Усилен съединител 320d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
Усилен съединител 320d
Колеги след чипосване на 320д 136к.с започна да прави проблеми, усеща се не всеки път приплазване на 4 и 5 скорост към 2200 оборота приплъзва до към 2600 съединитела е каран 22хил километра 5хил преди чипа и 17хил с чипа.Като държа да кажа че не е имало извръщения с колата карана е доста културно.Гледам,че проблема го има и на запад, хората ревът по форумите и слагат усилени но, не знам тук в България кой аджеба предлага такова нещо и да ли е истинско а не някой пореден ментак
http://en.sachsperformance.com/sachs-ra ... set-2.html
http://www.upsolute.com/forum/index.php ... _next=next

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Усилен съединител 320d
Здрасти, и аз съм със същия чипнат мотор. След чипа превъртя съединителя (беше тръгнал да сдава багажа и преди това) и го сменях, та се поинтересувах как стоят нещата с усилените съединители. Та това, което разбрах е, че съединителите на дизеловите баварии са си по принцип с голям резерв здравина и не би трябвало да имат проблем с повишената мощност и въртящ момент. Аз сложих съединител Люк, но нямам твоя пробег - да речем съм минал около 5-6К км с чипа. Тепърва ще проверявам дали нормалния съединител понася чипа без проблеми
ПП: продават се и керамични съединители, но проблема при тях е, че са много "резки" - тоест почти няма полусъединител и колата винаги скача като сритана - това смазва маховика за норматив...

ПП: продават се и керамични съединители, но проблема при тях е, че са много "резки" - тоест почти няма полусъединител и колата винаги скача като сритана - това смазва маховика за норматив...
Si non confectus, non reficiat.
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
Не знам Заги аз направо се разочаровам вече, всичко сменявам превантивно и ето други "двайсет" набивам маса пари в кола и все нещо не е наред съединитела не е оригинален, на Лук е но не е от дилър.Да не е ментак, ама не съм чул да има съединител на Закс и Лук менте.И сега какъв сединител да слагам оригинален от БМВ или Усилен на Закс

Последна промяна titimen на 17 Мар 2011, 19:50, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
Ами ако парите за оригиналния и усиления на Закс са близи като сума по-добре сложи усилен. Възможно е да си попаднал и на менте
- аз лично съм чувал за ментета на Люк (или някакви кофти партиди или нещо такова).
Ако не е тайна за какви пари ти предлагат усиления съединител на Закс? Оригинален на Люк струва 320 лева, но може да си го намериш и за по-малко - зависи къде пазаруваш и какви отстъпки ще ти направят.

Ако не е тайна за какви пари ти предлагат усиления съединител на Закс? Оригинален на Люк струва 320 лева, но може да си го намериш и за по-малко - зависи къде пазаруваш и какви отстъпки ще ти направят.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Много вероятно е да не са ти сложили съединителя като хората.titimen написа:Колеги след чипосване на 320д 136к.с започна да прави проблеми, усеща се не всеки път приплазване на 4 и 5 скорост към 2200 оборота приплъзва до към 2600 съединитела е каран 22хил километра 5хил преди чипа и 17хил с чипа.Като държа да кажа че не е имало извръщения с колата карана е доста културно.Гледам,че проблема го има и на запад, хората ревът по форумите и слагат усилени но, не знам тук в България кой аджеба предлага такова нещо и да ли е истинско а не някой пореден ментакhttp://en.sachsperformance.com/sachs-ra ... set-2.html
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
Не съм намерил някой да ми предложи,има линк в първия пост нооо не знам в бг как ще дойде цената и от кого(къде ) да се намери.
Оригинален ЛУК 320лв гледам в Дару е 590 сигурен ли си
Оригинален ЛУК 320лв гледам в Дару е 590 сигурен ли си
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
tani bojilov написа:Много вероятно е да не са ти сложили съединителя като хората.titimen написа:Колеги след чипосване на 320д 136к.с започна да прави проблеми, усеща се не всеки път приплазване на 4 и 5 скорост към 2200 оборота приплъзва до към 2600 съединитела е каран 22хил километра 5хил преди чипа и 17хил с чипа.Като държа да кажа че не е имало извръщения с колата карана е доста културно.Гледам,че проблема го има и на запад, хората ревът по форумите и слагат усилени но, не знам тук в България кой аджеба предлага такова нещо и да ли е истинско а не някой пореден ментакhttp://en.sachsperformance.com/sachs-ra ... set-2.html
Не ми се вярва 5000километра не е имало никакъв проблем
- Zagy
- нафтения
-
Не ги гледай цените в Дару - там и за 1000 лева може да ти го продадат. Пробвай в някоя от по-големите вериги за авточасти - цената ще е съвсем различна 

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Не знам, аз също бях забелязал при старата ми кола след чип, че съединителя става консуматив... Смяна масло-смяна съединител (15-тина хиляди км..)
А пък съм си слагал само LuK..

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
На старата кола след чип и замина съединителя точно на първата година 10-12к км. след което го смених и новия замина след 20к км. при което продадох колата на части разади тоя съединител.
От тогава насам не съм си помислял да чипвам, карали ми се звяр-взимам си звяр.
От тогава насам не съм си помислял да чипвам, карали ми се звяр-взимам си звяр.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Няма ли вариант да се сложи съединител от 2.5 или 3.0 мотор?
Знае ли някой,какъв е диаметъра на феродото при тях и някой,
ако е слагал да каже има ли ефект?
Изхождам от факта,че по големия мотор има по-голям въртящ
момент,което реално е проблема при чипнатите коли.
Примерно вариант да се сложи само феродо с по-здрави
пружини,а притискателя да си е стандартен
Ако някой има идея нека каже,че и аз съм си за съединител
Знае ли някой,какъв е диаметъра на феродото при тях и някой,
ако е слагал да каже има ли ефект?
Изхождам от факта,че по големия мотор има по-голям въртящ
момент,което реално е проблема при чипнатите коли.
Примерно вариант да се сложи само феродо с по-здрави
пружини,а притискателя да си е стандартен

Ако някой има идея нека каже,че и аз съм си за съединител

от свинята лебед не става...
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Съединителя на 20д след фейса е същият като на 30д и диаметъра е 240мм, а на 20д преди фейса е 228мм
А дали са съвместими, защо не? 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
maikooo написа:Съединителя на 20д след фейса е същият като на 30д и диаметъра е 240мм, а на 20д преди фейса е 228ммА дали са съвместими, защо не?
Разбира се че са проблем

П.П.И на S50B30 e 240мм но не означава че става на 320д фейс
14 мнения
• Страница 1 от 1