Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
1. Набирания (ако не можеш , горен скрипец) 4 серии Х 8-10 повторения
2. Гребане с щанга/гребане с дъмбел/ Мечка 4 Х 6-8 (избираш си едно)
3. Долен скрипец 4 х 8-10
4. Мъртва тяга 3-4 серии х 5-8 повторения
Ако не взимаш нищо това е добре , на 2-3 седмица ще усетиш правилните тежести.
Ако се храниш добре и пиеш доволно количество добавки може на второ място да правиш 2 от изброените 3 упражнения
Ако не взимаш нищо това е добре , на 2-3 седмица ще усетиш правилните тежести.
Ако се храниш добре и пиеш доволно количество добавки може на второ място да правиш 2 от изброените 3 упражнения
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
1. Набирания (ако не можеш , горен скрипец) 4 серии Х 8-10 повторения
Aз ги правя тия, но без тяга, само че вкарвам още едно друго упражнение общо 6 броя! Май ми е много ама.......
Aз ги правя тия, но без тяга, само че вкарвам още едно друго упражнение общо 6 броя! Май ми е много ама.......

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:Това важи за всички упражнения, не само за гърба. Наблегни на лостове-клек, лег, тяга, гребане, преси с лост.
Колкото по-рано забравиш за машини, кабели и леки изолиращи упражнения с дъмбели, токолква по-голяма услуга ще си направиш.
Е ти не виждаш ли го че е 185 - 69 кг - кръста и ставите на 3тата седмица са се предали

От изолираните упражнения за гръб - лодката и придърпване пред гърди (или набиране) има най-добър ефект .
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Т.е. искаш да кажеш, че ако стане примерно 185см и 89 килограма, то тогава ставите му ще са по-здрави ли? Мисля, че ще е още по-зле, щото тогава освен лоста ще трябва да вдига и няколко кила сланини.
Леките тежести, изолиращи упражнения и колани са за състезатели и гейове
За нас са големи тежести и стриктна форма на изпълнение.
Леките тежести, изолиращи упражнения и колани са за състезатели и гейове

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bum_bum написа:Леките тежести, изолиращи упражнения и колани са за състезатели и гейовеЗа нас са големи тежести и стриктна форма на изпълнение.
Тук не мисля, че си прав, ама ше си замълча, че да не изпадаме в излишни спорове...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Т.е. искаш да кажеш, че ако стане примерно 185см и 89 килограма, то тогава ставите му ще са по-здрави ли? Мисля, че ще е още по-зле, щото тогава освен лоста ще трябва да вдига и няколко кила сланини.
- искам да кажа , че който е толкова висок (като мен например) обикновен е израснал супер бързо през пубертета и ставите не са имали време да укрепнат - най-често проблемни са кръста и колената . Просто хората са със коренно различни структори и да караш маркуч да напъва на яко клякане и тяга е все едно да накараш 150 кила дебелак да тича лятото на 40 градуса
Леките тежести, изолиращи упражнения и колани са за състезатели и гейовеЗа нас са големи тежести и стриктна форма на изпълнение.
Молов премълча , но аз ще го кажа
- сега ако тоя пич се контузи , след твоите съвети - ти ще поемеш ли отговорност ? Това което казваш ти е за напреднали спортисти . Няма меки китки - аз в 12ти клас бях 68кг на 186см и 35см ръка - голем кеф ми беше , че бутах 110 лег пък бях на всетник - ама файда никва .
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако ти кажа, че правя всеки ден тяга 3х5 на 90% от макса ... всеки ден! Какво ще кажеш, ще се контузя ли? Правя го и не съм контузен.
Ако ти кажа, че ям сланина, мазно свинско, мас и масло като 60% от калориите ми какво ще кажеш? Ще стана дебел ли? Правя го и имам преса.
Някои неща не са такива каквито изглеждат
Повече няма да се опитвам да обяснявам.
Ако ти кажа, че ям сланина, мазно свинско, мас и масло като 60% от калориите ми какво ще кажеш? Ще стана дебел ли? Правя го и имам преса.
Някои неща не са такива каквито изглеждат

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Сега на всички е ясно че мускули се правят с тежести.
Въпросът е че тежест е относително понятие - едни загряват с една тежест, на други тя е макса.
Колега щом иска да качва трябва да се придъжа към основните упржанения , направени максимално чисто в диапазона на 6-8 повторения с тежест, с която не може да направи 15 повторения.
Всеки ден във фитнеса виждам хора , които не си дават зор. Вдигат си едни и същи неща с години, ама и с години не качват 1 кг. мускул.
Тягата е основно упражнение, важно и супер за всичко, но без правилната техника си аут доста бързо.
А тая техника не се учи от Ютубе. Има си треньори и инструктори.
Също така според мен най-важното упражнение е клякането с щанга - от него се дърпа най-много и в теглото, и в силата.
Въпросът е че тежест е относително понятие - едни загряват с една тежест, на други тя е макса.
Колега щом иска да качва трябва да се придъжа към основните упржанения , направени максимално чисто в диапазона на 6-8 повторения с тежест, с която не може да направи 15 повторения.
Всеки ден във фитнеса виждам хора , които не си дават зор. Вдигат си едни и същи неща с години, ама и с години не качват 1 кг. мускул.
Тягата е основно упражнение, важно и супер за всичко, но без правилната техника си аут доста бързо.
А тая техника не се учи от Ютубе. Има си треньори и инструктори.
Също така според мен най-важното упражнение е клякането с щанга - от него се дърпа най-много и в теглото, и в силата.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Ако ти кажа, че правя всеки ден тяга 3х5 на 90% от макса ... всеки ден! Какво ще кажеш, ще се контузя ли? Правя го и не съм контузен.
Някои неща не са такива каквито изглеждатПовече няма да се опитвам да обяснявам.
Аз ти казах , че има различни структури на тялото при различни хора и това , че клякането е противопоказно за определн тип хора , не съм го измислил аз . Отделно ти тренираш от много време и при теб е друго . Теорията за мазнините я знам и до някъде съм съгласен ...
Никой не кара колегата да кляка със 100-150кг които са два пъти собственото му тегло и това да му пречи на ставите или кръста. С правилно изпълнение всичко ще е 6. А това изпълнение и сам може да се научи как да го прави... започва с леки тежести докато научи движението и се записва с телефона или кара някой да го гледа отстрани и после да поправя грешките. Относно храненето, когато бях в гимназията и тепърва започвах с тренировките, и аз като всички останали исках да кача, но не можех. Говорих със собственика на залата небезизвестният Евдоким Мерджанов /КИМ/ и той ми каза: " Тялото има памет. Ако редовното тегло ти е 70кг и примерно се разболееш и изгубиш 5-6 кг след две седмици пак ще си 70кг. Ако има период в който ядеш супер много ще качиш 2-3 кг, но после пак ще си 70кг. За да пробиеш тази памет е нужно да се храниш колкото може повече дори да не си гладен, след това е по-лесно." И наистина така се оказа ... с повечко хапване и по-често се чупи бариерата.
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Никога досега не съм правил тяга. Виждал съм как става, но ме притеснява това дали ще го правя като хората. Ще пробвам с малка тежест както казаха колегите и ще видим какво ще стане. Дайте пак да се върнем на протеина и какво мислите за него колеги. Много е важно за мен дали не пия някакъв боклук, който ще ми преебе здравето, затова коментирайте кои са най добрите производители на протеин.
Така и правя. Дори да не съм гладен щом дойде време хапвам. Отностно това как се прави упражнението наистина идеята някой да ме запише с телефона и после да гледам и да поправям грешките е най добрия вариант.
latrel написа:Никой не кара колегата да кляка със 100-150кг които са два пъти собственото му тегло и това да му пречи на ставите или кръста. С правилно изпълнение всичко ще е 6. А това изпълнение и сам може да се научи как да го прави... започва с леки тежести докато научи движението и се записва с телефона или кара някой да го гледа отстрани и после да поправя грешките. Относно храненето, когато бях в гимназията и тепърва започвах с тренировките, и аз като всички останали исках да кача, но не можех. Говорих със собственика на залата небезизвестният Евдоким Мерджанов /КИМ/ и той ми каза: " Тялото има памет. Ако редовното тегло ти е 70кг и примерно се разболееш и изгубиш 5-6 кг след две седмици пак ще си 70кг. Ако има период в който ядеш супер много ще качиш 2-3 кг, но после пак ще си 70кг. За да пробиеш тази памет е нужно да се храниш колкото може повече дори да не си гладен, след това е по-лесно." И наистина така се оказа ... с повечко хапване и по-често се чупи бариерата.
Така и правя. Дори да не съм гладен щом дойде време хапвам. Отностно това как се прави упражнението наистина идеята някой да ме запише с телефона и после да гледам и да поправям грешките е най добрия вариант.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Според мен Бум е прав, трябва да се вдига тежко за маса! С леко не става само се стой на едно място!
Една година не е малко, колегата не е начинаещ може да се хвърля здраво! Важно е да се загрява и да се вдига чисто
Една година не е малко, колегата не е начинаещ може да се хвърля здраво! Важно е да се загрява и да се вдига чисто

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Lattri написа:
Колега аз твоят протеин конкретно не съм пил, но като цяло правилото е да е на западна фирма и от място което си сигурен че не ги отварят тука и бъркат с брашно (щото в едно 70% от магазините в България така правят). Отделно че щом не качваш според мен храната ти е малко. Трябва да се спазва едно количество което общо казано е 5гр въглехидрат на 1кг телесно тегло и 2гр протеин на кг телесно тегло. Ти тежиш грубо 70кг- демек 350гр въглехидрат на ден и 140гр протеин. Примерно в ориза е около 75/100 въглехидрата, месото мисля протеина е около 25.. Та ако качваш нещо от рода на 50-80 гр ориз на хранене ми звучи мн несериозна работа- даже нз как няма да се смалиш ако ядеш така

Последна промяна Macros на 19 Мар 2011, 10:20, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Въглехидрати в месото
- да не си гледал профила на някой салам , дето е тъпкан с нишесте ?
Ориза сготвен го брой че е 4:1 вода , демек в 0,5кг манджа имаш 120-130 гр ориз или към 90-100 грама въглехидрати .
По-сложен е въпрос с протеините , защото от магазина почти не можеш да намериш - само сурово месо и ще ти се наложи да си го готвиш . Колбаси,кренвирши,пастет,наденици - тва са уникални боклуци с не повече от 3-5% протеин и то най-мизерен произход (черва,карантий,нокти и копита) .
Отличен вариант е риба тон - има големи консерви и е може би най-доброто месо . 100% чисто месо ти излиза към 12 лв килограма и е готово за консумация . Преди време с приятели пробвахме един месец на варен ориз (с кисели краставици) и риба тон и имаше отличен резултат .... освен че ми се погнуси рибата
И една не лоша рецепта за тази безвкусна риба - изцежда всичкото олио от консервата и филето остава супер сухо - добавяш една лъжица майонеза,малко лимонов сок и "омесваш" - вече ако настържеш и малко кашкавал става бомба

Ориза сготвен го брой че е 4:1 вода , демек в 0,5кг манджа имаш 120-130 гр ориз или към 90-100 грама въглехидрати .
По-сложен е въпрос с протеините , защото от магазина почти не можеш да намериш - само сурово месо и ще ти се наложи да си го готвиш . Колбаси,кренвирши,пастет,наденици - тва са уникални боклуци с не повече от 3-5% протеин и то най-мизерен произход (черва,карантий,нокти и копита) .
Отличен вариант е риба тон - има големи консерви и е може би най-доброто месо . 100% чисто месо ти излиза към 12 лв килограма и е готово за консумация . Преди време с приятели пробвахме един месец на варен ориз (с кисели краставици) и риба тон и имаше отличен резултат .... освен че ми се погнуси рибата

И една не лоша рецепта за тази безвкусна риба - изцежда всичкото олио от консервата и филето остава супер сухо - добавяш една лъжица майонеза,малко лимонов сок и "омесваш" - вече ако настържеш и малко кашкавал става бомба

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тона в олио да е толкова евтин сравнен с тоя във вода нали се сещаш, че има много основателна причина за това