Цена на горивата
Модератор: Общи модератори
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: Цена на горивата
Някой забелезва ли, че цените паднаха като цяло на борсите ... да не мислите, че това понижение е заради стачките 

- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
Аз само едно не мога да си обясна. На ПБ Пловдив примерно продават на 1861 лв./1000л. без ДДС. http://www.naftex.bg/?mt=htb&zt=3&extd=3 http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do?menuItemKey=1744-35
Защо крайната цена на Бензиностанциите в Пловдив (доставка 30 км. макс) и в Пазарджик, Септември и околните села (доставка 100+ км.) цената е една и съща? После ако иска и папата да дойде да ми обяснява, че нямало Картел.
Защо крайната цена на Бензиностанциите в Пловдив (доставка 30 км. макс) и в Пазарджик, Септември и околните села (доставка 100+ км.) цената е една и съща? После ако иска и папата да дойде да ми обяснява, че нямало Картел.
Aim to be the best, live with the rest!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Мен ми е интересно как се проверява за "картел",какво,ходят да питат по офисите или дебнат за сбирки нощно време,това е някакъв майтап,всеки собственик ше каже че си прави цените според негови си калкулации и оп,те съвпадат дословно с другите...
Освен това ...абе как може да сме такава тъпа държава,какви са тея цени на всичко,как така всичко ни е по-скъпо от ес,как така лихвите са ни по-големи..оп,сетих се кое ни е по малко,цените на такситата,щото държавата реши да регулира тея цени със железна ръка,щото видиш ли всичко зависи от цените на такситата...
Освен това ...абе как може да сме такава тъпа държава,какви са тея цени на всичко,как така всичко ни е по-скъпо от ес,как така лихвите са ни по-големи..оп,сетих се кое ни е по малко,цените на такситата,щото държавата реши да регулира тея цени със железна ръка,щото видиш ли всичко зависи от цените на такситата...
Да бе,как то могат да се мешат на частните таксиметрови фирми и да слагат макс. цена,могат да се намесят и на Лукойл и да сложат макс.цена.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
zzuzi написа:Да бе,как то могат да се мешат на частните таксиметрови фирми и да слагат макс. цена,могат да се намесят и на Лукойл и да сложат макс.цена.
Не смесвайте нещата- наложиха горна граница за цените на един вид УСЛУГА... И цената е достатъчно висока, но странно защо никой не кара на такива тарифи

- w3s7
- Потребител
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
bam-bam написа:Някой забелезва ли, че цените паднаха като цяло на борсите ... да не мислите, че това понижение е заради стачките
е те на борсата паднаха заради стачките ...
а иначе превозвачите дадоха предложения с които реално могат да паднат още цените на горивата без да се бърка в печалбата на Лукойл или да зависи от цената на борсата

ms написа:Виж, да сложиш таван на печалбата която си слагат производител и търговец е друго нещо...
Сам си го написал.

Освен това примерът с таксиджиите е неудачен, защото при хипотетичното положение 5 лв/л, там също максът ще бъде променен. Решението за регулирането на дадена крайна цена не се взема за последващи 100 години все пак и подлежи на предоговаряне.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
w3s7 написа:bam-bam написа:Някой забелезва ли, че цените паднаха като цяло на борсите ... да не мислите, че това понижение е заради стачките
а иначе превозвачите дадоха предложения с които реално могат да паднат още цените на горивата без да се бърка в печалбата на Лукойл или да зависи от цената на борсата
шо кажа

не знаех,че наште стачки са бутнали цената на световните борси

се си мисля,че заради тея намаления и намалиха цените с малко .. иначе ... много не ни се впрегат
а относно намалението на печалбите им, както предлагат някои
това също може да намали крайната цена .. ама тфа вече е друга тема
това требваше по мирно време да си го искаме ... са се бием малко като за нищо ... освен ако не утрепаме кадафи и да се нормализира всичко и да се върнат старите цени

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Аз на старите цени (тея преди кризата в Либия) НЕ съм доволен, трябва още да слязат... За мен 2-2,10 за литър нафта вече ще е постижение...
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
ms написа:zzuzi написа:Да бе,как то могат да се мешат на частните таксиметрови фирми и да слагат макс. цена,могат да се намесят и на Лукойл и да сложат макс.цена.
Не смесвайте нещата- наложиха горна граница за цените на един вид УСЛУГА... И цената е достатъчно висока, но странно защо никой не кара на такива тарифиАко не случайно не сте схванали разликата- Лукойл са ПРОИЗВОДИТЕЛ, там цената е твърде сложно нещо за да се сложи таван...
Добре де според тази http://money.bg/news/id_828939858 статия, държавата има право да се меша на Лукойл. В крайна сметка може ли, щото като гледам май може, а всеобщо разпространено, е че не може?
- w3s7
- Потребител
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
bam-bam написа:w3s7 написа:bam-bam написа:Някой забелезва ли, че цените паднаха като цяло на борсите ... да не мислите, че това понижение е заради стачките
шо кажа![]()
![]()
...
колега виж какво си написал и после ше ми усетиш иронията

Иначе има как да се провери за картелни споразумения ,но явно не само на Лукойл не им изнася такава ...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
ms написа:Аз на старите цени (тея преди кризата в Либия) НЕ съм доволен, трябва още да слязат... За мен 2-2,10 за литър нафта вече ще е постижение...
и бензин съответно...нали тука говорим за нашия стандарт на живот
а ми направи впечатление уикенда че А95 беше 2.36 на омв-то а когато беше протеста 2.50. 15 стотинки за 7 дена дали не е от спекулативната цена. петрола не поевтиня толкова....до дупка мамицата им бензина струва макс 2 кинта
- kiro_trabanta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 320 touring
- Мечтае да кара: Е30 touring s V8
Здравейте колеги 
Искам да ви поканя на Протест срещу високите цени на горивата на 27.03.2011г.
много ще съм благодарен на всеки който може да се присъедини към нас за да успеем да свалим цените и да можем да си караме колите както му е реда
Това е НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ!!!!
колкото повече хора в различните градове толкова по добре
Благодаря за вниманието

Искам да ви поканя на Протест срещу високите цени на горивата на 27.03.2011г.
много ще съм благодарен на всеки който може да се присъедини към нас за да успеем да свалим цените и да можем да си караме колите както му е реда

Това е НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ!!!!
колкото повече хора в различните градове толкова по добре

Благодаря за вниманието

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
На 27ми пак ще излизаме, ще ги свалят тия горива, да не ги свалим тях
.

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
ама трябва яко да задръстим цяла София .. всички големи кръстовища и да няма движение ако трябва и цяла нощ ще стоим да им се ... майката на тея нещасници