Заминала рейка ? Или нещо друго ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Заминала рейка ? Или нещо друго ?
Колеги , имам следният проблем . При изгасена кола като завъртя волана леко се чува тупкане . Също така като раздрусам рейката с ръка има луфт , не е кой-знае колко голям не и не е малък . При запалена кола обаче нямам никакви проблеми , нито тупка , нито бие волана . Нормално ли е това ?

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Заминала рейка ? Или нещо друго ?
И моя тупка при загасена кола,не мисля че е проблем 

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
този шум е признак че нещо е почнало да става, но не значи че утре ще се повреди тотално. така може да изкара доста време. нищо не правиш докато не усетиш проблем по време на каране.....

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега и аз съм със същия проблем.При мен обаче си има тропкане когато карам.Доста се чудих от къде тропа и днес хванах курмилния прът и като го разклатих видях че има луфт в рейката.Веднага звънах на Стефан от МЕИ-то и той ми обясни,че при този проблем единственото решение е притягане от болта който е за регулиране на луфта на рейката.Важно е обаче да не се пренатегне,заащото тогава волана става тежък и при пълен завой не се връща(това от личен опит го разбрахvvaskoo написа:Колеги , имам следният проблем . При изгасена кола като завъртя волана леко се чува тупкане . Също така като раздрусам рейката с ръка има луфт , не е кой-знае колко голям не и не е малък . При запалена кола обаче нямам никакви проблеми , нито тупка , нито бие волана . Нормално ли е това ?

Колеги, сменете си накрайниците. Нямате луфт в рейката...... На мен няколко майстора ми казваха че ми е заминала рейката и днес смених накрайниците и не мога да позная колата. Преди тропаше адски много! Накрайниците ги взех от колегата laviatan и съм повече от доволен. Смениха ги момчетата от Дружба срещу зеленчуковата борса и направиха реглажа. Разликата е
ОГРОМНА! Колата просто се стегна!

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
моите накрайници както и лагери и цялото окачване е сменено (без пружините и рейката) и аз имам лек луфт
може да е от въпросното натягане.
един приятел с същата Е46 като моята направи едно кръкче с моята кола и каза че неговият волан е много по твърд от моя. но пък при него го няма тупкането.
може да е от въпросното натягане.
един приятел с същата Е46 като моята направи едно кръкче с моята кола и каза че неговият волан е много по твърд от моя. но пък при него го няма тупкането.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Medalow
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46
- Мечтае да кара: Lamborghini
Извинявам се, че пиша в темата на колегата, но не видях смисъл да пускам нова. При мен проблема е следния. Когато карам колата в ляв завой не се чува нищо и всичко е нормално, но в десен завой започва да се чува едно тупкане. Това е така откакто я купих, вече 2 месеца и мисля че е време да обърна внимание на проблема. Някакви идеи какво да предприема?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Medalow написа:Извинявам се, че пиша в темата на колегата, но не видях смисъл да пускам нова. При мен проблема е следния. Когато карам колата в ляв завой не се чува нищо и всичко е нормално, но в десен завой започва да се чува едно тупкане. Това е така откакто я купих, вече 2 месеца и мисля че е време да обърна внимание на проблема. Някакви идеи какво да предприема?
Преглед на предницата като за начало

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
При мене пък мистериозно изчезна тупкането на волана . Днеска го пробвах и нищо не се чува вече .

- Medalow
- Потребител
-
Извинявам се отново, че пиша в тази тема, но тук съм обяснил проблема си. Та... Днес бях на сервиз и прегледаха предницата от тук от там и казаха, че не е биалета. Шарнирите започнали да сдават багажа и от тях било. Вие как мислите? Може ли от тях да се получи това глухо тупкане което се чува САМО в десен завой? Други предложения какво да гледам и да проверя и предложения какво да правя с тея шарнири. Чел съм за носачите със сменяеми шарнири и мисля да се насоча към тях, ако въобще е от това проблема...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Medalow написа:Извинявам се отново, че пиша в тази тема, но тук съм обяснил проблема си. Та... Днес бях на сервиз и прегледаха предницата от тук от там и казаха, че не е биалета. Шарнирите започнали да сдават багажа и от тях било. Вие как мислите? Може ли от тях да се получи това глухо тупкане което се чува САМО в десен завой? Други предложения какво да гледам и да проверя и предложения какво да правя с тея шарнири. Чел съм за носачите със сменяеми шарнири и мисля да се насоча към тях, ако въобще е от това проблема...
Може и се чува точно такъв шум.В момента и аз съм за смяна на носач и това ,че се чува САМО от завивайки на дясно е нормално ако е скъсен единия само.Няма какво да те притеснява.
Варианти за носачи много,погленди темите продава,или ако не вярваш чак толкова на този сервиз отиди другаде,да го погледнат.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Medalow
- Потребител
-
А ако продължа да карам така известно време, има ли опасност от някакви странични поражения?
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Medalow написа:А ако продължа да карам така известно време, има ли опасност от някакви странични поражения?
Ами ако не ги оправиш скоро може и рейката да почне да си ходи

- achobre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330d
може и то доста голяма е вереятността да стане точно това затова ако имаш възможност по добре не чакай
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2