Малки надути двигатели и крива на въртящия момент
Модератор: bum_bum
Малки надути двигатели и крива на въртящия момент
alx написа:92 honda crx 1.6, едно т66 турбо, 112 октана гориво, 48 паунда бууст, мотек, без азот. ти ми кажи дали въртящия момент е особено пиков...
Абсолютно си прав, всяко правило си има изключения, но ти ми кажи тази кола има ли нещо общо с понятието сртиит с тез 3.3 бара надув

alx написа:мисълта ми е че ако имаш достатъчно дебит през мотора и имаш верното управление и си си подбрал вярно турбото- не е задължително да ти пада рязко въртящия момент след едни обороти дори и да ти е малко моторчето... това със пика във въртящия момент и пропадането е типично когато то отеснее главата и двигателя ти е ограничен "отвътре"- при това положение каквото и да сменяш по мотора, докато не отпушиш главата- повече въртящ момент във високите (и съответно) коне няма да видиш...
alx написа:помниш ли преди спорихме че 2 бара са 2 бара независимо от турбото щото тясното не е турбината а главата (най-често?). и че се получава така кат праиш мноо коне? е това се опитвах да ти кажа ама ти беше толкова щастлив че не съм доуточнил та сега .. обяснявамщото повечето хора имат оборотите за дадени (до колкото могат механично да ги развартят) и само наливат гориво и бууст... да, ама всъщност много коне се крият във вярната глава... най-често..
Като спорихме за двата бара, нещата бяха съвсем други те, ти сам се убеди че грешиш тогава

alx написа:а че лудия си праи свободни съчинения по колата- самата истина.. ма аз не знам някои в бг-то да не залита по тая дисциплина така че.. ко толкоз се пениш![]()
Пич аз не са разпених за това че прави свободни съчинения по колата си и по други коли. Хвана ме яд че започна да ме обвинява мен за циганиите си, ей за тва ма е яд разбираш ли

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Тони искам да ти кажа че не си ме разбрал, не си ти виновен за глупостите които съм напраил на колата си , казах само че си ми дал кофти съвети с което лекинко временно уби ентусиазма ми това е :
Не съм си дуп4ил капака на главата , също много добре предполагах какво се случва с атмосферния чип при турбо апликация.
Не съм си дуп4ил капака на главата , също много добре предполагах какво се случва с атмосферния чип при турбо апликация.
Последна промяна ludiagsm на 02 Фев 2006, 23:03, променена общо 1 път
ludiagsm написа:Тони искам да ти кажа че не си ме разбрал, не си ти виновен за глупостите които съм напраил на колата си , казах само че си ми дал кофти съвети с което лекинко временно уби ентусиазма ми това е :
Присаждане на управление от турбо кола на атмосферна такава при положение че искаш да я правиш турбо е не кофти съвет ами абсолютно ПРАВИЛЕН, прави се и до момента с присадка на Диджифант от Г60 или Ланча централа на атмосферна кола. До него момент за теб понятието тунинг беше да прескочиш до хоремаг-а край вас и да си купиш пе-ве-це тръби за турбо пътища и да вземеш поредния счупен чарк от някоя автоморга, за това съм ти дал възможно най добрия съвет който се продава по автоморгите, но ти като ти казах цената на една такава интервенция пак изтърва телефона

ludiagsm написа:Не съм си дуп4ил капака на главата , също много добре предполагах какво се случва с атмосферния чип при турбо апликация.
И за това за пореден път си прецака мотора нали

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
kelesha написа:ludiagsm написа:ее най накрая отвори нова тема
Ми да беше казал че тва ти е зора........
ми аз написах ма ти не четеш

пускаш си тема и се придържаме към нея
тази малко тунинг култура съвети и малко малко така е до характер на 4овека.
Тони не ме кефи нещо в теб , ти мноу ама мноу знаеш чел си праил си и така , не ми харесва обаче когато се месиш само когато видиш някоя грешка и хаиде сега да се смеем.
Забелязъл съм че можеби 70% от постовете ти имат присмехулен характер ,от които човек добива инфо че имаш тунинг мисъл в глвата но пък на самия потребител не добива тунинг познания.
Много ама много рядко така човек тряя със цедка да гледа постовете ти та да извлече полезно инфо.
Можеби в това е разликата , на мен общо взето не ми пука много много , казвам си всичко в 80% от мненията си, ако мога и имам идея опитвам се да помагам на хората директно пиша това което знам , не чакам като теб някои да се издъни и хайде да се смеем.
Забелязвам също как в новия форум се хапеш с Орешков но , от отговорите му се вижда кой колко знае и със саветите си как подвежда хората (случая с аванса на бобо например) Сега и Алекс ти показа малък мотор с плато на момента с бустконтролер аванс валове стаа работата.
Идеята на БМВтунинг подфорума е да споделим мнения и да си помагаме, не да се заяждаме и тн. затова в4ера и днес позатрих малко мнения , просто няма инфо и на обикновения малък 4овек които нищо не знае да му е по-лесно да добие представа за нещата , не да чете простотий и заяжданици
Ако на теб ти доставя удоволвтвие и от конфликти ок кажи го направо.
Също ако имаш нещо против мен пак ми го кажи да си знам ?
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
kelesha написа:
И за това за пореден път си прецака мотора нали![]()
мотора ми до последно вървеше въпреки че имаше духнало буталце заради пикаеща дюза на 2-ри ,междудругото той е над 400хиляди и досега не съм му вадил буталата въпреки че отдавна трябваше да го направя но нямах условия.
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
ludiagsm написа:ми аз написах ма ти не четеш![]()
Аз също пиша, и то доста, ама ти триеш, е хуу де ма аз пък сейфвам

ludiagsm написа:Тони не ме кефи нещо в теб , ти мноу ама мноу знаеш чел си праил си и така , не ми харесва обаче когато се месиш само когато видиш някоя грешка и хаиде сега да се смеем.
Ти от Луната ли падна ? Отдавна не пиша смисленни неща във БГ форуми, просто щото няма кой да ги чете и ми е писнало. Също така ме е яд и на такива като теб които с помощ от някой друг са открили топлата вода и се мъчат да изкарат нещата така все едно те са откривателите

ludiagsm написа:Забелязъл съм че можеби 70% от постовете ти имат присмехулен характер ,от които човек добива инфо че имаш тунинг мисъл в глвата но пък на самия потребител не добива тунинг познания.
Много ама много рядко така човек тряя със цедка да гледа постовете ти та да извлече полезно инфо.
Въобще не ма интересува кой кво инфо извличал от постовете ми, важното е хората да разберат че там където съм се намесил истината не е баш такава каквато се мъчат да я изкарат от ответната страна.
ludiagsm написа:Можеби в това е разликата , на мен общо взето не ми пука много много , казвам си всичко в 80% от мненията си, ако мога и имам идея опитвам се да помагам на хората директно пиша това което знам , не чакам като теб някои да се издъни и хайде да се смеем.
Как помагаш на хората е луд ? Като се мъчиш да им продадеш СМТ ли ? Ааааааа да и да им го мапнеш за невероятната цена от 100лв.........ок щом така помагаш мнооооооо ма кефиш

ludiagsm написа:Забелязвам също как в новия форум се хапеш с Орешков но , от отговорите му се вижда кой колко знае и със саветите си как подвежда хората (случая с аванса на бобо например) Сега и Алекс ти показа малък мотор с плато на момента с бустконтролер аванс валове стаа работата.
Това за което спорихме с Васко в "другия" форум можем да го разберем само аз и той, може би и съвсем малка част от останалите, но в никакъв случай и ти. Повярвай ми това е доста далечно от реленцата на дюзите и пе-ве-це турбо пътищата с които се занимаваш ти. След като съм започнал спор по някаква подобна тема, след като съм пуснал графики и таблици от конкретния случай и след като съм съгласувал всичко това с човек който се занимава с чиптунинг от времето когато Васко все още е разучавал ВагКом-а ако въобще знаеш кво значи това, то най малко ти си пак ти казвам човека който може да отсъди кой крив кой прав, даже ми е смешно като си го помисля

ludiagsm написа:Идеята на БМВтунинг подфорума е да споделим мнения и да си помагаме, не да се заяждаме и тн. затова в4ера и днес позатрих малко мнения , просто няма инфо и на обикновения малък 4овек които нищо не знае да му е по-лесно да добие представа за нещата , не да чете простотий и заяжданици
Заяжданици ? Ти пускаш тема за глупост, пишеш си сам в нея леко заядливи и адски дразнещи постчета и после не си искал заяжданици, не си искал интернет рейсърство искал си реални състезания и подобни празни приказки. Точно това което не искаш точно това правиш обаче. Или пък може би те тревожи че моя милост ще навреди по някакъв начин на пазара и мапинга на СМТ-тата и използваш модераторските си "умения" за да се оправиш в ситуацията.......е хуу ма не са ли сети че си объркал човека

ludiagsm написа:Ако на теб ти доставя удоволвтвие и от конфликти ок кажи го направо.
Хич не ма ебе, аз винаги реагирам така на лицемерието това го запомни

ludiagsm написа:Също ако имаш нещо против мен пак ми го кажи да си знам ?
Както ти сам каза снощи.......ти май лично го прие а ? И така да е малко ма притеснява това да ти кажа.......

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Ама вие сте направо сладури бре:-))) На си ти куклите, дай си ми парцалките... или още по-лошо, да не се изявявате куто Мишко Шамаросания и нек'ви други, дето, видиш ли са, кой от кой по- тарикати... Ако спрете за кратко да си мерите пишчиците, ще се сетите, че НЕслучайно се познавате и че това, удоволствието да имаш кола(разбирай БъМъВъ), да поназнайваш нещо подир нея, да го споделиш с некой авер... бе... не е само чуждоземска работа... май некъде и у БГ-то го имало (не е 100% сигурно де, така чух от един, пък той го прочел некъде)
Та мислата ми е, че е супер тъпо и селско да се състезаваме кой колко знаел... видиш ли...
Ако верно бехме такива отворковци... ехеееее... пара щехме да изкарваме, даже много, от тая работа, ама... явно не сме, та дали ще си помогнем с нещо или не... дайте да си говорим, като хорица, дето ги обединява нещо, а не като дребни душици некакви, а?
Та мислата ми е, че е супер тъпо и селско да се състезаваме кой колко знаел... видиш ли...
Ако верно бехме такива отворковци... ехеееее... пара щехме да изкарваме, даже много, от тая работа, ама... явно не сме, та дали ще си помогнем с нещо или не... дайте да си говорим, като хорица, дето ги обединява нещо, а не като дребни душици некакви, а?
"...едните философи смятат, че животът в основата си е прост, но се подчинява на сложни закони, другите, твърдят, че в основата си животът е сложен и се подчинява на прости закони, от трета страна идвам аз и твърдя, че животът в основата си е смахнат и пиенето никога не стига..."
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
Тони тониии , света не се върти около смт-тата и цената не е 100лв за мапване , също няма релета вече а и никога не съм имал пвц тръби за турбопътища който ми е виждал колата знае имаше марку4и от моргата да имаше и релета , постепенно обаче според финансите си оправям нещата както си тряя.
Много добре знаеш че когато съм с колата ми на бояна или било някъде другаде скачам да се пускам с който поиска, даже когато няма с кой си карам по улиците си се заяждам по светофарите и тва ми праи кеф
после в нета пускам видеота от гсм-ма ми които съм заснел случайно и непринудено , а не както твоито 290км и настигаш ладата се едно тя е карала с 200 ае моля ти се

Много добре знаеш че когато съм с колата ми на бояна или било някъде другаде скачам да се пускам с който поиска, даже когато няма с кой си карам по улиците си се заяждам по светофарите и тва ми праи кеф