Малки надути двигатели и крива на въртящия момент

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 03 Фев 2006, 12:52

ludiagsm написа:
j1v написа:...... Така и не разбра, че повечето хора, на които обясняваш какво може смт-то и колко е велико, са наясно какво аджеба може то.....

мноого хора не са наясно само си мислят така включително и ти имаш само повърхностна предства но не и детайлна

j1v написа:.....но ти имаш толкова детайлна представа, че не можеш да си върнеш аванса?!?!? Заеби!

Проблема с аванса съм срещнал при М42за момента заради това ,че има допълнителен датчик на разпределителния вал(с него ецу-то разбира кога първи цилиндър е горе и тряя да пали ) но както написах и в другия форум този датчик ще го махна за да мога да се намеся в работата на ецу-то много пъти съм пробвал БМВ-то ми върви и без него пали си и варви, в4ера си купих стробоскоп и когато запаля ще видя какво става с яванса с включен дат4ик и съответно с изкючен такъв. Тогава ще видя и реално като нанеса някаква стоиност в авансовата карта реално колко градуса мести напред или назад и тн. Има време надявам се да стане работата.
Последна промяна ludiagsm на 03 Фев 2006, 13:00, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от j1v » 03 Фев 2006, 13:03

Луд, а някога замислял ли си се, преди да тръгнеш да правиш експерименти, да се поразровиш какво прават хората и да не си трошиш главата? Щото аз съм сигурен, че не си първия, който иска да върне аванс на такава електроника/запалване като твойта :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kelesha » 03 Фев 2006, 13:05

ludiagsm написа: Трябва ли за всяка една кола да чета в интернет дали някои е пробвал да я прави по начина по който аз намирам за добре? ...............

Не ве не трябва, точно това е причината да правиш глупави изобретения обаче :mhihi: Пак ти пиша ти си АБСОЛЮТЕН ХАЛХАБЕРНИК, как може да си мислиш че въобще правиш нещо правилно :?: :roll: Всичко било гориво.......майко майко, какви глупости, пак ти давам пример, твоето подобие на турбо мотор, напиши пак къде се намира половината от него в момента и дай да приключим с темата около него вече :mhihi:

ludiagsm написа: ами пиша бе, напиши ми то4ни аргументи Ето стана въпрос за алфата на Бобо защо да не стане с смт и мап сензор и температура на входящия например с отка4еа ламбда сонда или малко по-скъпия вариант със зака4ена такава но лекинко излъгана от контролера на широколентовата сонда .
ам ати не си правиш труда да обсъдиш това пред вси4ки , е какво атана нали бобо ти изпрати записа какво напраи ти :) ми нищо що не споделиш за това

Муаххахахаха ето пак разбрал недоразбрал. Абе ОЛИ сложи едно СМТ на Бобо без пари бе, хайде, ще го направиш ли ? Аз се опитах да му помогна БЕЗ НИТО ЕДИН ЛЕВ, уви нямам чексум модул за тази кола и за това не съм направил "нищо" т.е аз съм направил но няма как да се тества. Искам да видя ти какво решение можеш да предложиш на Бобо за без пари ? Хайде ТУНЕР направи го ? Тръгнал да ми дава примери.......дай ми пример с нещо което можеш да помогнеш на версия , а не пак комерсиално, ако ли не замълчи си. В случая на Бобо трябва една съвсем малка намеса за да си дойдат нещата както си требе, и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не му е нужно СМТ, но ти нали само това можеш да му предложиш и ПРОДАДЕШ, защо пък да не пробваш да го облъчиш ? Туй щял да излъже, онуй щял да излъже......ае тебе не ти ли стана най накрая ясно че нещата могат да се настроят и без да се лъже нищо бе ? Това не може ли да ти влезе в кратуната все още, ти не разбираш ли че освен СМТ-та на света съществуват къде къде по интелигентни начини за настройка, това не ти ли стана ясно веднъж за винаги ? Как може да караш човека от С-класа да се качи на Москвич осмак, ти си откачен братче казвам ти...............

ludiagsm написа: хохохо не съм казал никога че съм нещо повече от останалите защото аз споделям инфото и който може да го използва

Дай ми пример за пуснато от теб инфо в което да не се споменава че нещата могат да станат по различен начин освен със СМТ ??? Хайде бе дай ми някакъв подобен пример, за нещо що годе ценно като инфо пуснато от теб и да няма трибуквието СМТ в примера ??? Хайде ???

ludiagsm написа: В час си знаеш много ама си темерут и тва си е. Енергията и времето което отделяш да ми отговаряш за да покажеш на всики че аз нищо не разбирам, по добре насочи и кокретизирай детайлно за какво точно става дума а не по принцип

Това че съм темерут го уточнихме. А къде да си насоча енергията как реши че можеш да ми казваш, пак ти повтарям в последните месеци с постингите си дразниш много хора включително и мен и ето сега аз бях човека който ти го каза, приеми го като факт и се опитай да го промениш. Че нищо не разбираш, не мисля само аз, това е всеобщо мнение, просто хората не искат да влизат в скречове и за това не го пишат както аз например.

ludiagsm написа: хаха ехаа да друсам яко :) Тони нали и без това ще идваш до Сф
за д агледаш драг състезанието или се бъркам.
а колата ми дали е кругла нула или не това ще покаже таблото на божура не ти хаха ам асе кефя де че ми обръщаш внимание, бахти преди 2 години ако някой ми беше казал че ще споря с теб на тунинг тема нямаша да му повярвам хаха :) баси кефа

Докато таблото на Божура покаже нещо, колата ти е НУЛА, след като покаже вече ще бъде КРЪГЛА НУЛА, различно е :mhihi: Все пак не говоря на изуст, бях в София, возих се, бях като се гони, падна мъжката, видя кво се случва и пак спориш ????? Кого искаш да убедиш че си бърз ??? Може би хората със сток 318-ките, да съгласен съм от тях си много по бърз и очевидно много по счупен :mhihi:

ludiagsm написа: хаха пак умирам от смях хахаха да ти поема пътя аз да не съм маика тереза , и без това ще идваш по-горе ти написах пусни се бе рискувай малко тая кутия и съединител кво са

Пътя ше ми поемеш щото само заради тебе щях да дойда до София и щеше да го поемеш само при положение че те бия, което разбира се е ясно още от самото начало. Не се прави на криворазбрал прекалено ясно го написах дори и за тебе. А за пускането ще се пусна, точно това имах предвид, да се пусна с тебе, на Божура че няма да се пусна отдавна съм писал, за мен Божура не е никакъв критерии че една кола върви повече от друга :winky:

ludiagsm написа: без пари неможе ли 4овек да те достигне, ей така за идеята нали ,не е нищо особено кво толко една дръпка без пари :) в която аз предполагам че ще загубя но въпреки това ми е интересно колко мнооого ша ма минеш:) :mhihi: :mhihi:

Ако съм в София за нещо друго а не специално заради теб, ВИНАГИ бих се пуснал без пари, но аз ти предложих да дойда специално за това, а ти очевидно са насра, добре че колата ти е на парчета в момента че поне имаш извинение :mhihi:

ludiagsm написа: Аз конкретно пиша за алфата на Бобо щот си мисля за нея
може да кажеш конкретно твоето решение

Моето решение е Бобо да скочи на врата на Проспиид и да му оправят колата за чиито мапинг той е ПЛАТИЛ, това е моето решение. Аз се опитах да направя същото БЕЗПЛАТНО, и преди това бях предупредил Бобо че нещата има огромна вероятност да не станат, щото знаех какви проблеми може да имам, питай го Бобо да ти каже. Казах му така и така ако искаш можем да пробваме, нито съм го карал на сила, нито съм му тикал СМТ или wide band в ръцете, нито нищо, просто си разменихме по два реда писане и той реши да пробва. И успех нямаше просто щото за да има трябва аз лично със собственни пари да си купя чексум модула за неговото ЕКУ че да му корегирам софтуера БЕЗПЛАТНО......е то е ясно че няма как да се случи това, ако беше за моя кола щях да го направя, но за чужди коли на версия помагам само ако и на мен не ми коства нищо. А ти какво предлагаш без пари пак те питам аз, отговори ми :?: :?: :?: Заеби за момент СМТ-то кай ми какво е твоето БЕЗПЛАТНО И ИНТЕЛИГЕНТНО РЕШЕНИЕ и с какво ТИ можеш да помогнеш на версия :?: :?: :?: :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от hf hpe » 03 Фев 2006, 13:11

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!

Иво чета само този форум, но ти намеси колата на Бобо и за това да искам и аз да се включа

на Бобо колата е направена за всекидневна кола и единственият компромис според мен в направата и е това, че е разредена с подложка.

и това което искаш ти да направиш за мен е абсолютна мърлящина и както написа Келеша, невизможноста да се оправи за сега проблема е само поради незнание

П.П. и бобо дори още не е записал софтуера който му е изпратил келеша за да го пробва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от j1v » 03 Фев 2006, 13:14

kelesha написа:Че нищо не разбираш, не мисля само аз, това е всеобщо мнение, просто хората не искат да влизат в скречове и за това не го пишат както аз например.

Това е малко крайно според мен, за пореден път ще се опитам да го защита това диване, разбира доста повече от масата народ дето си мисли, че знае нещо.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 03 Фев 2006, 14:56

kelesha написа:

.....точно това е причината да правиш глупави изобретения ......

ако монтирането и настройката на смт-то наричаш изобретение ок :)

kelesha написа:
.... Всичко било гориво.......майко майко, какви глупости...

тва пък за кво го цитираш нямам спомен аз да съм го казвал както и да е, не вси4ко е гориво тряя и праилно предварение на праилна степен и боост контрол и тн.

kelesha написа:

...пак ти давам пример, твоето подобие на турбо мотор, напиши пак къде се намира половината от него в момента и дай да приключим с темата около него вече :mhihi:.....

главата ми в нас и си я портвам :)

kelesha написа:... Абе ОЛИ сложи едно СМТ на Бобо без пари бе, хайде, ще го направиш ли?....

дам ще му го сложа и настроя даже съм му го предложил още преди две седмици дори само за тест да видим дали ще станат нещата ,само че ако му хареса ще си плати смт-то и мап сензора това е за труд няя му зема

kelesha написа:...... Аз се опитах да му помогна БЕЗ НИТО ЕДИН ЛЕВ, уви нямам чексум модул за тази кола и за това не съм направил "нищо".....

ами да знам затова

kelesha написа:..... т.е аз съм направил но няма как да се тества......

колко ли време ще мине докат се тества можеби цял сезон ще карана 15 смес в бууст режим :mhihi:

kelesha написа:....... Искам да видя ти какво решение можеш да предложиш на Бобо за без пари ? Хайде ТУНЕР направи го ?......

безплатен тест монтаж на смт и ако му хареса плаща смт-то и мап сензора няма как да му го подаря щот струва 350$

kelesha написа:..... Тръгнал да ми дава примери.......дай ми пример с нещо което можеш да помогнеш на версия , а не пак комерсиално, ако ли не замълчи си.......

ще помогна с времето ,знанията и опита които имам до тук

kelesha написа:...... В случая на Бобо трябва една съвсем малка намеса за да си дойдат нещата както си требе, и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не му е нужно СМТ....

да но затова колата трябва да отиде при правилните хора аз нямам идея кой в бг може да я настрои без пари и без пиджибек система , скоято обаче да запази и картата на запалването и спорния алгуритъм на палене (за тези които на знаят на Бобо алфата има по 2 свещи на цилиндър една малка и една голяма , аи ся да не казвам на келе6а версията за условията на палене:)) ) ,при условие че ецу-то само си гони смес 15 щот не е предвидено да оправя новите турбо условия

kelesha написа:..... но ти нали само това можеш да му предложиш и ПРОДАДЕШ, защо пък да не пробваш да го облъчиш ....

тои е облъчен отдавна :mhihi:

kelesha написа:.....Туй щял да излъже, онуй щял да излъже......ае тебе не ти ли стана най накрая ясно че нещата могат да се настроят и без да се лъже нищо бе ?....

ми ха настрой ги ама гледам не си успял :mhihi: а още повече за без пари

kelesha написа:.... Това не може ли да ти влезе в кратуната все още, ти не разбираш ли че освен СМТ-та на света съществуват къде къде по интелигентни начини за настройка, това не ти ли стана ясно веднъж за винаги ?....

ама ясно ми е отдавна просто за момента с тях се оправям като изключа временни я проблем с модифицирането на аванса на моя мотор , но споко ще стане раотата

kelesha написа:..... Как може да караш човека от С-класа да се качи на Москвич осмак, ти си откачен братче казвам ти...............

това нещо не го разбрах на кои кво съм казал няма спомен от каде го измисли тва, уто4ни се???

.
kelesha написа:.....Дай ми пример за пуснато от теб инфо в което да не се споменава че нещата могат да станат по различен начин освен със СМТ ......

ами не са много примерите просто защото все още нямям опит с други системи надявам се да добия , услушвам се и за мс-ите имам приятел4ета ще ми помогнат:)

kelesha написа:......Хайде бе дай ми някакъв подобен пример, за нещо що годе ценно като инфо пуснато от теб и да няма трибуквието СМТ в примера ??? Хайде ??? ....

за момента нямям опит надявам се скоро с мс

kelesha написа:....Докато таблото на Божура покаже нещо, колата ти е НУЛА, след като покаже вече ще бъде КРЪГЛА НУЛА, различно е :mhihi....
хахаха и аз ще падна от смях

kelesha написа:......Все пак не говоря на изуст, бях в София, возих се, бях като се гони, падна мъжката, видя кво се случва и пак спориш ?????.....

дам вози се ама на бояна имаше и други хора които са на друго, мнение да паднах но в никъв случай колата ми не е бавна което доста ме учудва а и не само мен с това изродско убииствено предварение което пречи на мотора да развърта докато е натоварен и е под налягане , даже и тогава з си бях на 3 цилиндъра хаха

kelesha написа:....... Кого искаш да убедиш че си бърз ??? Може би хората със сток 318-ките, да съгласен съм от тях си много по бърз и очевидно много по счупен :mhihi: .....

оо не то е ясно това, напраих бмв-то за мой ли4ен кеф да си карам и да гледам :shock: погледите на хората които все още не знаят че турбина може да се сложи на атмосферен двигател и ми мноу ми кеф да минавам особено сериините бързи астри и голф4ета ама тва в на4алото беше ве4е не ми еинтересно :mhihi: то ся се полу4ава както бай лукан се изразява Разстрел хаха напрао из4езвам мноо съм бърз хахах :mhihi: после ме настигат ако съмспрял на следващия показващ червен сфетофар и питат кво е тва БМВ-бе турбо ли има хаха затва резнах и капака та да виждат що мъртвеца понавървява , аз за разлика от теб казвам на всеки какво съм праил по колата си

.
kelesha написа:.....Ако съм в София за нещо друго а не специално заради теб, ВИНАГИ бих се пуснал без пари, но аз ти предложих да дойда специално за това, а ти очевидно са насра, добре че колата ти е на парчета в момента че поне имаш извинение :mhihi:.......

ама нали ти писах бе ша ма минеш ти си по бърз и от мен и то не от в4ера акам да всяка сутрин не си ми помогнал особено хаха:)

kelesha написа: Моето решение е Бобо да скочи на врата на Проспиид и да му оправят колата за чиито мапинг той е ПЛАТИЛ, това е моето решение......

За мен също това е най-правилното решение но дали е рентабилно предвид това че мноого време има докат се настрои колата там както си тряя ,а тряя също и пове4ко внимание да и се отдели

kelesha написа:.......Аз се опитах да направя същото БЕЗПЛАТНО, и преди това бях предупредил Бобо че нещата има огромна вероятност да не станат, щото знаех какви проблеми може да имам, питай го Бобо да ти каже......

знам бе Тони сопоко бобо ми каза

kelesha написа:....... Казах му така и така ако искаш можем да пробваме, нито съм го карал на сила, нито съм му тикал СМТ или wide band в ръцете, нито нищо, просто си разменихме по два реда писане и той реши да пробва. .....

хехе аз му ги натиках ма тойоще се 4уди :) хаха

.
kelesha написа:......И успех нямаше просто щото за да има трябва аз лично със собственни пари да си купя чексум модула за неговото ЕКУ че да му корегирам софтуера БЕЗПЛАТНО......

4ек сум модула 4е къд ес епродава даи да си купя и аз има ли за Моя мотроник за М42???

kelesha написа:........е то е ясно че няма как да се случи това, ако беше за моя кола щях да го направя, но за чужди коли на версия помагам само ако и на мен не ми коства нищо......

и аз така:)

kelesha написа:..... А ти какво предлагаш без пари пак те питам аз, отговори ми :?: :?: :?: Заеби за момент СМТ-то кай ми какво е твоето БЕЗПЛАТНО И ИНТЕЛИГЕНТНО РЕШЕНИЕ и с какво ТИ можеш да помогнеш на версия :?: :?: :?: :roll:.........

безплатен тест да но смт няма как

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 03 Фев 2006, 17:04

j1v написа:Луд, а някога замислял ли си се, преди да тръгнеш да правиш експерименти, да се поразровиш какво прават хората и да не си трошиш главата? Щото аз съм сигурен, че не си първия, който иска да върне аванс на такава електроника/запалване като твойта :idea:

разбира се че рових но хората казват СМТ6 е отворена система ,оправяй се , то и Тони май ги беше питал за 320-ката м50 дет е на брат му ама пак нищо

според мен с изключването на цил индент . датчика ще стане работата.

А като краен вариант ще сложа едис 4 с друга шайба на коляновия вал 30-1 зъба

има вариант да се направи чип с друга авансова таблица и тя ще ми свърши работа ,но аз искам момента в който искрата идва да се определя от оборотите и мапсензора :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kelesha » 03 Фев 2006, 18:58

ludiagsm написа:ако монтирането и настройката на смт-то наричаш изобретение ок :)

Не, изобретение наричам, ".....да откаим тоз датчик и да закачим оня...." и подобни ТНТМ свободни съчинения. Изобретения наричам лепене на дюзи с обърната посока и с поксипол към колектора, изобретения наричам рязане на преден капак с цел да се види турбото, сакън някой да не си помисли че си атмосферен.........ей такива работи наричам аз изобретения.......

ludiagsm написа:
ludiagsm написа:
kelesha написа:... Абе ОЛИ сложи едно СМТ на Бобо без пари бе, хайде, ще го направиш ли?....

дам ще му го сложа и настроя даже съм му го предложил още преди две седмици дори само за тест да видим дали ще станат нещата ,само че ако му хареса ще си плати смт-то и мап сензора това е за труд няя му зема

kelesha написа:....... Искам да видя ти какво решение можеш да предложиш на Бобо за без пари ? Хайде ТУНЕР направи го ?......

безплатен тест монтаж на смт и ако му хареса плаща смт-то и мап сензора няма как да му го подаря щот струва 350$

kelesha написа:..... но ти нали само това можеш да му предложиш и ПРОДАДЕШ, защо пък да не пробваш да го облъчиш ....

тои е облъчен отдавна :mhihi:

kelesha написа:..... А ти какво предлагаш без пари пак те питам аз, отговори ми :?: :?: :?: Заеби за момент СМТ-то кай ми какво е твоето БЕЗПЛАТНО И ИНТЕЛИГЕНТНО РЕШЕНИЕ и с какво ТИ можеш да помогнеш на версия :?: :?: :?: :roll:.........

безплатен тест да но смт няма как

Аз направо се чудя вече на български ли пиша или на арабски. Стига с това СМТ бе, питах та ти нещо друго освен СМТ знаеш ли ? Казах ти помогни без пари, ти започна пак Бобо да си платял СМТ-то.......ти питаш ли го Бобо колко пари е дал в Проспиид ? Сега и на теб да даде така ли ? Според мен Васко Орешков е поне 15000 пъти по ерудиран човек от теб и това че не е успял от първия път да направи колата на 100% не значи че няма да я направи въобще, казах и пак ще повторя, корекцията която требе да се направи е съвсем малка и с обурудването на Проспиид това е супер елементарно. Каде се вреш ти да продаваш СМТ в случая не ми е ясно ? Колко пъти предлага на Бобо в другия форум да му продадеш СМТ, сигурно 15 пъти повече си го тормозил на живо, ти не разбра ли че човека иска колата му да се управлява от Мотроника и че Бобо е дал достатъчно пари вече по този въпрос и няма смисъл да дава още, просто требе още един час на диното, който час от Проспиид са длъжни и аз съм убеден че ще си го поемат. Как не можеш да разбереш че да управляваш с СМТ и да управлява Мотроника самостоятелно е несъпоставимо ? Как да ти са обясни това ?

ludiagsm написа:
kelesha написа:..... т.е аз съм направил но няма как да се тества......

колко ли време ще мине докат се тества можеби цял сезон ще карана 15 смес в бууст режим :mhihi:

Не, просто няма да мога да му помогна това е, опитах но уви, сега просто требе да измоли Проспиид да си оправят колата която са започнали и готово, така хем ще има по добрия вариант за управление хем няма да е 350$ че и повече назад още.

ludiagsm написа:
kelesha написа:..... Тръгнал да ми дава примери.......дай ми пример с нещо което можеш да помогнеш на версия , а не пак комерсиално, ако ли не замълчи си.......

ще помогна с времето ,знанията и опита които имам до тук

Добре хайде давай помогни мо, пак ти казвам без СМТ, помогни му с това което има на колата сега, това е целта не разбираш ли ? Ако не можеш да му помогнеш така по добре си замълчи. Щото ако ше се дават пари по добре да даде направо за стенд алоун ? Пак ти кавам не е това целта, тук за пари не говорим, парите вече са дадени, и като са дадени нещата ще се оправят, СМТ на човека НЕ МУ ТРЯБВА, ТОЧКА !!!

ludiagsm написа:
kelesha написа:...... В случая на Бобо трябва една съвсем малка намеса за да си дойдат нещата както си требе, и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не му е нужно СМТ....

да но затова колата трябва да отиде при правилните хора аз нямам идея кой в бг може да я настрои без пари и без пиджибек система , скоято обаче да запази и картата на запалването и спорния алгуритъм на палене (за тези които на знаят на Бобо алфата има по 2 свещи на цилиндър една малка и една голяма , аи ся да не казвам на келе6а версията за условията на палене:)) ) ,при условие че ецу-то само си гони смес 15 щот не е предвидено да оправя новите турбо условия

Мухахахахахаха нямал идея кой можело да му я настрои без пиджи бек система.......аз веднага ти отговарям, Васко Орешков се казва човека, това че се "посдърпахме" в другия форум не значи че аз все още не мисля че той е правилния човек, просто изглежда му трябва малко повече време, но съм убеден че следващия път проблеми няма да има. И да кажи моята версия за палене, аз нямам нищо на против, искам след това обаче да ми докажеш че не е вярна, но с твоите "познания" относно и едиственно и само СМТ-то това няма как да стане пич, уви ти никога не можеш да разбереш аз прав ли съм бил или не съм, за да го направиш трябва да се научиш да четеш софтуера и да можеш да го преобразуваш в подходящия формат който да е възприемчив и за теб и за простолюдието, уви това нещо изисква адски много време и доста пари, аз съм отделил от това време, за това колко пари съм дал пък е съвсем отделна тема, НО важното е че го ЗНАМ. След като се зароди този спор с Васко, съгласувах това което мислех аз с един от най добрите чип тунери в Европа, за щастие той ми обърна внимание и потвърди това което бях писал преди това аз, и не само това, каза че това е адски елементарно и т.н и т.н, ако тръгна да ти обяснявам всичко само ще си изгубя времето, но тогава Васко определено не беше на вярното мнение, и единствения му довод беше изрезка от някакъв цитат, при положение че и той е човек който работи със софтуер, а той се обосновава с цитати с абсолютно неизвестен произход, правилно беше да се обоснове чрез обяснение върху самия софтуер както направих аз.........но както и да е, ти просто си доста НЕУК за да разбереш това за което спорихме тогава, така че да определиш кой крив кой прав за теб е просто НЕВЪЗМОЖНО. Освен това ГЛУПОСТТА че ЕКУто гони смес 15 е също адски смешна :mhihi: За неуки като теб може да е възможно, но ако си имаше поне малко хабер какво се случва в действителност то ще ти стане ясно колко много си се объркал......нямам намерение да ти обяснявам и това, прекалено сложно е за елементарното ти мислене :mhihi:

ludiagsm написа:
kelesha написа:.....Туй щял да излъже, онуй щял да излъже......ае тебе не ти ли стана най накрая ясно че нещата могат да се настроят и без да се лъже нищо бе ?....

ми ха настрой ги ама гледам не си успял :mhihi: а още повече за без пари

Не още повече, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНО без пари, просто щото парите вече са дадени на Проспиид, аз не съм казал ще я настроя, аз казах ще се опитам и няма да ти струва нищо, даже и да е успешно !!! Ти за без пари нищо не можеш да направиш, освен да ни обясниш как ЕКУто гонило смес 15 и трябва СМТ щото глупавия Мотроник няма толкова акъл и тряя да го омотаме с СМТто........да ве как има си хас да не е така.....

ludiagsm написа:
kelesha написа:.... Това не може ли да ти влезе в кратуната все още, ти не разбираш ли че освен СМТ-та на света съществуват къде къде по интелигентни начини за настройка, това не ти ли стана ясно веднъж за винаги ?....

ама ясно ми е отдавна просто за момента с тях се оправям като изключа временни я проблем с модифицирането на аванса на моя мотор , но споко ще стане раотата

Да ве как няя стане, ти смятай колко "опит" имаш щом си мислиш че само на твоята кола не става.........ти имаш ли си хабер че 99% от колите след 90 година имат по два сензора ве лек, един на коляновия и един на разпределителния вал, и кво праим ? Осъкатяваме........мухахахахахахахаха, адски си смешен честно ти кавам, просто не можеш да си представиш колко си далече от правилния отговор на елементарната задача, която се мъчиш да решиш :mhihi:

ludiagsm написа:
kelesha написа:..... Как може да караш човека от С-класа да се качи на Москвич осмак, ти си откачен братче казвам ти...............

това нещо не го разбрах на кои кво съм казал няма спомен от каде го измисли тва, уто4ни се???

Мотроник--->С класа, СМТ6--->Москвич осмак, сега разбра ли ме ? Бобо има С-класа ти му предлагаш да я смени с Мускала :mhihi:

ludiagsm написа:
kelesha написа:.....Дай ми пример за пуснато от теб инфо в което да не се споменава че нещата могат да станат по различен начин освен със СМТ ......

ами не са много примерите просто защото все още нямям опит с други системи надявам се да добия , услушвам се и за мс-ите имам приятел4ета ще ми помогнат:)

А така като нямаш опит, тихичко.......да беше издебнал Бобо преди да иде в Проспиид, тогава да го облъчиш, сега той вече е намерил за щастие правилното решение и просто требе да се донастрои, което предполагам скоро ще е факт. Така че беж със СМТ-то при някой друг :mhihi:

ludiagsm написа:
kelesha написа:....Докато таблото на Божура покаже нещо, колата ти е НУЛА, след като покаже вече ще бъде КРЪГЛА НУЛА, различно е :mhihi....

хахаха и аз ще падна от смях

Смей са смей че като започне сезона на Божура най мноо да плачеш или да мислиш че точно когато стартираш ти байра стаа още по голям :mhihi:

ludiagsm написа:
kelesha написа:......Все пак не говоря на изуст, бях в София, возих се, бях като се гони, падна мъжката, видя кво се случва и пак спориш ?????.....

дам вози се ама на бояна имаше и други хора които са на друго, мнение да паднах но в никъв случай колата ми не е бавна което доста ме учудва а и не само мен с това изродско убииствено предварение което пречи на мотора да развърта докато е натоварен и е под налягане , даже и тогава з си бях на 3 цилиндъра хаха

Мухахахахахахахах кои са тези които са на друго мнение бе ? Някой дето са били в тоалетната по това време като са гони ли или онез изгърмялите надъхняри със 50 годишната Ланча :mhihi: Ако тях имаш предвид ОК, за мен те не бяха на себе си тогава, но щом си са изкефил че ги изпревари ЕВАЛАРКА ти праа муахахаххахахахахахахахх

ludiagsm написа:
kelesha написа: Моето решение е Бобо да скочи на врата на Проспиид и да му оправят колата за чиито мапинг той е ПЛАТИЛ, това е моето решение......

За мен също това е най-правилното решение но дали е рентабилно предвид това че мноого време има докат се настрои колата там както си тряя ,а тряя също и пове4ко внимание да и се отдели

Рентабилно ? Според мен тук не става въпрос за пари, тях Бобо вече ги е дал, и ако Проспиид държат на това което правят аз съм убеден че ще му оправят колата безплатно, инак рекламата за тях би била доста лоша.......но съм убеден че ще я оправят, просто Бобо трябва да си се разбере със тях. И със сигурност е по рентабило от 350+$ за СМТ.......:mhihi:

ludiagsm написа:
kelesha написа:....... Казах му така и така ако искаш можем да пробваме, нито съм го карал на сила, нито съм му тикал СМТ или wide band в ръцете, нито нищо, просто си разменихме по два реда писане и той реши да пробва. .....

хехе аз му ги натиках ма тойоще се 4уди :) хаха

Ясно ми е че е така, ти си като конските мухи от ония големите зелените, лепнеш ли са за някой няма оттърване, ама даваш ли си сметка че това пък от време на време би могло да дразни ? :mhihi:

ludiagsm написа:
kelesha написа:......И успех нямаше просто щото за да има трябва аз лично със собственни пари да си купя чексум модула за неговото ЕКУ че да му корегирам софтуера БЕЗПЛАТНО......

4ек сум модула 4е къд ес епродава даи да си купя и аз има ли за Моя мотроник за М42???

Питай в Пърфект Пауър, може те да знаят къде се продават чексум модули за...........М42 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ludiagsm написа:
kelesha написа:........е то е ясно че няма как да се случи това, ако беше за моя кола щях да го направя, но за чужди коли на версия помагам само ако и на мен не ми коства нищо......

и аз така:)

Значи в Бобовия случай и ти не можеш да бъдеш полезен, толкова ли е сложно да го разбереш ? :mhihi:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 03 Фев 2006, 19:11

и тва ли ще се изсриие :?:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 03 Фев 2006, 19:25

луд не ти прави чест това заклучване на теми.
Може ли да ми кажеш що си заклучил темата продължение
за божура,точно когато и посмен и алх са се намесили?
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Loosing Traction is part of the fun!!

master of the force
Аватар

Re: Малки надути двигатели и крива на въртящия момент

Мнение от alx » 03 Фев 2006, 20:44

kelesha написа:Абсолютно си прав, всяко правило си има изключения, но ти ми кажи тази кола има ли нещо общо с понятието сртиит с тез 3.3 бара надув :shock: Инак признавам че Т66 да го спулва от 5500 тоз 1.6 мотор(ако действително е 1.6 де).......тва си е яката работа безспорно 8)

всъщност дори е 1.5 но е пилен и реслийвнат и е 1588 кубика.. а колата си е стриит, само няма катализатори кат ги праи тез коне... сега, верно че със 100 бензин е на 400 коня, ама наливането на състезателен бензин не е я прави чисто състезателна, нали... единственото по-екзотично е коляновия вал ма и той не е "race" сума ($1500)...

Като спорихме за двата бара, нещата бяха съвсем други те, ти сам се убеди че грешиш тогава :lol: А освен това когато главата не ти е перфектна нещата се оправят от части с малко повече надув, разбира се ако турбинната част има дебит де инак няма смисъл.

чакай да ти го напиша иначе - надуваш един мотор със някакво налягане, стига хххх оборта и изведнъж му пада въртящия момент като камък. имаш дебит на студената страна, имаш гориво, изходящата ти генерация е широка- кво мислиш че е? глава/разпределитен вал (ма най-често глава щото аз не вярвам на разни "турбо разпредетелни валове" дето така повдигат че може да ги докараш добре само от 7000 до 8000 оборота :mhihi: та интимната ми мисъл е че моя сценарии има 2 варянта- широк (състезателен) мотор дето може и да не се запуши и на 4 бара и ... почти не-баран като глави мотор дето не е смятан за надуване или е смятан за 1.5 бара (не, ковани бутала не правят един мотор готов за турбиниране и го знаеш)- и го запушваш на 1.7 бара.. или с други думи, много по-лесно е да запушиш един нормален мотор от колкото един състезателен (то ясно)... викаш със малко повече бууст и/или азотец може да повдигнеш кривата във високите- да ама повечето хора нито имат такова управление а и да имат много скъпо (като надеждност) излиза да му правиш изкуствено дишане във високите. аз лично предпочитам да си разпиля главата(ите), да я измеря на flowbench и да знам че може да подържа дебита и да имам 400 паунда въртящ момент от 5000 до там колкото реша да го въртя (тоз 1.6 е смятан за 10к оборота, но има проблеми със скоростната кутия- друга тема)... а не се чудя как да го ръчкам във високите щото го е фанала астмата... та най-общо казано мисля че във бг ще срещнеш повече от запушените във главата (ако не във горещия тракт) мотори от колкото от отворените.. примерно въпросния 1.6 беше пробван и със т88 турбо и го въртеше от 6000 оборота нагоре все едно е 2jz, но нямаше старт и със сликове беше трагедия- затова се сложи по-малкото... но главата му е пилена както трябва и със акъл + flowbench мерена..

...че лудия затри половината тема, което не му прави чест, но аз пазя мненията щото знаех че така ще стане и в скоро време смятам да пусна тема в тунинг форума, после ще пусна линк тук да видиш и ти за какво се бях "разпенил" :D

аз също мисля че кат се изцепиме тряя си седи а не да се скатаваме.. или още по-лошо- да си го триеме сами... ма всички сме чешити некви.. част от цирка е ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 03 Фев 2006, 21:32

Тони спирам вече не мисля че има смисъл да продължавам да споря с теб , амбицирах се и отивам да чета книжки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 03 Фев 2006, 23:42

Е вий сте шампиони беййй. :lol:
Alx,кажи как се портва главата на малкият надут мотор?То и тука едни хора портват некакви глави...

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 04 Фев 2006, 9:07

Колкото и да съм далече , четейки тази тема изпитах нужда и аз да се намеся. Може да прозвучи обидно за Иво /Лудия/, но просто не мога да не се съглася с 95% от аргументите на Келеша. Някои хора тук помнят дърлянето ми с Лудия отпреди да замина , 3-4 месеца минаха оттогава. Та не че имам кво да деля с него , ама малко ми е кофти когато се пишат небивалици тука в тоя форум , да не говорим че модератор го е превърнал в Продава/без купува/. Според мене прекалено много се толерира заблуждаването на невинни/незнаещи/ хора.
Според мен точно това е причината Келеша да почне да разяснява нещата на малко по-достъпен език , за да могат и хора по-лаици да могат да видат аджеба по коя пързалка ги пускат.
Иначе за Келеша мога само да кажа , въпреки сме били противници , доста ожесточени понякога, той и Камикадзето са хората от които съм научил най-много за тунинга , турбините,управлението и всички други "незначителни" нещица.
За Божура мисля че имат право да пишат хора , които имат /някакви/ времена там , с Келеша може да спори който го е минал поне веднъж :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 04 Фев 2006, 11:21

Кире аз имам времена бе 17 секунди на 400м когато бях без турбото на газ , а също и с малкото пежо 205 21секунди хаха

ама на Бояна съм наказвал коли дет дават 14-ки на божура :)

За Тони се разбрахме човека мноу знае аз нищо незнам, затова чета книжки тука да се образовам :uups: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning