Километража спира?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Километража спира?
Колеги налага ми се да оставям колата по-често напоследък на един паркинг и след няколко дена като я взема паля тръгвам и километража не работи.. И след 1км тръгна,това беше първия път като го направи,миналата седмица пак същото но не тръгна след 1км а след 5.. И тръгва примерно дига до 60 и пада до 40 после пак на 60,цъкам на борда и гледам тия километрите дето остават до гасненето (бензиностанция) играят яко както и стрелката ми за нивото на горивото,днеска пак като я зех го направи и тръгна сам но без да играе на 40-60-120.. ?
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
Re: Километража спира?
заден ляв или десен датчик на абс,от него взима информация,за това имаш проблеми с показанията!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
CHUKANSKI написа:заден ляв или десен датчик на абс,от него взима информация,за това имаш проблеми с показанията!
Но колега аз откакто съм взел колата не ми работи ABS/ASC?
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
CHUKANSKI написа:заден ляв или десен датчик на абс,от него взима информация,за това имаш проблеми с показанията!
Понякога взема от левия, понякога от десния, в зависимост от това дали е на кеф абс модула.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
boksioraE39 написа:Колеги налага ми се да оставям колата по-често напоследък на един паркинг и след няколко дена като я взема паля тръгвам и километража не работи.. И след 1км тръгна,това беше първия път като го направи,миналата седмица пак същото но не тръгна след 1км а след 5.. И тръгва примерно дига до 60 и пада до 40 после пак на 60,цъкам на борда и гледам тия километрите дето остават до гасненето (бензиностанция) играят яко както и стрелката ми за нивото на горивото,днеска пак като я зех го направи и тръгна сам но без да играе на 40-60-120.. ?
Имам същия проблем самоче моят напълно не работи същото се отнася и за ABS-а и за тракшъна.Но незнам къде точно се намира този датчик и възможно ли е с почистване да се отстрани временно проблема или е наложителна смяна?
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
sadex5 написа:CHUKANSKI написа:заден ляв или десен датчик на абс,от него взима информация,за това имаш проблеми с показанията!
Понякога взема от левия, понякога от десния, в зависимост от това дали е на кеф абс модула.
Колега @boksioraE39 километража взима сигнал от заден ляв датчик. Или той или модула ти прави номера, ама от време на време проработва! Хрумна ми и нещо друго. Имаш проблем с някой от другите датчици, но сега ти се прецаква и заден ляв и затова ти изключва и километража

- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
от заден ляв датчик ти е проблема ще дойде момент да спре на цяло 1000% сменяи го.
- georgieva
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 520и м52 б20 ту 1999/11
как се замерват тези датчици дали работят? с мултиметъра пробвахме, да мерим съпротивление - нищо, въртяхме гумата това онова.. пробвахме да мерим променлив ток, постоянин ток... пак нищо. Обаче само заден ляв сме мерили (и на мен не ми работи километража) за него е ясно че е за смяна, но останалите? как да ги замеря? с мултиметъра дали ще стане(че ми досвидя да режа кабели и да поя после) Кофтито е че никак не са евтини, особенно ако трябва 4те да ги смениш тря се уръсиш с 500-600лв. За това което си работи да го спестя.. ама как да го измеря?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
nikol78 написа:от заден ляв датчик ти е проблема ще дойде момент да спре на цяло 1000% сменяи го.
Дамм почна да спира доста често..
Някой има ли представа дали на всички Е39ки който са само с АСЦ е един и същ?
Защото ми казаха да търся със синя букса?
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
мисля че са различни преди и след феиса!
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
CHUKANSKI написа:мисля че са различни преди и след феиса!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Не е до фейслифт, а до година, след 09/98г. на производство е синя буксата...

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
boris_k написа:Не е до фейслифт, а до година, след 09/98г. на производство е синя буксата...
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
im0tep написа:CHUKANSKI написа:мисля че са различни преди и след феиса!
Преди фейса-сива букса,след фейса-синя букса! Можеш и да си го сравниш по ВИН в realoem.com
Да разбирам че всички 39ки преди фейса са със сива букса и стават на всички без значение матора?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2