Цена на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Цена на горивата

Мнение от kiko » 18 Мар 2011, 10:48

те че ще свалят с няколко стинки,ще свалят. ама силно се съмнявам,че ще е за сметка на качеството и без това кои знае сега кава боза сипваме,а със свалянето на цената за да си покрият финансовите разчети ще почнат още повече да ги кръщават горивата и после къв е смисъла не знам :dunno:
контрола на качеството трябва да се засили много повече и както сега дават по тв.лош хляб,лоши краставици и тн.така трябва да почнат да показват разликите от европеиския стандарт и тука кво сипваме
защото аз съм съгласен да плащам цени като в европа ама и бенза да ми е като в европа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 18 Мар 2011, 14:44

Сондьора написа::OT:
player123 написа:а газта какво ще става с нея :dunno: никой не казва нищо има ли шанс да падне или ще скача ? 1.30 е доста високо ..

Газа, колега, газта няма...та поради коя причина е доста висока . Е кажи си твоето мнение, поради коя причина е доста висока

Може ли аз да си кажа мнението (и да не може, ще) - ей затова не ни се получават нещата, щото сме егоисти и злобари. Ти, като не караш на газ (май познах, а?) и не ти пука, дори заядливо - иронично се обръщаш към човек, с който вероятно сте от една страна при протестите (вероятно, 'щото теб може и да те кефи 2,50, нз) . И не е "газа", а "газът" в твоето изречение, г-н Учител, но и това си е наша черта - от всичко разбираме, че и поправяме, макар самите ние да сме неграмотни!

И без човек да е кой знае колко компетентен (аз например), не може да не забележи че цената на газа се надува спрямо бензина. От край време съотношението е грубо 2:1. Има някакъв закон ли, че трябва да е толкова? Що скачат и двете горива с еднакъв %? Да не забравяме, че газът все пак е по-екологично гориво, от което би следвало и акцизът да е по-нисък. Сравнено с ЕС, какъв е акцизът ни? Колко е печалбата на Лукойл? Аз, като по-прост човечец, знам, че не толкова отдавна си зареждах газчица под левче и ми се струва, че пак може, но ти, като по-компетентен очаквам да ми отговориш на горните въпросчета.

За да постигнем нещо, всички трябва да сме единни, не един да вика за евтин бензин, друг за дизел, трети за газ... четвърти за олио и да се гледат един друг с насмешка... тъпо е и безсмислено, че и нищо няма да се постигне!

Без лоши чувства, ще се видим на бензиностанциите! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Мар 2011, 14:59

Никой не съм искал да обиждам, пък най-малко да злобея, а на колегата, ако си прочел мненията след това му беше обяснено защо, доста няма как да стане.

И аз искам бензин 1лв, което вече е доста, но уви.

п.п. лингвистиката е кофти нещо.
газът е пълен член, а бройни е газа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 18 Мар 2011, 16:33

"Доста" е субективно понятие. Видях "обяснението" и за мен примерно 30% са си доста (да стане левче) и по-важното - звучи реално, може да се постигне без да се нарушават изисквания от ЕС и др, т.е. има как да стане. А твоето "доста" е определено нереално, както и сам си казваш.

Както и да е, идеите ми бяха, че трябва да сме единни и че основание да се протестира и за крайната цена на газа, също има.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Мар 2011, 19:29

Според мен цените на горивата са ултимативни,все едно премиера ги е правил,нали той каза че "колкото го натискат се втърдява" и ето резултата,бензин 2.39 нафта 2.54...ае кажете че не са ултимативни,вчера излезе доклад на световната банка че освен кризата че е влошила живота в българия,правитеслтвото допълнително е влошило начина на живот,ама днеска излезна дянков (да не използвам епитети) и сподели с народа че доклада е "анкета" направена с бедни и неграмотни българи,била от миналата година и въобще не било вярно щото макроикономическата рамка била супер и сме излизали от кризата...

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 18 Мар 2011, 20:56

Е.Димитров написа:Според мен цените на горивата са ултимативни,все едно премиера ги е правил,нали той каза че "колкото го натискат се втърдява" и ето резултата,бензин 2.39 нафта 2.54...ае кажете че не са ултимативни,вчера излезе доклад на световната банка че освен кризата че е влошила живота в българия,правитеслтвото допълнително е влошило начина на живот,ама днеска излезна дянков (да не използвам епитети) и сподели с народа че доклада е "анкета" направена с бедни и неграмотни българи,била от миналата година и въобще не било вярно щото макроикономическата рамка била супер и сме излизали от кризата...

Това излизане от кризата не се ли проточи с 1-2 години вече? :dunno:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 18 Мар 2011, 21:09

alpina-ma6inata написа:Това излизане от кризата не се ли проточи с 1-2 години вече? :dunno:

Ами долу-горе http://bulgaria.actualno.com/news_238834.html . Ама нека да ни правят на маймуни, щото сме тъпа нация , защото като ни кажат :че еди си какво решили , или еди какво неможело да се намали, си подвиваме опашките, и си ги псуваме ама по форуми и в къщи , а не да излезем на улицата за да си търсим правата.
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 18 Мар 2011, 21:26

ivoo написа:
alpina-ma6inata написа:Това излизане от кризата не се ли проточи с 1-2 години вече? :dunno:

Ами долу-горе http://bulgaria.actualno.com/news_238834.html . Ама нека да ни правят на маймуни, щото сме тъпа нация , защото като ни кажат :че еди си какво решили , или еди какво неможело да се намали, си подвиваме опашките, и си ги псуваме ама по форуми и в къщи , а не да излезем на улицата за да си търсим правата.

Аз като се замисля 2009-та година (при първото излизане от кризата :mhihi: ) бях повече "на ластик" :mhihi: Ако все така излизаме... заеби. :bang: Ама айде да не продължаваме, че се омеша яко темата с другите за високите цени като цяло. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Мар 2011, 21:55

излизане от кризата?

бензина в щатите за 93 октана беше миналата година $2.25/ галон. сега е $3.75...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 18 Мар 2011, 21:59

да толкова е ама за 40-50 $ имаш пълен резервоар, като тези пари ги изкарваш за 3-4 часа в сравнение с нашето положение им е доста по-добре :)))

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Мар 2011, 22:10

latrel написа:да толкова е ама за 40-50 $ имаш пълен резервоар, като тези пари ги изкарваш за 3-4 часа в сравнение с нашето положение им е доста по-добре :)))

типичния обикновен американец харчи много близко като процент от заплатата си за бензин сравнено с българина...

сметката е проста - $12/час по 40 часа на седмица по 4 седмици = $1920 на месец. вадиш 30% за данъци и оставаш със $1344

ако работата ти е на 20 мили - караш 40 мили на ден (слагам ходене на пазар и тн.. щото нищо не е близо че да се ходи пеша).... 40 мили на ден по 30 дни е 1200 мили на месец което ако колата ти дава 25 мили на галон разход това са 1200/25 = 48 галона по $3.75 = $180.

$180 от $1344 е 13.4%...

ако ти взимаш 500 лева заплата 13.4% са 67 лева... което е.. силно подозирам близо до това което средния обикновен българин харчи за бензин на месец...

така че... нещата понякога не са каквито са...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 18 Мар 2011, 22:36

Абе стига сметки.Аман от тях.Все много ги смятаме нещата и накрая нищо.Истината е ежедневно по улиците,в очите на хората... :idea:
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 18 Мар 2011, 22:53

Колегата над мен го е казал ... не важно колко харчиш, а накрая колко ти остават.
И той Американеца кара и харчи ... нашта сметка е от некаране :)
Ако караме и ние по толко за работа .... сметката става грозна.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Мар 2011, 22:55

alx написа:ако ти взимаш 500 лева заплата 13.4% са 67 лева... което е.. силно подозирам близо до това което средния обикновен българин харчи за бензин на месец...

така че... нещата понякога не са каквито са...

67лв, но може би в далечната провинция... в София е просто невъзможно, особено ако ползваш колата и да ходиш на работа... дори и да си на газ. За другите горива просто не коментирам даже.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 18 Мар 2011, 23:04

1 от моя блок кара на олио от фритюрници май до там трябва да стигнем :kuku: :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата