Леко подпиране на колче-търся съвет
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- freehippie
- Потребител
-
- Кара: '00 330ci
Леко подпиране на колче-търся съвет
Колеги, днес след отвратителна седмица си мислех, че всичко е приключило, но явно не, докато паркирах не видях едно колче и леко го подпрях, което доведе до щетите , които ще видите на снимките.Въпросите са ми-
1. какво-какво може и трябва да се направи
2. къде-имате ли представа къде ще го направят качествено и все пак да не ми отрежат главата, аз се сещам за един човек, при който съм ходил при удар на старата ми кола, но ако вие сте изключително доволни от някакво място-препоръчайте
3. колко-трябва да си приготвя
Ще добавя и още снимки-но все пак бронята се е откачила леко, има лека вдлъбнатина и е одраскана боята
1. какво-какво може и трябва да се направи
2. къде-имате ли представа къде ще го направят качествено и все пак да не ми отрежат главата, аз се сещам за един човек, при който съм ходил при удар на старата ми кола, но ако вие сте изключително доволни от някакво място-препоръчайте
3. колко-трябва да си приготвя
Ще добавя и още снимки-но все пак бронята се е откачила леко, има лека вдлъбнатина и е одраскана боята
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Леко подпиране на колче-търся съвет
като гледам имаш задна броня за боядисване и закачане на една пластинка, която се вижда на втората снимка
Не е толкова страшно - за около 200лв ще го направят (предполагам)
но първо потърси парите от каско ако имаш

Не е толкова страшно - за около 200лв ще го направят (предполагам)
но първо потърси парите от каско ако имаш
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Колега нямаш ли застраховка (каско)
Ако имаш, заведи паркинг-щета

Ако имаш, заведи паркинг-щета

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Ако си от София ти препоръчвам Chips Away.
Явно няма каско, щом пита къде да отиде за да не му отрежат главата. 150 лв ти е пребоядисването. Там където се е откачила, по принцип и на останали Е46 става от самосебе си. Моя бояджия който ми я боядисва я хвана с види мисля така правели всички и вече 2 години не е мръднала. Другият вариант е да си я оставиш така. Като я поизчистиш малко пастирване, предполагам не е болка за умиране, а и в големите градове е доста често срещана гледка ужулени брони предни и задни.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
rve написа:Ако си от София ти препоръчвам Chips Away.
И аз ти ги препоръчвам, бързо работят, с качествени бои и няма да ти пръскат цялата броня. 110лв ще ти вземат, въпроса е само някъде предварително да ти закачат щипката

- freehippie
- Потребител
-
Благодаря, колеги.
Нямам каско, иначе със сигурност щях да заведа щета.Някой ползвал ли е Chips away-за каква цена става въпрос.Иначе то не е болка за умиране- старата ми кола беше страшно одраскана и очукана-но при нея не ме пареше така както при тази.Ще се оправи ама вместо за бензин трябва за майстори да давам пари.
Не разбрах само за вдлъбнатината на бронята- тя може ли да бъде изправена?
Нямам каско, иначе със сигурност щях да заведа щета.Някой ползвал ли е Chips away-за каква цена става въпрос.Иначе то не е болка за умиране- старата ми кола беше страшно одраскана и очукана-но при нея не ме пареше така както при тази.Ще се оправи ама вместо за бензин трябва за майстори да давам пари.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10

Последна промяна shark1986 на 24 Мар 2011, 22:17, променена общо 1 път

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Колега има един начин да си го нагласиш сам. Такааа:
1. Което е по притеснително на снимаката може и да не се вижда, но калника изкривен ли е?
2. Бронята е одраскана малко не е нужно за такава драскотина да се пребоядисва цялата броня.
2,1 Минаваш бронята на одрасканото место с полир паста 2-ри номер, няколко пъти,с идеята да излезе цялото, защото не мога да опредяла какво е положението на снимката.
2,2 Ако е достатъчно зле (до бяло от долу) правиш следната процедура, която има добър ефект, според мен!
а) Отиваш до Цар Симеон, със свалена капачка на резервоара и си правиш по нея спрей излиза 25лв. заедно с лака!
б) Взимаш една водна шкурка, като е на ръка N-800 ще ти свърши работа, но фино ще шкуриш с нея (и задължително намокри бронята) идеята е да я "изводниш" демек матираш за да може да хване базата. МАТИРАШ!!! НЕ ШКУРИШ ДО ПЛАСТМАСА ЗАЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ОБЕЛИ БОЯТА АКО Е ДО ПЛАСТМАСА!!! ИДЕЯТА Е ДА СВАЛИШ ЛАКА И ДА СТИГНЕШ ДО БАЗАТА!!! като това го правиш до завивката на бронята!!!
в) взимаш базата (спрей) и пръскаш до свивката на бронята, като правиш преход "светлосянка на края" демек на свивката към гъза на колата! Така няколко пъти, според зависи колко е наситено (това сам ще го определиш според твоето виждане) МЕЖДУ ПРЪСКАНИЯТА НА БАЗАТА ИЗЧАКВАШ ОКОЛО 15-ТИНА МИНУТИ И НЕ ПРЪСКАЙ СМЕЛО ЗА ДА НЕ СЕ РАЗТЕ1ЧЕ
г)Лакираш смело с лака (спрей) пак до извивката но малко по продължително върху, другата боя (старата) НЯКОЛКО ПЪТИ И ЛАКА СЪХНЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ!!!
д) След като е изсъхнал лака полираш с паста 2 номер цялата броня.
Цени!!!
25лв. ти струва спрей по твоята боя (база) + лака (той е прозрачен)
5лв. ти е полир паста 100гр. на 3М.
И шкурка един лист не повече от 60ст.
Труд от теб! Разбира се трябва свободно време и нерви НО ГАРАНТИРАМ ЧЕ ЗА ПОДОБНИ ДРЕБНИ НЕЩА СТАВА!!!
А и бронята лесно се закача!
1. Което е по притеснително на снимаката може и да не се вижда, но калника изкривен ли е?
2. Бронята е одраскана малко не е нужно за такава драскотина да се пребоядисва цялата броня.
2,1 Минаваш бронята на одрасканото место с полир паста 2-ри номер, няколко пъти,с идеята да излезе цялото, защото не мога да опредяла какво е положението на снимката.
2,2 Ако е достатъчно зле (до бяло от долу) правиш следната процедура, която има добър ефект, според мен!
а) Отиваш до Цар Симеон, със свалена капачка на резервоара и си правиш по нея спрей излиза 25лв. заедно с лака!
б) Взимаш една водна шкурка, като е на ръка N-800 ще ти свърши работа, но фино ще шкуриш с нея (и задължително намокри бронята) идеята е да я "изводниш" демек матираш за да може да хване базата. МАТИРАШ!!! НЕ ШКУРИШ ДО ПЛАСТМАСА ЗАЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ОБЕЛИ БОЯТА АКО Е ДО ПЛАСТМАСА!!! ИДЕЯТА Е ДА СВАЛИШ ЛАКА И ДА СТИГНЕШ ДО БАЗАТА!!! като това го правиш до завивката на бронята!!!
в) взимаш базата (спрей) и пръскаш до свивката на бронята, като правиш преход "светлосянка на края" демек на свивката към гъза на колата! Така няколко пъти, според зависи колко е наситено (това сам ще го определиш според твоето виждане) МЕЖДУ ПРЪСКАНИЯТА НА БАЗАТА ИЗЧАКВАШ ОКОЛО 15-ТИНА МИНУТИ И НЕ ПРЪСКАЙ СМЕЛО ЗА ДА НЕ СЕ РАЗТЕ1ЧЕ
г)Лакираш смело с лака (спрей) пак до извивката но малко по продължително върху, другата боя (старата) НЯКОЛКО ПЪТИ И ЛАКА СЪХНЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ!!!
д) След като е изсъхнал лака полираш с паста 2 номер цялата броня.
Цени!!!
25лв. ти струва спрей по твоята боя (база) + лака (той е прозрачен)
5лв. ти е полир паста 100гр. на 3М.
И шкурка един лист не повече от 60ст.
Труд от теб! Разбира се трябва свободно време и нерви НО ГАРАНТИРАМ ЧЕ ЗА ПОДОБНИ ДРЕБНИ НЕЩА СТАВА!!!

А и бронята лесно се закача!
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Сладур1 написа:Явно няма каско, щом пита къде да отиде за да не му отрежат главата. 150 лв ти е пребоядисването. Там където се е откачила, по принцип и на останали Е46 става от самосебе си. Моя бояджия който ми я боядисва я хвана с види мисля така правели всички и вече 2 години не е мръднала. Другият вариант е да си я оставиш така. Като я поизчистиш малко пастирване, предполагам не е болка за умиране, а и в големите градове е доста често срещана гледка ужулени брони предни и задни.
това че колегата пита за майстор не значи че няма каско. при положение, че щетата е избрана да се изплати по експертна оценка на каса, сам трябва после да си оправиш щетите. това че колегата наистина няма каско е друга тема на разговор.
към автора. всичко може да бъде оправено. смятам че и парите ще са ти около 150 лева за да е както преди. не разбрах от къде си. ако си от София, пиши и ще те насоча към моят майстор. отиваш, питаш хората, те ще видят и ще ти кажат за какво иде реч. ако те устройва действаш, ако ли не жив и здрав и при следващият майстор.

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
lyu_records, много добре си го обяснил колега.
Аз го правя по цигански от теб
, Но ако не сте много взискателни, да ви кажа...
Взимам си автобоя с цвета на колата и нанасям внимателно с четчица от лак за нокти. Общо взето ако драскотината не е голяма, почти не си личи.
В крайна сметка да дадеш 200 лева и утре пак да я одраскаш, струва ли си?
Колкото до това, че е паднала леко бронята. Това е дори по- малкия проблем.
Бронята се държи отстрани /отгоре/ на малка щипка, която се отваря с дръпване навън. След това има една пластмаска отвътре, която е хваната за купето с два болта, а за бронята е просто закачена без болтове/винтове. Т.е. не е проблем да си го оправиш и сам това откачане. Най- много пластмасата да се е счупила и да я лепиш, а може и просто да се е откачила от бронята /както беше при мен/.
Успех.
Аз го правя по цигански от теб

Взимам си автобоя с цвета на колата и нанасям внимателно с четчица от лак за нокти. Общо взето ако драскотината не е голяма, почти не си личи.
В крайна сметка да дадеш 200 лева и утре пак да я одраскаш, струва ли си?
Колкото до това, че е паднала леко бронята. Това е дори по- малкия проблем.
Бронята се държи отстрани /отгоре/ на малка щипка, която се отваря с дръпване навън. След това има една пластмаска отвътре, която е хваната за купето с два болта, а за бронята е просто закачена без болтове/винтове. Т.е. не е проблем да си го оправиш и сам това откачане. Най- много пластмасата да се е счупила и да я лепиш, а може и просто да се е откачила от бронята /както беше при мен/.
Успех.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
freehippie написа:Благодаря, колеги.
Караш ме да спамя общо взето .. над твоето мнение. За един ден щети я оправят (изпичат я с лампи) 110лв на детайл с драскотина . Ако ти се дават , поне ще знаеш че е качествено - тея само с това се занимават
- freehippie
- Потребител
-
до The Edge-Извинявай, колега, не съм аз виновен, а факта, че мнението ми трябва да се одобри от модератор, което е отнело време, през което ти си ми отговорил.Благодаря за информацията, може би до тях ще прибегна в краен случай ако реша, че си струва да се прави.Днес (тъй като вчера бях толкова ядосан, че не съм поглеждал колата) я гледахме с един приятел, който работи в автосервиз(без подобни услуги обаче) и установихме, че и калника е пострадал леко- в такъв случай Chips away ми е единствената алтернатива, тъй като вече стават два детайла, както ми обяви бояджията, при който отидохме с въпросния приятел- 350 лева, което няма да го бъде.Дали там ще си е пак 110 лева или ще искат още - ще видя ако отида.
до lyu_records-Колега, все повече си мисля, че ще се пробва това, което си ми написал, защото, както съм написал по-горе, нещата отиват към доста пари.Бояджията(който се изявява и като тенекиджия), при когото ходихме за съвет, обаче каза, че нямало да стане по този начин, защото драскотините били дълбоки - сега дали го казва, щото си мисли че ще му дам 350 лева или наистина е така -не знам , затова утре ще ида при един майстор дето ми е правил старата кола да видя той каква цифра ще ми обяви за изчукване и закачане на бронята.Пробвахме да я закачим там сами с момчетата от сервиза, обаче положението май е по-неприятно отколкото изглежда.
Колега taba4ko ако не ти е проблем дай на ЛС координати на твоя човек - едно допълнително мнение няма да навреди.
Ами това е засега с моя проблем, колеги, ще пиша ако има развитие.
до lyu_records-Колега, все повече си мисля, че ще се пробва това, което си ми написал, защото, както съм написал по-горе, нещата отиват към доста пари.Бояджията(който се изявява и като тенекиджия), при когото ходихме за съвет, обаче каза, че нямало да стане по този начин, защото драскотините били дълбоки - сега дали го казва, щото си мисли че ще му дам 350 лева или наистина е така -не знам , затова утре ще ида при един майстор дето ми е правил старата кола да видя той каква цифра ще ми обяви за изчукване и закачане на бронята.Пробвахме да я закачим там сами с момчетата от сервиза, обаче положението май е по-неприятно отколкото изглежда.
Колега taba4ko ако не ти е проблем дай на ЛС координати на твоя човек - едно допълнително мнение няма да навреди.
Ами това е засега с моя проблем, колеги, ще пиша ако има развитие.
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Колега във Варна ще ти вземат не повече от 60лв да ти оправят тази драскотина и да ти закачат бронята ! Кви са тия по 200лв по 150лв . На мен ми боядисват за 150 лв две брони от драскотини , бояджиите няма да разпъват , да чукат , да китосват и да шкурят на килограм . Не ги учете да взимат толкова много пари за едните драскотини !

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
LuBo1 написа:Колега във Варна ще ти вземат не повече от 60лв да ти оправят тази драскотина и да ти закачат бронята ! Кви са тия по 200лв по 150лв . На мен ми боядисват за 150 лв две брони от драскотини , бояджиите няма да разпъват , да чукат , да китосват и да шкурят на килограм . Не ги учете да взимат толкова много пари за едните драскотини !
е ама пътя от варна до софия и обратно пак си е пари..........

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2