ...
И по темата, колега какво стана олекоти ли колата ? колкото и да олекотиш колата според най много да вдигнеш 5-10 коня се едно макс в най-добрия случай
- tuningfena
- ентусиаст
-
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Абе то не са само коне..и то не вдигаш коне, просто един вид улесняваш работата на мотора. Слагай на гърба една раница с 20кила тухли и върви тичай
Поведението на автомобила става различно. И ако ще махаш, махай и отпред, или мести назад. Опитай се да позапазиш оригиналния баланс на тежестта на колата. Така ще е по-управляема. Поне за мен. Като олекне много отзад става малко по-трудно.

Поведението на автомобила става различно. И ако ще махаш, махай и отпред, или мести назад. Опитай се да позапазиш оригиналния баланс на тежестта на колата. Така ще е по-управляема. Поне за мен. Като олекне много отзад става малко по-трудно.
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
с това олекотяване и ако не е за писта и за 316 според мен е безмислено ,защото става повече шум в купето вибраци и т.н. и возията няма да е същата и просто не си заслужава ако ще го правиш за евридейка , колкото и да олекоти колата не вярвам да свали 1 сек от времето за ускорение от 0-100км, 200 кила да свалиш от теглото се едно си засилил мотора със 3 конски сили ... сигурно , по добре въздушен филтър чип тунинг ще има същия ефект дори п оодобър може би и ще си запазиш колата
Не си прав колега, 200кг са си сериозно тегло и ще подобри ускорението със сигурност повече от 1 сек. по скоро около 2 сек(говорим за е36 is-ка да речем). Пък с тоя чип и филтър разлика повече 0.2-0.5 дестети няма да даде