Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2011, 16:35

Кажи каква е де ? И честно казано не съм заглеждал кое е във вода и кое в олио :oops:
Тея консерви от 1кг (700гр месо) и те ли са в олио ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 18 Мар 2011, 17:03

Macros написа:
Lattri написа:

Колега аз твоят протеин конкретно не съм пил, но като цяло правилото е да е на западна фирма и от място което си сигурен че не ги отварят тука и бъркат с брашно (щото в едно 70% от магазините в България така правят). Отделно че щом не качваш според мен храната ти е малко. Трябва да се спазва едно количество което общо казано е 5гр въглехидрат на 1кг телесно тегло и 2гр протеин на кг телесно тегло. Ти тежиш грубо 70кг- демек 350гр въглехидрат на ден и 140гр протеин. Примерно в ориза е около 75/100 въглехидрата, месото мисля около 25.. Та ако качваш нещо от рода на 50-80 гр ориз на хранене ми звучи мн несериозна работа- даже нз как няма да се смалиш ако ядеш така :lol:

Честно казано не съм го смятал, но дори и да искам не мога да ям повече от това в момента. Хапването ми е стабилно и то много, даже някои хора ми се чудат как мога да ям толкова много. Този протеин, който пия е произведен в USA и уж ми казаха, че бил добър, но винаги е добре да се чуе второ мнение.

acho.rs написа:Въглехидрати в месото :shock: - да не си гледал профила на някой салам , дето е тъпкан с нишесте ?
Ориза сготвен го брой че е 4:1 вода , демек в 0,5кг манджа имаш 120-130 гр ориз или към 90-100 грама въглехидрати .
По-сложен е въпрос с протеините , защото от магазина почти не можеш да намериш - само сурово месо и ще ти се наложи да си го готвиш . Колбаси,кренвирши,пастет,наденици - тва са уникални боклуци с не повече от 3-5% протеин и то най-мизерен произход (черва,карантий,нокти и копита) .
Отличен вариант е риба тон - има големи консерви и е може би най-доброто месо . 100% чисто месо ти излиза към 12 лв килограма и е готово за консумация . Преди време с приятели пробвахме един месец на варен ориз (с кисели краставици) и риба тон и имаше отличен резултат .... освен че ми се погнуси рибата :mhihi:
И една не лоша рецепта за тази безвкусна риба - изцежда всичкото олио от консервата и филето остава супер сухо - добавяш една лъжица майонеза,малко лимонов сок и "омесваш" - вече ако настържеш и малко кашкавал става бомба :yes:

Има ли някоя специфична марка конесрви риба тон или е само една? Мисля още утре да отида и да напазарувам. Ще пробвам и рецептата също така. Благодаря колега.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2011, 17:18

Поне 10 вида риба тон са . Пробвай която най-ти хареса . Да видим и бум-бум какво ще каже за видовете консерви , но аз си мисля , че ако добре изцедиш мазнината (и с ръка ако трябва) олиото изчезва .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2011, 17:31

Първо, че е рафинирано, второ, че се използва възможно най-нискокачественото олио. След като е седяла накисната рибата в това олио и още кой знае колко химии с месеци колкото и да я стискаш все тая. Слагат и това-онова, че рибата да поеме повече олио в себе си и да се понадуче, че да ти го хванат за кило месо, а то да има и доволна доза олио в цялата работа.
Отделно, че самият факт, че рибата е в консерва автоматично я изключва от списъка на полезните храни. Прясна риба тон е около 40-50лв килото, прай сметка кво хапваш за 12 ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2011, 18:49

40-50лв е в България в една типична островна държава е 3 пъти по-евтино . За олиото навярно си прав , но пак е много , много по-добре от наденици , колбаси и назобени пилета които се разпадат при термична обработка . Наскоро свинско филе на промоция стана на гъба в тигана :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 18 Мар 2011, 18:56

acho.rs написа:40-50лв е в България в една типична островна държава е 3 пъти по-евтино . За олиото навярно си прав , но пак е много , много по-добре от наденици , колбаси и назобени пилета които се разпадат при термична обработка . Наскоро свинско филе на промоция стана на гъба в тигана :ranting:

Не пазаруваш от правилното място. :mhihi:

25-30кг месо стигат тамън за месец. Никакви консерви.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2011, 19:16

acho.rs написа:40-50лв е в България в една типична островна държава е 3 пъти по-евтино .

:nono: питай колко струва примерно в Кипър и ще ти стане зле.
Свинско филе в тарелка купено от верига примерно е пълно с химии пак да се подуе с вода, консерванти и т.н. Наденици, преработени меса, готови кайми и т.н. са също много далеч от това, което трябва да са.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2011, 19:51

Не мога да си спомня точно колко беше в Ирландия , но горе-долу 2 пъти по-евтина от сьомгата . Сьомга филе бях гледал тук около 20ина лева килограма .
Знам , че месото от хипер маркетите е боклук , най-малкото съм израснал в град от селски тип , където се яде само от домашно отгледано животно и знам разликата . Просто посочих пример .
Не вярвам обаче нашия колега , да тръгне да обикаля селата да си купува по 30ина кг месо и после да си го готви всеки ден - ако има тази възможност - евала . Във всеки друг случай много по-добре месо от риба , пред другите боклуци с които е залят пазара ... да не говорим колко по-полезна е рибата и колко по-лесно се усвоява .

ПС:ванка - да си 130кг трибоец разбирам да ядеш по 30кг месо на месец, ама иначе колко мислиш се усвоява :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2011, 20:00

Има и по-евтина, но читавата е 30лв и нагоре. Много от океанската риба е замърсена с тежки метали и други отрови.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 18 Мар 2011, 20:02

Сега ще ти изкара Иво протеино-мазното меню, даже са малко кгте :mhihi: Риба хубаво, ама не от консерва.

Какво усвоявам не знам, ама стомаха ми работи като центрофуга и мн трудно качвам. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 18 Мар 2011, 20:07

Аз вечерям само риба,такъв режим на хранене ми направиха,риба тон консерва в собствен сос веднъж седмично най-много,другите дни до нас има магазин за риба и я пекът там,лефер-18лв/кг,сьомга-30лв/кг.Вечерям 200-300гр,което е горе долу 5-6лв.Според мен само на консерви не е препоръчително,потърси си някъде готова,или печи вкъщи,ама е голяма смрад.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2011, 23:16

blacksapphire написа:Сега ще ти изкара Иво протеино-мазното меню, даже са малко кгте :mhihi: Риба хубаво, ама не от консерва.

Какво усвоявам не знам, ама стомаха ми работи като центрофуга и мн трудно качвам. :mhihi:

Бърз метаболизъм - до болка познато. Има два начина да го преодолееш - или чакаш с годините да се забави (след 23-24та при повечето хора се забавя) или позлваш магии , които не трябва да се обсъждат в тази тема .
Прочетох етикета на рибата която ям - риба тон , вода , сол - не пише за други неща . Вкуса и е доста по-добър и аз се чудих що така . Голямата разфасовка - 1кг (0,7кг месо) е към 10,90-11.00 лева . По възможност препоръчвам да се яде и с пресни краставици за да "оберат" гадния дъх :)
Никъде не съм казвал , да се яде само риба - това за 1 месец беше само експеримент с отличен резултат . Според мен е хубаво (и лесно и евтино) да се яде 3 пъти в седмицата тази храна .
Сега ще ти изкара Иво протеино-мазното меню, даже са малко кгте

То хубаво ама пак е много 1кг на ден за индивид под 100кг :mhihi:
За мЕсо-мазно - не знам колко е полезно за тялото и не съм му привърженик , но братовчедка ми се хранеше по някаква подобна безвъглехидратна диета и за 3 месеца свали 10кг , без абсолютно никакви физически упражнения :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 19 Мар 2011, 10:28

acho.rs написа:Въглехидрати в месото :shock: - да не си гледал профила на някой салам , дето е тъпкан с нишесте ?
Ориза сготвен го брой че е 4:1 вода , демек в 0,5кг манджа имаш 120-130 гр ориз или към 90-100 грама въглехидрати .
По-сложен е въпрос с протеините , защото от магазина почти не можеш да намериш - само сурово месо и ще ти се наложи да си го готвиш . Колбаси,кренвирши,пастет,наденици - тва са уникални боклуци с не повече от 3-5% протеин и то най-мизерен произход (черва,карантий,нокти и копита) .
Отличен вариант е риба тон - има големи консерви и е може би най-доброто месо . 100% чисто месо ти излиза към 12 лв килограма и е готово за консумация . Преди време с приятели пробвахме един месец на варен ориз (с кисели краставици) и риба тон и имаше отличен резултат .... освен че ми се погнуси рибата :mhihi:
И една не лоша рецепта за тази безвкусна риба - изцежда всичкото олио от консервата и филето остава супер сухо - добавяш една лъжица майонеза,малко лимонов сок и "омесваш" - вече ако настържеш и малко кашкавал става бомба :yes:

Колега за месото имах предвид че съдържа грубо около 25 гр протеин но съм забравил да го напиша. А това че ориза е 4:1 и е 120 грама ама въобще не съм съгласен- аз като си го готва си отмервам една голяма чаена ориз в суров вид (баш около 250 гр което са близо 200гр въуглехидрат даже прекалявам малко ама карай :lol: ) и 1.5 чаши вода и си го изпапквам всичкото. Иначе доколкото става дума за източника на протеин- яйца, риба извара- от различни места знам че телешкото е най-доброто месо, но ми е досадно да го приготвям че изисква мн време- пилешкото и свинското го мятам просто на скаричката и след 20 мин го вадя готово и нагъвам :D

Бтв съветвам който не го прави преди вечер 200гр извара непосредствено преди лягане- в нея се съдържа доста от един протеин който се разгражда много бавно и захранва цяла нощ мускулите (казеинов мисля беше )..

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 19 Мар 2011, 12:31

В 250гр. готвен ориз викаш има 200гр. въглехидрати ли :shock: ?! Има едни таблици със съдържанието на храните (няма да пускам сайта да не излезе реклама), та според тях в тия 250гр ориз имаш около 70гр въглехидрат :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Мар 2011, 13:23

Maverick_VS написа:В 250гр. готвен ориз викаш има 200гр. въглехидрати ли :shock: ?! Има едни таблици със съдържанието на храните (няма да пускам сайта да не излезе реклама), та според тях в тия 250гр ориз имаш около 70гр въглехидрат :winky:

:winky: Ма си се объркал :) Суровия ориз е 75-80% въглехидрат и завиждам на колегата че успява да си го сготви само с 1:1,5 вода , аз с по-малко от 1:3 не го ям :mhihi: А ако разчитате на мама/баба/магазина си е 1:4 .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата