Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Полиране на алуминиеви джанти
Във всяка по-голяма железария има до 2500. Иначе си попропуснал няколко стъпки... между 1000 и 2000 задължително трябва да вкараш 1500 и между 400 и 1000 е хубаво да има едно 600. Опитай да намериш и 2500, за твое улеснение е... 

- pininfarina
- кандидат ентусиаст
-
колега не се притеснявай ще станат аз съм правил 3,4 комплеката само с 800,1200,1500 (то 3000 си е чиста хартия)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Аз да питам сега имам някакви никакви такива джанти, понеже тия ббс-ки дето ги търся са много дефицитни и скоро май няма да ги имам.Гледах ббс рс 090 ма 17-ки по тия ендъци по наще пътища не става ако намеря 16-ки максимум това е.Само дето нещо ги няма, та какво да ги правя тези, чудех се дали да не ги полирам изцяло или така да ги оставя ли и аз не знам дайте съвет.или някой ако знае от къде да си взема 4 нови 16-ки да казва
такива търся:

и такива имам:
такива търся:

и такива имам:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- pininfarina
- кандидат ентусиаст
-
колега то тези твойте джанти няма да се полират лесно понеже върху тях има само боя. Ще трябва да я свалиш цялата(предполагам на пясъкоструйка) и ще останат едни язви и ще падне едно търкане първо на сухо, после водна, но до края на лятото може да ги направиш 

- kemakozeE36
-
-
Знам колега, че е играчка много, но става въпрос струва ли си изобщо, добре ли според вас ще се получи да ги направя тези 15-ките и да ги карам тях или да търся от хубавите?

Е то тря си скъсал въжето да си играеш толкоз да правиш тез обикновени 15"...По-добре си вложи усилията в модел който си струва и няма да искаш да смениш 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
kemakozeE36 написа:Знам колега, че е играчка много, но става въпрос струва ли си изобщо, добре ли според вас ще се получи да ги направя тези 15-ките и да ги карам тях или да търся от хубавите?
Не си струва. Такива съм правил, задължително трябва да се свалят гумите за да стане самия ръб добре, иначе боята там остава и "затваря" и малкото място за полиране се губи. След това ти трябва мнооооого шкурка 80 за да се свали боята + приблизително 5 часа да клечиш със шкурка в ръка за да станат добре, все пак става, джантата изглежда по-голяма, гот е, ама 2ри път не бих го правил никога на такива джанти... (не знам с тия препарати за свалянето на боя как ще се получи, не съм пробвал, но ако се свали боята потенциално с такъв препарат натам е много лесно ).
Едит: Ааа да, забравих -> маха се и винтила задължително иначе много бой се яде през пръстите и полираш един ръб 2 санта...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- kemakozeE36
-
-
Dpy написа:Е то тря си скъсал въжето да си играеш толкоз да правиш тез обикновени 15"...По-добре си вложи усилията в модел който си струва и няма да искаш да смениш
Горе-долу позна колега

Boyadjiev написа:kemakozeE36 написа:Знам колега, че е играчка много, но става въпрос струва ли си изобщо, добре ли според вас ще се получи да ги направя тези 15-ките и да ги карам тях или да търся от хубавите?
Не си струва. Такива съм правил, задължително трябва да се свалят гумите за да стане самия ръб добре, иначе боята там остава и "затваря" и малкото място за полиране се губи. След това ти трябва мнооооого шкурка 80 за да се свали боята + приблизително 5 часа да клечиш със шкурка в ръка за да станат добре, все пак става, джантата изглежда по-голяма, гот е, ама 2ри път не бих го правил никога на такива джанти... (не знам с тия препарати за свалянето на боя как ще се получи, не съм пробвал, но ако се свали боята потенциално с такъв препарат натам е много лесно ).
Едит: Ааа да, забравих -> маха се и винтила задължително иначе много бой се яде през пръстите и полираш един ръб 2 санта...
не е проблем колега, имам железарки и ще сложа гумите на тях, докато работя по тези, за вентила задължително

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Имам предложение за такива джанти 16-ки. Вече са полирани, само средите трябва да се боядисат. Задните обаче ще са проблем, защото са с неподходяща комбинация ЕТ и J, та ще ти трябва тънко фланче. Иначе джантите са 16х8 отпред и 16х10 отзад, 5х120 и вече са полирани. Цената... ако имаш интерес, ще ти я напиша на ЛС.
Ако решиш да полираш настоящите си джанти, купи си Абайцер, облепи сърцевината (остави необлепен борда) и намажи там, където искаш да действа препаратът. С 2-3 минавания ще паде боята без излишни последствия. Успех!
Ако решиш да полираш настоящите си джанти, купи си Абайцер, облепи сърцевината (остави необлепен борда) и намажи там, където искаш да действа препаратът. С 2-3 минавания ще паде боята без излишни последствия. Успех!

- pininfarina
- кандидат ентусиаст
-
колега незнам с този препарат дали ще падне боята, но съм пробвал с body и др. препарати и не става 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Става, аз по погрешка омазах малко от джантите, които правих последно, защото не ги бях разглобил и освен лака по борда, падна и боята по ръбчетата, където бях мацнал с четката.

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Всичко пада само мажете по два пъти като се налага, първата джанта стана много лесно, защото я намазах именно два пъти, но следващите реших, че с едно намазване ще е достатъчно и .... к*р 

Tux0 Ca !

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Ако някой мисли да полира BBS RSII - абайцер НЕ действа! 

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Борис_Малинов,какво стана с боята?
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Все още не мога да се постигна огледален ефект,но продължавам да експериментирам.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!