проблем с 320 бензин,няма мощност...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

проблем с 320 бензин,няма мощност...

Мнение от RIDDICK » 21 Мар 2011, 10:37

здравеите колеги,след дълго ровене в търсачката и доста манипулации отправям зов за помощ към вас... :help: да опиша симптомите първо
1 не държи обороти на място
2 няма мощност след потегляне
3 на светофар по често гасне отколкото да държи обороти

какво направих..,естествено диагностика която не показа нищо,втора диагностика пак нищо...като цяло 4-5 диагностика има колата с нулев ефект от тях,след ровене с търсачката напражих следните процедури...,смяна на горивен филтър,почистване на стъпково моторче,проба с друг дебитомер,смяна на свещи, след почистване на стъпковото моторче единственото което се оправи е че поне не гасне на място и държи обороти но пак няма мощност при потегляне ,трудно пали забравих да добавя а бензиновата помпа е сменяна скоро(20 000км)....като цяло колеги това ми е болката много ви моля помогнете,благодаря предварително :help: :( :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: проблем с 320 бензин,няма мощност...

Мнение от slitter » 21 Мар 2011, 10:45

Koлега как така нищо на диагностиката! Ква е тая диагностика??? Кажи по-подробно. Няма нито една записана грешка ли??? Някви живи данни гледаха ли??? Нещо да не е изгоряла някоя бобина???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 21 Мар 2011, 10:59

ами колега на диагностиката ми показа грешки които аз си ги зная и не са свързани с проблема,единия датчик на парк троника ми датчика на маслото ми присвтва жълтата лампа и огасва след 3-4 секунди,това е от диагностика ,на първата и втората ми показа за стъпковото моторче дори ми беше светнала лампата в купето но след свалянето и почистване грешка повече не показа...,трудно пали и като подадеш газ на място и се чува един звук трудно описуем от рода на дарт веидър дишане...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 21 Мар 2011, 11:25

RIDDICK написа:ами колега на диагностиката ми показа грешки които аз си ги зная и не са свързани с проблема,единия датчик на парк троника ми датчика на маслото ми присвтва жълтата лампа и огасва след 3-4 секунди,това е от диагностика ,на първата и втората ми показа за стъпковото моторче дори ми беше светнала лампата в купето но след свалянето и почистване грешка повече не показа...,трудно пали и като подадеш газ на място и се чува един звук трудно описуем от рода на дарт веидър дишане...

Много е трудно така с това описание :) Така като ми приказваш може би наистина става дума за неработещ цилиндър/и. Провери си бобините и свещите, както и горивния филтър да не се е запушил, ако смяташ, че може да е това. Трябваше обаче да е записала мисфайър. Ако сам си правиш диагностиките и не можеш да го хванеш по-добре посети някой доверен сервиз! Вярвам, че ще открият откъде идва проблема. На мен наистина ми е трудно да те разбера и може реално да те заблудя. Наистина не се хвърляй да сменяваш, а по-добре посети сервиз!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 21 Мар 2011, 12:38

Датчика на коляновия вал не винаги излиза на диагностика. Да не ти прави такива мизерии от него. Щот ако не работи, колата трудно пали и няма мощност.

погледни тук:
viewtopic.php?f=34&t=242716&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D0%B2%D0%B0%D0%BB

и в тези теми:

search.php?keywords=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D0%B2%D0%B0%D0%BB&terms=all&author=&fid%5B%5D=34&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 21 Мар 2011, 12:58

този шум за които говориш да не е че колата взима въздух от някъде,и тази помпа която си сложил каква е (бензиновата в резервоара)оригинална или не да не е здала багажа
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 21 Мар 2011, 14:21

проблема е разрешен колеги благодаря на всички отзовали се... :D ,колата ходи в оторизиран сервиз в пловдив м кар там ми искаха 600лв за стъпково моторче ,явно са разкачали разни букси и не са ги закачили или поне не добре,преди малко намерих една букса разкачена която закачих в една черна кутия от която излизат разни кабели вклучитилно и тези които управляват стъпковото и разни вакуми...,закачих я и всичко си доиде на място ,колата си пали от четвърт доиде и мощността абе всичко си ок... :yes: ,благодаря на всички поздрави :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 21 Мар 2011, 21:59

RIDDICK написа:проблема е разрешен колеги благодаря на всички отзовали се... :D ,колата ходи в оторизиран сервиз в пловдив м кар там ми искаха 600лв за стъпково моторче ,явно са разкачали разни букси и не са ги закачили или поне не добре,преди малко намерих една букса разкачена която закачих в една черна кутия от която излизат разни кабели вклучитилно и тези които управляват стъпковото и разни вакуми...,закачих я и всичко си доиде на място ,колата си пали от четвърт доиде и мощността абе всичко си ок... :yes: ,благодаря на всички поздрави :wave:

Леле тия как са се опитали да те хлъзнат... :no:

Назад към E46