Цена на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: Цена на горивата

Мнение от bam-bam » 19 Мар 2011, 15:49

Някой забелезва ли, че цените паднаха като цяло на борсите ... да не мислите, че това понижение е заради стачките :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 19 Мар 2011, 15:51

Аз само едно не мога да си обясна. На ПБ Пловдив примерно продават на 1861 лв./1000л. без ДДС. http://www.naftex.bg/?mt=htb&zt=3&extd=3 http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do?menuItemKey=1744-35

Защо крайната цена на Бензиностанциите в Пловдив (доставка 30 км. макс) и в Пазарджик, Септември и околните села (доставка 100+ км.) цената е една и съща? После ако иска и папата да дойде да ми обяснява, че нямало Картел.
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Мар 2011, 15:59

Мен ми е интересно как се проверява за "картел",какво,ходят да питат по офисите или дебнат за сбирки нощно време,това е някакъв майтап,всеки собственик ше каже че си прави цените според негови си калкулации и оп,те съвпадат дословно с другите...
Освен това ...абе как може да сме такава тъпа държава,какви са тея цени на всичко,как така всичко ни е по-скъпо от ес,как така лихвите са ни по-големи..оп,сетих се кое ни е по малко,цените на такситата,щото държавата реши да регулира тея цени със железна ръка,щото видиш ли всичко зависи от цените на такситата...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 19 Мар 2011, 16:11

Да бе,как то могат да се мешат на частните таксиметрови фирми и да слагат макс. цена,могат да се намесят и на Лукойл и да сложат макс.цена.
Изображение Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Мар 2011, 16:37

zzuzi написа:Да бе,как то могат да се мешат на частните таксиметрови фирми и да слагат макс. цена,могат да се намесят и на Лукойл и да сложат макс.цена.

Не смесвайте нещата- наложиха горна граница за цените на един вид УСЛУГА... И цената е достатъчно висока, но странно защо никой не кара на такива тарифи ;) Ако не случайно не сте схванали разликата- Лукойл са ПРОИЗВОДИТЕЛ, там цената е твърде сложно нещо за да се сложи таван...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti

Мнение от w3s7 » 19 Мар 2011, 17:48

bam-bam написа:Някой забелезва ли, че цените паднаха като цяло на борсите ... да не мислите, че това понижение е заради стачките :)

е те на борсата паднаха заради стачките ...

а иначе превозвачите дадоха предложения с които реално могат да паднат още цените на горивата без да се бърка в печалбата на Лукойл или да зависи от цената на борсата ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 19 Мар 2011, 19:43

ms написа:Виж, да сложиш таван на печалбата която си слагат производител и търговец е друго нещо...

Сам си го написал. ;) Слагаш таван на % печалба. Тук не е нужно при огромния оборот да Лукойл %-та печалба да е като на по-малките фирми, определено %-тът би трябвало да е много по-нисък.

Освен това примерът с таксиджиите е неудачен, защото при хипотетичното положение 5 лв/л, там също максът ще бъде променен. Решението за регулирането на дадена крайна цена не се взема за последващи 100 години все пак и подлежи на предоговаряне. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 19 Мар 2011, 20:34

w3s7 написа:
bam-bam написа:Някой забелезва ли, че цените паднаха като цяло на борсите ... да не мислите, че това понижение е заради стачките :)

а иначе превозвачите дадоха предложения с които реално могат да паднат още цените на горивата без да се бърка в печалбата на Лукойл или да зависи от цената на борсата ;)

шо кажа :mhihi: :mhihi:
не знаех,че наште стачки са бутнали цената на световните борси :clap:
се си мисля,че заради тея намаления и намалиха цените с малко .. иначе ... много не ни се впрегат
а относно намалението на печалбите им, както предлагат някои
това също може да намали крайната цена .. ама тфа вече е друга тема
това требваше по мирно време да си го искаме ... са се бием малко като за нищо ... освен ако не утрепаме кадафи и да се нормализира всичко и да се върнат старите цени
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Мар 2011, 20:53

Аз на старите цени (тея преди кризата в Либия) НЕ съм доволен, трябва още да слязат... За мен 2-2,10 за литър нафта вече ще е постижение...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 19 Мар 2011, 21:46

ms написа:
zzuzi написа:Да бе,как то могат да се мешат на частните таксиметрови фирми и да слагат макс. цена,могат да се намесят и на Лукойл и да сложат макс.цена.

Не смесвайте нещата- наложиха горна граница за цените на един вид УСЛУГА... И цената е достатъчно висока, но странно защо никой не кара на такива тарифи ;) Ако не случайно не сте схванали разликата- Лукойл са ПРОИЗВОДИТЕЛ, там цената е твърде сложно нещо за да се сложи таван...

Добре де според тази http://money.bg/news/id_828939858 статия, държавата има право да се меша на Лукойл. В крайна сметка може ли, щото като гледам май може, а всеобщо разпространено, е че не може?

Потребител
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti

Мнение от w3s7 » 19 Мар 2011, 22:05

bam-bam написа:
w3s7 написа:

шо кажа :mhihi: :mhihi:
...

колега виж какво си написал и после ше ми усетиш иронията ;)

Иначе има как да се провери за картелни споразумения ,но явно не само на Лукойл не им изнася такава ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 21 Мар 2011, 13:32

ms написа:Аз на старите цени (тея преди кризата в Либия) НЕ съм доволен, трябва още да слязат... За мен 2-2,10 за литър нафта вече ще е постижение...

и бензин съответно...нали тука говорим за нашия стандарт на живот

а ми направи впечатление уикенда че А95 беше 2.36 на омв-то а когато беше протеста 2.50. 15 стотинки за 7 дена дали не е от спекулативната цена. петрола не поевтиня толкова....до дупка мамицата им бензина струва макс 2 кинта
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 320 touring
Мечтае да кара: Е30 touring s V8

Мнение от kiro_trabanta » 21 Мар 2011, 13:52

Здравейте колеги :)

Искам да ви поканя на Протест срещу високите цени на горивата на 27.03.2011г.

много ще съм благодарен на всеки който може да се присъедини към нас за да успеем да свалим цените и да можем да си караме колите както му е реда :)

Това е НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ!!!!

колкото повече хора в различните градове толкова по добре :driving:

Благодаря за вниманието :bowdown:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 21 Мар 2011, 13:56

На 27ми пак ще излизаме, ще ги свалят тия горива, да не ги свалим тях :ranting: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 21 Мар 2011, 14:00

ама трябва яко да задръстим цяла София .. всички големи кръстовища и да няма движение ако трябва и цяла нощ ще стоим да им се ... майката на тея нещасници :banghead: :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата