Как и каде може да се програмира дебитомер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Re: Как и каде може да се програмира дебитомер
Диагностиката не е само четене на грешки,гледайте параметритеboXeer написа:VRPerformance написа:Заеби тея програмирания,не е там проблема
Може ли да хвърлиш малко светлина?
Преде да стигнем до дебитомера сменихме филтъра на картерните газове и почистихме EGR клапана.
Единственото което сочи като грешка е в подгревните свещи или реле или модула(това е грешката която изкарва)
При положение,че при мен я има същата грешка(не ми работи модула от там и свещите) - моята бяга като самолет и не се замисля в никакъв диапазон от обороти.
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
здравейте и на мен ми предстои смяна на дебитомер ориентирал съм се към бош ще си взема със същия номер като моя оригиналния та въпроса ми е трябва ли адаптация или програмиране колата е 318 бензин 1999 година.а колкото до колегата със забиването да си провери горивният филтър защото съм чувал че от замърсен филтър може да има недостик на гориво и от там може да се получава това забиване.благодаря 

smilen82 написа:здравейте и на мен ми предстои смяна на дебитомер ориентирал съм се към бош ще си взема със същия номер като моя оригиналния та въпроса ми е трябва ли адаптация или програмиране колата е 318 бензин 1999 година.а колкото до колегата със забиването да си провери горивният филтър защото съм чувал че от замърсен филтър може да има недостик на гориво и от там може да се получава това забиване.благодаря
не трябва адаптация ако е същия номер.монтираш и даваш газ
- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
smilen82 написа:......а колкото до колегата със забиването да си провери горивният филтър защото съм чувал че от замърсен филтър може да има недостик на гориво и от там може да се получава това забиване.благодаря
Сменял е горивня филтър скоро + въздушен филтър + масло + маслен филтър + филтъра на картерните газове + чистене на EGR + чистене на дебитомер(нормално е да се направи всичко което се сети човек и чак тогава да пише тук),а колата е така от както е купена (преди повече от година) и май така ще си остане.
Четенето на живите данни също показва ,че всичко е в нормите(сравняваме го и с данните на моята кола)
И един въпрос - какви стойности показва не програмиран дебитомер?

boXeer написа:smilen82 написа:......а колкото до колегата със забиването да си провери горивният филтър защото съм чувал че от замърсен филтър може да има недостик на гориво и от там може да се получава това забиване.благодаря
Сменял е горивня филтър скоро + въздушен филтър + масло + маслен филтър + филтъра на картерните газове + чистене на EGR + чистене на дебитомер(нормално е да се направи всичко което се сети човек и чак тогава да пише тук),а колата е така от както е купена (преди повече от година) и май така ще си остане.
Четенето на живите данни също показва ,че всичко е в нормите(сравняваме го и с данните на моята кола)
И един въпрос - какви стойности показва не програмиран дебитомер?
180-420мг/ход-при загряла кола на празен ход.за да са реални стойностите егр-а трябва да е неаклтивен.това се постига чрез кратко и рязко подаване на газ
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
Доста търсих как става адаптирането и попаднах на това http://bmwgt1.com/wp-content/uploads/20 ... aption.jpg,
но колата за която ми трябва е е46 320д 98г. и е DDE3 не зная дали заради това или нещо не правя като хората, но менюто се различава една идея с мойто (по точно на моето липсват 2-3 опции) и точно една от тези опции е adaptations. Въпроса ми е някой може ли да ми каже каде точно в TIS-a го описва процеса на адаптация или направо да ми каже къде бъркам (не вярвам тая кола да не подлежи на адаптация, а вече закупих дебитомер pierburg който се води за по новите 150hp 320d и за 136hp след адаптиране), ако искате мога и да снимам как излиза при мен менюто на DIS-a?
Мерси предварително.
но колата за която ми трябва е е46 320д 98г. и е DDE3 не зная дали заради това или нещо не правя като хората, но менюто се различава една идея с мойто (по точно на моето липсват 2-3 опции) и точно една от тези опции е adaptations. Въпроса ми е някой може ли да ми каже каде точно в TIS-a го описва процеса на адаптация или направо да ми каже къде бъркам (не вярвам тая кола да не подлежи на адаптация, а вече закупих дебитомер pierburg който се води за по новите 150hp 320d и за 136hp след адаптиране), ако искате мога и да снимам как излиза при мен менюто на DIS-a?
Мерси предварително.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
При теб адаптацията е посредством смяна на софтуера на EKU-то, колега.
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
С DIS-a трябва да се направи update на DDE-то ли или с нещо от сорта на KWP2000 и Galletto и ако не е с DIS-a ще съм много благодарен ако някои има готов имидж фаил, че има кои да ми го сложи като цяло но няма софтуера за ЕКУ-то ? Отново много благодарности 

- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
Здравейте!
Да се присъединя и аз към проблемите с дебитомерите. Днес го смених, не е палена при откачен дебитомер. Колата е 320д 2002г. 150к.с.
Какво точно трябва да се направи, за да работи всичко както трябва?
Да се присъединя и аз към проблемите с дебитомерите. Днес го смених, не е палена при откачен дебитомер. Колата е 320д 2002г. 150к.с.
Какво точно трябва да се направи, за да работи всичко както трябва?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ako номера е различен - трябва да се адаптира.
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
Ванка, познаваш линякой от Варна, който може да я свърши тая работа, защото аз ти се обаждах, ама бяхте заети и не можахме да го свършим, а трябва да заминавам. Ако познаваш - прати координатите.
А иначе въобще не съм се сетил да гледам номера на дебитомерите, понеже не знаех, че така стои въпроса.
А иначе въобще не съм се сетил да гледам номера на дебитомерите, понеже не знаех, че така стои въпроса.
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
Сега се сещам и, че с теб ъпдейтвахме софтуера преди около година. Това има ли някакво отношение към въпроса?
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Колеги имам малко балъшки въпрос - къде гледате номера на дебитомера? На пълнителя или на кутията му? Аз гледах на моя пълнител но номерата са някви странни:
F 00C 262 062
384 05 2 A
Преди 7-8 месеца колата набираше на пресекулки от 2 до 3500 оборота, качихме я на диагностика и видяхме че дебитомера се е предал. Тогава купих(за което вече съжалявам) пълнител Пиербург сложих го и колата се оправи. Не съм препрограмирал, след като виден форумен майстор ми каза че дори да се налага препрограмиране, при моя двигател(М57Д30) най-много да се губели 5 до 7% и това било сериозен проблем при 136-ците където разликите били големи.
Та мисълта ми е че сега съм почти сигурен че пак се е предал МАФ-а. Преди 3-4 седмици на дълъг път колата умря(ама буквално). Качвах баирите с 40км/ч и зад мен летяха кълба дим по черни от Майкъл Джексън в ранните му години
Откачих буксата на дебитомера и колата тръгна нормално.. разбира се нормално като за кола без дебитмер - не е като преди.
И сега въпроса е че междувременно колата беше мапната, и не ми се иска да се налага препрограмиране на ЕКУ-то заради МАФ-а, понеже 400лв за чип ще отидат на вятъра. Но предполагам че номерата, които гледам се грешни(понеже нямат нищо с показаните от колегата в табличен вид) затова и питам - на пълнителя ли гледате или на самия корпус на дебитомера?
Ето и снимки на оригиналния пълнител, който свалих преди 7-8 месеца:

edit: за целостта на форума този номер се намира на самия корпус на дебитомера, не на пълнителя
F 00C 262 062
384 05 2 A
Преди 7-8 месеца колата набираше на пресекулки от 2 до 3500 оборота, качихме я на диагностика и видяхме че дебитомера се е предал. Тогава купих(за което вече съжалявам) пълнител Пиербург сложих го и колата се оправи. Не съм препрограмирал, след като виден форумен майстор ми каза че дори да се налага препрограмиране, при моя двигател(М57Д30) най-много да се губели 5 до 7% и това било сериозен проблем при 136-ците където разликите били големи.
Та мисълта ми е че сега съм почти сигурен че пак се е предал МАФ-а. Преди 3-4 седмици на дълъг път колата умря(ама буквално). Качвах баирите с 40км/ч и зад мен летяха кълба дим по черни от Майкъл Джексън в ранните му години

И сега въпроса е че междувременно колата беше мапната, и не ми се иска да се налага препрограмиране на ЕКУ-то заради МАФ-а, понеже 400лв за чип ще отидат на вятъра. Но предполагам че номерата, които гледам се грешни(понеже нямат нищо с показаните от колегата в табличен вид) затова и питам - на пълнителя ли гледате или на самия корпус на дебитомера?
Ето и снимки на оригиналния пълнител, който свалих преди 7-8 месеца:

edit: за целостта на форума този номер се намира на самия корпус на дебитомера, не на пълнителя

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
На корпуса се гледат номерата, колега. Виж си твоя сериен номер в реалом-а

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Колеги, преди 2 дни смених дебитомера (с китайски от 140лв.), засега работи нормално колата. Майстора настрои на компютъра дебитомера. Първо дадох газ на място до 1200 об. , после сама качи на 2000. После дадох до 3000. и това беше. Сега, както казах си движи добре. Но, все още ми е голям разхода на гориво. някъде по борд компютъра към 11,8 л. което е много... за Е46 316и 99г. 105 коня и 1895 куб. см . А към карал някъде към 150 км. след настройката и новия дебитомер.
Колеги, трябва ли да се прави нещо за да намали разхода, или да карам още така , па да видя дали ще нормализира разхода?
Колеги, трябва ли да се прави нещо за да намали разхода, или да карам още така , па да видя дали ще нормализира разхода?
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!