масло в маркуча от дебитомера към турбото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sasho_80
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 03 TOURING
Re: масло в маркуча от дебитомера към турбото
колеги така и не разбрах какво е това под въздушния филтър, на снимката отдолу?
Последна промяна sasho_80 на 26 Юни 2011, 23:08, променена общо 2 пъти
- nigery
- Потребител
-
- Кара: X3 F25 2.8i
- Мечтае да кара: Слон
Да ви кажа аз преди да вкарам колата някаде по сервизите за каквото и да е си правя опис на главните компоненти по сериен номер или тайни белези и много от проблемите на колата просто не се появяват.Преди време с друга кола патих много от сервизи за това вече не се доверявам на никой.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
sasho_80 написа:lyu_records написа:Ми на мен ми се вижда нормално това, за да те успокоя колега утре ще разглобя и моята, да вида дали е същото положението. Между другото имаш ли катализатор?
провери и пиши какво е положението. днес я оставих да ги махнат и двата катализатора.
Мале човече забравих те извинявай

И колегата над моя пост!!! В какви сервизи ходиш човече, как ще ти пипат части по колата това са някакви големи мизерници!!!

- nigery
- Потребител
-
- Кара: X3 F25 2.8i
- Мечтае да кара: Слон
Да колега и тези неща ги има по наще родни сервизи.Вкарваш си колата заради проблем а я изкарваш с 3 други, и това е масова практика.
За това аз съветвам всички още при закупуването на колата да се мине да диагностика кадето за няколко минути си записваш серийните номера на всички модули по колата, а датчиците ако не ви се маркират то поне всеки има дата на производство.Това стана след вкарване на кола в сервиз за свяна на датчик на АБС а след изкарване от сервиза се оказа че колата е с проблеми в нафтовата помпа...Единствения начин да ги хвана беше че колата е от нова във фирмата и не веднъж съм гледал ЕДЦто на диагностика.Излишно е да казвам че след тази случка ми беше купен диагностиген компютър и всяка кола вече си има досие.Най интересното е че за 1 година разходите по подръжката на 150 автомобила е с 30% по малко.
За това аз съветвам всички още при закупуването на колата да се мине да диагностика кадето за няколко минути си записваш серийните номера на всички модули по колата, а датчиците ако не ви се маркират то поне всеки има дата на производство.Това стана след вкарване на кола в сервиз за свяна на датчик на АБС а след изкарване от сервиза се оказа че колата е с проблеми в нафтовата помпа...Единствения начин да ги хвана беше че колата е от нова във фирмата и не веднъж съм гледал ЕДЦто на диагностика.Излишно е да казвам че след тази случка ми беше купен диагностиген компютър и всяка кола вече си има досие.Най интересното е че за 1 година разходите по подръжката на 150 автомобила е с 30% по малко.

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
nigery написа:Да колега и тези неща ги има по наще родни сервизи.Вкарваш си колата заради проблем а я изкарваш с 3 други, и това е масова практика.
Мали човече ти ме уби направо че ако ми се случи на мен няма да ти кажа какви ще са последствията

Сега по темата, хей колега погледнах днес тая тръба и се по омазах с масло и аз. Трябваше да снимам, но както и да е. Въпросното съединение беше сериозно омаслено, но не изтече много масло както казваш ти. Но ти казах това е нормално не се притеснявай нормално е

- sasho_80
- кандидат ентусиаст
-
минах към 300 км с махнати катализатори. неочаквах да има промяна, но определено има
колата се отпуши каточели, набира доста по добре, а турбото го чувам от 1000 оборота незнам дали е нормално. щте съм ти благодарен колега не се намери кой да ми каже какво е това, търсих в realoem.com но неможах да го намеря. в бош никаква диагностика не направиха тея дори двете свещти не излязоха на тъпия им компиутър незнам къде да ида вече голями са мърлячи тея жабари само ми зимат парите
и нищто не правят. щте сменя филтъра за картерните газове и спирам да се занимавам докато не си дойда в бг. за фара поръчах баласт с стартер втора употреба от бг. дано поне това се оправи от първия път.

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Аз моите катализатори също ги махнах на скоро и вярно много свири от около 1000 оборота нормално е
. Няма да се притесняваш човече хубаво си направил наистина върви по добре но ПРИ ДИЗЕЛА, до колкото знам за бензин е безсмислено да се маха. До колкото за маслото от тая трАба не бой се и при мен е така. Честно не се вманиачавай в колата си че става страшно
иначе ще се радвам като дойдеш в БГ да пием по едно
,
Аз съм сменял такъв филтър!

Аз съм сменял такъв филтър!
- sandi_sandi
- Потребител
-
- Кара: e39
колега ако имаш в предвид трабата под филтъра която е омаслена,тя идва от филтара за картерните газове и е и отдушник на картера и парите които неса уловени и върнати от филтъра на картерните газове обратно в картера минават от там и отиват за изгаряне в мотора.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
sandi_sandi написа:колега ако имаш в предвид трабата под филтъра която е омаслена,тя идва от филтара за картерните газове и е и отдушник на картера и парите които неса уловени и върнати от филтъра на картерните газове обратно в картера минават от там и отиват за изгаряне в мотора.

- sasho_80
- кандидат ентусиаст
-
lyu_records написа:sandi_sandi написа:колега ако имаш в предвид трабата под филтъра която е омаслена,тя идва от филтара за картерните газове и е и отдушник на картера и парите които неса уловени и върнати от филтъра на картерните газове обратно в картера минават от там и отиват за изгаряне в мотора.
Абсолютно е така днес питах майстор! Не е тревожно да е омаслена.
Благодаря ви колеги! Остана да оправя фара дано в неделя пристигне баласта!
Лятото щте пием по

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2