Въпрос за музика, тонколони, кабели.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Въпрос за музика, тонколони, кабели.

Мнение от BoBoGTO » 22 Мар 2011, 19:53

Имам най-елементарното озвучаване, мисля, което се вгражда. 2 ниски отпред на врадите с 2 високи и 2 ниски в багажника/колата е комби/
Стори ми се, че дясната на вратата нещо не е наред и викам ще разглобявам да сменям. Оказа се, обаче, че предишните ръце, през които е минала колата са били много палачорски. 2те ниски са сменени, някакви тъпотии бяха сложени с пищялки дори към тях. Купих си от морга оригинални, но те са с букси, а папагалите са рязали кабели, запоявали и бухали изолирбанд. На кабелите бяха сложени обувки/ушички, както искате им викайте, но на самите оригинални тонколони не е посочено кое е +, кое -. Та ако можете да ми кажете кое е плюса, кое минуса, за да си ги вържа както трябва. Другия ми вариант е да си купя оригиналните букси, ама най-добрия вариант ще е да си сменя всичките кабели там, че има и един прекъснат и да запоя тонколоните.
Та на въпроса конкретно да ми кажете кое е +, кое - на оригиналните тонколони и ако можете и да ми кажете кой кабел във вратите от къде идва, къде отива и за какво се бори, че видях, че има и някакви други сини кабели, които са вързани към тези за тонколоните и са ми малко Х.

кандидат ентусиаст
Аватар
Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
Кара: Е46 330D 204hp (M57N)

Re: Въпрос за музика, тонколони, кабели.

Мнение от boXeer » 22 Мар 2011, 20:57

Здравей колега!
Мисля ,че прекалено много си усложнявш живот :)
Не ,че аз не съм същия и искам всичко да ми е перфектно изпипано в колата ама чак толкова няма смилъл.

Та по въпроса ти - най лесния начин да пробваш кое е "+" и кое е "-" -е да вземеш една батерия от 1.5 волта без збачение дали е "A" ,"AA" или "ААА"
вързваш плюса на батерията към едното краче на говоритяле - минуса към другото :)
Ако говорителя подскочи и изпъкне хартията му значи плюса на батерията ти е плюс на говоритяля ,а ако се вдлъбне хартията на говорителя значи сещай се :) ( плюса на батерията ти е минус на говорителя )
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 23 Мар 2011, 0:50

Просто много ме дразнят такива изпълнения, които всъщност са от значение. В крайна сметка звука се подобри в пъти. И от цялата работа интервенцията беше просто половин час със свалянето на корите и връщането им обратно. Защо не са се сетили. Ами са купували други, търсели са фланци, рязали са кабели... Въобще направо са си усложнили живота и едва ли им е излязло по-евтино или лесно. Тъпи италианци или през който и да е друг да е минала колата.
Както и да е. Мерси. Утре ще се занимавам сигурно, като цяло просто имам много свободно време и си го уплътнявам. :P
Все още се надявам някой ако може да ми каже или да даде снимка как точно трябва да изглежда окабеляването, кой кабел за какво е и как е точният начин на свързване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 23 Мар 2011, 21:21

Колега,закакво ще сменяш кабелите,щом всичко свири не се занимавай.Иначе винаги кафявия кабел е - :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 24 Мар 2011, 1:56

Ами не баш, шофьорската врата кабелите са прекъснати. Много странно всъщност. Когато ги разбутах видях къде е прекъснатото и реално погледнато тея кабели не се местят вътре, демек веднъж направя ли контакта не би трябвало да мърдат повече. Но понякога, когато отворя вратата 2та говорителя спират да "пеят". Иначе прозореца работи...
Както и да е, възползвах се от съвета с батерията. Иначе и аз знам, че винаги маркирания кабел е -. Проблема е, че самата тонколона кабел няма, проблема ми е при нея. :)

Назад към E46