Полиране на алуминиеви джанти

Тунинг на екстериорни елементи.

Модератор: bum_bum

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Re: Полиране на алуминиеви джанти

Мнение от lowrider » 22 Мар 2011, 15:49

alpina-ma6inata написа:За метода с коресилиновия парцал обвит в найлон ще ви кажа по-късно като се върна от офиса. :) Сутринта обвих един детайл. Боята му не успях да я махна с Ремовал и с Боди-то течен вариант. Наложи се да използвам тях първо, защото не успях да намеря Боди на спрей... :( Но сега ще видим с коресилина какво ще стане. Ако успее да направи нещо, значи ще го призная за добър метод. Ако не съм си взел за всеки случай един Терминатор. Той е малко по-силен от Ремовала, но както казах няма Боди спрей, така че се наложи да прибегна до алтернативите.

Ще чакаме да потвърдиш, бири също ще чакаме :bchug: :mhihi: , относно Терминатор - моите преки наблюдения са, че е по-зле от Боди-то, от други колеги също съм чувал, че боди спрей е по-добре от течния, но при мен спреят нищо не свърши.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 22 Мар 2011, 20:51

Според мен е божа работа. Сигурно зависи от типа боя, как е боядисвано - прахово или не... Но факт е, че не чисто нови ББС бордове, само Боди спрея направи нещо. Доста пъти се налагаше да пръскам, но се виждаше ефекта. Най-накрая остана малко лак, който не издържах и вече с бормашината и борчето шкурка го махнах.

А по въпроса за коресилина - нищо не стана... :no: Но пак казвам - не го изключвайте като вариант - явно много зависи от типа боя, в какво състояние е и т.н. Сега намазах с Терминатор и се надявам да стане нещо.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pininfarina » 22 Мар 2011, 22:09

тия спрейчета и др. помагат само за сваляне на лака и за нищо друго :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Мар 2011, 23:41

Относно хром боята днес снимах еднин смарт. Много яка боя като тъмен хром. Малко са омазани снимките, че ме беше срам да снимам и щраках в движение да не помислят, че съм се нещо изпедерастил.
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e92 335i DCT

Мнение от mitky » 23 Мар 2011, 18:18

Ето ги и мойте прясно боядисани и почти завършени с полирането. Но повече никога няма да полирам джанти,трябва мноооо здрави нерви да имаш..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко

Мнение от ilchev » 23 Мар 2011, 19:18

Що бе колега на мен ми беше голям кеф като ги полирах моите! Като ги боядисам ще пусна снимки

Потребител
Аватар
Кара: e92 335i DCT

Мнение от mitky » 24 Мар 2011, 15:07

Той кефа е голям,като вече са полирани. Ама процеса на полиране е...... :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 24 Мар 2011, 15:22

alpina-ma6inata написа:
А по въпроса за коресилина - нищо не стана... :no: Но пак казвам - не го изключвайте като вариант - явно много зависи от типа боя, в какво състояние е и т.н. Сега намазах с Терминатор и се надявам да стане нещо.

Ей, няма да има бири значи, но по-лошото, е че много се надявах този метод да ми помогне много скоро за едни други джанти :|
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко

Мнение от ilchev » 25 Мар 2011, 9:30

Абе момчета казвам ви използвайте Абайцер на Pufas, върши страхотна работа има го в Мосю Бриколаж.
А колега точно самия процес но полиране ми беше кеф, джантите ги бях сложил на струг а и гледката беше готина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 27 Мар 2011, 12:02

DanielzZz написа:Борис_Малинов,какво стана с боята?

Ето задоволителния резултат макар и пръснат на парче хартия,което означава,че тази боя може да се нанася на всякакви повърхности след,като бъдат стерателно подготвени,тук все още не съм пръснал запечатвещ лак с цвят на мляко,(колкото и странно да ви звучи),след което трябва да се нанесе и гланциращия.След всички процедури ще се получи огледален блясък и ефект хром.
Тези дни ще боядисам едни наистина бутикови джанти и ще постна снимки,че са подготвени от седмици и търпеливо чакаха момента за боята. ;)

Изображение

bum_bum написа:Снимай отгоре, че така нищо се недикел :mhihi:

След няколко дни ще снимам от където кажеш ;)
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: икономайзер

Мнение от Madjara » 28 Мар 2011, 13:26

Относно хромирането, тва си скъпо удоволствие и незнаино кой може да го постигне след факта, че се нанася със специален пистол и т.н. Аз процедирам по следния начин: От едра към ситна и водна до най-финна /Смирдекс/,но зависи колко е наранен бордът (най-напред с пила, такава една по-едра и бигГг :mrgreen: ). Много е важно на кво че ги търкаш (най-лесно на колата ръгаш пета на корвета и дигаш колкот душа има. Имам предвид, че самият процес иска доста оборот) афтър промивка с водичка афтер пастьоризация със промашинка /Фестуул/ 1...2...3... вида пасти+нужните киченца, но ест. си има и чалъми /3М/ и ефекта е уау. Но не може да не мине и без бойца унд майне идея беше с на мама златното :mrgreen: След това решихме със скромния ни бюджет да адднем Перцента, но не съм очарован от нея както споделя и моя любим колега Е30_k3 :bchug: . Най-удачният вариант за запечатване е на прахово може и с обикновен може и с керамичен лак след което се изпича на 200 по целзий и мога да заявя гордо, че остава вечен бордЪт. С такива боядисвания на голо просто няма де да фане тоз пуст лак.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 28 Мар 2011, 15:06

Madjara написа:Относно хромирането, тва си скъпо удоволствие и незнаино кой може да го постигне след факта, че се нанася със специален пистолет и т.н.

Той пистолете не е, толкова специален, колкото самата технология изискваща повече от 3-4 дни за да се постигне идеалния резултат.Не че и пистолета няма значение.Основата се пръска дюза 1,4мм; самият хромов лак се нанася с дюза 0,8мм; запечатвещия с дюза 1,0мм и гланциращи лак с дюза 1,3мм.Изисква се стрикно спазване на определени процедури и не на последно място, биволско спокойствие и търпение.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 31 Мар 2011, 8:56

В крайна сметка чета много различни мнения кой препарат да се ползва за запечатване накрая... Има ли по-добър от перцентата на нашия пазар?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 31 Мар 2011, 11:13

Здравейте колеги!Реших и аз да пробвам да си полирам борда на джантите но нещо не се получи както трябва.Почнах с щкурка 120 за сваляне на боята след това 220,300 800водна и 1200 водна.СЛед това с въртяща гъба на дрелката и едра абразивна паста 3М.Ето го и крайния резултата но ми стои много тъмен на цвят.Кажете къде ми е проблема?След като получих резултата се отказах да полирам другите джанти защото беше много зор а това което се получи не беше това което искам.И понеже джантите са 5 броя си иставих полираната за резервна.... :mhihi:
Ето какво стана > Изображение Изображение и ето какво искам да бъде > Изображение
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 31 Мар 2011, 12:26

Ами в темата ясно е написано как да стане най-лесно и най-бързо.
Не сваляй лака от борда с шкурка, защото се хабиш излишно. За 15 лв от Бриколаж си купи Абайцер на Пуфас (голямата разфасовка). С този препарат наклепай борда доволно и изчакай да видиш ефекта. Лакът на 4 бр джанти се сваля за час и половина с него, а с шкурка - за 3 часа сигурно?

След това шкурките ги карай през възможно най-малките стъпки, за да ти е по-лесно с всяка следваща. Водните, които ползвам, са 400, 800, 1200, 1500, 2000 и 2500. С нито една паста за автобоя и лак не съм постигнал желания ефект. Затова отново от Бриколаж за 17 лв си купи комплекта на Wolfcraft (две кичета и две пасти). С кафявата паста шлайфай с плътното киче, със синята паста полирай с рехавото киче. Накрая запечатай с препарат за гол алуминий.

Успех!

П. С. Ето какъв ефект постигам по гореописания начин:

Изображение

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Оптичен тунинг