лепило за уплътнение на вратата - снимки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

лепило за уплътнение на вратата - снимки

Мнение от taba4ko » 17 Мар 2011, 19:54

проблема е в това че се е отлепила вътрешната гумена лента зад уплътнението на вратата. самото уплътнение в което се опира стъклото на вратата е здраво а зад него има едно широко около сантиметър уплътнение което седи от вътрешната страна на стъклото в купето. дано да сте ме разбрали. проблема че при влизане в колата се търка с дрехите и се е отлепило. с какво лепило може да се залепи? до сега съм пробвал с хелметекст, капчица гел и едно лепило за вътрешни гуми българско в малка жълта тубичка. с нищо не поиска да се залепи. помагайте....
Последна промяна taba4ko на 20 Мар 2011, 18:55, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: лепило за уплътнение на вратата

Мнение от vavilon » 17 Мар 2011, 20:21

С двойно лепящо от 3М пробва ли? Позагледай се на другите уплътнение има една лента, като ги понадигнеш леко

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 17 Мар 2011, 20:28

с тиксо не съм пробвал ама не смятам че е и удачно с такова да се пробва
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 17 Мар 2011, 20:39

:mhihi: Коолегаа!!! НЕ тиксо, двойно лепяща лепенка се казва. Това е лента с лепило от двете страни респективно с предпазно фолио. Тя може да бъде с различна шоричина, дебелина и се продава на метър примерно :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 17 Мар 2011, 23:14

капчица гел не го залепи не смятам че и с тази двойно лепеща лента ще го залепи. ако имате предложение да някакво друго лепило по-качествено ще се радвам да го предложите
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 18 Мар 2011, 1:18

Черен силикон който е за стъклопакети, продава се в найлонови разфасовки като салам, мисля че ще е най-удачно и здраво с него.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Мар 2011, 13:28

А някой да знае къде се продават такива уплътнения ? Ако говорим за едни и същи де...

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 18 Мар 2011, 14:46

аз даже не знам дали е правилно да го нарека уплътнение. то е широко около 1 пръст и е плоско.......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Мар 2011, 14:53

:yes: При мен е сиво на цвят :roll: И мисля обхваща цялата врата от край до край :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 18 Мар 2011, 16:38

uCnaHeTcA написа:А някой да знае къде се продават такива уплътнения ? Ако говорим за едни и същи де...
В Дару ги има. За седан са евтини, обаче за купе искат да ми отрежат и ушите за тях... Разликата в цената беше почти 7 пъти :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Мар 2011, 19:44

vassil_bk написа:
uCnaHeTcA написа:А някой да знае къде се продават такива уплътнения ? Ако говорим за едни и същи де...
В Дару ги има. За седан са евтини, обаче за купе искат да ми отрежат и ушите за тях... Разликата в цената беше почти 7 пъти :bang:

Там банички ли продаваха или ? :paranoid: :mhihi: Мани ги тези главорези... Трябва друго място да търсим... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 18 Мар 2011, 22:49

Значи, сори ама малко не разбрах за кое уплътнение става въпрос. Та черен силикон за гарнитури :) До 200гр. издържа и това лепне ли се един път на ламарина, няма махане, гаранция. Аз с него бая неща си залепих. И външни и вътрешни. Утре ще снимам флакона, но е в малка разфасофка, тип тубичка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 19 Мар 2011, 10:52

това уплътнение за което говори колегата дето било скъпо в дару кар е голямото което опира в стъклото на колата. това за което говоря аз е тънко и плоско и се намира от долната страна от вътре на колата близо до бега и пак така минава по цялата дължина на вратата. довечера ще пусна снимки да го видите защото не мога да го обясня по-добре.

vavilon написа:Значи, сори ама малко не разбрах за кое уплътнение става въпрос. Та черен силикон за гарнитури :) До 200гр. издържа и това лепне ли се един път на ламарина, няма махане, гаранция. Аз с него бая неща си залепих. И външни и вътрешни. Утре ще снимам флакона, но е в малка разфасофка, тип тубичка.

ще се радвам да пуснеш снимки и таман като видиш и моите ще се разбере дали ще стане за мен
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 19 Мар 2011, 12:24

taba4ko написа:това уплътнение за което говори колегата дето било скъпо в дару кар е голямото което опира в стъклото на колата. това за което говоря аз е тънко и плоско и се намира от долната страна от вътре на колата близо до бега и пак така минава по цялата дължина на вратата...
Аз мислех, че говориш за това - номер 10: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=55
Изображение

Стъклото не опира в него. Стъклото се подпира на една друга гума, на която от вътрешната страна е залепено е това номер 10 от схемата по-горе...

И все пак някоя друга снимка ще хвърли повече яснота :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 19 Мар 2011, 12:40

vassil_bk написа:
taba4ko написа:това уплътнение за което говори колегата дето било скъпо в дару кар е голямото което опира в стъклото на колата. това за което говоря аз е тънко и плоско и се намира от долната страна от вътре на колата близо до бега и пак така минава по цялата дължина на вратата...
Аз мислех, че говориш за това - номер 10: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=55
Изображение

Стъклото не опира в него. Стъклото се подпира на една друга гума, на която от вътрешната страна е залепено е това номер 10 от схемата по-горе...

И все пак някоя друга снимка ще хвърли повече яснота :yes:

До колкото ми става ясно от схемата, баш за него идЕ реч... При мен е от плат (в цвят със салона) с черна лента отвътре... Тънко е... И мисля е нещо като детски проблем при е46 за разлепянето им...
Моите последното лято се бяха отлепили в няколко дневна жега и яко слънце... С какво ли не ги лепих... Накрая се залепиха де, ама то 'щото захладня вече... Искам да ги сменям :dunno:

Следваща

Назад към E46